Kiina työntää blockchain-kokeiluja, TRON-perustaja kielletty Weibolla (jälleen)

Viikoittainen katsaus blockchain- ja cryptocurrency -uutisista Kiinasta ja Hongkongista.

Se on ollut kiireinen viikko kiinalaisille sääntelyviranomaisille ja keskuspankeille, kun on kyse blockchain-kehityksen edistämisestä. Kiinan osavaltion neuvosto julkaisi ilmoituksen kannustaa lohkoketjun käyttöönottoa neljän vapaakaupan kokeellisen alueen välillä. JD Digital, kiinalaisen sähköisen kaupankäynnin jättiläisen JD.comin digitaalinen osasto, ilmoitti yhteistyöstä Kiinan kansantasavallan digitaalisen valuutan tutkimuslaitoksen kanssa tutkiakseen maan digitaalista valuuttaa, DCEP: tä. Sillä välin TRON-perustajan Justin Sunin Weibo-tili kiellettiin neljännen kerran. 

Tässä on kaikki mitä olet unohtanut näistä tarinoista (ja muusta) tämän viikon OKEx Insightsin China Market Watch -lehdessä.

Kiinan osavaltion neuvosto työntää lohkoketjua neljään vapaakaupan kokeelliseen vyöhykkeeseen

Kiinan osavaltion neuvosto korosti blockchain-tekniikan merkitystä edistämällä neljän vapaakaupan kokeellisen alueen kehittämistä Kiinassa:

  • Peking
  • Hunan
  • Anhui
  • Zhejiang

Valtioneuvoston mukaan ilmoitus, blockchain-tekniikan käyttö helpottaa paperittomia rajat ylittäviä kauppaympäristöjä ja auttaa muotoilemaan teknisiä ja sääntelystandardeja vapaakaupan kokeellisilla alueilla.

Tärkeimmät takeaways

  • Blockchain-sovellusten tarkoitus eroaa hieman kullakin vapaakauppakokeilualueella. Pekingin kokeellisen alueen tavoitteena on rakentaa digitaalisen kaupan rahoittamisen ekosysteemi ja tukea DCEP: n tutkimusta ja käyttöönottoa. Hunanin kokeellisen alueen tavoitteena on parantaa rahoituspalvelujen tarjontaa. Anhuin kokeellisen vyöhykkeen tavoitteena on virtaviivaistaa hallinnollisia prosesseja, kun taas Zhejiangin kokeellisen vyöhykkeen tavoitteena on käyttää lohkoketjutekniikkaa perustamaan sääntelyhiekkalaatikko fintech-projekteille.
  • Vapaakaupan kokeelliset alueet kuvaavat edelleen Kiinan pyrkimystä olla maailman johtava blockchain-ratkaisuissa.

Justin Sunin Weibo kiellettiin neljännen kerran

TRONin perustaja Justin Sunilla oli Weibo-tilinsä kielletty neljännen kerran. Weibon virallisen tilin mukaan Sunin tilikielto seuraa Weibo-yhteisön sääntöjen rikkomuksia.

Huolimatta Sunin henkilökohtaisen tilin kiellosta, Weibo ottaa huomioon salausprojektinsa – kuten TRON ja DeFi-projekti JustSwap – pysyvät normaalissa käytössä.

Avain takeaway

  • Sun on tunnettu aggressiivisesta (ja epäilemättä harhaanjohtavasta) markkinointistrategiastaan ​​salaustilassa. 19. syyskuuta su väitti että JustSwap on ensi sijalla hajautettu vaihto ja että hän harkitsee maapallon käynnistämistä JustSwap-käyttäjille. Lisäksi TRON-säätiö äskettäin pyysi anteeksi yleisölle Sunin väärästä lausunnosta, jonka mukaan TRON saavutti 10 miljardia käyttäjää – joka on enemmän kuin planeetan väestö. Hänen henkilökohtaisen Weibo-tilinsä neljäs kielto ei siis ole yllättävää.

JD Digital tekee yhteistyötä PBoC: n kanssa DCEP-tutkimuksessa

JD Digital, kiinalaisen sähköisen kaupankäynnin jättiläisen JD.comin digitaalinen haara, ilmoitti kumppanuus Kiinan kansantasavallan digitaalisen valuutan tutkimuslaitoksen kanssa Kiinan virallisen digitaalisen valuutan, DCEP: n, tutkimiseksi.

Ilmoituksessa todettiin, että JD Digital tukee DCEP-tutkimusta blockchain-infrastruktuurien ja mobiilimaksujen käyttötapausten kehittämisessä. Kumppanuus voi esimerkiksi hyödyntää JD Digitalin asiantuntemusta digitaalisen lompakon kehittämiseksi DCEP: lle.

Avain takeaway

  • JD Digital kiinnitti äskettäin massiivista huomiota Kiinan rahoitusmarkkinoilla sen jälkeen IPO-sovellus Shanghain pörssin STAR-markkinoilla 11. syyskuuta. Kuten yhtiö osoittaa esite, JD Digital osallistui digitaalisen valuutan innovaatioita koskevaan tutkimusraporttiin, jota vetivät PBoC ja Kiinan maksu- ja selvitysjärjestö..

HSBC: n osakekurssi laski 25 vuoden alimmalle tasolle

Tällä viikolla Kiinan osakemarkkinat laskivat hieman, kun Hongkongin osakemarkkinat laskivat. Lehdistöajasta lähtien Shanghai SE Composite ja CSI 300 ovat tällä hetkellä 3280 ja 4652, ja viikoittainen tappio on vastaavasti 0,13% ja 0,6%. Hongkongissa Hang Seng -indeksi laski tällä viikolla 4,01% ja on tällä hetkellä 23734.

Kiinan osakemarkkinat laskivat hieman, kun taas Hongkongin osakemarkkinat laskivat. Lähde: Trading Economics, Investing.com

Osakemarkkinatoimijat käänsivät huomionsa HSBC: n (HKG: 0005) laskevaan osakekurssiin tällä viikolla. HSBC: n osakekurssi romahti 25 vuoden alimpaan hintaan, HK $ 27,90. Tätä ohjaavat vuotaneet FinCEN-asiakirjat, jotka osavaltio että jotkut maailman suurimmista pankeista ovat mukana epäilyttävissä yli 2 biljoonan dollarin varainsiirroissa.

Lisäksi raportoidaan, että HSBC on mahdollinen ehdokas "epäluotettava entiteettiluettelo" Kiinan hallitus.

Tärkeimmät takeaways

  • HSBC: n lisäksi jotkut maailman tunnetuista pankeista kärsivät valtavat osakekurssit laskevat FinCEN-tiedostojen vuotamisen jälkeen. Esimerkiksi Standard Charteredin osakkeet laskivat 6,18%. Deutsche Bankin (ETR: DBK) osakkeet laskivat yli 8% ja JPMorgan Chasen (NYSE: JPM) osakkeet laskivat yli 3%.
  • Yritykset "epäluotettava entiteettiluettelo" Kiinassa on kielletty sijoitus-, tuonti- ja vientitoiminta. Lisäksi heidän henkilökuntansa ei saa tulla Kiinaan.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner