DeFi-markkinat saavuttavat uudet korkeudet Yearn-hyödyntämisen jälkeen

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusteollisuudesta.

DeFi Digest -kuva

Samanaikaisesti BTC: n viimeisimmän nousun kanssa, joka seurasi Teslan ilmoitusta, jonka mukaan yritys osti 1,5 miljardia dollaria johtavassa kryptovaluutassa ja aikoo tukea BTC-maksuja, hajautetut rahoitusmarkkinat saavuttivat uudet korkeudet. DeFi-tuotteisiin lukittu kokonaisarvo nousi 36,95 miljardiin dollariin 9. helmikuuta ja tuotti 42% viikoittaisen voiton.

DeFi-markkinoiden nousu näkyi selvästi luotonannossa, jossa lainojen kokonaismäärä kasvoi 32% 6,42 miljardiin dollariin. Yhdiste hallitsi luotonantomarkkinoita 53 prosentin osuudella.

Hajautettujen pörssien viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntimäärä kasvoi 24% 2,44 miljardiin dollariin tämän kirjoituksen aikaan. Uniswap jatkoi johtoasemaansa DEX-yhtiöiden keskuudessa 41 prosentin markkinaosuudella. SushiSwap korvasi käyrän tämän viikon suurimpana likviditeettipoolina, ja sen kokonaisarvo oli 1,47 miljardia dollaria.

Kategoria Keskeiset tilastot Määrä Viikkomuutos%
Yleensä ottaen Lukittu kokonaisarvo (USD) 36,95 miljardia dollaria 42%
Markkinoiden määräävä asema (%) Valmistaja (17%)
Luotonanto Lainanotto yhteensä. 6,42 miljardia dollaria 32%
Markkinoiden määräävä asema (%) Yhdiste (53%)
DEX: t Viikkokeskiarvo trading vol. 2,44 miljardia dollaria 24%
Markkinoiden määräävä asema (%) Uniswap (41%)
Satoviljely Suurin likviditeettipooli SushiSwap (1,47 miljardia dollaria)

Lukittu kokonaisarvo, lainanotto ja viikoittaiset DEX-kaupankäyntimäärät julkaisi vahvoja numeroita DeFi-sektorilla tällä viikolla. Lähde: DeFi Pulse ja DeBank

Kuinka Yearnin V1 yDAI -holvia hyödynnettiin

Huolimatta uudesta kaikkien aikojen korkeimmasta 36,95 miljardin dollarin lukitsemisesta DeFi-markkinoilla tällä viikolla, yhteisö kyseenalaisti DeFi-protokollien turvallisuuden sen jälkeen, kun tuottoaggregaatti Yearn Finance menetti DAI: n 11 miljoonan dollarin arvosta V1-yDAI-varastostaan.

käyttää hyväkseen oli ensimmäinen täplikäs kirjoittanut Yearn Finance perustaja Andre Cronje. Hyökkääjät ottivat varoja Yearn Finance -yhtiöltä seuraavien vaiheiden avulla:

 1. Hyökkääjät lyöivät 3crv: n osakkeita tallettamalla 134 miljoonaa USDC: tä ja 36 miljoonaa DAI: ta Curve 3pooliin. Sitten he vetivät 165 miljoonaa USDT: tä samasta poolista aiheuttaen epätasapainoa ja USDT: n vaihtokurssin USDC: tä ja DAI: ta vastaan.
 2. Hyökkääjät tekivät yDAI-holvin talletuksen Curve 3pooliin epäsuotuisalla valuuttakurssilla.
 3. Sitten he käänsivät alkuvaiheessa aiheutuneen epätasapainon.
 4. He toistivat nämä vaiheet useita kertoja.
 5. Lopuksi hyökkääjät lunastivat alkuperäiset 3crv-osakkeet ja nostivat 134 miljoonaa USDC: tä ja 39,4 miljoonaa DAI: ta – 2,9 miljoonaa DAI: ta enemmän kuin alkuperäinen DAI-talletus.

Hyökkääjät toistivat hyökkäyksen 11 tapahtuman sarjassa ja ansaitsivat arviolta 2,7 miljoonan DAI: n voiton.

Yearn-tiimi löysi myös kolme perimmäistä syytä, jotka johtivat hyökkääjien kannattavaan hyväksikäyttöön:

 1. Holvin liukastumissuojaksi asetettiin löyhästi 1%.
 2. Kannustamiseksi siirtymään V1-holvista V2-holviin nostomaksut asetettiin 0 prosentiksi 0,5 prosentin sijaan.
 3. V1-holvissa hyökkääjät voisivat käyttää ansaintatoimintoa tehdäkseen talletuksia holviin halunsa mukaan.

Joukkue vähentää Yearnin V1 yDAI -holvin hyväksikäyttöä sovellettu setmin (0) -toiminto säätää halpojen nostojen puskuria. Yearn-kehittäjän mukaan "banteg," talletuksia tai nostoja ei voitu poistaa käytöstä. Kuitenkin käyttämällä setmin (0) -toimintoa auttoi estääkseen varojen siirtymisen hyökkääjän lompakkoon, ja rahastot pystyivät ansaitsemaan tuottoja tavalliseen tapaan.

Tiimi sovelsi myös setmin (0) -toimintoa USDC-, USDT- ja TUSD-holveihin varotoimenpiteinä. Tämän seurauksena 24 miljoonaa DAI: ta holvin 35 miljoonasta DAI: sta suojataan uusilta hyökkäyksiltä. YDAI-holvin toiminta oli palautettu 9. helmikuuta.

Mitä ovat Yearn V2 -holvit?

Yearnin holveja käytetään optimoimaan käyttäjien käytettävissä olevat satoviljelymahdollisuudet. Satoviljelijöille Yearn-holvit auta säästää kaasukustannuksia ja säilyttää hyvä vakuus / velkasuhde laiminlyöntien välttämiseksi. Kaasukustannussäästöt johtuvat holvin automatisoinnista omaisuuden toimittamisessa likviditeettinä, lainaksi ja vakiomallien uudelleeninvestointina – käyttäjien ei tarvitse suorittaa näitä vaiheita erillisissä tapahtumissa.

Tuottoviljelijöiden pääoman tehokkuuden parantamiseksi Yearn-tiimi ilmoitti aloittavansa V2-holvinsa tammikuun puolivälissä. Verrattuna V1-varastoon V2-varastojen strategioissa, mekanismeissa ja maksurakenteissa on useita keskeisiä parannuksia.

 • Strategiat: Vaikka V1-holvit ottivat käyttöön a jatkuva osto ja pito -strategia V2-holvit sallivat niiden kohde-etuuksille enintään 20 strategiaa – pääoman hallinnan tehostamiseksi eri markkinatilanteissa.
 • Mekanismi: Vaikka V1-holvit käyttivät ohjainta strategian toteutusten valvomiseen, sen rooli korvataan Strategi ja Guardian V2-holvissa. Strategisti valvoo holvin suorituskykyä, kun taas Guardian ryhtyy toimiin pääoman hallinnan parantamiseksi.
 • Palkkion rakenne: V1-holviin verrattuna nostomaksuista luovutaan V2-holvissa. Käyttäjien on kuitenkin maksettava 2%: n hallintopalkkio ja 20%: n suoritusmaksu mahdollisesta suorituskyvyn kasvusta.

Ovatko V2-holvit turvallisempia?

Vaikka V2-varastojen käyttöönoton tarkoituksena on parantaa pääoman hallintaa, yhteisö ilmaisi huolensa turvallisuudestaan ​​V1-holvin hyödyntämisen jälkeen. Yearn-yhteisö hyväksyi viime lokakuussa ehdotuksen V2-holvien tietoturvasuunnittelun parantamiseksi. Erityisesti laadunvarmistusprosessia virtaviivaistettiin ja holvit testattiin käsittelemään erilaisia ​​riski- ja volatiliteettikynnyksiä. DeFi-luokitussivusto DeFi Safety antoi 93% turvallisuuspisteet Yearnin V2-holviin – valtava parannus verrattuna 66% sen V1-holville annettu pisteet.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että V2-holvit olisivat immuuneja tietoturva-aukkoille. Äskettäin Yearn V2: n likviditeettipooli Curve Financessa oli päättynyt määrittelemättömän ongelman vuoksi. Vaikka Yearn-tiimi korosti että tapahtuma ei vaikuttanut V2-holvien varoihin, käyttäjien tulisi aina tehdä oma tutkimus.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner