Τι είναι το Satoshi; Πλήρης οδηγός

Εάν είστε νέοι στο Bitcoin (BTC) ή είστε στην αγορά για λίγο και η ερώτηση “Τι είναι το Satoshi;” συνεχίζει να σας ενοχλεί, τότε μην ανησυχείτε για αυτό. Έχουμε μια σαφή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. 

Πράγματι, σε αυτόν τον οδηγό, θα απαντήσουμε στην ερώτηση “Τι είναι το Satoshi;” και ακόμη περισσότερα. Θα εξετάσουμε την έννοια της λέξης “Satoshi”, πόσα Satoshis έχουν ένα Bitcoin και τι αξίζει ένα Satoshi.

Τι είναι το Satoshi?

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή: Τι είναι το Satoshi; Το Satoshi είναι το όνομα που δίνεται στη μικρότερη μονάδα Bitcoin. Αυτό είναι το ισοδύναμο με το πώς λειτουργούν τα σεντ για δολάρια ή ευρώ. Η κύρια διαφορά είναι ότι η αναλογία satoshi προς bitcoin είναι 100 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 100 εκατομμύρια satoshis (επίσης γνωστά ως sats) ανά BTC.

Τώρα γνωρίζουμε ότι 1 BTC ισούται με 100 εκατομμύρια satoshis. Αυτό μπορεί σίγουρα να είναι χρήσιμο για την πραγματοποίηση μικρών πληρωμών. Σήμερα, 20 $ σε BTC ισούνται με 0,000571 BTC (35.000 $ ανά BTC). Εάν χρησιμοποιούμε satoshis, 20 $ θα ισούται με 57.142,85 satoshis. Έτσι, γίνεται πιο γρήγορη και ευκολότερη η χρήση Satoshis παρά BTC.

bitcoin νόμισμα με γαλάζιο και ροζ φόντο που βοηθά τους χρήστες να καταλάβουν τι είναι satoshi

Τι είναι το Satoshi Worth?

Τότε, αυτό μας δίνει την απάντηση στην επόμενη ερώτησή μας: Τι αξίζει ένα Satoshi; Για να μάθετε την τιμή του 1 satoshi, θα πρέπει να διαιρέσετε την τιμή του 1 BTC με 100.000.000. Έτσι, εάν 1 BTC ισούται με 35.000 $, κάθε satoshi θα αξίζει 0,00035 $. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή του BTC τόσο υψηλότερη είναι η τιμή κάθε satoshi και αντίστροφα.

Η απάντηση στο “Τι είναι μια μονάδα Satoshi;” είναι πολύ σαφές. Μιλάμε για τη μικρότερη δυνατή μονάδα του Bitcoin. Η τιμή κάθε satoshi καθορίζεται από την τιμή αγοράς του BTC, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στη ζωντανή τιμή ενός satoshi. Έχοντας μια σαφή ιδέα για το τι αξίζει ένα satoshi θα μας επέτρεπε να κατανοήσουμε καλύτερα την αγορά κρυπτογράφησης. Επιπλέον, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τα χρήματά μας και να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το Bitcoin.

Πολλοί υποστηρικτές του Bitcoin προτιμούν να τιμολογούν τα πράγματα στα satoshis. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρότυπο. Οι περισσότερες από τις τιμές εξακολουθούν να αντιπροσωπεύονται σε Bitcoin και όχι σε σατοσίδες. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σταμάτησε τις εταιρείες και ορισμένες πλατφόρμες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν sats και να αντικαταστήσουν το BTC ως μονάδα λογαριασμού.

Θα μπορούσε ένα Satoshi να αξίζει $ 1?

Θεωρητικά ναι. Ωστόσο, μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να συμβεί αυτό. Προκειμένου κάθε satoshi να αξίζει 1 $, η τιμή ενός νομίσματος BTC πρέπει να είναι 100 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι κάπως δύσκολο να συμβεί.

Πράγματι, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Bitcoin θα έπρεπε να ανεβαίνει στα 2,1E15. Αυτό ισούται με $ 2.100.000.000.000.000. Αυτό είναι σίγουρα πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να φτάσει ο satoshi σε αυτήν την αποτίμηση είναι εάν το δολάριο ΗΠΑ υποτιμήσει μαζικά.

Εάν συμβεί αυτό, αυτά τα 100 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να μην αξίζουν 100 εκατομμύρια δολάρια, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, αλλά πολύ λιγότερο. Ωστόσο, η μαζική υποτίμηση του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται απίθανη βραχυπρόθεσμα.

Θα μπορούσε ένα Satoshi να αξίζει 0,01 $?

Αυτή είναι μια πιο εύλογη κατάσταση. Μιλάμε για το satoshi που φτάνει την ισοτιμία με το αμερικανικό σεντ. Για να συμβεί αυτό, κάθε BTC αξίζει 1 εκατομμύριο δολάρια. Αν και αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι δύσκολο, τις επόμενες δεκαετίες θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Εάν το Bitcoin φτάσει την τιμή του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ανά κέρμα, τότε η εκτίμηση της αγοράς του θα φτάσει τα 21 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι σίγουρα πολύ. Πράγματι, λίγοι αναλυτές δίνουν στο BTC τη δυνατότητα να επιτύχει τόσο μεγάλες αποτιμήσεις.

Η αναγνωρισμένη τράπεζα επενδύσεων JPMorgan θεωρεί ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει σε τιμή ανά κέρμα 650.000 $ τα επόμενα χρόνια. Αυτό δεν είναι σίγουρα ένα μικρό πράγμα που προέρχεται από ένα παραδοσιακό χρηματοοικονομικό ίδρυμα όπως το JPMorgan.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Mike Dimon, επέκρινε το Bitcoin. Σήμερα, με την επέκταση της αγοράς κρυπτογράφησης, φαίνεται να αλλάζουν τη στρατηγική τους για το Bitcoin. Ένα $ 650.000 BTC θα φέρει την τιμή κάθε satoshi στα 0,0065 $.

Τι είναι το Satoshi?

Όταν προσπαθούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση “Τι είναι το Satoshi;” δεν μπορούμε να αποφύγουμε να μιλάμε για τον Satoshi Nakamoto. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, Bitcoin δημιουργήθηκε από ένα ανώνυμο άτομο (ή ομάδα ατόμων) που ονομάζεται Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto. Υπάρχουν κάποιες εικασίες για την πραγματική του ταυτότητα. Αλλά δεν υπάρχουν πειστικά αποτελέσματα σε αυτό το θέμα.

Ο Satoshi Nakamoto κατάφερε να λύσει ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στο ψηφιακό νόμισμα: το ζήτημα των διπλών δαπανών. Δημιουργώντας το Bitcoin και τον αλγόριθμο Proof-of-Work (PoW), ο κόσμος είδε το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που θα μπορούσε να μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο με ασφαλή τρόπο.

Λόγω της εμπλοκής του στη δημιουργία Bitcoin, η μικρότερη μονάδα Bitcoin ονομάστηκε Satoshi. Σήμερα υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν πληροφορίες σε satoshis και όχι σε BTC. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις τιμές εξακολουθούν να είναι σε BTC παρά σε σατοσίδες.

Τώρα που γνωρίζετε ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto, μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι η μονάδα Satoshi Bitcoin. Είναι η μικρότερη μονάδα ενός Bitcoin. Το όνομά του προέρχεται από τον ιδρυτή του Bitcoin και είναι πλέον μια δευτερεύουσα μονάδα λογαριασμού σε διάφορες πλατφόρμες κρυπτογράφησης.

Πώς αποκτάτε Satoshis?

Εάν γνωρίζετε ήδη τι είναι ένα Satoshi, ίσως αναρωτιέστε πώς να αποκτήσετε satoshis. Ο εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι να τα αγοράσετε σε ανταλλαγή. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εικονικά νομίσματα.

Όλα τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κλάδο κρυπτογράφησης επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν Bitcoin. Εάν αγοράσετε 1 BTC, τότε είστε ο κάτοχος 100.000.000 satoshis. Αυτό είναι αυτόματο. Εάν διαθέτετε Bitcoin, τότε έχετε satoshis.

Εάν αυτό δεν είναι ακόμη σαφές, ας χρησιμοποιήσουμε ένα πραγματικό παράδειγμα. Εάν έχετε 100 σεντ, τότε έχετε 1 δολάριο. Από εσάς έχετε 1 €, τότε έχετε επίσης 100 σεντ ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Bitcoin. Εάν έχετε 1 BTC, έχετε 100 εκατομμύρια sats και αντίστροφα.

Όταν χρησιμοποιείτε μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης, τότε μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin και, κατά συνέπεια, θα έχετε satoshis. Εάν 1 ολόκληρο BTC είναι πολύ ακριβό, τότε μπορείτε να αγοράσετε μικρότερες ποσότητες BTC. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε 0,01 BTC, ή ισοδύναμο με 1 εκατομμύριο satoshis. Εάν έχετε 0,001 BTC, τότε έχετε 100.000 satoshis.

Το ζήτημα με τις ανταλλαγές είναι ότι τα πάντα υποδεικνύονται σε μονάδες BTC και όχι σε satoshis. Γι ‘αυτό γίνεται πολύπλοκο για πολλούς χρήστες να καταλάβουν τι είναι το Satoshi. Με αυτήν την εξήγηση, στοχεύουμε στο να σας διευκολύνουμε να καταλάβετε πώς να αποκτήσετε satoshi.

Βρύσες Bitcoin

Ένας άλλος τρόπος για να κερδίσετε Satoshis είναι χρησιμοποιώντας μια βρύση Bitcoin. Η βρύση του Bitcoin έγινε πολύ δημοφιλής όταν το Bitcoin μόλις άρχισε να είναι γνωστό. Οι χρήστες θα μπορούσαν να κερδίσουν μεγάλα ποσά BTC μόνο όταν συνδεθούν σε έναν ιστότοπο και εκτελώντας μια ενέργεια.

Στην αρχή, όταν το Bitcoin δεν ήταν δημοφιλές, οι χρήστες μπορούσαν να κερδίζουν αρκετά κέρματα BTC ανά ημέρα. Καθώς η τιμή του εικονικού νομίσματος αυξήθηκε, οι ανταμοιβές μειώθηκαν. Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν satoshis μόνο με μικρές αλληλεπιδράσεις σε ιστότοπους.

Για παράδειγμα, μερικές από αυτές τις βρύσες ζητούν από τους χρήστες να κάνουν κλικ τουλάχιστον μία φορά την ώρα και να συμπληρώνουν ένα captcha. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αρχίσουν να χρησιμοποιούν satoshis και Bitcoin. Μια από τις πιο δημοφιλείς βρύσες Bitcoin ονομάζεται FreeBitco.iν και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές βρύσες στην αγορά. Επιπλέον, εάν θέλετε να κερδίσετε άλλα κρυπτονομίσματα, μπορείτε επίσης να το κάνετε. Οι βρύσες δεν είναι μόνο για να κερδίσουν Satoshis αλλά και άλλα ψηφιακά στοιχεία. Για παράδειγμα, τα Bitcoin Cash (BCH) και Litecoin (LTC) μπορούν επίσης να μοιραστούν με χρήστες μέσω βρύσες.

Δωρεάν βρύση Satoshi Bitcoin

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις κερδίσετε αρκετά σατόσι, θα μπορείτε να τα αποσύρετε από την πλατφόρμα. Κάθε μία από αυτές τις βρύσες έχει διαφορετικό όριο για την ανάληψη χρημάτων. Όσο χαμηλότερο είναι το όριο ανάληψης, τόσο καλύτερα θα ήταν να γνωρίζετε τι είναι το Satoshi.

Παίζοντας παιχνίδια για να κερδίσετε Satoshis

Αυτό «Τι είναι ένα Satoshi;» Ο οδηγός πρέπει να έχει μια ενότητα σχετικά με την ψυχαγωγία. Είναι σίγουρα δυνατό να αρχίσετε να κερδίζετε satoshis παίζοντας μερικά απλά αλλά αστεία παιχνίδια. Οι χρήστες Crypto και οι νεοφερμένοι που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Bitcoin άρχισαν να παίζουν αυτά τα παιχνίδια.

Αρχικά, υπήρχαν ορισμένες εφαρμογές που θα μπορούσατε να κατεβάσετε στο smartphone iOS ή Android. Σήμερα, υπάρχουν πιο εξελιγμένες λύσεις όπως οι πλατφόρμες satoshi που επιτρέπουν στους χρήστες να λαμβάνουν Satoshis χρησιμοποιώντας το Lightning Network (LN).

Τα παιχνίδια επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τις πλατφόρμες με διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να ανταμειφθούν για να κάνουν την εμπειρία παιχνιδιού πιο εξελιγμένη. Επιπλέον, μπορούν επίσης να χρεωθούν ή να πληρώσουν για επιπλέον χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιώντας μικροοικονομικά κίνητρα, οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να κερδίζουν Satoshis σε τακτική βάση.

Αυτό θα σας επέτρεπε αρχίστε να κερδίζετε Bitcoin παίζοντας παιχνίδια. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι ένα Satoshi θεωρώντας ότι θα έχετε πρόσβαση στα sats για πρώτη φορά. Εάν δεν ξέρετε πώς να τα χειριστείτε, αυτός μπορεί να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε για το τι είναι μια μονάδα satoshi Bitcoin.

Το αρνητικό για αυτήν την πλατφόρμα σχετίζεται με το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν. Το τέλος για να παίξετε μερικά από τα παιχνίδια περιλαμβάνει 1000 satoshis. Αν και αυτό δεν είναι ακριβό, μπορεί να γίνει δύσκολο εάν ένα άτομο δεν έχει διαθέσιμα καθίσματα για χρήση.

Alien Run

Το Alien Run είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή παιχνίδια για να κερδίσετε δωρεάν Bitcoin. Αυτό το παιχνίδι είναι συνδεδεμένο εδώ και αρκετά χρόνια και μπορεί να ληφθεί στο smartphone σας σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν θέλετε να μάθετε τι είναι ένα Satoshi, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

alien-run-bitcoin-satoshi-παιχνίδι

Θα πρέπει να ολοκληρώσετε τις αποστολές με τον χαρακτήρα σας. Ο στόχος είναι να περάσετε όλα τα επίπεδα και να κερδίσετε μεγαλύτερες ανταμοιβές satoshi. Όσο καλύτερα πετυχαίνετε, τόσο μεγαλύτερα είναι τα σατοσικά σας.

Οι χρήστες μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους μόλις η συνολική αξία φτάσει τα 20.000 Satoshis. Μερικοί χρήστες κερδίζουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες Satoshis την ημέρα χρησιμοποιώντας αυτό το απλό και εθιστικό παιχνίδι.

Προκειμένου η εφαρμογή να κερδίσει χρήματα, θα μοιράζονται βίντεο από χορηγούς. Το καλό είναι ότι η όλη εμπειρία δεν είναι καθόλου επεμβατική. Τα βίντεο δεν θα εμφανίζονται τόσο συχνά και θα μπορούσαν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε νέες ζωές αν χάσετε.

Μιλάμε για δωρεάν Satoshis που μπορείτε να κερδίσετε παίζοντας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα διαθέσιμα παιχνίδια.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία πίσω από το Alien Run κυκλοφόρησε άλλα παιχνίδια που σχετίζονται με το Satoshi. Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι συνδεδεμένα. Αυτό σημαίνει ότι αν κερδίσετε 10.000 satoshis σε μία από αυτές τις πλατφόρμες, θα μπορείτε να τα προσθέσετε στα χρήματα που έχετε στην άλλη εφαρμογή. Μόλις φτάσετε στο ελάχιστο όριο των 20.000 satoshis, θα μπορείτε να τα αποσύρετε στο πορτοφόλι σας.

Τελικές λέξεις για το τι είναι μια μονάδα Satoshi Bitcoin

Το Satoshi είναι η μικρότερη μονάδα Bitcoin που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Υπάρχουν 100 εκατομμύρια Satoshis σε ένα Bitcoin. Οι επενδυτές και οι χρήστες μπορούν απλώς να έχουν πρόσβαση στα Satoshis αγοράζοντας Bitcoin. Επιπλέον, είναι επίσης δυνατό να παίζουν παιχνίδια ή να χρησιμοποιούν βρύσες για να μάθουν τι είναι το Satoshi.

Καθώς η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να επεκτείνεται στην αγορά, κάθε satoshi γίνεται πιο πολύτιμο. Ενώ στο παρελθόν οι Satoshis δεν είχαν σχεδόν κανένα νόημα (λιγότεροι από 100.000 ήταν άχρηστοι), τώρα οι χρήστες κρυπτογράφησης αρχίζουν να τους δίνουν περισσότερη αξία.

Ορισμένες πλατφόρμες και εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη τα Satoshis ως ενότητα λογαριασμού. Επιπλέον, οι τιμές είναι εύκολο να εμφανίζονται ως satoshis παρά ως BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner