YAM Finance yrittää nousta tuhkasta V3-julkaisun kautta

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusmaailmasta.

DeFi Market -katsaus

Hajautetut rahoitusmarkkinat palauttivat positiivisen vauhdin tällä viikolla, kun lukittu kokonaisarvo nousi 6,8 miljardista 8,8 miljardiin dollariin. Aave otti kärkipaikan, jossa USD-arvo oli lukittu, ja saavutti 15,3 prosentin markkina-aseman.

Hajautetun luotonannon osalta lainojen kokonaismäärä oli 1,67 miljardia dollaria – 15% viikoittainen kasvu.

Hajautettujen pörssien viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntivolyymi on laskenut 28%, jota hallitsi Uniswap.

Tuottoviljelyn alalla Swerve oli suurin likviditeettisarja, jolla oli 9,01 miljardin dollarin lukitus.

DeFi-maailman tärkeimmät mittarit palautuivat ensisijaisesti tällä viikolla. Lähteet: DeFi Pulse ja DeBank

Viikon DeFi-uutiset

DeFi-yhteisössä saavutettiin tällä viikolla kaksi tärkeää virstanpylvästä:

  1. YAM Finance käynnistettiin uudelleen sen protokolla.
  2. Uniswap käynnisti hallintotunnuksensa UNI.

Tässä OKEx Insightsin DeFi Digest -versiossa sukellamme syvemmälle YAM Finance -ohjelman käynnistämiseen.

YAM-rahoituksen säästäminen

Kuvataan a "vähiten elinkelpoinen rahakokeilu," YAM Finance on hajautettu pysyvä kolikko, joka etsii innovaatioita hintavakaudessa ja hallinnossa. 

Sen merkittävin piirre on joustava tarjonta tunnuksestaan, YAM. Tämä tarkoittaa, että YAM: n tarjonta voi laajentua ja supistua vastauksena markkinaolosuhteisiin. Hintavakauden saavuttamiseksi 10% jokaisesta YAM-tarjonnan laajennuksesta käytetään ostamaan yCurve, USD-määräinen stablecoin, ja se varastoidaan YAM-kassalle. Jokaisen YAM: n arvo on 1 dollari. 

Hallinnointia varten YAM Finance hyväksyy ketjun hallinnon, jossa yhteisö voi määrittää YAM-protokollan toimivuuden ja hallita YAM-rahaston hallintaa.


YAM Finance aloitti alun perin 11. elokuuta, ja sen markkina-arvo kohosi nollasta 57 miljoonaan dollariin kahdessa päivässä. YAM: n perustaja Brock Elmore löysi kuitenkin kriittisen virheen protokollasta 13. elokuuta, mikä johti YAM-tunnusten valtavaan myyntiin ja arvon 90 prosentin laskuun..

YAM-rahakkeiden hinta romahti, kun kriittinen virhe havaittiin. Lähde: KolikkoGecko

Mukaan virallinen ilmoitus, vika löydettiin YAM: n uudelleensuunnittelusopimuksesta ja lähetti suuren määrän ylimääräistä YAM: ää protokollan varaukseen. Virhe teki myös päätösvaltaisuuden mahdottomaksi YAM: n hallinnossa, mikä tarkoittaa, että hallintotapoja ei voitu toteuttaa ja että YAM: n kassan varat oli lukittu. 

YAM Finance -yrityksen säästämiseksi joukkue ehdotti kaksivaiheista prosessia protokollan käynnistämiseksi uudelleen:

  1. Ensimmäisen vaiheen oli tarkoitus siirtyä YAMv1: stä YAMv2: een.
  2. Vaiheen toinen oli suorittaa täydellinen tarkastus YAM-järjestelmässä ja sijoittaa uudelleen YAM V3: ksi.

Ehdotus hyväksyttiin YAM Finance -yhteisössä ja protokolla onnistui muuttanut v1: stä v2: een 22. elokuuta, mikä mahdollistaa ketjun ulkopuolisen hallinnon yhteisölle. Toisessa versiossa käynnistettiin hallintofoorumi yhteisön jäsenten tehdä ehdotuksia. Tunnuksen haltijat voivat myös äänestää ehdotuksista allekirjoituksellaan. Lisäksi luotiin uusi YAMv2 ERC-20 -merkki, jonka avulla tunnuksen haltijat voivat muuntaa v2-tunnuksensa YAM V3 -protokollaksi. 

YAM Finance v2: n julkaisun jälkeen tiimi teki yhteistyötä Peckshield Inc: n kanssa protokollan täydellisen tarkastuksen suorittamiseksi. Koko tarkastus onnistui valmistunut 10. syyskuuta, eikä protokollasta löytynyt kriittisiä vikoja. Tarkastuksen aikana löydetyt 15 virhettä on kaikki korjattu. Tämän seurauksena protokolla siirretään uudelleen ja kolmas versio käynnistetään 18. syyskuuta aikataulun mukaisesti. 

YAMv3-likviditeetin louhinta voi lisätä Uniswap-toimintoja

Kuten todettiin ilmoitus, YAM / yUSD Uniswap-likviditeettitarjoajapooli on ainoa kannustettu YAM Finance V3: n palkkapooli. Käyttäjät voivat toimittaa salauksensa altaaseen ja ansaita YAM-tunnuksia palkkiona. yUSD on varariski, ja YAM: n valtiovarainministeriö ostaa yUSD: n Uniswap LP -poolista.

YAM / yUSD Uniswap LP -pooli pitää sisällään YAM / yUSD: n tuottavat palkkiot, yhteensä noin 925 000 YAM-merkkiä. 92 500 YAMia, 10% kokonaismäärästä, jaetaan joka viikko. Palkintojen tarjonta vähenee 10% joka viikko seuraavana viikkona. Nykyisellä 25 dollarin YAMv2-token-hinnalla ensimmäisellä viikolla jaetun YAMv2-arvon arvo on 2,31 miljoonaa dollaria.

Käyttäjät voivat ansaita YAM: ää panostamalla yhden kahdeksasta kryptovaluutasta, kuten COMP, LINK ja MKR. Tällainen joustavuus herätti DeFi-yhteisön kiinnostuksen, ja 500 miljoonaa dollaria lukittiin ensimmäiseen YAM-protokollaan julkaisun ensimmäisenä päivänä. Kun protokolla romahti älykkäästä sopimusvirheestä, myös YAM: n tukemien DeFi-merkkien hinta romahti. Esimerkiksi Ampleforth laski 0,90 dollarista 0,71 dollariin.

Seuraamalla ilmoitettu aikataulu YAM Finance V3: n hinnasta 15. syyskuuta, YAMv2: n hinta nousi jälleen 24 dollarista 33 dollariin. 

YAMv2: n hinta. Lähde: Uniswap.info

YAMv3: lle YAM: n maatalouden palkkio keskitetään YAM / yUSD Uniswap LP -pooliin. On mahdollista, että käyttäjät keräävät varansa Uniswap LP -pooliin ansaitsemaan YAM: n, mikä antaisi uuden sysäyksen Uniswapille Uniswapin hallintotunnuksen UNI julkaisemisen jälkeen.

Yhteisölähtöinen talliraha

YAM V3 on edelleen kokeilu yhteisölähtöisistä stablecoineista. YAM Finance -yhteisö osallistui protokollan hallintaan äänestämällä YAM V3: n alkuperäisparametreista. Nämä päätökset sisälsi päivityksiä varoihin, viljelypalkkioiden jakamisen rahakkeiden omistajille, virhepalkkio-ohjelmien asennuksen ja paljon muuta.

Verrattuna Ampleforthiin, YAM: n stablecoin-kilpailijaan, jolla on joustava salausvaluutta, YAM Finance on hajautetumpi, koska hallintoprosessi on yhteisön sanelemaa..

Palkinnot ja YAM-tunnusten jakelu

YAM Finance V3: n käynnistäminen hahmotteli tunnuspalkkioiden jakamista tunnusten omistajille ja edustajille.

YAMv2-tunnuksen haltijoille he voivat siirtää tunnuksensa YAM V3: een 1: 1-suhteella milloin tahansa. Kun heidän tunnuksensa on siirretty, 50% tunnuksista on niiden käytettävissä heti, kun taas loput 50% kuuluu YAM-protokollalle 30 päiväksi.

Niille YAM-tunnusten haltijoille, jotka jättivät alkuperäisen siirtymisen v1: stä v2: een, YAM-tiimi luo multisigin auttamaan heitä siirtämään tunnukset YAM V3: een. Tätä apua ei käytetä niille, jotka ostavat YAMv1-tunnuksia siirtoikkunan päättymisen jälkeen.

Delegaattorit ovat niitä, jotka äänestivät helpottamaan siirtymistä YAMv1: stä YAMv2: een. Edustajien palkitsemiseksi he saavat 1: 1 YAMv3-palkkion, jos heillä on yli 27 ääntä. Ne edustajat, joilla on vähintään 27 ääntä, saavat kiinteän palkkion, joka on 27 merkkiä. Palkinnot ansaitaan jatkuvasti yli 90 päivän ajan.

Tallennetut YAM: t

Alusta alkaen "Tallenna YAM" aloitteen äskettäiseen YAMv3: n käynnistämiseen, on ilmeistä, että DeFi-yhteisö tukee laajalti YAM Financea. Aktiivinen YAM Finance -yhteisö on avain YAM-tunnuksen pitkän aikavälin arvoon.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map