Hvad er DeFi Yield Farming? – En guide, der er let at følge for begyndere

Introduktionen af ​​DeFi-sektoren har medført en masse hype omkring dens nye produkter og funktioner. En af disse funktioner, der er blevet almindelige blandt branchen, er DeFi Yield Farming. Denne unikke protokol giver nye brugere mulighed for at tjene en passiv indkomst med meget lidt forståelse af markedsforholdene og kryptokurver generelt. Af disse grunde er DeFi-udbytte landbrug en af ​​de hurtigst voksende krypto-investeringssektorer på markedet.

DeFi-udbytte eller staking giver enkeltpersoner mulighed for at tjene poletter til gengæld for deres deltagelse i DeFi-applikationer. I øjeblikket kan brugerne placere stablecoins, såsom Dai, USDT eller USD Coin sammen med endeløse platformstyre-tokens. Det er også muligt at give gård ved hjælp af kryptokurver som Ether, da de fleste platforme er bosiddende på Ethereum-blockchain i øjeblikket.

Hvilke problemer forsøger DeFi at opdrætte landbrug?

DeFi giver landbrugsforsøg på at rette op på nogle få større problemer, der plager markedet på dette tidspunkt. Primært giver afkastopdræt nye kryptobrugere et lettere alternativ til at tjene en passiv indkomst. Sammenlignet med handel med kryptokurver kræver udbyttebrug mindre forståelse og indsats. På denne måde giver afkastopdræt et mere sikkert alternativ til handel med kryptokurver uden erfaring.

FORBINDELSE

FORBINDELSE

Hvordan fungerer DeFi Yield Farming

Hver platform har sine egne tekniske specifikationer for sin udbyttelandbrugsstrategi. Som sådan bliver du nødt til at investere lidt tid for bedre at forstå fordelene ved hver platform, såsom dens låseperioder og returrater. Generelt kræver den mest almindelige udbyttemetode dog, at du låser din kryptokurrency i en smart kontrakt med likviditetspuljer.

Afhængigt af platformen kan likviditetspuljen tjene flere formål. Din likviditet kan være låst i en offentlig pool, der giver brugerne mulighed for at låne pengene med renter. Denne interesse går også tilbage til fonden for at få flere belønninger. I sidste ende skaber denne strategi en rentabel løkke for kloge investorer.

Der er også likviditetspuljer, der yder finansiering til projekter på markedet. I dette scenarie modtager du belønninger for at hjælpe med at styrke et bestemt projekts likviditet. Dette er den mest almindelige form for udbytteopdræt i øjeblikket. Det var også den oprindelige strategi, som udviklere forestillede sig i rummet.

Fordele ved DeFi Yield Farming

Der er mange fordele ved DeFi-udbytte. For det første får investorer adgang til større ROI’er med mindre indsats ved hjælp af denne tilgang. Early bird-investorer drager mest fordel, fordi de tjener belønninger og drager fordel af påskønnelsen af ​​tokenet under lanceringen. Almindeligvis vil investorer tage dette overskud og geninvestere dem i andre DeFi-projekter for at opdrætte endnu mere udbytte.

Interoperabilitet

Hele DeFi-sektoren er bygget op omkring interoperabilitet, der gør markedet ekstremt alsidigt. Nogle platforme tager din indsatte krypto og hopper den automatisk fra platform til platform. Al denne interoperabilitet forbedrer investorernes afkast og giver flere muligheder for brugerne. Det er almindeligt for erfarne investorer at stable protokoller for at udnytte overskuddet yderligere.


Historien om DeFi Yield Farming

Historien om afkastopdræt begynder i sommeren 2020. dette er tidspunktet, hvor COMPOUND først introducerede tjenesten på markedet. COMPOUNDs strategi var at tilbyde brugerne en lille andel af transaktionsgebyrer for at bidrage med likviditet til en bestemt applikation. I dette tilfælde startede COMPOUND med puljer på Uniswap eller Balancer. Begge tjenester viste sig at være enormt succesrige.

DeFi likviditet låst via Coindesk

DeFi likviditet låst via Coindesk

Denne succes fik et vandfald af kopikatplatforme til at komme ind på markedet. Derudover kom nogle avancerede platforme også ind i rummet og udvidede konceptet med udbytteopdræt. Disse platforme introducerede funktioner såsom tilhørende regeringsførelse eller native tokens. Platformene begyndte også at belønne brugere med native tokens snarere end ETH.

Avanceret landbrug

På grund af sektorens interoperabilitet og den hurtige introduktion af nye og spændende landbrugsmetoder har der været en fremkomst af avancerede landbrugsmetoder. Disse brugere vil indsætte tokens i en kæde af protokoller for at generere maksimalt udbytte. Disse avancerede indsatsmetoder producerer uovertrufne ROI’er, men er meget komplekse for den gennemsnitlige bruger.

Risici ved DeFi Yield Farming

Afkastopdræt er spændende, men kommer med en række risici, som man skal overveje, før de investerer. Hvis du primært vil tjene en stor belønning for din landbrugsindsats, skal du primært lægge en stor værdi af startkapitalen. Dette øger din risikoeksponering.

Ren spekulation

Derudover udgør DeFi-tokens meget volatile natur en anden bekymring. De fleste DeFi-investorer er rent spekulative i dette øjeblik. De agter at videresælge deres token på et senere tidspunkt for overskud. Problemet med denne gruppe af investorer er, at de ofte viser rystende hænder.

Spekulative investorer er hurtige til at sælge deres kapitalandele under afmatninger på markedet. Dette salg kan føre til en kaskade af andre investorer, der deltager. Til sidst ender du med et afgangssalg, der udsletter platformens værdi og lader investorer lide.

Et perfekt eksempel på, at dette sker, er hvornår Hotdogsbytte oplevede store tab i år. I hændelsen faldt markedet pludselig og efterlod investorer i posen. Specifikt dumpede Hotdog 99,9% af sin værdi på blot et par timer efter lanceringen.

Kodningsrisici

Kodningsrisici er et andet problem, som investorer bør overveje. Mange af disse platforme er ikke open source. Det betyder, at kodningen ikke blev undersøgt af samfundet. Når et projekts team og underliggende smart kontrakt koder ikke kan kontrolleres, det hæver risikoniveauet betydeligt. DeFi-sektoren blomstrer, og udviklere opstarter konstant projekter fra bunden eller kopierer koden til deres forgængere. Tab opstår, når koden ikke revideres, da fejl og angrebsvektorer opdages af brugere og hackere snarere end udviklere.

Et perfekt eksempel på, hvordan fejlkodning kan koste investorer, opstod med YAM Finance. En linje med dårlig kodning forårsagede kaos for denne opstart. Specifikt så platformen, at dets utility token sprang til $ 57 millioner i værdi på kun to dage på grund af kodningsfejl. Denne vækst var en åbenbar kodefejl. Senere undersøgelse afslørede en overflod af kodning og sikkerhedsproblemer med platformen.

DeFi Yield Farming – Hvad fremtiden bringer

DeFi-sektoren ser ud til at være godt på vej til at cementere sin position på markedet. Imidlertid, ligesom ICO-boom i 2017, er investorer nødt til at DYOR, før de begiver sig ud på dette marked. Hvis det gøres korrekt, er DeFi-landbrug en god måde at tjene gratis krypto på. Din succes afhænger dog direkte af din evne til at vurdere en platforms gyldighed nøjagtigt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map