Hong Kong giver licens til kryptobørs

Opt-in-baseret ramme; forventet begrænset effekt. Stadig kun PI.

Oversigt

Hongkong intensiverer sin indsats for formelt at regulere kryptovalutaudvekslinger i byen. Den 6. november 2019 udgav Securities and Futures Commission netop en nyudkastet lovgivningsmæssig ramme, der giver værdipapirvagten mulighed for at udstede licenser til kryptohandelsplatforme. Kunne dette være en game-changer for kryptoindustrien? Hvad betyder det nye regime for byen som et førende globalt finansielt knudepunkt?

En omfattende ramme

For et år siden annoncerede SFC en lovgivningsmæssig sandkasse midt i et begrænset miljø for fintech-virksomheder til at skubbe frem for lovgivningsmæssig innovation. Efter et år senest HK FinTech Week meddelte Ashley Alder, chef for SFC, at byens værdipapirvagt nu har etableret et nyt omfattende sæt regler for kryptovalutaudveksling i Hong Kong.

Alder sagde, at reglerne er skræddersyet til kryptoindustrien og dækker alle de vigtige bekymringer for investorbeskyttelse, herunder sikker opbevaring af aktiver, KYC-krav, hvidvaskning af penge og markedsmanipulation. Begreber, der ikke findes på traditionelle finansielle markeder som varme og kolde tegnebøger, gafler, luftdrope er også inkluderet.

Kryptovalutaer og virtuelle aktiver, der handles på en SFC-licenseret platform, er ikke underlagt den samme slags regulering, der gælder for traditionelle udbud af værdipapirer eller investeringsfonde.

Desuden skal alle licenserede platforme have en forsikring, der dækker risikoen for, at virtuelle aktiver går tabt eller stjæles.

Han understregede, at “Virtuelle aktiver har bevæget sig længere ind på konventionelle finansielle markeder”, og fremhævede især stablecoins og sagde, at nogle projekter “er i stand til at blive vedtaget ekstremt hurtigt på global skala”, hvilket har ført til “alvorlig bekymring blandt politikere og centralbankfolk og finansielle regulatorer. ”

Exchange Licensing: En opt-in-løsning

Den nye lovgivningsmæssige ramme giver SFC mulighed for at give en licens til udvekslingsoperatører, der ønsker at tilvælge regulering. Med andre ord er det ikke et must for krypto-udvekslinger i byen at erhverve en licens til at drive. Alder forklarede, at årsagen til at vælge en opt-in-løsning, fordi den eksisterende lovgivning ikke var designet med kryptoverdenen i tankerne. Han mener, at markeder kan vente, indtil ny lovgivning dækker hele sektoren for virtuelle aktiver, selvom der ikke er nogen tidslinje.

I betragtning af at mange af de største kryptobørsoperatører har tilstedeværelse i Hong Kong, tror vi, at der vil være en håndfuld udvekslinger, der vil tage invitationen til at tilmelde sig SFCs reguleringsplan, men vi forventer ikke at se et stort antal af børser, der skynder sig ind i reguleringsnettet.

Kun professionelle investorer, ingen detailhandel

Det nye licensprogram anførte, at børsoperatører kun kan levere tjenester til professionelle investorer, hvilket betyder, at der stadig ikke kan leveres detailtjenester. I henhold til Securities and Futures (Professional Investor) -reglerne (Kap. 571D) betyder “professionel investor”

– En person, der har en portefølje på mindst HKD 8 millioner eller tilsvarende i en hvilken som helst udenlandsk valuta på den relevante dato eller som konstateret ved henvisning til et eller flere af følgende dokumenter udstedt eller indsendt inden for 12 måneder før den relevante dato.

– Et trustfirma, der er overdraget under en eller flere trusts, hvoraf det fungerer som kurator med et samlet aktiv på mindst HKD 40 millioner eller dets ækvivalent i enhver fremmed valuta på den relevante dato.


Det er kun en del af definitionen, ikke desto mindre betyder det ikke, at nogen detailinvestorer vil blive involveret. De nye regler fortsætter med at gøre kryptovalutahandel i Hong Kong til kun en lille gruppe investorer. Alder understregede, at årsagen bag dette er virtuelle aktiver futureskontrakter til offentligheden, især kontrakter med gearing, de er volatile og kan være “ekstremt risikable”.

Bitcoin og andre: Ikke værdipapirer

Hvordan SFC ser arten af ​​bitcoin og andre kryptoaktiver er et andet højdepunkt fra meddelelsen. Alder sagde tydeligt, “bitcoin og de andre mere velkendte kryptoaktiver er ikke værdipapirer.” Og at SFC ”kun har beføjelse til at regulere en platform, der handler virtuelle aktiver eller tokens, der er lovlige” værdipapirer ”eller“ futureskontrakter ”. SFC’s holdning er stort set i tråd med andre regulerende organer i verden som SEC i USA.

Konklusion

Meddelelsen om SFC-krypteringsudvekslingsregulering kom efter Kinas blockchain-initiativer, og vi kan forvente, at Kina og generelt set Asien ville være front og center, når det kommer til blockchain-baseret kryptoudvikling. Da kryptoinvesteringer bliver mere almindelige, og den daglige anvendelse og brug af virtuelle aktiver er steget hurtigt, er der ingen tvivl om, at et komplet sæt regulering af kryptoaktiver er meget nødvendigt. Vi mener, at et velreguleret miljø vil være til gavn for både investorer og kryptoindustriinteressenter. Reguleringsudviklingen i Hong Kong betragtes som et positivt træk for den samlede kryptoindustri.

ENDE

Om OKEx

Verdens største og mest forskelligartede kryptokurrencymarked, OKEx, er hvor globale kryptohandlere, minearbejdere og institutionelle investorer kommer til at styre kryptoaktiver, forbedre investeringsmuligheder og afdække risici. Vi tilbyder spot- og derivathandel, herunder futures, evig swap og optioner, af større kryptovalutaer, hvilket giver investorer stor fleksibilitet i formuleringen af ​​deres strategier for at maksimere gevinster og mindske risici.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-mail: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map