5 μη εύχρηστα έργα διακριτικών που οδηγούν τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης NFT

Μια εισαγωγή στα κορυφαία έργα που πρωτοπορούν σε συλλεκτικά αντικείμενα NFT, παιχνίδια, αγορές, έργα τέχνης και ακόμη και ονόματα τομέα

Τα μη ευέλικτα tokens είναι ψηφιακές αναπαραστάσεις περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι εναλλάξιμα στον πραγματικό κόσμο. Ενώ έχουν περάσει από τα μέσα του 2017, Τα NFT απέκτησαν νέα έλξη μεταξύ της κοινότητας κρυπτογράφησης φέτος μετά την ανάπτυξη του DeFi. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, το ποσό των USD μεταφέρθηκε στο οικοσύστημα NFT έφτασε 232 εκατομμύρια δολάρια – αύξηση 52% από το ολότητα του 2019.

Τα NFTs συχνά λέγονται για τη δυνατότητά τους να φέρουν επανάσταση στα παιχνίδια, τα συλλεκτικά αντικείμενα, την ψηφιακή τέχνη και άλλους τομείς και ενώ η χρησιμότητά τους εξακολουθεί να διερευνάται, το OKEx Insights εξετάζει τα πέντε κορυφαία πρωτόκολλα NFT, κατ ‘όγκο, σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των εικονικών κόσμων, συλλεκτικά αντικείμενα, έργα τέχνης και τομείς.

1. CryptoKitties: Το κορυφαίο NFT όλων των εποχών

CryptoKitties είναι ένα παιχνίδι με βάση το Ethereum που επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν και να αναπαράγουν εικονικές γάτες. Τα κουπόνια του παιχνιδιού δεν είναι ευανάγνωστα, καθώς το καθένα αντιπροσωπεύει μια μοναδική ψηφιακή γάτα στο blockchain. Αυτές οι ψηφιακές γάτες διαφοροποιούνται ως προς την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά τους – τις δικές τους "καταλυτικά." Δεδομένης της φύσης αυτών των διακριτικών, κάθε ψηφιακή γάτα που αντιπροσωπεύεται από ένα NFT δεν μπορεί να αναπαραχθεί, να καταστραφεί ή να αφαιρεθεί.

Για να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή ψηφιακών γατών, οι χρήστες πρέπει να καταθέσουν το Ether (ETH) στο επίσημο πορτοφόλι του παιχνιδιού, το Dapper. Υπάρχουν δύο τρόποι ράτσα νέα γατάκια – αναπαραγωγή δύο από τα γατάκια σας ή αναπαραγωγή με δημόσιο ρόλο (ο πατέρας). Οι χρήστες μπορούν να πάρουν το πρώτο τους γατάκι κάνοντας μια αγορά στην αγορά ή υποβάλλοντας προσφορά για ένα γατάκι στο παιχνίδι Σύστημα προσφορών.

Οι έμπειροι παίκτες CryptoKitties στοχεύουν στη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πολύτιμων ψηφιακών γατών. Η αξία κάθε γατάκι καθορίζεται από τη γενιά και τη σπανιότητα. Για γενιές, ένας γενικός κανόνας είναι ότι τα γατάκια με λιγότερες γενιές είναι πιο πολύτιμα από εκείνα με μεγαλύτερο αριθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γατάκια με λιγότερες γενιές έχουν γρηγορότερα ταχύτητες επαναφόρτισης, έτσι μπορούν να αναπαράγονται πιο συχνά. 

"Γεν. 0" είναι η σπανιότερη γενιά γατών, με προμήθεια σταθερή στα 50.000. Αυτό έκανε τα γατάκια Gen 0 λιγοστά και η αξία τους αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου. Εκτός από γενιές, γατάκια που επίσης λαμβάνονται υπόψη σπάνιος συμπεριλάβετε εκείνους με χαμηλούς αριθμούς ταυτότητας, καθώς και αποκλειστικές γάτες ή γάτες Founder, οι οποίες μπορούν να ανταλλάσσονται σε υψηλότερες τιμές στην αγορά CryptoKitties.

Το CryptoKitties είναι το πρώτο πρωτόκολλο NFT που τράβηξε την προσοχή στα τέλη του 2017. Καθώς οι χρήστες μπορούσαν να αναπαράγουν σπάνιες γάτες και να μεταπωλήσουν νέα γατάκια για κέρδος, το παιχνίδι προσέλκυσε σημαντική προσοχή. Η αυξανόμενη ζήτηση για CryptoKitties οδήγησε στον αριθμό των ημερήσιων συναλλαγών στο δίκτυο Ethereum να φθάσουν σε υψηλό όλων των εποχών (1,334 εκατομμύρια) τον Ιανουάριο του 2018 – ένα ρεκόρ που μόλις ξεπέρασε πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2020 εν μέσω της τρέλας DeFi ρευστότητας-εξόρυξης που προκάλεσε Απενεργοποίηση.

Οι καθημερινές συναλλαγές στο δίκτυο Ethereum έφτασαν στο προηγούμενο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια της τρέλας του CrypoKittiesΟι καθημερινές συναλλαγές στο δίκτυο Ethereum έφτασαν στο προηγούμενο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια της τρέλας του CrypoKitties. Πηγή: Ethercan, OKEx Insights

Ενώ το "ώρα αιχμής" του CryptoKitties έχει περάσει, το παιχνίδι διατηρεί την εικονική του κατάσταση ως κορυφαίο πρωτόκολλο στον χώρο NFT. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών όλων των εποχών των CryptoKitties αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πάνω από 64.000 ETH – ή περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή της γραφής – με συνολικά σχεδόν 2 εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία NFT δημιουργήθηκαν.

2. Decentraland: Ένας αποκεντρωμένος εικονικός κόσμος

Με την υποστήριξη του blockchain Ethereum, Αποκεντρωτική είναι ένας αποκεντρωμένος εικονικός κόσμος που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένα είδωλα, εμπορικά συλλεκτικά αντικείμενα και να συμμετέχουν στη διαδικασία διακυβέρνησης του εικονικού κόσμου. 

Για να ξεκινήσουν την εξερεύνηση του Decentraland, οι χρήστες πρέπει πρώτα να συνδεθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web με το πορτοφόλι κρυπτογράφησης. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν και να προσαρμόσουν τα δικά τους είδωλο, και σε κάθε avatar δίνεται ένα εικονικό διαβατήριο που αντιπροσωπεύει την ταυτότητά του στο Decentraland. Μόλις οι χρήστες ολοκληρώσουν την αρχική ρύθμιση του avatar τους, μπορούν να αρχίσουν να χτίζουν τις γειτονιές τους και να αγοράσουν σπάνια ψηφιακά στοιχεία. 

Η συμμετοχή στο Decentraland απαιτεί τόσο ευπροσάρμοστους όσο και μη εύχρηστους μάρκες. Το MANA είναι το ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιείται στην αγορά Decentraland. Κάθε διακριτικό MANA είναι εναλλάξιμο με ένα άλλο διακριτικό MANA και ως εκ τούτου είναι εύχρηστο.

Το MANA μπορεί να αγοραστεί από οποιοδήποτε κρυπτογραφικό χρηματιστήριο που παραθέτει τα ζεύγη συναλλαγών του, όπως MANA / BTC ή MANA / ETH στο OKEx.

Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ξοδέψουν MANA για αγροτεμάχια ή κτήματα LAND, φορετά και ακόμη και μοναδικά ονόματα στο Αποκεντρωμένη και αγορά. Εκτός από την αγορά Decentraland, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν υποστηριζόμενα είδη σε αγορές NFT όπως Ανοιχτή θάλασσα.

Το Decentraland χρησιμοποιεί επίσης το LAND, ένα NFT, για να εκπροσωπήσει την ιδιοκτησία των αγροτεμαχίων και των κτημάτων. Το LAND είναι ένα μη εύχρηστο ψηφιακό στοιχείο που διατηρείται από ένα έξυπνο συμβόλαιο Ethereum που αντιπροσωπεύει τα δέματα της εικονικής γης στο Decentraland. Κάθε διακριτικό LAND αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό αγροτεμάχιο και μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην αγορά Decentraland.

Το Decentraland DAO ζωντανά τον Σεπτέμβριο και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των χρηστών στη διαδικασία διακυβέρνησης. Οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν για προτάσεις διακυβέρνησης και τις προτάσεις τους εξουσίες ψήφου προέρχονται από τρεις πηγές:

  • Τυλιγμένο MANA: Το MANA μετατράπηκε σε WMANA. Κάθε WMANA ισούται με μία μονάδα ισχύος ψήφου.
  • Αγροτεμάχια: Κάθε δέμα ισούται με 2.000 μονάδες ισχύος ψήφου.
  • Εκτιμήσεις: Κάθε κτήμα ισούται με 2.000 μονάδες ισχύος ψήφου.

Οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν διάφορα θέματα διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου:

  • Χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις LAND και αγροτεμαχίων.
  • Τέλη Marketplace.
  • Κατανομή της ΜΑΝΑ για αναπτυξιακές προσπάθειες.
  • Προσθήκη νέων φορητών συσκευών στον κόσμο του Decentraland, στην οικοδόμηση και στην αγορά.

Η σελίδα πρότασης διακυβέρνησης του DecentralandΗ σελίδα πρότασης διακυβέρνησης του Decentraland. Πηγή: Αποκεντρωτική

Το Decentraland είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρωτόκολλο NFT όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών όλων των εποχών (49.780 ETH ή 22,6 εκατομμύρια δολάρια) και επί του παρόντος έχει περισσότερα από 96.000 στοιχεία εντός παιχνιδιού.

3. Rarible: Μια αγορά για ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα

Εύθραυστο είναι μια αγορά NFT που ιδρύθηκε από τον Alexander Salnikov και τον Alexei Falin τον Ιανουάριο του 2020. Η πλατφόρμα που εδρεύει στη Μόσχα επιτρέπει στους χρήστες να κόβουν, να αγοράζουν και να πωλούν τα σπάνια ψηφιακά τους συλλεκτικά αντικείμενα. Το Rarible υποστηρίζει μια ποικιλία ψηφιακών συλλεκτών και προϊόντων, όπως ψηφιακή τέχνη, ονόματα τομέα, ασφαλιστήρια συμβόλαια DeFi, memes και metaverses.

Το Rarible απαριθμεί ένα ευρύ φάσμα συλλογών ψηφιακής τέχνηςΤο Rarible απαριθμεί ένα ευρύ φάσμα συλλογών ψηφιακής τέχνης. Πηγή: Rarible

Η κοπή ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων στο Rarible είναι σχετικά απλή. Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν ανεβάζοντας συλλεκτικά αντικείμενα σε οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες ψηφιακές φόρμες (γραφικά, ήχος κ.λπ.), ακολουθούμενο από την προσθήκη περιγραφών και λεπτομερειών τιμολόγησης. Μετά από αυτό, οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν με το πορτοφόλι Ethereum για να εγκρίνουν συναλλαγές κοπής.

Η δυνατότητα κοπής NFT ήταν ελκυστική για δημιουργούς περιεχομένου και καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορούν να κυκλοφορήσουν teaser για το περιεχόμενό τους και να δώσουν πλήρεις εκδόσεις στους χρήστες μόνο μετά την αγορά του σχετικού NFT.

Το Rarible κέρδισε ευρεία δημοτικότητα μεταξύ της κοινότητας κρυπτογράφησης λόγω του διακριτικού της, RARI. Ενώ η πρόσφατη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα διακριτικά διακυβέρνησης προέρχεται από τη σφαίρα DeFi, το Rarible ήταν το πρώτο πρωτόκολλο NFT που λανσάρει το δικό του διακριτικό διακυβέρνησης.

Η έναρξη του RARI είναι το πρώτο βήμα προς τον τελικό στόχο του Rarible: τη δημιουργία αποκεντρωμένης αυτόνομης οργάνωσης Rarible. Ως κάτοχοι RARI, οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν και να ψηφίζουν για προτάσεις αναβάθμισης συστήματος, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων σχετικά με τα τέλη συναλλαγών της Rarible και την προσθήκη νέων δυνατοτήτων.

Προχωρώντας, το Rarible συνεχίζει να διερευνά την ενσωμάτωση NFT και DeFi, και πρόσφατα συνεργάστηκε με την πλατφόρμα ασφάλισης yearn.finance και βασισμένη σε blockchain Nexus Mutual για την κυκλοφορία NFT ασφαλιστικής κάλυψης.

Τη στιγμή της γραφής, η Rarible κατέγραψε όγκους όλων των εποχών άνω των 31.500 ETH, ή 14,3 εκατομμύρια $.

4. SuperRare: Μια αγορά για ψηφιακά έργα τέχνης μονής έκδοσης

Ιδρύθηκε το 2017 από τον John Crain, SuperRare είναι μια αγορά ψηφιακής τέχνης όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από τα αυθεντικά έργα τέχνης μιας έκδοσης ως συλλεκτικά ψηφιακά αντικείμενα. Κάθε έργο τέχνης στο SuperRare αντιπροσωπεύεται από ένα διακριτικό ERC-721, ασφαλισμένο με κρυπτογραφία και ανιχνεύσιμο στο blockchain.

Όταν οι καλλιτέχνες εκδίδουν επικυρωμένα ψηφιακά έργα τέχνης στο SuperRare, το έργο τους πιστοποιείται στο blockchain Ethereum για την αποτροπή της πλαστογράφησης και την παροχή ιστορικής προέλευσης. Επιπλέον, οι καλλιτέχνες μπορούν να εμφανίσουν τα έργα τους στο SuperRare χρησιμοποιώντας γκαλερί εικονικής πραγματικότητας και ψηφιακές οθόνες. Οι συλλέκτες τέχνης, από την άλλη πλευρά, μπορούν να αγοράσουν έργα τέχνης στο SuperRare και να μεταπωλήσουν τα NFT σε δευτερεύουσες αγορές, όπως το OpenSea. Όλες οι συναλλαγές στο SuperRare πραγματοποιούνται με την Ether και οι αγοραστές πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος συναλλαγής 3% για όλες τις αγορές.

Παρόμοια με τις παραδοσιακές γκαλερί τέχνης, το SuperRare επίσης χρεώνει προμήθεια από καλλιτέχνες. Για τις κύριες πωλήσεις, οι καλλιτέχνες λαμβάνουν το 85% των εσόδων, ενώ το SuperRare διατηρεί το 15%. Για δευτερεύουσες πωλήσεις, οι καλλιτέχνες λαμβάνουν 10% ως δικαιώματα.

Το SuperRare περιγράφεται ως συνδυασμός Instagram και Christie’s, και του "Δραστηριότητα" καρτέλα έχει μια διεπαφή παρόμοια με την προηγούμενη, ενώ είναι αγορά είναι σαν το τελευταίο – και οι δύο διαδρομές φέρνουν συλλέκτες τέχνης σε μια σελίδα όπου μπορούν να κάνουν online προσφορές για ψηφιακά έργα τέχνης.

Οι χρήστες στο SuperRare μπορούν να παρακολουθούν τα δημοφιλή έργα τέχνηςΟι χρήστες στο SuperRare μπορούν να παρακολουθούν τα δημοφιλή έργα τέχνης. Πηγή: SuperRare

Μέχρι σήμερα, ο όγκος συναλλαγών όλων των εποχών του SuperRare ξεπέρασε τα 16.500 ETH – ισοδύναμο με περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια, στην τρέχουσα τιμή ETH – το υψηλότερο μεταξύ των αγορών NFT-art. Η πλατφόρμα έχει πουλήσει πάνω από 12.000 κομμάτια ψηφιακής τέχνης και οι δευτερεύουσες πωλήσεις της στην αγορά έχουν φτάσει σχεδόν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

5. Υπηρεσίες Ονόματος Ethereum: Το κορυφαίο NFT στα ονόματα τομέα

Ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Ethereum τον Μάιο του 2017, Υπηρεσίες ονόματος Ethereum είναι ένα ανοιχτό, κατανεμημένο και επεκτάσιμο σύστημα ονομάτων που βασίζεται στο Ethereum blockchain. Το πρωτόκολλο έχει περισσότερα από 190.000 καταχωρημένα ονόματα και έχει ενσωματώσει πάνω από 100 πορτοφόλια και αποκεντρωμένες εφαρμογές μέχρι σήμερα.

Το εγγενές TLD – δηλαδή, τομέας ανώτερου επιπέδου – είναι ".ETH" στο ENS. Αυτά τα ".ETH" τα ονόματα τομέα είναι μοναδικά και μη ευέλικτα, που αντιπροσωπεύονται από NFT συμβατά με ERC-721 και είναι διαθέσιμα για αγορά και διαπραγμάτευση σε αγορές NFT όπως το OpenSea και το Rarible.

Τα ονόματα τομέα .ETH παρατίθενται προς πώληση στο OpenSea.Τα ονόματα τομέα ETH παρατίθενται προς πώληση στο OpenSea. Πηγή: Ανοιχτή θάλασσα

Δεδομένου ότι αυτά τα ονόματα τομέα συμμορφώνονται με το πρότυπο ERC-721 NFT, μπορούν επίσης να συνδέονται απρόσκοπτα σε αγορές NFT και διεπαφές πορτοφολιού, ενισχύοντας τις ενοποιήσεις NFT και DeFi.

Η Ethereum Name Services είναι η κορυφαία NFT στον τομέα της, με όγκο συναλλαγών όλων των εποχών άνω των 6.600 ETH (ή $ 3 εκατομμύρια) και περισσότερους από 20.000 ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το OpenSea.

Κορυφαία πέντε NFT σε ονόματα τομέα με την πρώτη κατάταξη ENSΤα πέντε κορυφαία NFT σε ονόματα τομέα με την πρώτη κατάταξη ENS. Πηγή: Ανοιχτή θάλασσα

Ο δρόμος μπροστά για NFTs

Εκτός από τα πρωτόκολλα που αναφέρονται εδώ, το 2020 ήταν γενικά μια καλή χρονιά για NFTs και DeFi. Προχωρώντας μπροστά, μπορούμε να αναμένουμε βαθύτερες ενοποιήσεις μεταξύ των δύο χώρων. Για παράδειγμα, η Rarible έχει ήδη συνεργαστεί με το yearn.finance για την κυκλοφορία ασφαλιστικών NFT για πρωτόκολλα DeFi και η επερχόμενη αναβάθμιση Ethereum 2.0 είναι πιθανό να προωθήσει περισσότερες νέες περιπτώσεις χρήσης και να προωθήσει την ανάπτυξη σε αυτά τα οικοσυστήματα.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner