Bitcoin-futuurit heijastavat lievää optimismia, mutta konsolidointi on korteissa

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä

Viime perjantaina Bitcoin nousi nopeasti kiihtymään uutisten johdosta amerikkalaisesta finanssipalveluyrityksestä Square ostamassa 50 miljoonan dollarin arvosta BTC: tä. Seuraavassa konsolidointivaiheessa hinta ei laskenut alle lyhyen aikavälin kynnyksen, 11 450 dollaria OKExin neljännesvuosittaisten futuurien (BTCUSD1225) hinnan mukaan, 200 dollarin palkkio spot-markkinoilla.

Tämän viikon OKEx-kaupankäyntitiedot osoittavat tämän markkinoiden optimismin laajenemisen alkaen siitä, että pitkä / lyhyt suhde kirjasi toisen viimeaikaisen korkeimman arvon 0,95, kun taas palkkio pysyi yli 200 dollaria. Vakuusmarkkinoiden vakuuksien luotonantotason vakaa nousu osoittaa myös, että markkinaosapuolet pitivät kiinni kolikoistaan ​​eikä heilahteli pieniä hintavaihteluita.

Bitcoinin yleinen trendi on positiivinen, koska suurten laitosten kiinnostus on edelleen korkea. Tällä viikolla havaitsimme myös jonkin verran riskialttiita mielipiteitä markkinaosapuolten keskuudessa, mutta Bitcoinin reaktio osakkeiden vetäytymiseen oli rajallinen.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), kello 3.00 UTC 16. lokakuuta. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkä / lyhyt suhde viimeisten seitsemän päivän aikana on ollut välillä 0,85–0,95, mikä on huomattavasti suurempi kuin 0,7–0,85 lokakuun ensimmäisen viikon aikana. Tämä liittyy suuresti myös hintojen rikkoutumiseen yli 11 000 dollarin ja markkinoiden ilmapiirin paranemiseen.

Tiedonkeruuaika: 10/9 2:00 UTC – 10/16 2:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten futuurien ja spotin välinen perusta on parantunut viime perjantain 1,9 prosentista nykyiseen 2,1 prosenttiin. Perusta oli noussut maanantaina 300 dollariin eli noin 2,5 prosenttiin, mikä vahvistaa markkinoiden optimismia, koska kaikki yli 2%: n arvot ovat terveellisiä sonnimarkkinoille.

Tiedonkeruuaika: 10/9 2:00 UTC – 10/16 2:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko on pysynyt tällä viikolla yli 900 miljoonan dollarin yläpuolella ja noussut 950 miljoonaan dollariin maanantaina järjestetyssä rallissa, mutta on sittemmin laskenut voitonoton ja lyhyiden positioiden selvitysten vuoksi. Jos tarkastelemme OI: tä viimeisten kolmen viikon aikana, se on noussut tasaisesti 800 miljoonasta dollarista 900 miljoonaan dollariin.

Tiedonkeruuaika: 10/9 2:00 UTC – 10/16 2:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC: n vakuusluottosuhde nousi tasaisesti ylöspäin viikon aikana noin 6,0: sta viime viikon lopussa nykyiseen 9,0: een, eikä suhde vetäytynyt voimakkaasti vastauksena viikon hintavaihteluihin. Tämä tarkoittaa myös, että kauppiaat, jotka pitävät kolikoita spot-marginaalin markkinoilla, ovat mukavia ja luottavaisia ​​markkinoilla.

Tiedonkeruuaika: 10/9 2:00 UTC – 10/16 2:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Useat retracements viime päivinä lopetettiin lähellä 11 450 dollaria OKExin neljännesvuosittaisen tulevaisuuden hinnan mukaan, ja lyhyen ja keskipitkän aikavälin nouseva malli on edelleen voimassa. BTC: n hinta ei kuitenkaan vieläkään ole 11 200–12 000 dollarin raskaan kaupankäynnin alueen ulkopuolella, koska myyntipaine on edelleen vahva. Vastarinta on noin 12 000 dollaria – 12 300 dollaria, ja BTC todennäköisesti jatkaa vakauttamista Yhdysvaltain vaaleihin.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner