Hvad er FinTech?

FinTech eller finansiel teknologi er en af ​​søjlerne i vores moderne finansielle system. Du kan tænke på FinTech som enhver software og algoritme designet til at forbedre finansielle tjenester. I de fleste tilfælde inkluderer disse protokoller automatisering og andre strømlineteknologier. Det er vigtigt at FinTech-udviklingen normalt repræsenterer et skift fra traditionelle systemer til mere inkluderende eller effektive alternativer.

I dag er FinTech i spidsen for vores moderne økonomi. Faktisk afslørede en nylig undersøgelse, at en tredjedel af alle forbrugere brugte en eller anden form for FinTech i deres daglige liv. Navnlig forventes antallet at stige i de kommende måneder, når digitaliseringen af ​​økonomien fortsætter.

Back-End-systemer i finansielle institutioner

Oprindeligt var FinTech udelukkende til brug i back-end-systemer fra etablerede finansielle institutioner. På det tidspunkt blev denne teknologi primært betragtet som et værktøj til virksomheder, der søgte mere effektive finansielle operationer. Det tog dog ikke længe, ​​før disse innovationer fandt vej til ejere af små virksomheder. Til sidst var forbrugerne fortrolige med denne opadgående udvikling.

I løbet af det sidste årti har FinTech-sektoren set et skift til mere inkluderende forbrugerorienterede tjenester. Disse tjenester spændte over den finansielle sektor, inklusive detailbank, fundraising, uddannelse og investeringsstyring. I dag er det næsten umuligt at ikke bruge en form for FinTech i dine forretningstransaktioner.

FinTechs historie

I sin enkleste form repræsenterer FinTech innovative løsninger, der gør det muligt for virksomheder og forbrugere at interagere på en måde, der tidligere var ufattelig. Som sådan er FinTech langt forud for internettet og endda computere i hundreder af år. Innovationer som f.eks dobbelt bogføring er et perfekt eksempel på tidlige FinTech-udviklinger, der ændrede den finansielle sektor for evigt.

Luca Pacioli - opfinder af metode til dobbelt bogføring - Tidlig FinTech

Luca Pacioli – opfinder af metode til dobbelt bogføring – Tidlig FinTech

Internetalder

Introduktionen af ​​Internettet tog FinTech-udviklingen til det næste niveau. Opfindelser som digitale penge udnyttede den nuværende teknologi til at indføre højere niveauer af interoperabilitet og økonomisk adgang til markederne. I dag er FinTech overalt. Derfor omfatter udtrykket en bred vifte af personlig og kommerciel finansiering.

Eksempler på FinTech

FinTech kan ses i næsten alle finansielle transaktioner i dag. I de fleste tilfælde bruges det til at lette en bred vifte af ikke-støttede finansielle aktiviteter. Specifikt fjerner opgaver såsom pengeoverførsler, låneansøgninger og investeringsstyringsgrænseflader behovet for personlig interaktion med bankmedarbejdere. Derfor sparer banken og klienten penge og tid.

Et andet perfekt eksempel på FinTech på nutidens marked er indbetalingssystemer til smartphones. Mange banker tillader deres klienter at tjene penge ved blot at tage et billede af checken. I de fleste tilfælde vil den finansielle institution levere en eller anden form for en app til at strømline processen. I betragtning af at mange mennesker ikke bor tæt på deres bank, giver denne strategi flere mennesker mulighed for at bruge banktjenester.


Digitale aktiver (kryptovalutaer)

På trods af sin relativt lille størrelse sammenlignet med traditionelle markeder er udtrykket FinTech ofte forbundet med digitale aktiver som Bitcoin. Der er en god grund til denne tilknytning. Fremkomsten af ​​kryptokurver indledte en ny æra i FinTech-udvikling. For første gang i historien var en pålidelig form for decentral valuta tilgængelig for offentligheden. Derudover muliggør den underliggende teknologi i kryptokurver kendt som blockchain ny og spændende funktionalitet i sektoren

Bankfokuserede kryptovalutaer

Kort efter introduktionen af ​​kryptokurver begyndte markedet at skifte fra et anti-bankstemning til en institutionelt venlig tilgang. På dette tidspunkt begyndte en række bankfokuserede kryptokurver at dukke op på markedet. Kryptovalutaer som Ripple søger at give banker adgang til blockchain-teknologi uden behov for at investere i forskning og infrastruktur for at understøtte opgraderingen.

I erkendelse af det opadrettede potentiale ved blockchain-teknologi besluttede mange banker at konstruere deres egne blockchains. Denne Distribuerede Ledger-teknologi (DLT) tillod traditionelle finansielle institutioner at få fordelene ved blockchain-teknologi uden at opgive nogen af ​​deres kontrol over det monetære system. Denne nye form for digital valuta er kendt som Centralbanks digitale valutaer.

CBDC’er adskiller sig fra traditionelle kryptokurver på mange måder. Faktisk har de mere til fælles med deres fiat-kolleger end deres krypto-slægtninge. En af de primære forskelle er, at CBDC’er er centraliserede valutaer. Deres udstedelse styres af en central organisation snarere end en matematisk ligning som med Bitcoin.

Digitale værdipapirer (sikkerhedstokens)

På samme tankegang begyndte udviklere at oprette kryptokurver, der fulgte den strenge sikkerhedsretningslinje, der blev sat globalt. Disse nye former for kompatibel kryptovaluta er kendt som digitale værdipapirer og var tidligere kendt som sikkerhedstokens. Digitale værdipapirer spiller en kritisk rolle på markedet, fordi de gør det muligt for virksomheder at udnytte blockchain-baserede crowdfunding-strategier uden risiko for at køre et ureguleret værdipapirsalg.

Markedsanalyse af sikkerhedstoken via Security Token Group

Markedsanalyse af sikkerhedstoken via Security Token Group

FinTech Future

Da dataoverførselshastighederne fortsætter med at stige, og internetindtrængning rammer nye højder globalt, er scenen indstillet til en FinTech-revolution. Allerede nu giver opfindelser som Bitcoin markedet en mere inkluderende tilgang. Det er også vigtigt at påpege, at kryptokurver skabte udviklingen af ​​nye hybrid finansielle værktøjer såsom Bitcoin ETF’er (elektronisk handlede fonde).

Bitcoin ETF

En Bitcoin ETF kombinerer to af de mest interessante typer FinTech på markedet i dag – Kryptovalutaer og ETF’er. En ETF er et finansielt instrument, der er fastgjort til værdien af ​​et aktiv eller en gruppe af aktiver. På denne måde ligner de meget gensidige fonde. Den største forskel mellem de to fonde er, at en ETF handles dagligt.

Det er vigtigt, at ETF’er bruges af investorer til at deltage i uregulerede markeder via det regulerede ETF-marked. For eksempel kunne et stort finansielt firma handle med Bitcoin ETF’er og få adgang til kryptomarkedets profitpotentiale uden at skulle gennemgå den stadig udviklende registrering af kryptoinvesteringer og juridiske rammer. På denne måde bygger en Bitcoin ETF bro over kløften mellem kryptosektoren og traditionelle investeringsselskaber.

FinTech – en forstyrrende kraft

Et af de vigtigste kendetegn ved FinTech startups på markedet i dag er deres tilgang til sektoren. FinTech-firmaer skal udfordre status quo. De har brug for at introducere nye og spændende koncepter på markedet og udfordre de nuværende forretningssystemer.

For at udføre disse opgaver er dagens FinTech-firmaer nødt til at forblive mere effektive, inkluderende og fleksible end deres store kolleger. Heldigvis sætter digitaliseringen af ​​markedet og yderligere udvidelse af smarte enheder scenen for en FinTech-overtagelse i de kommende år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map