Vähittäiskauppiaat suosivat synteettisten omaisuuserien markkinoita GME-pumpun seurauksena

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusteollisuudesta.

DeFi Digest -kuva

Hajautetut rahoitusmarkkinat hyötyivät tällä viikolla yleisestä kryptovaluuttamarkkinoiden elpymisestä. DeFi-tuotteisiin lukittu kokonaisarvo nousi 26,12 miljardiin dollariin 29. tammikuuta ja kasvoi viikoittain 19%.

Markkinoiden elpyminen oli ilmeistä luotonannossa, jossa lainojen kokonaismäärä kasvoi 20% 4,87 miljardiin dollariin. Yhdiste dominoi luotonantomarkkinoita 50 prosentin osuudella.

Hajautettujen pörssien viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntimäärä kasvoi 10% ja on 1,97 miljardia dollaria tämän kirjoituksen aikaan. Uniswap jatkoi johtoasemaansa DEX-yhtiöiden keskuudessa 37 prosentin markkinaosuudella. Curve säilytti johtoasemansa suurimpana likviditeettipoolina, jonka kokonaisarvo oli 1,36 miljardia dollaria.

Kategoria Keskeiset tilastot Määrä Viikoittainen% muutos
Yleensä ottaen Lukittu kokonaisarvo (USD) 26,12 miljardia dollaria 19%
Markkinoiden määräävä asema (%) Valmistaja (18%)
Luotonanto Lainanotto yhteensä. 4,87 miljardia dollaria 20%
Markkinoiden määräävä asema (%) Yhdiste (50%)
DEXit Viikkokeskiarvo trading vol. 1,97 miljardia dollaria 10%
Markkinoiden määräävä asema (%) Uniswap (37%)
Satoviljely Suurin likviditeettipooli Käyrä (1,36 miljardia dollaria)

Lukittu kokonaisarvo, lainanotto ja viikoittaiset DEX-kaupankäyntimäärät kasvoi voimakkaasti DeFi-sektorilla tällä viikolla. Lähde: DeFi Pulse ja DeBank

Wall Streetin vedot ja kasvava hajauttamistarve

GameStop- ja Wall Street Bets -saga herättivät DeFi-yhteisön huomion tällä viikolla. Saaga alkoi, kun Wall Streetin jättiläiset, kuten Citron Research ja Melvin Capital, kärsivät suurista tappioista lyhyeksi myydyiltä GameStop Inc: ltä (NYSE: GME) ja AMC Entertainment Holdingsilta (NYSE: AMC) aktiivisen Reddit-yhteisön jälkeen., r / wallstreetbets, kaatoi pääomaa GME: lle, mikä johti räjähtävään ralliin. Massiivinen pumppu johti vähittäiskauppiaiden väliaikaiseen voittoon hedge-rahastojen jälkeen suljettu heidän lyhyet asemansa suurilla tappioilla.

Pörssitilojen kasvava hajauttamistarve oli esillä TD Ameritraden ja muiden perinteisten välitysyritysten asettamana rajoituksia GME: n kaupankäynnistä. SkyBridge Capitalin Anthony Scaramucci uskoo että ilmiö korostaa Bitcoinin perusperiaatteita ja hajautetun rahoituksen tarvetta. Mike Novogratz Galaxy Digitalista jakoi samanlaisia ​​oivalluksia, väittäen että GME-puristus on DeFi: n valtava tuki.

DeFi-yhteisö yritti myös hyötyä GME-osakekurssista. Crypto exchange FTX listasi tokenoidut GameStop-futuurit 27. tammikuuta vahvan asiakaskysynnän jälkeen. Futuurit kerääntynyt yli 1,6 miljoonan dollarin kauppavolyymi kahden ensimmäisen päivän aikana.

Kauppiaat yrittivät myös hyödyntää GME-ilmiötä hajautettujen pörssien avulla. Tunnus nimeltä "Kääritty Gamestop" luotiin ja pariksi ETH: n kanssa Uniswapissa. Kirjoitushetkestä lähtien Wrapped Gamestop on hinnoiteltu 5,78 dollaria, yli 200 haltijaa.

Wrapped Gamestop -merkin hinta nousi nopeasti sen julkaisun jälkeen Uniswapissa. Lähde: Poista tietojen vaihto

Kryptovaluuttayhteisö huomasi kuitenkin pian Wrapped Gamestop -älykäs sopimuksen puutteet. Derek Barrera, vaikutusten todistamisen johtaja, huomautti että "Kääritty Gamestop" on vain tyypillinen ERC-20-merkki. Tunnus ei käärinyt $ GME: tä, eikä se käyttänyt oraakkelia GME: n osakekurssin seuraamiseen. Uniswap lähetti käyttäjille myös turvallisen varoitusviestin, jonka mukaan kuka tahansa voi luoda ERC-20-tunnuksia, jotka väittävät edustavansa projekteja, joilla ei ole tunnusta. GME / ETH: n likviditeetti oli silloin poistettu Uniswapista.

Barrera jakoi kaksi vinkkiä OKEx Insightsille väärennettyjen käärittyjen merkkien havaitsemisesta:

“Kun päätät sijoittaa uuteen omaisuuserään, jolla on erittäin matala likviditeetti, kuten GME-tunnus, on parasta lukea älykäs sopimus Etherscanista. Suurin osa rahakkeista tulee älykkäistä sopimusmalleista, kuten OpenZeppelin-sopimuksista. Kun tarkastelin GME-tunnuksen älykästä sopimusta, oli hyvin selvää, että tunnuksella ei ollut mitään vuorovaikutusta oraakelin kanssa. Toinen tapa havaita väärennettyjä käärittyjä rahakkeita on käyttää Uniswap Info -toimintoa selvittääksesi merkkien haltijoiden lukumäärän ja koko likviditeetin."

Joe McCann, Microsoftin strategi, jakoi samanlaisia ​​näkemyksiä kuin Barrera, että "Kääritty Gamestop" token on selkeä huijaus. Hän kertoi OKEx Insightsille:

"WETH / GME-pari oli vain tulos kehittäjältä, joka halusi rahoittaa $ GME: n ympärillä olevaa hype-sykliä. Näyttää siltä, ​​että kauppiaat saivat vankan hinnan noin 410 ETH: lle. GME / ETH-kaupankäyntiparilla oli kaksi likviditeetin lisäystä (yhteensä 212,5 ETH) ja kaksi likviditeetin nostoa (yhteensä 623,5 ETH)."

Synteettisten varojen markkinat nousussa

Vähittäiskauppiaat turhautuivat vakavasti, kun suosittu kaupankäyntisovellus Robinhood kielletty GME: n ja AMC: n osakekaupat. Robinhoodin ostokielto näytti olevan ristiriidassa sen näkemyksen kanssa rahoituspalvelujen demokratisoimisesta, ja kauppiaat etsivät aktiivisesti DeFi-markkinapaikkoja vaihtoehtona.

McCann selitti OKEx Insightsille, että käyttäjät huomasivat pelin olevan "väärennetty" Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden kaupankäyntikiellosta – tasoittaa tietä synteettisten omaisuuserien markkinapaikoille.

Joulukuussa 2020 lanseerattu Mirror-protokolla tuli äskettäin vähittäiskauppiaiden tietoon, ja sen tunnuksilla merkityt yhdysvaltalaiset osakkeet olivat alustalla. Mirror-yhteisö ehdotti osakemarkkinoiden hyppäämiseksi tokenizedin käynnistämistä GME ja AMC. Molemmat ehdotukset eivät ole toistaiseksi päässeet päätösvaltaisiksi.

Terraform Labsin perustaja ja toimitusjohtaja Do Kwon suhtautui optimistisesti synteettisten omaisuusprotokollien tulevaisuuteen niiden sensuuriresistentin luonteen vuoksi. Hän kertoi OKEx Insightsille:

"Robinhood on yksi vähittäiskauppiaiden suurimmista yhdyskäytävistä rahoitusmaailmaan, mutta sen käyttäjien ja laajemman yleisön viskeraalinen reaktio GameStop-saagaan kannustaa DeFi: n tuomiseen massoihin. Mirror-palvelussa et voi sensuroida omaisuutta, ja kaikki mAs-luettelot äänestetään ja yhteisö valvoo niitä. GME: n ja AMC: n ehdotuksilla on viikon kyselyaika. Jos molemmat ehdotukset hyväksytään 10%: n kynnyksellä, Mirror-tiimi käyttää Band-protokollaa hintamäärinä jäljittelemään GME: n ja AMC: n osakekurssia."

Huolimatta vähittäiskauppiaiden kasvavasta kiinnostuksesta, Kwon korosti, että synteettisten omaisuuserien markkinapaikoilla on muutama este pääsemään valtavirtaan:

"Käyttäjien on lukittava vakuudet vähintään 150 prosenttiin, jotta voidaan lyödä uusia mA-laitteita, mikä voi olla hankalaa käyttäjille, joilla on vähemmän pääomaa. Uuden omaisuuden lyömisen sijaan useimmat käyttäjät valitsevat yksinkertaisesti kaupan erilaisilla mAseteillä Uniswapilla ja TerraSwapilla. Lisäksi DeFi-protokollien käyttöliittymä ei välttämättä ole yhtä sujuva kuin perinteiset rahoitussovellukset."

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner