Hvad er DeFi (decentraliseret finansiering)?

Decentraliseret finansiering (DeFi) er en fusion af traditionelle banktjenester med decentraliserede teknologier såsom blockchain. DeFi kan også gå under navnet Open Finance på grund af dets inkluderende format. Det er vigtigt, at DeFi-samfundet søger at skabe alternativer til alle tilgængelige finansielle tjenester. Disse tjenester inkluderer emner som opsparing og kontrolkonti, lån, aktivhandel, forsikring og meget mere.

Betydningen af ​​DeFi

DeFi spiller fortsat en vigtig rolle i udviklingen af ​​den finansielle sektor af mange grunde. For det første udvider DeFi funktionaliteten og rækkevidden af ​​penge. Da alt hvad du behøver for at deltage i DeFi-sektoren er en smartphone, er der et enormt potentiale for at udvide den globale økonomi. Derfor ser analytikere denne sektor som en af ​​de vigtigste, der i øjeblikket er under udvikling i kryptorummet.

Dette engagement i udviklingen af ​​et DeFi-økosystem er let at genkende. Det er vigtigt, at DeFi er den hurtigst voksende sektor inden for blockchain. Ifølge de seneste rapporter, DEFI tokens kontinuerligt overgå deres kolleger. Da denne tidsperiode repræsenterer begyndelsen på denne integrationsfase, har markedet nu den enestående mulighed for at se en helt ny branche blomstre.

Hvad er Dapps (decentrale applikationer)?

DeFi afhænger stærkt af Dapps. For at forstå DeFi’s muligheder skal du forstå konceptet bag Dapps. Dapps er programmer designet til at fungere inden for decentrale netværk. Disse netværk kan være blokkæder, Tor-netværk eller Distribuerede Ledgers Technologies (DLT). Nøglekomponenten i disse protokoller er deres decentrale karakter. Der er ingen central myndighed, virksomheder eller agentur, der overvåger og godkender disse applikations forretningsfunktioner.

Forbindelse - DeFi Dapp

Forbindelse – DeFi Dapp

Faktisk kræver Dapps meget lidt menneskelig indgriben. I stedet integrerer disse platforme avancerede smarte kontrakter for at strømline deres forretningssystemer. Smarte kontrakter er forprogrammerede protokoller, der starter ved modtagelse af krypto til deres adresse. Det er vigtigt, at smarte kontrakter kan håndtere en lang række opgaver fra kundegodkendelse til betaling.

Nøglekomponenter i DeFi

I dag er der flere DeFi-apps end nogensinde. Disse applikationer sparer allerede virksomheder og kunders tid og penge. Faktisk er DeFi-platforme begyndt at dukke op i næsten alle finansielle sektorer. Efterhånden som DeFi-sektoren udvides, er det vigtigt at forstå, hvilke egenskaber alle DeFi Dapps har til fælles. Her er de mest almindelige.

Open Source

DeFi-applikationen skal være open source. Open source-kodning henviser til det faktum, at kodningen offentliggøres. På denne måde kan alle revidere det og validere dets funktionalitet, sikkerhed og muligheder. Open source-koder er langt mere stabile og sikre end private koder på grund af denne fællesskabsinteraktion. Derudover giver det mere tillid til platformen, fordi brugerne kan være sikre på, at der ikke fungerer nogen skjult ondsindet kodning i baggrunden.

Gennemsigtighed

DeFi giver verden nye niveauer af gennemsigtighed. Da de fleste DeFi-apps fungerer på offentlige blockchains som Ethereum, er alle transaktioner offentligt tilgængelige. Faktisk er al aktivitet på blockchain offentlig. Den største forskel i denne tilgang i forhold til en traditionel bankkonto er, at kontiene ikke er bundet direkte til nogen. I stedet er konti pseudo-anonyme og viser kun en numerisk adresse.

Mens regnskabet ikke er direkte knyttet til nogens navn, er der især måder for forskere at finde ud af, hvem der ejer dem, hvis det kræves. Programmer som block explorers kan hjælpe folk med at spore og spore decentraliserede transaktioner med ikke-fortrolighedsfokuserede mønter.

Global målgruppe

Dapps repræsenterer en udvidelse i den måde udviklere forestiller sig økonomiske platforme. Alle fra hele verden kan deltage i DeFi-platforme. Du har bare brug for en smartphone med internetadgang, og du kan gå ind i DeFi-samfundet på få minutter.

Derfor har DeFi Dapps evnen til at give verdens ikke-bankede adgang til finansielle tjenester for første gang i den registrerede historie. Denne åbenhed er en enorm opgradering fra det nuværende banksystem, der efterlader omkring 40% af den globale befolkning uden nogen form for bankvirksomhed.

Det er vigtigt, at når du tænker på ikke-bankede befolkninger, er det let at forestille sig en landsby et eller andet sted i troperne eller ørkenen, men virkeligheden er meget anderledes. For eksempel en nylig undersøgelse fandt ud af, at 25% af amerikanske husstande forbliver uden bank. Det er på disse steder, at DeFi har en øjeblikkelig effekt.

Tilladelsesfri

DeFi-sektoren fungerer uden portvagter. Som sådan kan enhver udvikle en DeFi-applikation og tilbyde den til verden. Derudover kan alle deltage i DeFi Dapps uden bekymring for godkendelse. Denne strategi er langt fra dagens finansielle system, der kræver, at potentielle brugere krydser et utal af lovgivningsmæssige verifikationssystemer, før de kan deltage i den globale økonomi.

Interoperabilitet

En anden søjle i DeFi-samfundet er interoperabilitet. Interoperabilitet er kritisk, fordi det sikrer, at alt tidligere arbejde ikke går tabt, når flere udviklere kommer ind i rummet. I stedet kan brugerne stable deres DeFi-produkter for at udvide deres eksponering for denne new age-økonomi. For eksempel er det almindeligt for en enkelt bruger at bruge stablecoins, decentraliserede børser og tegnebøger sammen. Denne strategi er mulig på grund af den problemfri integration, som DeFi-applikationer har.

Fleksibilitet

På grund af DeFi-miljøets åbne natur er udviklere i stand til at udøve mere fleksibilitet på deres platforme. Brugere får betydelige muligheder gennem integration af tredjeparts applikationsintegrationer. Faktisk kan brugerne endda vælge at oprette deres egne grænseflader, hvis de finder de nuværende muligheder utilstrækkelige.

DeFi i udlån

En af de sektorer, der er mest berørt af introduktionen af ​​DeFi, er udlånssektoren. Hvis du nogensinde har ansøgt om et lån, ved du, at processen er tidskrævende. Værst af alt er du tvunget til at arbejde med udlånsselskaber, der er specielt designet til at maksimere deres afkast. Heldigvis er DeFi-samfundet kommet med nogle interessante måder at forbedre dette marked på.

Forbindelse

Det Forbindelse Dapp viser DeFi’s virkelige styrke, og hvordan den har evnen til at transformere, hvordan verden forestiller sig det finansielle marked. Compound giver brugerne mulighed for at låne deres krypto ud til andre brugere. Til gengæld for at yde lånet modtager brugerne interesse i form af kryptokurrency. Det er vigtigt, at platformen bruger smarte kontrakter til at matche långivere og låntagere. Derudover foretager disse smarte kontrakter automatisk rentejusteringer baseret på markedets nuværende tilstand.

Decentrale børser

Mange betragter decentraliserede børser som det logiske næste trin i udviklingen af ​​kryptosektoren. Disse peer-to-peer-handelsplatforme giver brugerne en mere strømlinet UX, strammere sikkerhed og mere fleksibilitet. Traditionelle børser fungerer via en centraliseret organisation, der letter, overvåger og godkender alle handler inden for platformen.

Problemet med denne tilgang er, at den efterlader for mange angrebsvektorer åbne. Hackere kan målrette udvekslingen og klare sig med millioner. En hurtig Google-søgning demonstrerer adskillige eksempler på udvekslingshacks, hvor den centrale organisation har lidt store tab. I mange tilfælde blev disse virksomheder tvunget til at afbryde driften på grund af tabene.

Binance DEX via hjemmeside

Binance DEX via hjemmeside

Decentrale udvekslinger eliminerer mange af disse bekymringer. Når en bruger udveksler et aktiv via en decentral udveksling, holder platformen aldrig aktiverne direkte. I stedet bruges smarte kontrakter til at muliggøre en samtidig swap-til-tegnebog. På denne måde er der intet svaghedsgrundlag inden for platformen, som en hacker kan udnytte.

Uniswap

Det Uniswap platform introducerede en innovativ mekanisme kendt som Automated Market Making. Denne protokol muliggør næsten øjeblikkelig afvikling mellem parterne. Det er vigtigt, at protokollen er indstillet til at lukke handler så tæt på den aktuelle markedsværdi som muligt. Du kan endda låne din krypto ud og tjene lidt interesse via platformens Pooling-funktion.

New Age besparelser med DeFi

DeFi muliggør nogle af de mest grundlæggende økonomiske handlinger for at genvinde et nyt liv. For eksempel PoolTogether Dapp er en platform, som sparere kan mødes på og deltage i et spil uden tab. I spillet deponerer alle krypto i en interesse, der får tegnebog. I slutningen af ​​måneden går en heldig vinder væk med al den optjente interesse. Utroligt nok forlader alle andre med deres oprindelige investering på plads.

DeFi forudsigelsesplatforme

En anden interessant udvikling i sektoren er fødslen af ​​forudsigelsesplatforme. En forudsigelsesplatform bruges til at analysere den aktuelle offentlige mening om en bestemt begivenhed. At benytte sig af massernes visdom kan være et værdifuldt værktøj for virksomheder, der søger mere markedsindsigt.

Gætter

Platformen Gætter giver dig mulighed for at forudsige og undersøge resultaterne af andre i puljen. Kritisk optjener du endda krypto for din deltagelse. Du skal blot sætte et beløb med din forudsigelse, hvis du har ret, tjener du ekstra krypto for din visdom.

Hvordan DeFi er her for at blive

Da de vigtigste systemer i vores samfund gennemgår en transformation mod decentralisering, vil der være større efterspørgsel efter DeFi Dapps i fremtiden. Disse new age-applikationer fortsætter med at forstyrre de nuværende forretningssystemer på bemærkelsesværdige måder.

Snart vil decentrale applikationer sætte den nye standard for økonomien fremad. Derfor kunne den globale økonomi få et enormt løft i deltagelsen i de kommende år. Indtil videre giver DeFi verden et indblik i en mere demokratisk eksistens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner