Tutkimalla kuinka Fintech Giants ja COVID-19 vaikuttavat salauksen kulutettavuuteen

Salausvaluutan käyttökelpoisuus on tullut valokeilaan viimeisten viikkojen aikana tehtyjen perinteisten fintech-jättiläisten ja kryptoon keskittyvien yritysten välisen kumppanuussarjan seurauksena..

20. heinäkuuta Mastercard ilmoitti aikomuksensa viedä eteenpäin Master Accelerate -ohjelmaansa myöntämällä ensimmäinen pääjäsenyyslisenssi rajattomalle kryptovaluutta-maksualustalle Wirex, mikä tekee lontoolaisesta yrityksestä ensimmäisen salausalustan, joka antaa suoraan Mastercardin verkossa hyväksyttyjä kortteja. Lisäksi PayPal – ja sen tytäryhtiö Venmo – on kuulemma tarjottu tarjoamaan suoraa salaustuotemyyntiä Paxoksen Crypto Brokerage -palvelun kautta.

Vaikka Mastercard ja PayPal molemmat raportoivat tunkeutuvan kryptovaluuttamaailmaan, mitä tämä tarkoittaa erityisesti kryptovaluuttamaksujen käyttöönottoa varten? OKEx Insights tutkii salauksen käyttökelpoisuutta – ja sen tulevaisuutta.

Salausvaluutan käytettävyys

Kryptovaluuttamaksuja voidaan tutkia kahdella tavalla:

  1. Esteettömyys tai kuinka helppoa on ostaa tai vastaanottaa kryptovaluuttoja.
  2. Kulutettavuus tai kuinka helppoa on käyttää kryptovaluuttoja tavaroihin ja palveluihin.

Salausvaluuttojen käyttökelpoisuus on analyysimme ensisijainen painopiste.

Offramps kryptovaluutan pörsseissä

Kun ihmiset haluavat käyttää kryptovaluutta, he yleensä käyvät läpi prosessin vaihtaa kryptovaluuttansa fiatiksi. Monissa tapauksissa käyttäjät tekevät tämän muunnoksen käyttämällä vaihtoa ja tallettamalla sitten fiat pankkitilille. Tämän yleisen menetelmän tärkein haittapuoli on, että käyttäjät eivät pääse käyttämään kryptovaluuttojensa arvoa ajoissa, koska koko prosessi vie pitkän ajan. Esimerkiksi Coinbase voi kestää jopa yhdestä kahteen arkipäivää loppuun saakka kryptovaluutta off-ramping prosessi Yhdysvalloissa.

Kryptovaluutan maksukortit

Kryptovaluutan maksukortit ovat toinen tapa tehdä kryptovaluutat käyttökelpoisiksi.

Yleensä on olemassa kaksi tapaa, joilla käyttäjät voivat käyttää kryptovaluuttoja kryptovaluutta-pankkikorttien kanssa:

  1. Käyttäjät voivat täydentää fiat-tilinsä ennen ostoksen tekemistä.
  2. Käyttäjät voivat sallia automaattisen muuntamisen salauksesta fiatiin ostohetkellä.

Nykyisen Wirex Visa -maksukortin menomekanismi on esimerkki tästä täydennyskäytännöstä. Käyttäjien on ensin täydennettävä GBP-, EUR- tai USD-tilinsä pankkisiirrolla tai vaihdettava kryptovaluutat fiatiksi Wirexin kautta.


Automaattinen kryptovaluuttamuunnos on toinen tapa käyttää kryptovaluutta maksukortilla. Ostohetkellä maksu muunnetaan salausvaluuttasaldosta automaattisesti fiatiksi suoritusta varten. Coinbase-kortti on esimerkki tästä automaattisesta muunnostavasta.

Salauskortit tarjoavat enemmän mukavuutta kuin perinteiset offrampit, koska ne lyhentävät pitkää fiat-krypto-muunnosprosessia.

Kryptovaluutan myyntipisteet

Kryptovaluutan myyntipisteiden käyttöönotto on toinen tutkittavan arvoinen kryptovaluutta-maksumarkkinat, koska ne antavat kauppiaille mahdollisuuden vastaanottaa kryptoarvomaksuja – useimmiten yleisesti Bitcoinia – asiakkailtaan.

Toisin kuin fiatissa suoritetut maksut, lohkoketjuun kirjattujen salakirjoitustapahtumien peruuttaminen on käytännössä mahdotonta. Sellaisina kryptovaluutan myyntipisteitä suojella kauppiaille vahingoista, jotka aiheutuvat vilpillisille asiakkaille, jotka yrittävät kääntää lailliset liiketoimet.

Yhteensopivuuden puute perinteisten POS-järjestelmien kanssa on kuitenkin suurin este salauksen hyväksymiselle kauppiaiden keskuudessa. Dash Nextin perustaja Felix Mago kertoi OKEx Insightsille, että kauppiaat ovat haluttomia integroimaan salauksen POS-järjestelmiä. Hän selitti:

“Jotta salausvaluutan myyntipisteiden mittakaava olisi paras, paras tapa on saada POS-tarjoajat ja suuret yritysostoverkot alukseen. Joskus näiden avaintoimijoiden sisällyttäminen on kuitenkin vaikeaa kolmesta syystä. Ensinnäkin kryptovaluutat eivät ole menneet valtavirtaan maksuvälineenä. Toiseksi kauppiaiden on vaikea kerätä käyttäjätietoja hajautetuissa verkoissa, jotka osoittavat pakottavan yrityskäytön. Lopuksi kauppiaiden on vastattava erilaisiin vaatimustenmukaisuuskysymyksiin, ennen kuin he ottavat käyttöön kryptovaluutta POS -päätteet. “

OKEx Insightsin kommenteissa PundiXin toimitusjohtaja Zac Cheah toi esiin myös kauppiaiden verkkoefektin merkityksen kryptovaluutta-POS-päätelaitteiden valtavirtaiseen hyväksymiseen toteamalla:

“Viime kädessä uuden ratkaisun käyttöönottoon tarvitaan onnistunut kauppiasverkkoefekti. Cryptocurrency POS -päätteiden tulisi keskittyä kahteen rinteeseen massan käyttöönottoa varten: sisällyttää niin moni kumppani, jolla on vahva kauppiasverkosto, ja jalostaa tuotetta turvalliseksi ja käyttäjäystävälliseksi.

Dee Duncan, PundiX: n jakelija Yhdysvalloissa, lisäsi kommenttinsa siitä, kuinka kauppiasopetus on edelleen avain kryptovaluutta POS -päätteiden laajaan käyttöönottoon, kertoen OKEx Insightsille:

”Kauppiaiden koulutus ja tietoisuus ovat edelleen avainasemassa. Jos haluamme lisätä kauppiaiden omaksumista kryptovaluutta maksuissa, meidän on annettava kauppiaiden ymmärtää salauksen käytön edut perinteisten maksutapojen sijaan. Esimerkiksi auttaako salausmaksujen hyväksyminen kauppiaita vähentämään kustannuksia ja tuottamaan ylimääräisiä voittoja. “

Kuinka COVID-19 on vaikuttanut salauksen käyttökelpoisuuteen

COVID-19-maailmanlaajuinen pandemia on johtanut digitaalisten maksujen kysynnän kasvuun – lähes 50 prosentilla maailman ostajista menoja verkossa useammin kuin ennen pandemiaa. Tämä puolestaan ​​on lisännyt kiinnostusta kryptovaluuttoihin. Huhtikuussa fintech yksisarvinen Revolut ilmoitettu arvonnousu 57% kryptovaluuttojen ostossa.

PundiX: n Duncan huomautti OKEx Insightsille antamissaan kommenteissa, että COVID-19-taudinpurkaus on johtanut vaihtoehtoisten maksuratkaisujen kasvuun – mikä puolestaan ​​on lisännyt salausmaksumahdollisuuksia:

“Näemme kauppiaiden etsivän vaihtoehtoisia maksuratkaisuja päivittämään kontaktittomien maksupalvelulaitteiden. Jälleenmyyjät ovat nyt valmiita hyväksymään käteisvaraamattomat maksut, mukaan lukien Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay ja QR-koodiratkaisut. Tämä on avannut oven kryptovaluutalle maksualalla. “

COVID-19: n saapumisen jälkeen kryptovaluutta-maksujen vähittäismyynti on lisääntynyt hitaasti. Salattujen tilastojen tarjoaja Coinmap.org 22. heinäkuuta lähtien ilmoitettu että on 19495 paikkaa, jotka hyväksyvät salausmaksut – 6,8% lisäys vuoden 2020 alusta.

Salauspaikkojen lukumäärä vuonna 2020. Lähde: Coinmap.orgSalausmaksupaikkojen määrä vuonna 2020. Lähde: Coinmap.org

Salausvaluutan käytön rajoitukset

Verrattuna valtava markkinoiden koko digitaalisten maksujen markkinoista (38 miljardia dollaria vuonna 2018), kryptovaluutta-maksumarkkinoiden nykyinen koko on edelleen vähäinen (754 miljoonaa dollaria vuonna 2019). Tätä silmällä pitäen on olemassa kolme estettä tiellä kohti kryptovaluuttamaksujen laajamittaista käyttöönottoa:

  • Hidas käsittelyaika
  • Korkea kryptovaluutta-hintojen volatiliteetti
  • Lainsäädäntöön / vaatimustenmukaisuuteen liittyvät huolenaiheet

Toisin kuin perinteiset digitaaliset maksut, kryptovaluutta-maksujen käsittely koetaan hitaaksi – koska jokainen tapahtuma on vahvistettava lohkoketjussa. Bitcoin prosessoi noin neljä tapahtumaa sekunnissa, taas Visa väitteet käsitellä 24 000.

Kryptovaluuttojen suuri volatiliteetti on toinen este kryptovaluuttamaksujen massalliselle käyttöönotolle. Monet kauppiaat epäröivät hyväksyä maksuvälineitä, joiden arvo saattaa laskea 10% vain tunnin kuluessa – minkä tiedetään tapahtuvan yhtäkkiä jopa BTC / USD-markkinoilla. Tämän vuoksi jotkut kryptovaluutan POS-päätelaitteiden tarjoajat mahdollistavat välittömän muunnoksen salauksesta fiatiksi, kun osto on tehty.

Salausvaluutan sääntelyn epäselvyys, kuten verotuksen käsittely, on myös estänyt digitaalisen omaisuuden mahdollisuuden maksuvälineenä. Yksi esimerkki on se, kuinka salausvaluuttoja verotetaan Yhdysvalloissa. Sisäisen veroviraston mukaan kryptovaluuttojen muuntaminen fiat-valuuttoiksi on verotettavaa potentiaalisena pääomatulona. Myös IRS ilmaisee että salauksen käyttämisellä tavaroiden ja palveluiden ostamiseen ja jopa salauksen pitämisellä “on yleensä verovaikutuksia”. Tämä voi olla ongelmallista veronmaksajille Yhdysvalloissa ja muissa maissa, joissa on samanlainen veropolitiikka.

Lohkoketju, ei salaus

Maailmanlaajuisten korttien myöntäjien lisääntynyt kiinnostus kryptovaluutta-maailmaan on viime aikoina saanut huomiota. Heidän kiinnostuksensa johtuu pääasiassa kahdesta syystä:

  1. Yritysverkoston laajentaminen salausyrityksiin.
  2. Blockchain-tekniikan käyttöönotto keskitetyn verkkotoiminnan optimoimiseksi.

Maailmanlaajuiset korttien liikkeeseenlaskijat kohtaavat kilpailua avainalueilla, kuten rajatylittävissä liiketoimissa. Pysyäkseen kilpailun edellä, he pyrkivät alentamaan asiakkailta veloitettavia rajat ylittävien liiketoimien maksuja. Ulkomaan valuutassa suoritetuista liiketoimista Mastercard veloittaa palkkiona 1% tapahtuman summasta. Visa puolestaan ​​peri kansainvälisen palvelun arviointimaksun (0,8–1,2%) ja kansainvälisen hankkijamaksun (0,45%) rajat ylittävistä liiketoimista.

Blockchain-tekniikalle ominainen kustannussäästöpotentiaali on nopeuttanut Visa- ja Mastercard-kilpailua. Jälkimmäinen kumppanina R3: n kanssa syyskuussa 2019 kehittää blockchain-pohjainen rajatylittävä maksualusta, jonka tavoitteena on helpottaa kitkattomia reaaliaikaisia ​​maksuja Mastercardin verkossa. Visa käynnistettiin sen Connect-verkko kesäkuussa 2020, joka hyödyntää hajautettua kirjanpitotekniikkaa suorien pankkien välisten liiketoimien helpottamiseksi.

Vaikka Visa ja Mastercard ovat viime aikoina huomionarvoisia, maksujättäjät ovat jatkuvasti jättäneet patentteja, jotka keskittyvät blockchain-tekniikkaan. Vuoden 2019 mukaan blockchain-patenttiluokitus IPR Daily ja incoPat Innovation Index Research Center, Mastercard ja Visa tekivät 101 ja 51 blockchain-patenttihakemusta vuonna 2019.

Fintech-jättiläiset eivät tee salauksesta enemmän kulutettavaa

Vaikka Mastercard ja PayPal ovat olleet viime aikoina salaukseen liittyvissä uutisissa, fintech-yksisarviset ovat tulleet kryptovaluutta-alueelle vuodesta 2017. Esimerkiksi haastepankki Revolut on äskettäin alkoi tarjota kryptovaluuttamyynti Yhdysvalloissa yhteistyössä Paxosin kanssa. Samaan aikaan osakekauppasovellus Robinhoodilla on tarjotaan kryptovaluuttakauppa helmikuusta 2018 lähtien.

Vaikka fintech-jättiläisten sisäänpääsy helpottaa kryptovaluuttojen myyntiä, se ei välttämättä tarkoita, että kryptovaluutasta tulee enemmän kulutettavaa. Revolutin tapauksessa käyttäjät eivät voi maksaa kryptovaluutassa käyttämällä Revolut-korttia. Sen sijaan he voivat käyttää korttia vain fiat-valuuttojen maksamiseen. Käyttäjät eivät myöskään voi siirtää kryptovaluutta Revolut-sovelluksesta tai tallettaa olemassa olevia kryptovaluuttaosuuksia siihen. Sama pätee Robinhoodiin, jossa käyttäjät voivat ostaa ja myydä vain kryptovaluuttoja sovelluksessa – talletukset ja nostot ovat ei tueta

Salausvaluuttamaksujen tulevaisuus

Wirexistä tulee osa Mastercard Acceleratea ja PayPalin ilmoitetun kumppanuuden Paxosin kanssa uskotaan parantavan kryptovaluuttojen saatavuutta. Kuitenkin on vain vähän keskustelua siitä, ovatko kryptovaluutat enemmän kulutettavissa seurauksena.

Vaikka kyky käyttää kryptovaluuttoja on edelleen rajallinen, Chaeh PundiX: ssä kertoi OKEx Insightsille, että salaustilaan siirtyvien perinteisten maksujättien keskeinen tulos on tietoisuus:

“Kun yhä enemmän perinteisiä yrityksiä tulee salaustilaan, se auttaa vain lisäämään tietoisuutta salauksen käytöstä maksuissa ja sen tuomista eduista. Salaisuuden määritelmä on laajentunut pelkästään tuttujen tavallisten altcoiinien ulkopuolelle. Stablecoinit ja keskuspankin digitaaliset valuutat ovat yhä näkyvämpiä. Lukuisat keskuspankit ympäri maailmaa ovat alkaneet tutkia oman digitaalisen valuutan luomista lohkoketjuun, ts. CBDC: hen, joten ennakoimme, että blockchain-pohjainen maksu muuttuisi käytettäväksi lähitulevaisuudessa. “

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map