Crypto Glossary: ​​Definitioner af Blockchain-ordforråd

krypto ordliste

Ordforrådet for bitcoin, blockchain og større kryptokurrency kan være forvirrende, hvis du ikke er hip til de nyeste ‘crypto’ termer og definitioner. Her er en komplet brugervejledningsordbog, der skal bruges:

#

1 time: Som navnet antyder, betyder udtrykket ‘1hr’ et tidsvindue, hvor data relateret til en bestemt teknologi (såsom en digital valuta, platform osv.) Overvåges og aggregeres.

24 timer: Som med det ovennævnte eksempel indebærer ’24h’ indsamling af data, der er forbundet med en bestemt digital teknologi i løbet af de sidste 24 timer.

51% angreb: Hvis et flertal (dvs. mere end halvtreds procent) af computerkraft eller minedrift hash på et specifikt netværk styres af en enkelt person (eller en enkelt gruppe), betyder det, at et 51% angreb er i gang. Dette skyldes, at en enestående styrende enhed nu har fuld kontrol over systemets oprindelige økosystem og har fuld magt til at overtage platformens minedrift, interne transaktioner osv..

EN

Adresse: En adresse kan betragtes som en digital lokalisator (normalt i form af bogstaver og tal), der giver brugerne mulighed for at sende / modtage kryptokurver på en strømlinet, problemfri måde. Derudover nævnes det også, at brugerne kan dele deres kryptovaluta-adresser offentligt enten i form af en tekst eller en QR-kode.

Airdrop: Det er i det væsentlige en marketingtaktik, der almindeligvis bruges af et antal startups for at opbygge hype samt øge populariteten af ​​bestemte kryptokurrencyproducenter (såsom en mønt, platform osv.). De fleste airdrop-kampagner bruger den samme formel, dvs. de giver deres brugere tokens i bytte for enkle opgaver såsom deling af visse oplysninger, ombordstigning af nye rekrutter, letter yderligere henvisninger osv..

Algoritme: Det er et sæt regler, der er designet af udvikleren af ​​en bestemt digital platform, computer eller enhed for at løse nicheberegninger eller operationer.

All-Time-High (ATH): Som navnet tydeligt antyder, refererer ATH til det højeste prispunkt (udtrykt i samlet markedsværdi), specielle kryptokurrencyvidner i hele sin livscyklus.

All-Time-Low (ATL): All-Time-Low er det nøjagtige modsatte af, hvad udtrykket ATH repræsenterer – hvilket er det laveste prispunkt for en bestemt kryptokurrency i hele sin livscyklus.

Altcoin: Da Bitcoin i vid udstrækning krediteres som verdens første kryptokurrency, kaldes alle andre digitale aktiver, der har fulgt siden, nu altcoins (forkortelse for udtrykket ‘alternative mønter’).

Anarkokapitalisme: Dette er en filosofi (eller tankegang), der ikke tror på begrebet centraliseret ejerskab af aktiver. I denne henseende nævnes det, at et antal mennesker, der adopterede Bitcoin i sin barndom, omtales som anarkokapitalister – da de mener, at kryptokurver hjælper med at give ejeren fuldstændig ejerskab af ens aktiver.

Anti-hvidvaskning af penge (AML): Udtrykket AML henviser til et sæt intl. regler og forskrifter, der er udtænkt for at begrænse kriminel aktivitet i forbindelse med hvidvaskning af penge (krypto til kontanter og omvendt).

API: API er forkortelse for ‘Application Programming Interface’. Kort sagt henviser det til et sæt protokoller og driftsværktøjer, der kræves af udviklere for at opbygge softwareapplikationer. Fra et mere teknisk perspektiv kan vi se, at API’er også hjælper med at styre den måde, hvorpå interne softwaremoduler interagerer og opfører sig med hinanden.

Arbitrage: Det er en almindelig praksis, der søger at hjælpe daghandlere med at drage fordel af prisvariationer (der findes i forhold til en bestemt vare) mellem forskellige kryptokursudvekslinger til enhver tid..

Ashdraked: Det er en situation, hvor en person ender med at miste alle sine penge med shorting bitcoin. Udtrykket er baseret på en sand hændelse, hvor en rumænsk erhvervsdrivende fortsatte med at kortslutte BTC, efter at den gik fra $ 300 til $ 500 – baseret på det faktum, at han historisk havde gjort en fortjeneste ved at gøre det.

ASIC: ASIC (Application Specific Integrated Circuit) henviser til minedrift udstyr, der er designet specielt til at erhverve en bestemt kryptokurrency. Sammenlignet med GPU’er er disse enheder meget specialiserede, da de tilbyder en række beregnings- og hukommelsesbaserede fordele for deres ejere.

Astroturfing: Dette er en praksis, der betragtes som lyssky af det digitale valutamarked som helhed. I sin mest basale forstand indebærer Astroturfing en virksomhed, der markedsfører sit projekt som støttet og støttet af det globale kryptosamfund, selvom det ikke er.

Atomskifte: Det er en teknik, der gør det muligt for kryptoejere at handle et aktiv til et andet (på en anden blockchain eller off-chain) uden brug af en børs, handelsplatform eller mellemmand.

Attestation Ledger: Som navnet synes at antyde, er en attestationsbaseret grundlæggende en rekordblok, der hjælper med at give brugerne dokumentation relateret til individuelle transaktioner, som de muligvis har udført tidligere.

B

Taske: Udtrykket taske betegner en fast mængde kryptokurrency. I denne henseende skal det påpeges, at udtrykket poseholder grundlæggende beskriver en person, der besidder et stort volumen (aka poser) af et bestemt digitalt aktiv.

Bjørn: Dette udtryk bruges til at beskrive en person, der ikke er sikker på fremtiden for et bestemt marked (f.eks. Kryptokurver) og forventer, at dens værdi vil falde i den kommende fremtid..

Bear Trap: Dette er en teknik, der undertiden bruges af en gruppe forhandlere for at manipulere prisen på en bestemt kryptokurrency. Dette opnås ved at sælge en stor amt. af et bestemt aktiv, mens man sporer markedet for at tro, at et fald er i horisonten. Dette resulterer i, at andre erhvervsdrivende aflaster det pågældende token til nedsatte satser – hvorved den oprindelige gruppe får en flot fortjeneste fra hele transaktionen.

Bitcoin-pengeautomat (BTM): Dette er en maskine, der giver kryptoindehavere mulighed for at trække Bitcoin ud.

Bitcoin Improvement Proposal (BIP): En BIP henviser til et teknisk dokument, der søger enten at foreslå nye funktioner, processer eller andre tekniske forbedringer af Bitcoins eksisterende protokol.

BitLicense: Som navnet tydeligt antyder, henviser en Bitlicense til en forretningslicens, der kræves af kryptokurrencyfirmaer i New York for at beskæftige sig med BTC-handel. Dokumentet er vanskeligt at erhverve og udstedes kun af New York State Department of Financial Services (NYSDFS).

Bits: Det er en grundlæggende enhed af BTC – dvs. i alt 1.000.000 bits udgør en bitcoin.

Blok: Det er dybest set en datacontainer, der indeholder detaljer relateret til transaktioner, der til enhver tid finder sted på en bestemt blockchain.

Blockchain: En blockchain henviser til en stadigt voksende liste over poster, der er knyttet til hinanden ved hjælp af en række kryptografiske teknikker.

Bloker Explorer: Dette er et værktøj, der giver brugerne mulighed for at se alle de transaktioner, der har fundet sted på en bestemt blockchain. Ikke kun det, men det giver også brugerne mulighed for at overvåge andre specifikke oplysninger, såsom netværkshash-hastighed, transaktionsvækst osv.

Blokhøjde: Udtrykket refererer til det samlede antal blokke, der er til stede i en kæde på et givet tidspunkt.

Bloker belønning: Det er det økonomiske incitament, der gives til en minearbejder i stedet for, at han / hun med succes beregner en gyldig hash i en blok. Derudover sørger belønningen også for, at crypto minearbejdere handler i blockchainens bedste snarere end at prøve at hacke det.

Bollinger Band: Det er et værktøj, der hjælper brugerne med at genkende systematiske mønstre, der kan opstå i prishistorikken for forskellige digitale valutaer.

Bots: Dette er handelsværktøjer, der er automatiseret til at udføre ordrer ved hjælp af en række algoritmiske processer (såsom foruddefinerede buy-and-sell-protokoller).

Brute Force Attack (BFA): En BFA kan betragtes som et prøve- / fejlværktøj, der bruges af en automatiseret software til at knække en persons adgangskode eller basissikkerhedslag.

Boble: I finansiel terminologi henviser en boble til en bestemt situation, hvor deltagerne på et bestemt marked har drevet værdien af ​​et bestemt godt over dets faktiske pris. Når boblen når sit højdepunkt, falder prisen på varen hurtigere – en begivenhed, der kaldes et markedskrasj.

Bug Bounty: Dette er en belønning, der tilbydes udviklere, hackere med hvid hat, der er i stand til at finde sårbarheder, trusler eller andre lignende problemer i en bestemt computerkode. En bugpræmie tilbydes normalt af kryptostartups til at identificere potentielle smuthuller, før de udnyttes af misbrugere fra tredjepart.

Tyr: Et almindeligt udtryk, der bruges, når der henvises til en person, der er optimistisk med hensyn til fremtiden for et bestemt marked (det være sig aktier, kryptovalutaer, obligationer osv.).

Bull Trap: Som navnet antyder, er en tyrefælde et falsk markedssignal, hvor en faldende tendens forbundet med et bestemt aktiv ser ud til at ændre sig til det bedre, men ikke realiseres.

Køb væg: Det refererer til en situation, hvor der er afgivet en stor grænseordre, når et aktiv bliver af en bestemt værdi.

Brændt: Dette koncept anvendes, når et bestemt krypto-aktiv er blevet gjort permanent ubrugeligt eller ubrugeligt.

Byzantinske generalers problem (BGP): BGP refererer til en situation, hvor alle medlemmerne af en bestemt gruppe skal nå til enighed om en enkelt strategi om en bestemt digital platform.

Byzantinsk fejltolerance (BFT): BFT kan i det væsentlige betragtes som en egenskab, der er forbundet med ‘fejltolerante distribuerede computersystemer’, der sigter mod at opnå konsensus, selvom en eller flere komponenter i systemet kan være tilbøjelige til driftsfejl.

C

Lysestager: Dette er en teknik, der ofte bruges til at oprette grafer, der hjælper brugerne med at visualisere prisændringer relateret til et bestemt aktiv over en fast periode. Fra et teknisk synspunkt kan vi se, at hver stearinlysdannelse giver sine brugere 4 point med information inklusive åbningskurs, lukkekurs, høj og lav.

Kontanter: Kontanter er penge i deres fysiske iteration. Den kommer i forskellige former, herunder pengesedler, mønter osv.

Centraliseret: Begrebet centralisering henviser til et netværk, der styres af en lille gruppe noder.

Hovedbog: Som navnet tydeligt antyder, er det et ledgersystem (bruges til at holde styr på forskellige finansielle tx’er), der opretholdes af en central regeringsmyndighed.

Central behandlingsenhed (CPU): CPU’en kan betragtes som den centrale operationelle komponent i et computersystem. Derudover hjælper det også med at opretholde den oprindelige funktionalitet i forskellige andre dele, der er forbundet med maskinen. CPU-ens hastighed måles i gigahertz.

Lave om: Når BTC-overførsler er lette, gøres de det som en helhed. De resterende midler sendes tilbage til brugeren som ændring.

Tilbageførsel: Det er en anmodning sendt af en kreditkortoperatør til en forhandler om at kompensere for eventuelle tab, der måtte være påført som følge af en bedragerisk / omstridt transaktion.

Kædedeling: Dette udtryk bruges rutinemæssigt i stedet for en hård / blød gaffel.

Kryptering: Dette er et udtryk, der almindeligvis bruges i digitale kryptografiske cirkler for at beskrive en algoritme, der kan bruges til at kryptere eller dekryptere visse oplysninger.

Cirkulationsforsyning: Det er et udtryk, der ofte bruges til at beskrive det samlede antal mønter (relateret til en bestemt kryptovaluta), der kan cirkulere på markedet på et givet tidspunkt..

Klient: Det er en software, der kan bruges til at få adgang (såvel som proces) til visse blockchain-transaktioner på en lokal enhed. En almindelig anvendelse af en sådan software er en altcoin softwaretegnebog.

Tæt: Udtrykket ‘Luk’ henviser til et finansielt koncept kaldet slutkurs.

Cloud Mining: Det refererer til en stil med kryptomining, der udføres ved hjælp af fjernbehandlingsstyrke (erhvervet af virksomheder, der opererer i lande, hvor elomkostningerne er lave).

Mønt: Det er den mest basale forstand, en mønt repræsenterer en kryptovaluta, der kan bruges til at lette monetære transaktioner uafhængigt.

Coinbase: En Coinbase er i det væsentlige en digital transaktion, der obligatorisk føjes til blokken for en bestemt kryptokurrency. Med hensyn til BTC-økosystemet har flagskibsvalutas møntbase en inputstørrelse på 100 byte.

Kølig opbevaring: En køleopbevaringsenhed er en offline kryptopung, der har minimal kontakt med enheder, der er forbundet til internettet 24/7. Som et resultat af dette er disse enheder i stand til at tilbyde deres ejere et højt niveau af aktivsikkerhed og privatliv.

Bekræftelser: Begrebet ‘bekræftelse’ kommer i spil, når en transaktion skal føjes til en bestemt blockchain. I denne henseende skal det påpeges, at forskellige handelsplatforme kræver et varierende antal bekræftelser for at afslutte kryptokurrency-transaktioner.

Konsensus: Konsensus er, som navnet antyder, når alle deltagere i et bestemt netværk kommer til enighed om systemets overordnede rækkefølge og indhold.

Consortium Blockchain: Det er et blockchain-økosystem, der ejes af en privat enhed, hvis indhold ikke er tilgængeligt for offentligheden.

Rettelse: En korrektion kan tænkes på negativ værdibevægelse (på mindst 10%), der finder sted i forhold til en bestemt kryptokurrency.

Medunderskriver: Det refererer til en person, der har delvis kontrol over en tegnebog med digital valuta.

Crypto-aktiv: Disse er digitale værdilagre, der bruger kryptografiske teknikker, distribuerede hovedbøger og andre p2p-teknologier til at fungere.

Kryptovaluta: Det er et digitalt transaktionsmedium, der bruger kryptografiske teknikker til at sikre ens monetære overførsler.

Kryptografi: Det er en gren af ​​undersøgelser, der udelukkende beskæftiger sig med securitisering af følsomme data.

Kryptografisk Hash-funktion: I deres mest basale forstand kan man tænke på kryptografiske hashes som digitale veje, der hjælper med produktionen af ​​en fast størrelse / unik hashværdi fra et transaktionsinput, der kan variere i dens størrelsesfunktion.

Crypto-jacking: Dette er en teknik, der ofte bruges af hackere til at udvinde kryptokurver ved hjælp af en andens computer uden deres tilladelse.

Depot: En forvaringsindstilling er en, hvor en brugers private nøgler opbevares af tjenesteudbyderen selv.

Cypherpunk: En cypherpunk er en digital aktivist, der stærkt støtter brugen af ​​kryptografiske løsninger / teknologier til fremme af forskellige sociale og politiske årsager.

D

Dybt web: Dette er en side af internettet, der ikke er indekseret af søgemaskiner og kun kan ses ved hjælp af specialværktøjer (såsom Tor-browseren).

Dato for lancering (DOL): Udtrykket refererer til et bestemt tidspunkt og en dato, hvor et ICO-projekt sætter sine tokens op til offentlig erhvervelse.

Dead Cat Bounce: Det er et koncept, der betyder en midlertidig genopretning af værdien af ​​en bestemt kryptokurrency, efter at den har gennemgået et massivt prisfald.

Decentraliseret: Udtrykket henviser til ejendommen til et digitalt system, der styres af et distribueret sæt noder og ikke af en eller anden central myndighed.

Decentrale applikationer (dApps): Som navnet tydeligt antyder, er dApps digitale applikationer, der bruger et decentralt operativt netværk.

Decentraliserede autonome indledende mønttilbud (DAICO): Det er en fundraising-metode til decentrale projekter, der gør brug af begreber relateret til decentraliserede autonome organisationer (DAO’er) og Initial Coin Offerings (ICO’er).

Decentrale autonome organisationer (DAO): Det er en digital organisation, der styres udelukkende ved brug af smarte kontrakter.

Decentraliseret udveksling (DEX): En peer-to-peer-udveksling, der giver brugerne mulighed for at købe og sælge kryptovalutaer (såvel som andre lignende aktiver) uden brug af et centralt formidlende organ.

Dekryptering: Processen med at omdanne data, der er blevet gjort ulæselige (gennem forskellige krypteringsrelaterede processer) tilbage til deres ukrypterede form.

Deflation: Det er et økonomisk udtryk, der beskæftiger sig med den generelle reduktion i prisen på en bestemt vare.

Delegeret bevis for indsats (dPOS): Det er en konsensusprotokol, der giver netværksdeltagere mulighed for at stemme på delegerede, der har fået til opgave at producere blokke på en bestemt blockchain.

Dybde diagram: Det er en graf, der er plottet ved hjælp af købsbud og salgsanmodninger baseret på begrænsede ordrer. I lægmandssigt forsøger diagrammet at fremvise det punkt, hvor markedet vil acceptere en bestemt monetær transaktion.

Afledte: Et andet almindeligt anvendt udtryk inden for verdenen af ​​global finansiering, et derivat kan betragtes som en kontrakt, der erhverver sin værdi ud fra den økonomiske præstation for et underliggende aktiv.

Derivatmarked: Det er et offentligt marked, hvor finansielle produkter såsom derivater, futureskontrakter, optioner købes og sælges.

Deterministisk tegnebog: Det er en type digital lagringsenhed, der bruger en frøsætning, der kan bruges af enkeltpersoner til at sikkerhedskopiere og gendanne deres beholdninger på en strømlinet, problemfri måde.

Vanskelighed: Det er dybest set et relativt mål for, hvor svært det er for minearbejdere at opdage en ny datablok. Fra Bitcoins POV justeres valutaens oprindelige sværhedsgrad rutinemæssigt i forhold til systemets samlede hashkraft.

Digital vare: Det er et immaterielt aktiv, der har en vis monetær værdi og kun kan overføres via brugen af ​​et elektronisk medium.

Digital valuta: Det er en elektronisk form for penge, der giver ejerne mulighed for at lette øjeblikkelige grænseoverskridende transaktioner på en meget strømlinet måde.

Digital identitet: Udtrykket repræsenterer personlige oplysninger relateret til en person, såsom ens navn, adresse, personnummer osv. Imidlertid er alle disse data digitaliseret og kan bruges til at lette ID-verifikationer på en ekstrem hurtig og sikker måde.

Digital signatur: Det er en elektronisk kode, der oprettes ved hjælp af en nøglekrypteringsprotokol og er knyttet til et elektronisk transmitteret dokument. Det kan bruges til en række forskellige formål, herunder verifikation af datapakker samt id-validering.

Regisseret cyklisk graf (DAG): En DAG repræsenterer i det væsentlige en graf, der er baseret på envejs + ikke-gentagne egenskaber.

Dildo: En dildo er lyslignende som stangdannelse, der enten er grøn eller rød i farve (afhængigt af den aktuelle pris på den pågældende kryptokurrency).

Distribueret konsensus: Det er et koncept, der beskæftiger sig med forskellige computere i et netværk, der arbejder sammen om at nå frem til en fælles konsensus uden brug af en central styrende enhed.

Distribueret Denial of Service (DDoS) Attack: Det er en angrebsmetode, der bruges af hackere for at gøre maskinens oprindelige ressourcer utilgængelige for dens ejere. Ikke kun det, DDoS-angreb tjener også til at forstyrre tjenesterne på værtsmaskinen ved at overbelaste systemets oprindelige anmodningspool.

Distribueret hovedbog: Det er en hovedbog, hvor data gemmes på tværs af en bred vifte af decentrale placeringer (eller noder).

Distribueret Ledger Technology (DLT): Dette er den underliggende ramme for distribuerede hovedbøger, der giver dem mulighed for at fungere lige så godt som de gør.

Distribueret netværk: Det er et digitalt økosystem, hvis processorkraft og information fordeles over et sæt noder. Et sådant netværk kræver ikke brug af en central styringsprotokol.

Delfin: Udtrykket henviser til en person, der ejer en anstændig mængde kryptoaktiver. Når man sammenligner med en hval, betragtes disse bedrifter imidlertid som ganske små.

Dominans: Nogle gange kaldet BTC Dominance sammenligner udtrykket grundlæggende den samlede kapitalisering af BTC med andre digitale valutaer, der er tilgængelige på markedet på et givet tidspunkt..

Dobbeltforbrug: Det er en situation, hvor en bestemt sum penge bliver brugt to gange på en ulovlig måde.

Dump: Det handler om at sælge alle ens digitale aktiver på én gang. Tilsvarende henviser udtrykket dumping til et stort markedssalg (noget, der normalt resulterer i en nedadgående prisbevægelse for et bestemt aktiv).

Støvtransaktioner: Dette er ekstremt små transaktioner, der er igangsat af dårlige individer, der ønsker at forstyrre den normale TX-strøm af et bestemt netværk.

DYOR: Det er dybest set et akronym for sætningen “Gør din egen forskning”. Det betyder, at folk skal undersøge noget nøje, inden de træffer en beslutning, der kan påvirke dem negativt senere på linjen.

E

ELI5: Det er et akronym for sætningen “Explain Like I’m 5”, som grundlæggende medfører formidling af et koncept i sin mest forenklede betydning.

Enterprise Ethereum Alliance (EEA): Det er et konsortium af ETH-udviklere, startups og andre firmaer, der søger at hjælpe med den udbredte vedtagelse af Ethereum til forretningsapplikationer over hele kloden..

Udledning: Det er dybest set den hastighed, hvormed et kryptoprojekt opretter og frigiver sine oprindelige tokens. Udtrykket kaldes også almindeligvis Emission Curve and Emission Schedule.

ERC-20: Det er en token-styringsstandard, der er knyttet til Ethereum-projektet. ERC-20 mønter er designet til at være kompatible med smarte kontrakter og bruges defineret af et bestemt antal regler.

ERC-721: Ligesom ERC-20 er dette en tokenstandard, der primært er designet til ikke-svampelige Ethereum-tokens. Standarden blev introduceret til verden via en EIP, der blev implementeret tilbage i 2017. Derudover nævnes det også, at denne tokenstandard gør det muligt for smarte kontrakter at fungere som omsættelige tokens.

Escrow: Det er et udtryk, der ofte bruges af medlemmer af finansbranchen. I sin mest basale forstand kan en spærring betragtes som et kontraktmæssigt arrangement, hvor en tredjepartsenhed modtager og udbetaler penge eller dokumenter, der er relateret til hele den primære person, der er involveret i en bestemt aftale (afhængigt af de foruddefinerede betingelser for aftalen).

Æter: Det er den centrale digitale valuta, der bruges til at lette transaktioner i hele Ethereum-økosystemet.

Ethereum Improvement Proposal (EIP): Som navnet antyder, er et Ethereum Improvement Proposal (EIPs) et dokument, der søger at ændre nogle af kerneprincipperne (såsom protokolspecifikationer, API osv.) På Ethereum-platformen.

Ethereum Virtual Machine (EVM): Teknisk set er det en Turing-komplet virtuel maskine, der kan udføre programmerede koder nøjagtigt som de var beregnet til.

Udveksling: En kryptokursudveksling (også undertiden omtalt som en digital valutaveksling) er en platform, der giver brugerne mulighed for at handle deres kryptoaktiver for fiat-valutaer (og omvendt).

Børshandlet fond (ETF): Det er en sikkerhed, der er oprettet for at spore udførelsen af ​​forskellige forskellige finansielle aktiver (inklusive aktier, krypto, obligationer). En ETF kan dog handles som en enkelt enhed, hvilket giver ejere stor fleksibilitet.

F

Vandhane: Det er et belønningssystem (relateret til kryptokurver), der normalt fremmes gennem websteder og andre apps.

Fiat: I finanslingo henviser en fiat-valuta til et lovligt betalingsmiddel, der er bakket op af et centralt agentur (såsom en lokal regering), der gør brug af sit helt eget banksystem. Derudover nævnes det også, at fiat-penge kan repræsenteres fysisk såvel som i en digital form.

Fiat-Pegged Cryptocurrency: Som navnet tydeligt henviser til, er en knyttet krypto en, hvor det pågældende aktiv er bakket op af en bankudstedt valuta – hvilket grundlæggende betyder, at aktivet altid har en bestemt kontantværdi.

Fisk: En fisk henviser til en person, der har en ekstrem lille mængde krypto og ofte er prisgunstig for dem, der ejer betydelige summer af digitale aktiver.

Flippende: Udtrykket refererer til en forestillet situation, hvor Ethereum en dag vil krydse den samlede markedsværdi for Bitcoin.

Spejlvendt: Det er en grundlæggende investeringsstrategi, hvor en investor køber en særlig vare med det eneste mål at sælge aktivet senere på linjen til en betydelig fortjeneste. Tidsvinduet med en sådan aftale er normalt ret lille.

FOMO: Det er dybest set et akronym, som når det udvides lyder som ‘frygt for at gå glip af’. Fra et investeringsmæssigt synspunkt henviser FOMO til en følelse, som mange investorer kan have med hensyn til, at de går glip af en rentabel investeringsmulighed.

Gaffel: Også kaldet en kædedeling, en gaffel kan i det væsentlige betragtes som en proces, der muliggør oprettelse af en alternativ version af den overordnede blockchain. Derudover er en softwaregaffel en, hvor uafhængige udviklere bruger eksisterende kildekode til at oprette et helt nyt projekt (f.eks. Litecoin fra Bitcoin).

FUD: Forkortelsen står for “frygt, usikkerhed og tvivl”. Det kan betragtes som en strategi, der er designet til at påvirke den generelle opfattelse af et bestemt krypto-aktiv, projekt gennem systematisk formidling af falsk information.

Fuld knude: Udtrykket henviser til knudepunkter, der indeholder hele historikken for en bestemt blockchain på et bestemt sted.

Grundlæggende analyse (FA): En metode, hvor en person kan undersøge den underliggende værdi af et aktiv. Dette gøres ved at anvende flere indikatorer såsom den teknologi, der tilbydes, teamet bag platformen, platformens fremtidige vækstudsigter osv..

Fremtid: Det er en juridisk aftale, der indebærer køb / salg af en bestemt vare til en pris, der er fastsat på forhånd.

G

Gevinst: Det er et almindeligt udtryk, der henviser til en stigning i værdien af ​​et bestemt aktiv (det være sig fiat eller kryptobaseret) over en bestemt periode.

Gas: Udtrykket bruges almindeligvis i forhold til Ethereum-platformen – da det taler om den samlede beregningsindsats, der kræves for at gennemføre ETH-baserede transaktioner.

Gasgrænse: Det er et udtryk, der betegner den ‘gastærskel’, som en person kan være villig til at bruge i forhold til en bestemt ETH-baseret transaktion.

Gaspris: Udtrykket refererer grundlæggende til den samlede pris, som en person kan være villig til at betale for at behandle en Ethereum-transaktion. Om emnet skal det påpeges, at en højere gaspris normalt betyder, at minearbejdere får mere incitament til at afslutte den aktuelle transaktion..

Genesis Block: Som navnet synes at antyde, er det den første datablok, der behandles og valideres i forhold til ethvert nyt blockchain-økosystem.

Guldbakket kryptovaluta: Det er et krypto-aktiv, der er bakket op af ægte guld – sådan at hver enhed i den købte digitale valuta har en lige repræsentation af fysisk guld, der er gemt et eller andet sted..

Grafisk behandlingsenhed (GPU): Det kaldes almindeligvis et grafikkort. Enheden bruges traditionelt af computersystemer til at behandle 3D-billeder, men i nyere tid bruger flere og flere kryptoentusiaster det til minedrift..

Gruppedrift: Det er et udtryk, der bruges omskifteligt i stedet for “minepuljen”.

Gwei: Det er en monetær pålydende værdi, der bruges til at repræsentere omkostningerne ved en Ether-baseret transaktion.

H

Hacking: Et almindeligt udtryk, der beskriver processen med at bruge en enhed til ulovligt at få adgang til en tredjeparts computers computer.

Halvering: Udtrykket henviser til en begivenhed, hvor den samlede belønnede bitcoins pr. Bekræftet blok reduceres til halvdelen af ​​sin tidligere størrelse.

Hård kasket: Det er det samlede beløb, som en bestemt ICO søger at rejse inden udgangen af ​​sin planlagte livscyklus.

Hård gaffel: Udtrykket Hard Fork refererer til en ændring i protokollen, der i det væsentlige validerer alle de transaktioner, der tidligere blev anset for at være ugyldige og omvendt. Fra et teknisk synspunkt skal det påpeges, at denne type gaffel kræver, at alle noder og brugere af et bestemt netværk opgraderer til den nyeste version af gaffelprotokollen. Efter afslutningen af ​​processen opdeles en kryptokurrency i to.

Hash-funktion: Det er enhver digital funktion, der kan bruges til at kortlægge data af vilkårlig størrelse til en mere fast.

Hash Power: Også kaldet Hash Rate, det er et udtryk, der bruges til at måle den samlede computerkraft, der bruges af et blockchain-netværk til at arbejde uafbrudt, kontinuerligt.

Hierarkisk deterministisk tegnebog (HD Wallet): Det er en type opbevaringsløsning, der bruger et masterfrø, der består af 12 mnemoniske sætninger.

Skjult hue: Det refererer til en uoplyst sum penge, som ICO-projekter vælger at rejse gennem deres bagmænd.

HODL: Et almindeligt udtryk, der bruges af kryptoentusiaster til at beskrive en strategi, hvor en investor holder på hans / hendes kryptoaktiver i lang tid (uanset eventuelle prisudsving, der kan finde sted i den mellemliggende periode).

Hostet tegnebog: Det er en krypteret tegnebog, der administreres af en betroet tredjepartsenhed.

Varm opbevaring: Det er en type online lagringssystem, der bruger private nøgler for at give brugerne hurtig adgang til deres digitale beholdninger.

Hybrid PoW / PoS: Det er en operationel protokol, der gør brug af en Proof-of-Stake såvel som Proof-of-Work konsensusmekanisme. Metoden er meget nyttig til at styrke den generelle sikkerhed for en digital platform.

Hyperledger: Det er et projekt, der blev lanceret af Linux Foundation i 2015. Det består af en række open source blockchains og andre lignende værktøjer.

jeg

Uforanderlig: Udtrykket henviser til et systems ejendom i forhold til, at det er uændret selv efter en lang periode.

Inflation: En finansbetegnelse, der betyder en generel stigning i priserne og fald i købsværdien af ​​penge.

Initial Coin Offering (ICO): Det er et crowdfunding-medium, der giver individuelle forretningsmænd og startup-ejere mulighed for at skaffe penge til deres forestillede projekter.

Initial Token Offering (ITO): Ligesom ICO’er tillader ITO’er også deres brugere at rejse penge, men deres fokus er mere på at give investorer kryptotokener.

Instaminere: Den beskriver en kort periode (typisk lige efter at en valuta er lanceret), hvor en enorm mængde minearbejdende mønter eller tokens erhverves og distribueres til investorerne i et bestemt projekt.

Mellemmand: Han / hun er en person, der tjener som mellemmand for at lette en aftale på den jævneste måde.

J

JOMO: Det er bogstaveligt talt det modsatte af, hvad udtrykket FOMO står for. Når den udvides, læser JOMO “Joy of Missing Out”.

K

KYC: Det er et akronym for udtrykket “Kend din kunde”. Processen medfører normalt, at en finansiel institution indsamler nøgledata relateret til sine kunder for at forhindre problemer med hvidvaskning af penge i fremtiden.

L

Hovedbog: Det er en rekorddatabase, der indeholder detaljer om forskellige finansielle transaktioner relateret til en bestemt kryptoplatform. Dataene kan ikke ændres på nogen måde, men kan tilføjes med nyere transaktioner.

Udnyttelse: Et lån, der tilbydes af en mægler på en børs under margenhandel for at øge tilgængeligheden af ​​midler i handler.

Lynnetværk: Det er en anden lags betalingsprotokol, der fungerer oven på den eksisterende Bitcoin-ramme. I sin kerneelement tillader det, at monetære tx’er finder sted på en hurtigere og mere skalerbar måde.

Begræns rækkefølge: Udtrykket henviser til ordrer, der er afgivet af forhandlere for at købe / sælge et bestemt kryptoaktiv, når det når en forudbestemt pris. I denne henseende nævnes det, at markedsordrer er, hvor et krypto-aktiv sælges til den bedste tilgængelige pris.

Likviditet: Det er den lethed, hvormed en bestemt kryptovaluta kan købes og sælges, uden at aktivets samlede markedsværdi påvirkes på nogen større måde.

Lang: Det er en situation, hvor en person erhverver en bestemt digital valuta med håb om at sælge den senere (forhåbentlig for en anstændig fortjenstmargen).

M

Mainnet: Det er en uafhængig blockchain, der kan køre sit netværk såvel som styringsprotokoller.

Marked: Det er et generelt udtryk, der bruges til at afgrænse forskellige finansielle domæner (såsom kryptovalutaer, aktier), som investorer regelmæssigt opererer inden for.

Markedsværdi: Det er målestokken for en valutas samlede markedsværdi – dvs. jo mere aktivering af et aktiv, jo mere værdifuldt er det.

Markedsordre: Det er den bedste tilgængelige salgspris for en bestemt kryptokurrency.

Margenopkald: Begrebet margin call træder i kraft, når en investors konto falder under en bestemt pristærskel. Det er på dette tidspunkt, at en mægler begynder at kræve yderligere penge for at opretholde et minimumsbeløb for vedligeholdelse, hvor investoren kan fortsætte med at købe / sælge digitale aktiver.

Marginhandel: Det refererer til en praksis, hvor en kryptohandler bruger lånte midler til at lette hans / hendes digitale køb.

Masternodes: En masternode henviser til den centrale server, der er knyttet til et bestemt projekt, der vedligeholdes direkte af ejeren af ​​projektet. Derudover kan man også forestille sig, at masternoder er fulde noder, men med ekstra funktioner såsom evnen til at anonymisere tx’er, rydde visse monetære overførsler osv..

Maks levering: Som navnet ganske tydeligt antyder, kan udtrykket betragtes som det samlede antal tokens, der nogensinde vil eksistere i forhold til en bestemt kryptokurrency i hele sin livscyklus.

Merkle Tree: Det er en trælignende struktur, der ofte bruges i kryptografi til at beskrive et bestemt digitalt økosystem. Som en del af diagrammet betyder et enkelt blad den hash info om en indfødt datablok, hvorimod hver ikke-bladkomponent henviser til en kryptografisk hash af etiketterne på sine underknudepunkter.

MicroBitcoin: Det er simpelthen en brøkdel af Bitcoin (en milliontedel eller 0,000001 BTC for at være nøjagtig).

Mikrotransaktion: Det er en biz-struktur, hvor små monetære betalinger kan lettes af en person til at erhverve en række forskellige digitale varer og tjenester. Konceptet bruges i vid udstrækning på en række forskellige domæner, herunder spil, online detailhandel, marketing osv.

Minearbejde: Det er en egenskab ved visse kryptokurver, der kan erhverves af minearbejdere gennem erhvervelse af visse informationskoder såvel som ved oprettelse af datablokke..

Minearbejdere: Dette er enkeltpersoner, der bidrager til væksten af ​​en bestemt blockchain via minedrift. Det nævnes også, at minearbejdere enten kan vælge at arbejde uafhængigt eller i samarbejde med en etableret storstilet organisation.

Minedrift: Et almindeligt udtryk, der bruges til at beskrive den proces, hvormed datablokke føjes til et bestemt blockchain-økosystem gennem verifikation af individuelle transaktioner. På en lignende måde beskriver ‘minedrift’ også den proces, hvorigennem BTC såvel som visse andre altcoins oprettes.

Minekontrakt: Det er et udtryk, der bruges ombytteligt i stedet for ‘cloud mining’. Teknologien indebærer leje / investering af minekapacitet via en række forskellige forskellige digitale onlineveje.

Minedrift: En minedrift er grundlæggende et setup, hvor en gruppe minearbejdere mødes for at kombinere deres computerkraft for at udvinde kryptoaktiver sammen. Fordelene ved en sådan aktivitet fordeles normalt efter bestemte forudbestemte aftaler for at undgå en interessekonflikt senere på linjen.

Minedrift belønning: Det er et incitament, der uddeles til et individ til gengæld for hans / hendes bidrag – primært databehandlingsressourcer – til behandling af blockchain-transaktioner relateret til et bestemt kryptoøkosystem. Derudover skal det påpeges, at sådanne belønninger består af nyudstedte mønter samt tidligere erhvervede tx-gebyrer.

Minerig: Det er en computeropsætning, der kun bruges til at erhverve digitale valutaer via minedrift.

Minnow: Det er et almindeligt udtryk, der bruges til at henvise til en person, der besidder en ekstremt lille mængde krypto.

Blandingstjeneste: Også kaldet en tumbler, det er en platform, der søger at forbedre den samlede privatliv / anonymitet forbundet med en kryptokurrency-transaktion – primært gennem blanding af potentielt identificerbare digitale valutaer med dem, der enten er begyndende eller ikke har en plettet fortid knyttet til dem.

Mnemonics: Dette er hukommelseshjælpemidler, der kan hjælpe brugerne med at huske bestemte sætninger. I denne henseende skal det påpeges, at en mnemonic-sætning er en, der består af en liste over ord, der kan bruges af en person til at få adgang til hans / hendes kryptokurrencyaktiver..

Pengesender: Som navnet antyder, er en pengesender en person / biz-enhed, der giver folk mulighed for at overføre deres penge (det være sig fiataktiver eller kryptokurver) til andre på en meget strømlinet måde.

Måne: Fra et kryptosynspunkt refererer udtrykket til en situation, hvor en konstant opadgående bevægelse i prisen på digital valuta observeres i en længere periode.

Bevægelig gennemsnitlig konvergensdivergens: Almindeligvis benævnt MACD, er det dybest set et analytisk værktøj, der ofte bruges af kryptoentusiaster til at etablere et forhold mellem to separate prisgennemsnit. Fra et teknisk synspunkt kan vi se, at en MACD-beregning udføres ved at trække 26-dages EMA for et bestemt aktiv fra dets 12-dages EMA.

Mt. Gox: Det var en af ​​verdens første kryptokurrencyudvekslinger, der gjorde det muligt for kryptoentusiaster at handle Bitcoin frit på en helt ligetil måde. I 2014 blev platformen tvunget til at lukke, efter at det kom frem, at hackere var i stand til at finde vej med over 850.000 BTC af selskabets beholdninger.

Multi-signatur: Også kaldet multisig-adresser, disse unikke identifikatorer hjælper med at give brugerne et ekstra lag af sikkerhed.

N

Netværk: Et fælles udtryk, der refererer til en samling af alle de noder, der kan være til stede i et bestemt kryptoøkosystem til enhver tid.

Knude: Det er i det væsentlige en blockchain-komponent, der er fyldt med en komplet kopi af systemets hovedboksinformation.

Ingen coiner: En no-coiner er et individ, der ikke ejer nogen digitale aktiver i hans / hendes finansielle portefølje og er af den opfattelse, at kryptomarkedet er bestemt til at implodere snart.

Ikke-frihedsberøvelse: Det er et udtryk, der ofte bruges når man taler om opbevaring af tegnebøger. I denne henseende er en ikke-depotopsætning en, hvor de private nøgler tilknyttet en bestemt konto opbevares af ejeren af ​​aktiverne og ikke af en tredjepartsenhed.

Nonce: Udtrykket nonce er almindeligt anvendt, når en bestemt tx er blevet hash af en minearbejder.

O

Off-Valuta Valuta: Det er et digitalt aktiv, der er udtænkt uden for en specificeret blockchain-hovedbog.

Offline opbevaring: Det er et koncept, der beskæftiger sig med opbevaring af kryptoaktiver på en enhed, der ikke er aktivt forbundet til internettet på nogen måde. Dette gør det muligt for brugere at blive bedre beskyttet mod tredjeparts hackingsforsøg.

On-Ledger-valuta: Det er et digitalt aktiv, der oprettes såvel som bruges på det samme blockchain-system. Bitcoin er et perfekt eksempel på en sådan valuta,

Online opbevaring: Det er et middel til at gemme ens digitale beholdninger på en enhed, der er linket til internettet. Selvom sådanne platforme er praktiske at bruge, er de normalt mere modtagelige for indtrængen fra tredjepart.

Den ene annullerer den anden ordre: Almindeligvis forkortet som OCO, det er et scenario, hvor et par indkøbsordrer placeres sammen til den samme kryptokurrency.

Åben luk: Åben refererer til et tidsvindue, hvor prisen på bitcoin (eller et hvilket som helst kryptotilgang) åbnes for offentligheden til regelmæssig handel. På samme måde afgrænser tæt et vindue med muligheder, der er nøjagtigt det modsatte af, hvad udtrykket ‘åben’ repræsenterer.

Open Source: Det er en type software, der kan ændres, distribueres og studeres frit af enhver af en eller anden grund, som han / hun måtte finde passende.

Mulighed: I det væsentlige er en ‘option’ grundlæggende en kontrakt, der giver investorerne tilladelse til at købe eller sælge et underliggende aktiv til en bestemt udrykningskurs. I denne henseende skal det påpeges, at der er amerikanske og europæiske muligheder – hvor førstnævnte er tilgængelige til brug når som helst inden udløb, mens sidstnævnte kun kan ansættes på tidspunktet for udløb.

Optionsmarked: Det er en offentlig handelsplatform, hvor optioner kan udveksles frit. Ikke kun det, et optionsmarked giver købere mulighed for at købe / sælge kryptoaktiver til specificerede strejkeværdier (også på eller før en forudindstillet udvekslingsdato).

Orakler: Dette er digitale enheder, der har ansvaret for at finde og kontrollere specifikke blockchain-relaterede data.

Forældreløs: I digital lingo henviser udtrykket dybest set til en gyldig datablok på en bestemt blockchain, der ikke er tilknyttet hovedkæden. Sådanne enheder opstår normalt, når to minearbejdere producerer en blok på samme tid, eller når en dårlig aktør forsøger at vende transaktioner på en ulovlig måde.

Overkøbt: Et almindeligt anvendt udtryk, der henviser til en valuta, der er erhvervet af et stigende antal investorer over en bestemt periode.

Oversolgt: Som navnet tydeligt antyder, træder udtrykket oversold i kraft, når en kryptokurrency er solgt af flere og flere investorer over en bestemt periode – med aktivets pris faldende i ovennævnte varighed..

Over disken: Almindeligvis forkortet som OTC, udtrykket bruges til at beskrive en transaktion, der lettes uafhængigt (hovedsageligt på en P2P-måde) uden brug af en mellemliggende kryptokursudveksling. Denne overførselsmetode bruges ofte i lande, regioner, hvor digitale handelsplatforme ikke er lovlige.

P

Par: I sin mest basale forstand henviser et par til en handel, der finder sted mellem to forskellige finansielle aktiver (eksempel BTC / USD, BTC / ETH).

Papir tegnebog: Det er en grundlæggende fysisk kryptolagringsløsning, der indeholder en brugers private nøgle.

Peer to Peer (P2P): Det er en decentral form for interaktion, der finder sted mellem to parter, der opererer inden for et distribueret netværk.

Tilladt hovedbog: Som navnet tydeligt antyder, er det et ledgersystem, der er præbygget med visse begrænsninger, så kun få personer med den nødvendige autorisation kan få adgang til det.

Platform: Det er et vagt udtryk, der kan bruges til at beskrive en bestemt digital tjeneste, en kryptokursudveksling eller ethvert andet medium relateret til en række definerede teknologiske domæner.

Ponzi-ordning: Det er en svigagtig ordning, der er begået af en virksomhed eller opstart. Det indebærer, at investorer bliver lovet smukke belønninger / incitamenter til ombordstigning af nye rekrutter.

Portefølje: Det er en samling af digitale valutaer, der enten ejes af en enkeltperson eller et investeringskollektiv (såsom en hedgefond).

Forudmine: Udtrykket pre-mine bruges, når en brøkdel (eller hele mængden) af et projekts tokenforsyning genereres inden dets offentlige lancering. Denne praksis anvendes normalt til formål såsom crowdfunding og marketing.

Forsalg: Som navnet antyder, er det et salg, der letter, inden en ICO stilles til rådighed for masserne.

Privat nøgle: Det er en digital kode, der genereres ved brug af forskellige asymmetriske krypteringsprocesser. En privat nøgle, når den bruges sammen med en offentlig nøgle, kan bruges til at dekryptere visse følsomme data.

Bevis for autoritet: Henvist til som PoA inden for kryptocirkler, det er en konsensusmekanisme, der vides at give brugerne hurtige tx-hastigheder (samtidig med at man bruger deltagerens identitet på spil).

Bevis for forbrænding: PoB er en konsensusmekanisme, der søger at starte en blockchain til en anden ved at sikre, at der pålægges en bestemt pris under den oprindelige token-brændingsproces..

Bevis for udvikler: Det er en blockchain-konsensusprotokol, der giver brugerne bevis for, at en ægte, levende softwareudvikler er involveret i oprettelsen af ​​en bestemt kryptokurrency..

Bevis for indsats (PoS): En af de mest almindeligt anvendte blockchain-konsensusmekanismer i verden i dag, PoS-protokollen gør brug af en ny operationel ramme, hvor en blokskaber vælges gennem et tilfældigt udvalg af visse nøglefaktorer, herunder rigdom, alder af indsatte mønter osv..

Bevis for arbejde (PoW): Det er en blockchain-konsensusmekanisme, der kræver, at brugerne løser visse matematiske gåder og koder for at validere indfødte transaktioner (såvel som til oprettelse af nye blokke.)

Protokol: Det er et almindeligt udtryk, der søger at definere et sæt regler, der bruges til at styre bestemte interaktioner på et specifikt digitalt økosystem. Fra et kryptosynspunkt indebærer en protokol brug af visse konsensusmekanismer, tx-validatorer osv.

Pseudonym: Det er et engelsk udtryk, der beskriver brugen af ​​en anonym identitet af en person af forskellige privatlivsrelaterede grunde (eksempel: Satoshi Nakamoto)

Offentlig adresse: Det er en digital placering, der giver brugerne mulighed for at lette en betalingsanmodning på en strømlinet, problemfri måde. Fra et mere teknisk synspunkt kan vi definere en offentlig adresse som en kryptografisk hash, der er knyttet til en bestemt offentlig nøgle.

Offentlig Blockchain: Det er et blockchain-netværk, som enhver person kan få adgang til uanset hans / hendes sikkerhedstilladelse og godkendelse.

Pumpe- og dumpningsordning: Det er en form for bedrageri, hvor prisen på en kryptovaluta kunstigt oppustes for at få det til at virke som om aktivet stiger. Efter at markedsopfattelsen af ​​valutaen er blevet ændret, fortsætter de involverede parter med at dumpe aktivet til en højere pris.

Spørgsmål

QR kode: Det er en digital etiket, der kan fortolkes af en IR-maskine for at erhverve en række vigtige data relateret til den pågældende vare. I forhold til kryptokurver bruges QR-koder mest til at dele tegnebog-adresser mellem brugere.

R

Raiden-netværk: Det er en populær skaleringsløsning, der fungerer helt off-chain. Fra et teknisk synspunkt skal det påpeges, at Raiden-netværket giver mulighed for næsten øjeblikkelige tx’er, der finder sted, mens brugerne opkræver minuscule behandlingsomkostninger

Replikeret hovedbog: Det er dybest set en kopi af et netværks oprindelige distribuerede hovedbog.

Rang: Udtrykket henviser til et kryptoaktives relative markedsposition i forhold til dets samlede markedsværdi.

REKT: En almindelig slang, der er en forkortet version af ordet ‘ødelagt’. Det bruges almindeligvis, når en investor får store tab på grund af hans / hendes dårlige investeringsvalg.

Omvendt indikator: En omvendt indikator henviser til en person, hvis markedsvalg er så dårlige, at han / hun kan bruges som et eksempel på, hvordan man ikke investerer ens aktiver.

Ringsignatur: Det er en digital protokol, der smelter indgange relateret til flere underskrivere med dem fra den oprindelige afsender for at øge systemets samlede sikkerhed.

ROI: Også betegnet som “Return on Investment”, henviser udtrykket grundlæggende til forholdet, der eksisterer mellem nettoresultat og investeringsomkostninger.

Relativ styrkeindeks: RSI er et teknisk diagram, der giver brugerne mulighed for at måle hastighed og prisbevægelser forbundet med forskellige kryptovalutaer. Derudover skal det fremhæves, at analyseværktøjet blev udtænkt af J. Welles Wilder.

S

Satoshi: Det er den mindste mulige betegnelse på Bitcoin. Hver Satoshi repræsenterer en værdi på 0,00000001 BTC.

Satoshi Nakamoto: Den pseudonyme skaber af Bitcoin, hvis virkelige identitet ikke er blevet bekræftet indtil dato.

Fup: En bedragerisk ordning, der bruger en falsk kryptokurrency eller fundraising-avenue (såsom en ICO.)

Scrypt: Det er en PoW-baseret algoritme, der fungerer som et perfekt alternativ til SHA-256-protokollen, der er meget brugt til Bitcoin-minedrift. Fra et teknisk synspunkt nævnes det, at algoritmen primært er afhængig af en computers hukommelse snarere end dens processorkraft.

Andelagsløsninger: Dette er forskellige løsninger, der er udtænkt oven på eksisterende offentlige blockchains for at forbedre deres eksisterende skalerbarhedspotentiale såvel som den samlede effektivitet. Lightning Network er et perfekt eksempel på et sådant værktøj.

Securities and Exchange Commission: SEC er et amerikansk-baseret reguleringsagentur, der søger at håndhæve lokale love relateret til markedet for værdipapirer og aktier / optioner.

Frø: Det betragtes som udgangspunktet, hvor en person søger at få adgang til sin tegnebog (deterministisk tegnebog for at være nøjagtig). I denne henseende skal det påpeges, at en frøsætning består af et sæt ord, der giver brugerne mulighed for enten at sikkerhedskopiere eller gendanne en af ​​deres eksisterende tegnebøger.

Segregeret vidne: Det er et Bitcoin Improvement Proposal (BIP), der var designet til at løse spørgsmålet om tx formbarhed, der plagede Bitcoin-netværket i lang tid tidligere. Fra en mere teknisk POV forsøgte SegWit at ændre “vidne” -informationen relateret til individuelle datablokke ved at adskille signatur og blokindhold.

Selvisk minedrift: Som navnet tydeligt henviser til, henviser Selfish Mining til en situation, hvor en minearbejder erhverver data relateret til en ny blok uden at overføre denne information til andre netværksdeltagere.

Sælg væg: En salgsvæg henviser til en situation, hvor en massiv begrænsningsordre (med hensyn til salg af et bestemt kryptoaktiv) er opnået. Taktikken bruges af erhvervsdrivende for at få det til at virke som om efterspørgslen efter et bestemt kryptoaktiv ikke er så meget, selvom valutaen i virkeligheden kan være ekstremt populær og efterspurgt.

Sidekæde: Det refererer til et decentraliseret ledgersystem, der kører i fællesskab med en primært blockchain. Et nøglepunkt, der er værd at bemærke her, er imidlertid, at sidekæden er i stand til at operere uafhængigt af den centrale blockchain ved hjælp af sit eget sæt protokoller og operationelle mekanismer.

Forenklet betalingsbekræftelse: Det er en ikke-hukommelsesintensiv klient, der kan bruges til at verificere blockchain-transaktioner uden behov for dataopsamling relateret til blokoverskrifter og PoI’er.

SHA-256: Det er en hash-funktion, der bruger en 256-bit kryptografisk sikker signatur. Den grundlæggende ramme for denne algoritme blev udtænkt af NSA.

Sharding: Et koncept, der søger at hjælpe med den optimale skalering af et blockchain-økosystem ved at opdele dets indeholdende tilstande og transaktionshistorik – så begge disse enheder kan behandles parallelt med hinanden.

Shilling: Det refererer til handlingen fra en enkelt person eller gruppe, der promoverer et bestemt kryptoprojekt overentusiastisk.

Shitcoin: En kryptokurrency, der ikke har nogen tilsyneladende brugssag relateret til den.

Kort: En teknik, der almindeligvis anvendes af forhandlere, hvor de låner et aktiv med det eneste mål at sælge det. For at opsætningen faktisk skal fungere, skal værdien af ​​det pågældende aktiv dog fortsætte med at falde.

Silkevejen: En populær dyb webmarked, der blev lukket af FBI for et par år siden. Ved hjælp af Silk Road kunne et antal dårlige aktører lette deres online-transaktioner ved hjælp af BTC (såvel som en række andre digitale aktiver).

Smart kontrakt: En smart kontrakt er en computerprotokol, der er beregnet til at lette, verificere eller håndhæve en kontrakt på blockchain uden behov for en tredjepartsformidler.

Blød hætte: Det er det mindste beløb, som et ICO-projekt ønsker at rejse. Om emnet skal det påpeges, at hvis en ICO ikke når denne tærskel, kan projektet blive skrottet helt.

Blød gaffel: Det er en protokolopgradering, hvor ældre gyldige transaktioner tilknyttet en bestemt platform gøres ugyldige. For at en sådan ændring skal håndhæves, skal et flertal af minearbejdere tilknyttet et bestemt kryptoøkosystem imidlertid opgradere deres minesoftware samtidigt.

Tørhed: Det er navnet på et programmeringssprog, der bruges af Ethereum-baserede udviklere til at udtænke unikke smarte kontrakter.

Få øje på: Det er en kontrakt, der involverer køb / salg af kryptokurver. I denne henseende henviser et spotmarked til en offentlig handelsplatform, hvor kryptoaktiver kan handles til øjeblikkelig afvikling.

Stablecoin: Et krypto-aktiv, der har sin værdi knyttet til et virkeligt aktiv såsom en fiat-valuta eller ædle metaller. Som et resultat af dette har en stablecoin ekstremt lav volatilitet.

Indsats: Det er en metode, der involverer en person, der sætter sine tokens på linjen for at tjene som validator for et bestemt blockchain-økosystem..

Forældet blok: En datablok, der er blevet udvundet med succes, men ikke inkluderet i den nuværende længste blockchain. Dette sker normalt som et resultat af, at en anden blok (af samme højde) føjes til den primære kæde.

Statskanal: En anden populær skaleringsløsning til andet lag, der hjælper med at reducere det samlede antal on-chain-transaktioner, der er knyttet til et bestemt blockchain-økosystem.

Symbol: Det er den digitale ticker, der er knyttet til en bestemt kryptokurrency. For eksempel er Bitcoins symbol BTC.

T

Farvning: Det refererer til den samlede procentdel af kryptokurrency, der opbevares på en bestemt konto (som igen kan spores til en anden konto.)

Flok: Det er et blockchain-alternativ, der er udtænkt af IOTA. Systemet bruger DAG’er (rettet acykliske grafer) og er resistent over for kvantecomputering.

Testnet: Udtrykket ‘Testnet’ henviser til en alternativ blockchain, der almindeligvis kun bruges af udviklere til testformål.

Teknisk analyse: Det er en evalueringsmetode, der gør brug af statistiske data relateret til aktiviteten i en bestemt markedssektor. Ved hjælp af TA-relaterede værktøjer kan brugerne isolere bestemte specifikke mønstre, som derefter kan bruges til at træffe velinformerede investeringsbeslutninger.

Tænk langsigtet: Det er en tankegang, hvor en investor tænker i måneder eller år (snarere end dage) i forhold til sin investering.

Ticker: Det er et forkortet symbol (ed BTC), der ofte bruges i relation til kryptokurver til identifikationsformål.

Tidslås: En forudindstillet betingelse, der kun søger at fremskynde en transaktion, efter at den har nået en bestemt blok, eller hvis et bestemt tidsvindue er nået.

Tidsstempel: Et modul, der gør det muligt at se id-data relateret til en bestemt transaktion problemfrit.

Polet: Det er en digital udvekslingsenhed, der er designet til at have visse transaktionsegenskaber og kan bruges i et større kryptoøkosystem. Derudover skal det påpeges, at et token ikke iboende har potentialet til at tjene som et værdilager, men kan bruges til at skabe nye softwareløsninger omkring det.

Token Generation Event: Et tidspunkt, hvor et token udstedes og stilles til rådighed for masserne til erhvervelse.

Tokenize: Det henviser til den proces, hvorved virkelige aktiver kan konverteres til digitale enheder. Dette gør det muligt at tilbyde fysiske varer til forskellige ejere på en helt ligetil, strømlinet måde.

Tor: En gratis software, der giver brugerne mulighed for at surfe på nettet på en meget sikker og privat måde. Tor-browseren gør brug af et netværk af frivillige relæer for at skjule en række placerings- / cookierelaterede data, der er knyttet til sine brugere..

Samlet levering: Som navnet helt åbenlyst antyder, henviser udtrykket ‘total forsyning’ til det maksimale antal mønter, der er relateret til et projekt, der kan eksistere på et givet tidspunkt. Summen inkluderer dog ikke mønter, der muligvis er blevet brændt.

Handelsvolumen: Det er den samlede mængde kryptorelateret til et bestemt projekt, der er handlet i løbet af de sidste 24 timer.

Transaktion: Forkortet som tx er det den handling, hvorigennem to kryptoholdere kan udveksle digitale aktiver med hinanden.

Transaktionsgebyr: En lille betaling, der skal foretages for at en transaktion kan behandles i en blockchain.

Tillidsløs: Det er ejendommen til en blockchain-platform for at lette transaktioner, uden at nogen af ​​deltagerne har tillid til hinanden.

Tumbler: Det er et andet udtryk, der bruges til at beskrive en ‘blandetjeneste’.

Turing-Complete: Turing-complete er et koncept, der beskæftiger sig med en enheds evne til at udføre bestemte beregninger, som ingen anden maskine er i stand til at håndtere. Ethereum Virtual Machine er et godt eksempel på en sådan enhed.

U

Ubekræftet: Det refererer til en tilstand, hvor en bestemt monetær tx endnu ikke er tilføjet til blockchain.

Ikke godkendt hovedbog: Et andet udtryk, der grundlæggende henviser til en blockchain, der er fuldstændig offentlig.

Ikke-brugt transaktionsoutput: UTO er et output forbundet med en blockchain-transaktion, der endnu ikke er brugt, derfor kan den bruges som en inputprotokol til nyere tx’er.

UTC-tid: Det er den tidsstandard, som de fleste virksomheder rundt om i verden benytter sig af for at lette deres globale kommunikation på en systematisk måde.

V

Validator: En person, der er involveret i valideringen af ​​datablokke (med henblik på tilegnelse af incitamenter) inden for et PoS-blockchain-økosystem.

Forfængelighed Adresse: Det er en offentlig tegnebogadresse, der bruger brugerdefinerede bogstaver og tal, der er valgt af ejeren af ​​lagringsløsningen.

Vaporware: Et projekt, der aldrig ser dagens lys.

Venturekapital: En type private equity, der normalt overdrages til startups og andre små firmaer, der anses for at have en lys fremtid foran sig selv.

Virgin Bitcoin: En Bitcoin, der er uberørt og aldrig er blevet brugt til at lette nogen monetær transaktion (det være sig ulovligt eller på anden måde).

Volatilitet: Udtrykket henviser til en valutas medfødte potentiale for at være vidne til intense kursudsving over en given periode.

Bind: Den samlede amt af krypto, der er blevet gennemført over en bestemt periode (f.eks. 24 timer, 7 dage osv.). Fra et teknisk synspunkt kan vi se, at volumen afspejler den retning, som et bestemt aktiv (eller markedet som helhed) kan være på vej mod.

W

Tegnebog: Det er en digital lagerenhed, der kan bruges til at gemme kryptovalutaer. Ikke kun det, en tegnebog kan også bruges til at sende / modtage digitale aktiver på en problemfri, problemfri måde. De kan primært opdeles i to centrale kategorier, nemlig vært og kold tegnebog.

Vask handel: En markedsbedragstaktik, hvorigennem investorer er i stand til at etablere kunstig aktivitet ved at sælge / købe bestemte digitale aktiver på samme tid.

Overvågningsliste: Som navnet antyder, henviser en overvågningsliste til et lille sæt kryptoaktiver, som en bruger gerne vil følge dagligt. Disse dage er funktionen blevet indarbejdet i en række berømte kryptohandelsplatforme og websteder.

Svage hænder: En person, der vides at have panik, sælger når som helst et prisfald vises i horisonten.

Wei: Det er den mindste delbare enhed i et ETH-token. En Ether er lig med 1000000000000000000 Wei.

Hval: Et almindeligt udtryk, der bruges til at beskrive en investor, der ejer en enorm mængde krypto – så meget, at han / hun let kan manipulere markedet med et større salg.

Hvidliste: Det henviser til en samling af enkeltpersoner, der deltager i en ICO med det formål at købe en anstændig mængde tokens.

Hvidt papir: Et teknisk dokument udarbejdet af medlemmerne af en kryptostart for at præsentere verden for en klar vision om, hvad deres projekt søger at opnå på kort, mellemlang og lang sigt.

Y

YTD: Det er en forkortelse for udtrykket “Year-to-Date”.

Z

Nul bekræftelsestransaktion: Det er et koncept, der kan bruges om hverandre i stedet for udtrykket “ubekræftet transaktion”.

Nul vidensbevis: Det er et koncept, der ofte bruges i kryptografi. Kort sagt, en ZKP søger at lette tx’er mellem to parter uden at afsenderen skal afsløre noget af indholdet af overførslen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner