Hvad er sikkerhedstokens?

Hvad er sikkerhedstokens?

Sikkerhedstokener fungerer som investeringskontrakter, hvor køberen forventer fremtidig overskud fra udbytte, indtægtsandel eller markedsstigning. Sikkerhedstokener adskiller sig fra hjælpemønter på et par måder. Den største forskel mellem disse tokens er, at sikkerhedsmønter følger strenge retningslinjer for, hvem der kan købe disse mønter og deres overførsel.

Sikkerhed vs. Utility Token

Der er i øjeblikket to typer tokens i kryptospacet – sikkerhedstokener og hjælpeprogrammer. Det er vigtigt at lære forskellene mellem disse to typer tokens. Du skal også forstå, at nogle tokens starter som sikkerhedstokener under deres ICO, men senere udvikler sig til hjælpeprogrammer efter udviklingen af ​​platformen.

Mange investorer foretrækker sikkerhedstokener, fordi mønterne overholder SECs juridiske begrænsninger. Sikkerhedstokener er det direkte resultat af et ønske fra investorer og virksomheder om at bruge et blockchain-baseret crowdfunding-system, der overholder SECs nuværende børsintroduktionskrav. Disse regler inkluderer implementeringen af ​​KYC-protokoller (Know Your Customer). KYC-love kræver, at alle investorer afslører deres identitet, før de kan deltage i crowdfunding-arrangementet.

Fordele ved sikkerhedstokener

Sikkerhedstokener giver deltagerne en mere gennemsigtig investeringsoplevelse. Startups, der tilbyder sikkerhedstokener, skal give investorerne en overflod af lovligt krævede oplysninger såsom virksomhedsplacering, årsregnskab, forretningsformål og ledelse. Alle værdifulde stykker data, du skal være sikker på, inden du foretager en investering. Mens investeringer i hjælpeprogrammer kan levere disse oplysninger, er de ikke lovligt forpligtet til det i øjeblikket.

Derudover er der få eksempler på konsekvenser for udbydere af hjælpeprogrammer, der forfalskede de leverede oplysninger. Disse love tilbyder værdifuld beskyttelse til alle involverede parter, og mange i kryptorummet mener, at de er kritiske til at begrænse svindel og anspore til vedtagelse af krypto i bred skala..

Bedrageri i Cryptospace via Bloomberg

Bedrageri i Cryptospace via Bloomberg

På grund af kryptomarkedets uregulerede karakter er der en betydelig mængde bedragere i rummet. Disse individer byder på den nye investors tvivl og betænkeligheder om at tjene penge. En undersøgelse sæt antallet af falske ICO’er i 2017 på firs procent. I betragtning af mængden af ​​svigagtig aktivitet i kryptomarkedet er det ikke overraskende, at investorer søger et mere sikkert alternativ til status quo.

Storskala investorer

Sikkerhedstokener tiltrækker flere store investeringer, fordi de er underlagt lovgivning, der beskytter investorer som f.eks Securities Act of 1933 og afsnit 3 i Securities Exchange Act of 1924. Disse beskyttelser er nødvendige for at forhindre svigagtig aktivitet i markedet. Denne ekstra sikkerhed giver en sikrere transaktion for både investorer og virksomheder, der ønsker at bruge blockchain fundraising-strategier.

Mere sikkerhed for din virksomhed


Brugere er ikke den eneste, der drager fordel af sikkerhedstokener. En virksomhed, der vælger at tilbyde sikkerhedstokener, får tillid til at vide, at de ikke vil blive underlagt senere juridiske eller økonomiske konsekvenser, der skyldes deres ICO. Deres poletter er i overensstemmelse med SEC-reglerne, og derfor kan virksomheden operere med større tillid.

Hjælpeprogrammer

Hjælpeprogrammer tjener et bestemt formål inden for platformen. Derudover betaler de ikke investorer noget udbytte eller indtægtsandel for at have mønten. Et perfekt eksempel på en velkendt møntmønt er Ethereum. I juli blev SEC regerede at Ethereum (ETH) ikke er en sikkerhed. En højtstående SEC-embedsmand sagde, at Ethereum var en sikkerhed under sit oprindelige møntudbud (ICO), men at det i sin nuværende status er et hjælpeprogram.

Howie-testen

Det er ikke altid let at afgøre, om en mønt er et sikkerheds- eller hjælpeprogram. Det er også vigtigt at huske, at SEC kunne ændre deres sprog og overveje endda hjælpeprogrammer som at falde ind under sikkerhedslove i fremtiden. På trods af usikkerheden på markedet kan du anvende Howie-testen til at selvbekræfte et tokens status i de fleste scenarier.

  • Investerer du penge?
  • Forventer du fortjeneste til gengæld for din investering?
  • Investerer du i en fælles virksomhed?
  • Vil dine overskud komme fra en promotors eller tredjeparts indsats?

Tokenet, du undersøger, er et sikkerhedstoken, hvis du svarede ja på disse spørgsmål. Derudover, hvis overskuddet fra investeringen er helt uden for din kontrol, er chancerne gode, at det pågældende token falder ind under sikkerhedslove. Howie-testen opstod under højesteretssagen SEC mod W.J. Howey Co. SEC hævdede, at Howie Company i Florida overtrådte værdipapirlove, da det undlod at registrere en landinvesteringsaftale med SEC. Handlen involverede en investor, der købte halvdelen af ​​virksomhedens ubrugte jord, så de kunne udvikle resten af ​​deres jord til flere citrusfelter..

SEC Head Jay Clayton via The Wallstreet Journal

SEC Head Jay Clayton via The Wallstreet Journal

Højesteret fastslog, at fordi de ikke havde nogen ”viden, dygtighed og udstyr, der var nødvendigt til pleje og dyrkning af citrus træer”, fungerede de som spekulanter. Med andre ord investerede de i landet med håb om at tjene penge på en andens indsats.

SEC fastslog, at de foretagne investeringer ikke var for jorden, men i stedet for muligheden for at dele i den fremtidige fortjeneste for den store citrusfrugtvirksomhed. Howie-testen fungerer, når den anvendes på kryptovalutaer, men i betragtning af tokens skiftende karakter kan ikke alle mønter defineres præcist ved hjælp af denne teknik.

Ulemper ved sikkerhedstokens

Der er også nogle ulemper med sikkerhedstokener. Den største hindring for denne type token er den reducerede likviditet. Du kan ikke sende et sikkerhedstoken til nogen uden at overholde KYC-protokoller. Disse begrænsninger tilføjer et andet niveau af operationer til dine fundraisingkrav.

Virksomheder har brug for fuld gennemsigtighed for at være vært for et Securities Coin Offering (SCO). SEC kræver en skat af information fra virksomheder, der ønsker at være vært for SCO’er, herunder komplette årsregnskaber. Organisationen godkender kun virksomheder, der overholder disse strenge retningslinjer hundrede procent.

En mere sikker mulighed

Sikkerhedstokener udfylder en meget tiltrængt niche i kryptomarkedet. Den ekstra gennemsigtighed, der leveres af disse tokens, skal bidrage til at anspore øgede investeringer. Mens mange elsker anonymiteten fra mange platforme i den decentrale økonomi, søger store investorer den stabilitet, der kræves af de nuværende finansielle systemer. Sikkerhedstokener udfører denne opgave perfekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map