Hvad er digitale værdipapirer?

Digitale værdipapirer ser fortsat yderligere anvendelse af traditionelle investeringsselskaber af mange grunde. Disse tokens fjerner mange af de barrierer, som investorer støder på, og strømline hele sikkerhedsprocessen fra udstedelse til tilsyn. Derudover giver de nye markedsmuligheder til ikke-flydbare investeringer. Af alle disse grunde og mange flere er sikkerhedstoken kommet for at blive.

Digitale værdipapirer eller sikkerhedstokener findes i mange former. Alle disse formularer deler en ting til fælles, de er digitale repræsentationer af værdipapirer og derfor underlagt traditionelle værdipapirlove. Det er vigtigt, at ikke alle digitale aktiver er sikkerhedstokener.

Sikkerhedstokener dukkede op i slutningen af ​​tyrmarkedets løb i 2017 som reaktion på den stigende mængde svindel i rummet. Investorer mistede milliarder på Ponzi-ordninger som f.eks Bitconnect. Reelle projekter havde brug for en måde at skelne deres tokens fra svindlere og traditionelle investeringsselskaber, der var nødvendige for at udnytte blockchain-teknologi på en reguleret måde.

Digitale værdipapirer er født

Digitale værdipapirer kan repræsentere alle typer aktiver inklusive investeringskontrakter, aktier i et selskab, en del af en note, gældssikkerhed eller endda en fraktioneret rente. Dybest set er enhver elektronisk registreret og overførbar gæld, egenkapital eller aktiv, der udsteder eller handler ved hjælp af blockchain-teknologi, et sikkerhedstoken.

Statistik over digitale værdipapirer

Statistik over digitale værdipapirer

Fordele ved digitale værdipapirer

Fordelene, blockchain-teknologien giver sektoren, er enorme. For det første kontrolleres ejerskabet og registreres på en distribueret hovedbog. Dette giver et mere sikkert alternativ end traditionelle metoder. Derudover tillader blockchain-teknologi overførsel af private og ikke-børsnoterede alternative aktiver. Derfor giver sikkerhedstokener større mulighed, effektivitet og likviditet på markedet.

Forskrifter håndhævelse

Sikkerhedstokens ville ikke eksistere, hvis smarte kontrakter aldrig kom ind på scenen. Disse forprogrammerede protokoller kan udvikles direkte til tokenet. Denne strategi muliggør automatisk håndhævelse af alle regler. Dybest set hjælper smarte kontrakter med at fjerne meget af de overflødige papirbaserede processer, der i øjeblikket er i brug.

Typer af digitale værdipapirer

I dag er der flere typer sikkerhedstokener end nogensinde før. Markedet udvikler sig fortsat, efterhånden som mere fordelagtige tokeniseringskoncepter opstår. Du kan forvente at se denne tendens fortsætte, da sikkerhedstokener passer perfekt til mange markeder. Nedenfor er de mest almindelige typer digitale værdipapirer, der er i brug i dag.

Ejendom


Ejendomssektoren oplevede en eksplosion af tokeniseringsstrategier det sidste år. Både udviklere og tokeniseringsplatforme gik all-in på tokeniserende ejendom. Tokeniseret fast ejendom har nogle klare fordele. For det første tillader det, at salget fraktioneres. Denne strategi sænker investorernes startniveau og giver flere muligheder for diversificering.

Tokeniseringsplatformen Polymath skabte overskrifter i september 2018 efter at have tegnet et partnerskab med ejendomsudviklingsfirmaet BlockEstate. Som en del af strategien blev Block Estate Alpha Token eller BEAT født. Dette token anvendte Polymaths unikke Ethereum-token-standard ST-20 for at sikre, at projektet forblev kompatibelt. Hvert token repræsenterede en andel i ejerskabet af fonden.

Venturekapital

Måske er en af ​​de mest populære måder, hvorpå digitale værdipapirer bruges, risikovillig kapital. Security token-tilbud (STO’er) giver forretningen alle fordelene ved blockchain-teknologi såsom global rækkevidde, ekstra sikkerhed og øjeblikkelig sporbarhed. Derudover tillader STO’er virksomheder at holde sig inden for lovgivningen i deres branche og region, når de er vært for en crowdfunding-begivenhed.

Swarm Fund - digitale værdipapirer

Swarm Fund – digitale værdipapirer

Et perfekt eksempel på denne strategi, der er i brug, er 2017 STO, som hostes af Swarm Fund. Denne tokeniseringsplatform sikrede $ 5.500.000 for yderligere at udvikle sit sikkerhedstoken og udveksle økosystem.

Kapitalfond

Private equity er en anden type sikkerhedstoken, der fortsat ser mere vedtagelse i rummet. Disse sikkerhedstokener kan også gå under navnet equity-tokens. Equity token-tilbud (ETO) er mere populære end nogensinde før, fordi tokeniseret kapital giver mere likviditet på markedet.

Virkelige aktiver

En af de bedste funktioner ved tokenisering er, at den kan anvendes på så mange typer aktiver. Virkelige aktiver som guld eller diamanter lever allerede på blockchain. Ikke overraskende var disse tokens blandt de første typer sikkerhedstokener, der opstod.

Mens begrebet tokenisering af aktiver som guld ikke er noget nyt på markedet i sig selv, er konsekvenserne af disse manøvrer tydelige. For det første søger tokeniseringsplatforme nu ikke kun at tokenisere guld, men at bruge det guldbundne token som en ny form for stablecoin.

Stablecoins er møntbundne til aktiver i den virkelige verden som USD eller i dette scenarie guld. Disse tokens giver brugerne mulighed for at få fordelene ved kryptokurrency, men undgår al den volatilitet, der findes på markedet i dag.

Hedgefonde

Tokeniserede hedgefonde er et andet perfekt eksempel på digitale værdipapirer. Hedgefonde er en fantastisk måde at diversificere din portefølje på. Traditionelle hedgefonde er begrænset i deres handelstid, og metoderne til overførsel af disse aktiver er forældede. Tokeniserede hedgefonde skaber en gnidningsfri oplevelse for investorer.

Det Protos Hedgefond inkluderer et antal af de bedste kryptokurver, der findes. Fonden solgte 6,5 millioner dollars under den primære udstedelse. Protos var især den første licenserede tokeniserede hedgefond, der handlede på et alternativt handelssystem (ATS) i USA.

Digitale værdipapirer – en lys fremtid

Nu hvor du forstår, hvad digitale værdipapirer er, er det let at se, hvorfor de fortsat ser vedtagelse på markedet. Disse nye tidsalders finansielle værktøjer giver flere investeringsmuligheder og reducerer arbejdsbyrden og omkostningerne, der normalt er forbundet med disse transaktioner. Du kan forvente at se sikkerhedstokens blive mere populære, da disse fordele bliver almindelig investeringskendskab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map