Yhdisteen nousu: Hype-ajettu kupla tai DeFin vahvuuden indikaattori?

Yhdistetty hype-kuva

Johtava hajautettu rahoitusprotokolla Maker ohitti äskettäin toisen DeFi-protokollan nimeltä Compound. Molemmat perustuvat Ethereum-verkostoon, Makerilla on ollut ylivoimainen paikka DeFi: ssä vuodesta 2018 lähtien protokollassa pidetyn tai “lukittuneen” USD-kokonaisarvon suhteen, kun taas yhdisteen suosio on noussut kesäkuun puolivälistä lähtien.

Compoundin viimeaikainen nousu liittyi ainakin osittain sen hallintotunnuksen COMP käynnistämiseen, jonka jakelu alkoi 16. kesäkuuta. Siitä lähtien COMP: n hinta on yli kolminkertaistunut 223 dollariin – arvo lukittu lähes 640 miljoonaa dollaria 30. kesäkuuta.

COMP-rahakkeiden voimakas kysyntä on hyödyttänyt myös kaikkia DeFi-markkinoita. Kaikissa protokollissa lukittujen varojen kokonaismäärä nousi miljardista dollarista 1,64 miljardiin dollariin kesäkuun puolivälistä lähtien DeFi-seurannan DeFi Pulse mukaan.

DeFiin lukittu kokonaisarvo (USD). Lähde: DeFi Pulse

Yhdiste: DeFin uusi ja suosittu johtaja

Yhdiste on hajautettu rahamarkkinaprotokolla salausvarojen lainaksi ottamiseen ja antamiseen. Sen markkinat tukevat tällä hetkellä yhdeksää omaisuutta:

 1. Basic Attention Token (BAT)
 2. USD-kolikko (USDC)
 3. Eetteri (ETH)
 4. Tether (USDT)
 5. Maker’s stablecoin Dai (DAI)
 6. Kääritty Bitcoin (WBTC)
 7. Augurin tunnusmaine (REP)
 8. 0x: n tunnus ZRX
 9. Sai (SAI)

Yhdisteen perustaja Robert Leshner on ensimmäinen paljastettu protokollan hallintomalli ja sen ERC-20-tunnuksen COMP 26. helmikuuta.

Hanke siirtyi askeleen lähemmäksi hajauttamista huhtikuussa, jolloin yhteisön hallinto vaihdettu hallintoryhmä Compound-protokollan hallinnassa. Kahden kuukauden julkisen testauksen jälkeen projektin yhteisö läpäisi hallintoehdotus 007, joka määritteli, kuinka protokolla jakaa tunnuksia käyttäjille 15. kesäkuuta 2020. COMP: n jakelun odotetaan valmistuvan neljän vuoden kuluttua.

Käyttäjät voivat osallistua Compoundin hallintoprosessiin käyttämällä COMP-tunnuksia äänestämään yhteisön ehdotuksista.

3 syytä COMP-kysynnän kasvuun

Yhdiste korvasi Makerin johtavana DeFi-protokollana sen tokenjakelua koskevan ilmoituksen jälkeen. COMP: n kasvavan kysynnän ilmeisimmät syyt ovat kolme:

 1. Yhteisön etu COMP: n perustamisesta lähtien
 2. Tietyillä Compoundin varoilla on keskimääräistä korkeammat tuotot
 3. Useissa kryptovaluutanvaihdoissa – mukaan lukien OKEx – on lueteltu COMP

Yhteisön etu

Yhdisteen palkkiojärjestelmä sallii Käyttäjät ansaitsevat ylimääräisen COMP: n kaikista protokollan lainaus- ja lainaustoimista. Tämä on samanlainen kuin cashback-järjestelmä, jossa käyttäjät saavat maksun lainatessaan tai lainatessaan.


Kun käyttäjät ovat innokkaita äänestämään yhdistettyjä yhteisöehdotuksia, se toimii kannustimena heitä “maatalouteen” tai ansaitsemaan COMP lainaamalla tai lainattamalla varoja Compoundissa, jotta he voivat osallistua aktiivisemmin sen hallintoprosessiin.

Korkeat sadot

Yhdistettyjen käyttäjien lainaus- ja lainanottotoimia kannustavat myös suhteellisen korkeat tuotot, jotka tarjotaan joillekin protokollan tuetuille omaisuuserille. Esimerkiksi BAT: n vuotuinen prosenttituotto lainanantajille Compoundissa on tällä hetkellä 14%. Tuo APY on erityisesti korkeampi kuin BAT-lainat muille DeFi-protokollille, kuten Nuo Network (5,42% APY) ja Aave (4,06% APY).

Kukin Compoundin rahamarkkinat hyväksyvät kelluvan koron, jonka arvo vaihtelee kohde-etuuden markkinoiden tarjonnan ja kysynnän perusteella. Lyhyesti sanottuna omaisuuserän korko nousee, kun omaisuus on niukkaa ja kauppiaiden tavoittelema.

Pörssitiedot

Sen lisäksi, että yhteisö on kiinnostunut COMP: stä ja houkuttelevista omaisuuseristä, ilmoitukset COMP: n listattavasta useista huippuyksiköiden digitaalisista omaisuuden pörsseistä ovat myös johtaneet tokenin ja protokollan viimeaikaiseen suosioon.

23. kesäkuuta, Coinbase Pro siitä tuli ensimmäinen merkittävä pörssi, joka tuki COMP: n listalle ottamista, ennen kuin se otettiin käyttöön yksityissijoittajakeskeiselle Coinbase-alusta.

COMP sai myös laajaa kryptovaluuttakauppiaiden huomiota seuraamalla sen listautumista johtaviin pörsseihin OKEx ja Binance viime viikolla.

Onko yhdisteen nousu kupla?

Vaikka yhdiste on herättänyt laajaa kiinnostusta yhteisöltä, sen tunnusta ympäröivä hype voi olla ylivoimainen ja näyttää markkinoiden kuplalta – varsinkin kun se muistuttaa alkuperäistä kolikoiden tai ICO-kuplaa, joka saavutti huippunsa vuonna 2017..

COMP: n jakamisen jälkeen kesäkuussa käyttäjät ovat alkaneet viljellä tuottojaan yrittäen maksimoida tuotonsa. Tämä on myös johtanut yhteisöön mahdollisen kuplan huolenaiheet – joita kannattaa tutkia tarkemmin.

Vähemmän todellisia kelluvia merkitsee suurempaa hintavaihtelua

Kuten Ethereum blockchain explorer osoittaa Eetteriskannaus, yhdisteen nykyinen, täysin laimennettu, markkina-arvo on noin 2,1 miljardia dollaria – se on COMP: n koko tarjonta kerrottuna tunnuskohtaisella hinnalla.

Tällaisella korkealla arvostuksella salausyhteisö, kuten todettiin, on ilmaissut huolensa COMP: n haavoittuvuudesta hintojen volatiliteetille – etenkin sen matalan likviditeetin vuoksi. Etherscan-tietojen mukaan COMP: n kiertävän rahakkeiden (markkinaosapuolten käytettävissä olevat) kokonaismarkkina-osuus on vain 25,6% COMP: n täysin laimennetusta markkina-arvosta. Suurin osa tunnuksista on kuitenkin harvoilla käyttäjillä, joilla on 10 parasta osoitetta omistaa 80,42% rahakkeiden kokonaismäärästä.

Lisäksi todellinen kiertotarjonta voi olla paljon pienempi kuin ilmoitettu kiertotarjonta, mikä sallii lyhytaikaiset hintavaihtelut.

Yhdiste voi olla “erittäin yliarvostettu”

Yhdistelmää ympäröivä markkinahyökkäys – ja yleensä hajautettu rahoitus – on potentiaalinen indikaattori DeFi-rahakkeilla esitetystä markkinakuplasta, joka osoittaa yliarvostettuja kerrannaisia ​​(eli suhdelukuja, jotka auttavat arvioimaan taloudellista suorituskykyä).

Jonkin sisällä twiitti 21. kesäkuuta alkaen Julien Thevenard blockchain-pääomasijoitusyhtiöltä Fabric Ventures yritti johtaa yhdisteen sisäisen arvon suhteellisten arvioiden avulla. Hän vertaili salausvaihtoa ja DeFi-protokollia kahdella kerrannaisella, hinta-voittosuhde tai P / E-suhde ja P / E-pääoma, verratakseen kunkin projektin markkina-arvoa sen tulokseen.

Suhteellinen arvostus salauksenvaihdoissa ja DeFi-protokollissa. Lähde: Julien Thevenard

Thevenardin havainnot osoittavat, että DeFi-protokollien, kuten Compound ja Maker, tulokerrat ovat paljon suuremmat kuin suurten salauspörssien, kuten Binance ja Bitfinex, tulot.

Tiedot osoittavat myös, että yhdisteen P / E-markkinaosuusaste on 760x, mikä on vain toinen Makerin kanssa, 460x. Yhdisteen P / E-suhde on myös 200x, mikä on paljon suurempi kuin historiallinen keskimääräinen suhde joukkueelle S&P 500 osaketta, 13x – 15x.

Thevenardin mukaan Compoundin korkea arvostus on sijoittajien veto sen perusteella, että he voivat äänestää osaketuloista tulevaisuudessa COMP-tunnuksilla ja toiveella Compoundin massallisesta käyttöönotosta, mikä toimisi COMP: n hinnan pitkäaikaisena ajurina..

Thevenard jakoi yksinomaan OKEx Insightsin kanssa, että vaikka COMP: n arvo on räjähtänyt rajoitetun tokenjakelun ja pörssin likviditeetin takia, on liian aikaista kutsua protokollan nousua kuplaksi. Hän totesi tämän viikon kommenteissa:

“Yhdisteen kaltaisen protokollan arvostaminen voi olla haastavaa, koska se on lapsenkengissään ja sillä on merkittävää kasvumahdollisuutta. Samanlainen kuin varhaisen vaiheen pääoma, suuri osa analyysistä perustuu mielipiteeseen tulevasta luodusta arvosta ja lopulta arvon purkamisesta merkkien haltijoille.

Yhdistetyn tunnuksen arvo on räjähtänyt pienen merkkijakauman ja siten pörssin ohuen likviditeetin ansiosta. Yhdisteen on kuitenkin kiitettävä sen arvonluonnista. Vain 10 päivää sitten protokolla tuotti 4 miljoonan dollarin vuosittaista tuloa. Nykyään se on yli 100 miljoonaa dollaria. “

Thevenard suosittelee kuitenkin edelleen varovaisuutta, kertoen OKEx Insightsille:

“Tässä on oltava varovainen, koska syy yhdistelmämaksuille on kasvanut 25 kertaa 10 päivän aikana johtuen vahvasta markkinahalusta COMP: lle. Tämä voi pysähtyä, jos ostajat loppuvat.

Mielestäni on liian aikaista sanoa, onko kyseessä kupla – arvostus suhteessa verkon talteenottamaan arvoon on jo tulossa järkevämmäksi verrattuna aikaisemmin tässä kuussa. Päivän lopussa voi olla hyödyllistä luoda hypeä ja luoda uusia markkinapaikkoja. Olen innokas katsomaan, kuinka Compound ja muut DeFi-protokollat, kuten Balancer ja Curve, kasvavat vuonna 2020. “

Jonkin sisällä twiitti salausanalyysiyritys Messarin Ryan Watkins väitti 29. kesäkuuta Thevenardin havaintoihin, että suhteellinen arvostus ei välttämättä ole oikea tapa arvioida DeFi-rahakkeita tässä vaiheessa, verrattaessa niitä “varhaisen vaiheen startup-yrityksiin”.

Tutkija totesi, että Defi-rahakkeiden suhteelliset arvot ovat rajoitetusti sovellettavissa DeFi-protokollien kehittyvän token-taloustieteen (tai “tokenomiikan”) takia, mutta että arvostustulokset ovat keskeinen viesti – Yhdistetyt ja muut DeFi-protokollat ​​ovat “erittäin yliarvostettuja”:

“Kun tarkastelet kaikkia näitä asioita yhdistettynä siihen tosiasiaan, että niin monet näistä hankkeista tuottavat niin vähän tuloja, että kerrannaiset ovat järjettömiä, on vaikea vetää pois muita kerrannaisia ​​kuin että kaikki nämä projektit ovat erittäin yliarvostettuja.”

Suhteellisen arvioinnin sijaan Watkins ehdotti DeFi-protokollien arvon arviointia tarkastelemalla “kvalitatiivisten ja kvantitatiivisten mittojen yhdistelmää”. Tähän voi sisältyä esimerkiksi tekijän takana oleva tiimi ja yhteisö sekä käyttäjät ja muut kasvutiedot. On huomattava, että samalla tavoin kokonaisvaltainen lähestymistapa on myös se, mitä sijoittajia jo vuonna 2017 kannustettiin käyttämään ICO-rahakkeiden arvioimisessa.

OKExin finanssimarkkinoiden johtaja Lennix Lai uskoo myös, että Compoundin nykyinen tokenomiikka voi olla kestämätöntä:

”COMP, kuten muutkin tuotonviljelyluvat, ovat toisen tyyppisiä tunnusten jakomekanismeja, toisin kuin IEO [alkuperäinen vaihto-tarjous] tai ICO. Vaikutus on ilmeinen. Kuten näette, DeFin hallinnoimat varat ovat ennätyskorkealla – ja tämä on riskialtista.

Tokenomiikka vääristää luotonantomarkkinoiden korkoa. Siksi on suuri mahdollisuus, että malli ei ole kovin kestävä. Aikaisemmin oli kaupan kaivosmekanismi, eikä se ollut kaunis. “

Lisäksi Lai ehdotti, että satoviljelijöiden tulisi olla tietoisia mahdollisista, toistaiseksi tuntemattomista ongelmista, jotka johtuvat DeFi-protokollien kannustinjärjestelmistä:

”Tuottoviljelijöiden on varottava likviditeettiä, volatiliteettia ja ristikorrelaatiota jokaiselle sidotulle epävakaalle tunnukselle, kun he purkavat asemansa. DeFi-rahakkeiden kannustinjärjestelmä nostaa korkoa, mikä tarkoittaa, että käyttäjät saattavat astua tuntemattomalle riskialueelle. “

Onko DeFi kestävä?

Hajautettu rahoitus syntyi näennäisesti visiona avata rahoituspalvelut “pankkivapaalle” väestölle – tai niille, joilla ei ole mahdollisuutta saada perinteistä rahoitusta. DeFi: n keskeisiä luokkia ovat luotonanto, johdannaiset, vaihto ja panostus.

Vitalik Buterin, Ethereumin perustaja, twiittasi äskettäin Compoundin voimakas suosion nousu on vääristänyt yhteisön alkuperäistä näkemystä DeFi: n luonteesta. Hän uskoo erityisesti, että DeFi: ssä tällä hetkellä käytettävissä olevat korkot osoittavat "väliaikaiset arbitraasimahdollisuudet" tai muuta "ilmoittamattomat riskit."

Buterin ilmoitti erillisessä tweetissä, että hän uskoo että DeFi: n kehityksen tulisi keskittyä “muutamien tärkeiden peruselementtien jähmettämiseen ja parantamiseen”, kuten fiat-valuuttoihin ja vakiomarkkinoihin perustuvat synteettiset rahakkeet.

Siirtyminen kohti vankempaa ekosysteemiä

DeFi-protokollien ja niiden rahakkeiden kasvavan kiinnostuksen ja hintojen lisäksi Compoundin suosio voi loppujen lopuksi osoittaa, että vakaampaa hajautettua rahoitusekosysteemiä rakennetaan.

Tilastot Dapp.com osoittavat, että päivittäinen tapahtumamäärä DeFi: ssä nousi COMP: n julkaisun jälkeen ja saavutti kuukausittaisen korkeimman tason, 497 miljoonaa dollaria. Myös DeFi-rahakkeiden markkina-arvo on kasvanut voimakkaasti kesäkuun puolivälistä lähtien, aaltoileva huikeaan 6,1 miljardiin dollariin 2 miljardin dollarin merkki kesäkuun alussa.

DeFi: n päivittäinen tapahtumamäärä Yhdysvaltain dollareina. Lähde: Dapp.com

DeFi-ekosysteemin muut keskeiset mittarit – kuten käyttäjien lukumäärä – eivät kuitenkaan ole nähneet merkittävää kasvua Compoundin nousun jälkeen.

Thevenard kertoi OKEx Insightsille, että Compoundin innostus voi johtaa uusien DeFi-projektien käynnistämiseen, mikä puolestaan ​​voi lisätä käyttäjien luottamusta DeFin tulevaisuuteen. Hän selitti:

“Yhdistelmän ympärillä oleva jännitys on jälleen yksi esimerkki DeFi: ssä siitä, että hyvät tunnussuunnittelut voivat kannustaa arvonluontia. Vaikka hypeä ehkä vahvistaa hyvät ajoitukset pörssilistalle ja COMP: n vaikuttava suorituskyky, mielestäni täällä rakennetaan arvoa, joka antaa luottamusta DeFin tulevaisuuteen.

Jakamalla omistusoikeuden aikaisin vastineeksi arvokkaasta työstä, Compoundin kaltaiset hajautetut projektit voivat kasvattaa yhteisöjä ja luoda verkostovaikutuksia paljon nopeammin kuin osakeyhtiö voisi – mikä hyödyttää kaikkia tiimistä likviditeetin tarjoajiin käyttäjille. Uskon, että näemme vielä paljon muita projekteja DeFi: ssä ja myös muilla alueilla jakavan rahakkeitaan arvokkaimmille käyttäjilleen. “

Felix Mago, useiden Aasiassa toimivien Dashin (DASH) adoptioyritysten perustaja, kertoi OKEx Insightsille, että hän uskoo myös DeFi: llä olevan potentiaalia avata uusia mahdollisuuksia finanssialalla, toteamalla:

”Uskon henkilökohtaisesti, että DeFi on muutakin kuin pelkkä räikeä sana ja että sillä on potentiaalia luoda todellista arvoa ihmisille ja tarjota uusia mahdollisuuksia rahoitusalalla. Yleisesti ottaen olen iloinen nähdessäni, että yhä useammat yritykset ovat siirtymässä DeFi-tilaan ja keksineet monia hyviä ideoita ja tuotteita. “

Mago suosittelee kuitenkin, että suhtaudutaan DeFiin varovaisesti, etenkin ekosysteemin kehityksen tässä alkuvaiheessa, kertoen OKEx Insightsille:

– Onko nämä uudet ideat ja tuotteet kestäviä, on toinen kysymys. Kaikkien tulisi ottaa huomioon, että korkeat tuotot ja korot sisältävät yleensä suuria riskejä. Siksi voin vain suositella kaikkia tekemään oman perusteellisen tutkimuksensa."

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map