Ledger Nano X Review – Ένα ασφαλές πορτοφόλι υλικού για προηγμένα HODLs

Το Ledger έχει άψογη φήμη όταν πρόκειται για πορτοφόλια υλικού bitcoin. Έχουν δύο προϊόντα και το Καθολικό Nano X είναι το πιο προηγμένο από τα δύο, το οποίο είναι ιδανικό για τον προηγμένο επενδυτή κρυπτογράφησης που ψάχνει να προστατεύσει τα ψηφιακά του στοιχεία. Όσον αφορά την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια, αυτό είναι συγκρίσιμο με το μοντέλο T της Trezor, αλλά με πιο κομψή σχεδίαση.

Σε αυτήν την κριτική θα αναλύσουμε το σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και το πιο σημαντικό την ασφάλεια.

Τι είναι το Ledger Nano X?

Το Ledger Nano X είναι μια premium έκδοση του Ledger Nano S. Αυτή η συσκευή είναι εξαιρετικά συμπαγής και μπορεί να χωρέσει εύκολα στην τσέπη σας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ταξίδια.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι η συσκευή έχει μια επιγραφή που γράφει «vires in numeris», αυτό είναι λατινικό για «δύναμη σε αριθμούς». Αυτό αναφέρεται στην κρυπτογραφική ασφάλεια που περιέχεται στη συσκευή.

Έχει πολλές δυνατότητες ασφαλείας και είναι διαισθητικό στη χρήση.

Αυτή η συσκευή είναι μια προηγμένη επιλογή για να διατηρείται η ασφάλεια προσβάσιμη για όσους έχουν κρυπτογράφηση.

Το Ledger Nano X υποστηρίζει πάνω από 1.000 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών διακριτικών όπως Bitcoin, Bitcoin Cash, Κάθισμα, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple και πολλά άλλα.

Ledger Nano X: Πρώτη εντύπωση

Το Nano X διατίθεται σε ένα απλό πακέτο και το κουτί περιέχει την ίδια τη συσκευή, 1 καλώδιο USB, ένα μπρελόκ και ένα μπρελόκ και πολλά φύλλα ανάκτησης για τη σύνταξη της φράσης σπόρου.

Ledger Nano X Review - Ένα ασφαλές πορτοφόλι υλικού για προηγμένα HODLs

Το πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι πώς δεν ξεχωρίζει, από απόσταση οι περισσότεροι άνθρωποι θα υποθέσουν ότι είναι ένα απλό USB stick.

Λειτουργία του Ledger Nano X

Είτε είστε προηγμένος κάτοχος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, είτε αρχάριος δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Οι οδηγίες που παρέχονται στο πακέτο είναι απλές και σας καθοδηγούν για το πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Ledger Nano X.

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι να γράψετε τον σπόρο ανάκτησης στο παρεχόμενο φύλλο ανάκτησης και να τον αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος. Θα συνιστούσα οπουδήποτε το αποθηκεύετε, να επιλέξετε να αποθηκεύσετε δύο αντίγραφα ασφαλείας του σπόρου ανάκτησης. Προσωπικά επιλέγω να δημιουργώ αντίγραφα ασφαλείας τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σαρώσετε το φύλλο ανάκτησης και να το αποθηκεύσετε σε έναν μυστικό φάκελο στον υπολογιστή σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν το ονομάζετε με οτιδήποτε σχετίζεται με bitcoin, Ledger ή cryptocurrency. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο σπόρος ανάκτησης είναι αυτό που χρειάζεστε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας στο σενάριο όπου η συσκευή είτε είναι κατεστραμμένη είτε χαμένη.

Και πάλι, ολόκληρη η διαδικασία είναι απλή, συνδέετε το Nano X στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στον ιστότοπο Ledger και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Ledger Live. Από εκεί, κάνετε κλικ στο “Αρχικοποίηση μιας νέας συσκευής Ledger” και είστε στο δρόμο.

Ledger Nano X: Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το καθολικό παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια. Προσφέρουν την ασφάλεια CC EAL5 +. Τι σημαίνει αυτό:

CC: Περιλαμβάνει κοινά κριτήρια για την Αξιολόγηση Ασφάλειας Πληροφορικής. Βασίζεται σε ένα διεθνές πρότυπο (ISO / IEC 15408) για πιστοποίηση ασφάλειας υπολογιστών. Όταν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο προϊόν, πρέπει να πληροί τα βασικά πρότυπα των κοινών κριτηρίων.

EAL: Το επίπεδο αξιολόγησης αξιολόγησης είναι μια κατάταξη κατηγορίας που αντιστοιχεί σε ένα προϊόν ή σύστημα πληροφορικής, μετά από μια αξιολόγηση ασφάλειας κοινών κριτηρίων. Τα πέντε επίπεδα EAL είναι:

  • EAL1 – δοκιμαστεί λειτουργικά
  • EAL2 – δομικά ελεγμένο
  • EAL3 – μεθοδικά δοκιμασμένο και ελεγμένο
  • EAL4 – μεθοδικά σχεδιασμένο, δοκιμασμένο και αναθεωρημένο
  • EAL5 – ημι-επίσημα σχεδιασμένο και δοκιμασμένο

Το Ledger διασφαλίζει ότι όλα τα πορτοφόλια υλικού τους, συμπεριλαμβανομένου του Nano X, είναι πλήρως πιστοποιημένα στην αγορά πιστοποιημένα από την ANSSI, τη γαλλική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ένα άλλο στοιχείο ασφαλείας είναι ότι η συσκευή δεν φτάνει με προεγκατεστημένο λογισμικό – το οποίο είναι εγκατεστημένο κατά τη διαδικασία ρύθμισης. Είναι προστατευμένο με PIN και σας επιτρέπει να επισημάνετε τη συσκευή σας και να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη για να την κάνετε μοναδική για εσάς. Θα εγκαταστήσετε το λογισμικό Ledger Live κατά τη διαδικασία εγγραφής.

Περίληψη

ο Καθολικό Nano X είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προστασία της κρυπτογράφησής σας και προσφέρει όλες τις προηγμένες λύσεις ασφάλειας που θα βρείτε με τον ανταγωνιστή του διευθυντή της Trezor Model T.  Η ασφάλεια αυτής της συσκευής και το γεγονός ότι μοιάζει με ένα απλό USB stick καθιστούν αυτήν τη συσκευή δημοφιλές αγαπημένο για τα μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το Ledger Nano X

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner