Täysin laimennetut arvot voivat johtaa harhaan DeFi-sijoittajia ja kauppiaita

Kolmen merkittävän DeFi-projektin tarkempi tarkastelu paljastaa hintojen inflaatiotarjonnan rajoitukset.

Täysin laimennettu markkina-arvo on se, mikä digitaalisen omaisuuden markkina-arvo olisi, jos kaikki sen koko toimituksessa olevat kolikot tai rahakkeet laskettaisiin liikkeeseen.

Esimerkiksi Uniswap antaa viime kädessä yhteensä miljardi UNI-tunnusta seuraavien neljän vuoden aikana. Jos hypoteettisesti hinnoitelemme UNI: n jopa 3,00 dollarilla merkkiä kohden, FDV olisi 3 miljardia dollaria. 15. lokakuuta lähtien hajautetun pörssin hallintotunnuksella on kiertävä syöttö on 185 059 564 ja kaupankäynnin arvo on 3,36 dollaria merkkiä kohden, jolloin UNI: n markkina-arvo on 623 miljoonaa dollaria – mikä on vielä kaukana sen nykyisestä täysin laimennetusta arvosta 3,364 miljardia dollaria. 

Tunnetut hajautetut rahoitushankkeet vaihtelevat tällä hetkellä valtavasti markkinoiden korkojen ja FDV-suhteen suhteen. Esimerkiksi yearn.finance kohdisti YFI-rahakkeidensa kokonaismäärän viikon sisällä, mikä tarkoittaa, että sen markkina-korkosuhde ja FDV-suhde on 100%. Curve puolestaan ​​jakaa 2 miljoonaa CRV-rahaketta päivittäin likviditeetin louhinnan kautta, mikä lisää sen tarjonnan asteittain korkeintaan 3,03 miljardiin CRV: hen – mikä johtaa erittäin matalaan markkina-korkojen ja FDV: n suhteeseen 2,64%. 

Vertailun vuoksi SushiSwap kovakantinen sen tarjonta 250 miljoonalla rahakkeella 20. syyskuuta – FDV: n lasku 99 miljoonaan dollariin perustuen 15. lokakuuta hintaan 0,76 dollaria per SUSHI. Tämä tekee SushiSwapin markkinaosuuden ja FDV: n suhteeksi noin 76,93% tarjonnan vähenemisen jälkeen. Sen pääkilpailijan, Uniswapin, suhde on noin 18,51%.

Useimmat täysin laimennetut markkina-arvot ovat korkeammat kuin nykyiset markkina-arvot. Lähde: Coingecko, OKEx

Kuinka tärkeä on kryptovaluutan täysin laimennettu arvo?

Tässä tutkimisen arvoinen kysymys on, onko FDV kriittinen mittari kryptovaluuttamarkkinoilla vai ei. Ovatko markkinaosapuolet järkeviä tarkastelemaan vuosien tulevaisuuteen sijoitettuja teoreettisia arviointeja??

Vastaamiseksi tähän kysymykseen verrataan lukuja Uniswap, SushiSwap ja Curve – kolme hajautettua vaihtoa todistetuilla kassavirroilla.

Uniswap-, SushiSwap- ja Curve-taloustiedot näyttävät joitain keskeisiä eroja. Lähde: cryptofees.info, CoinGecko, OKEx

Ensinnäkin CRV: llä on alhaisin markkinaosuus / FDV-suhde, ja hinta on huonoin. Lokakuun 15. päivästä alkaen sen hinta 0,54 dollaria on pudonnut 99% huippuhinnastaan ​​54, eikä hinta ole noussut paljon 0,46 dollarin pohjasta..

Kolmen hajautetun pörssin joukossa Curvella on paras markkina-korkojen ja vuosipalkkojen suhde, 6,26 – mutta sillä on myös korkein FDV: n / vuosipalkkojen suhde, 237. Ottaen huomioon, että sen lukittu kokonaisarvo on noin 53% Uniswapin hinnoista ja sen seitsemän päivän keskimääräiset palkkiot ovat 19% Uniswapin hinnoista, voimme päätellä, että markkinaosapuolet ovat huolissaan sen massiivisesta jatkuvasta merkkijakelusta. Voimme myös nähdä CRV-tarjonnan kasvun jyrkän käyrän. Tämän seurauksena potentiaalinen päivittäinen myyntipaine nostaa sen päähinnan vain 16 prosenttiin UNI: n hinnasta.

CRV: n inflaatiokäyrä on dramaattinen. Lähde: gov.curve.fi

Täysin laimennettujen arvojen tarkastelun haittoja


Salausvaluutassa monet ihmiset pelkäävät lisääntyvää kolikoiden tai rahakkeiden määrää. Ehkä tarkemmin sanottuna he pelkäävät aggressiivista inflaatioaikataulua. Yhdistä tähän pienellä mahdollisuudella merkittävä muutos projektin perustekijöissä lyhyessä ajassa, markkinoiden tapa selviytyä käynnissä olevista uusista rahakkeista on alentaa hintaa jatkuvasti.

Käyrä on hyvä asia tästä, koska se on luonut oudon ilmiön, jossa salausyhteisö pitää Curveä yhtenä vakaimmista likviditeetinviljelyalustoista, mutta kaikki välttävät CRV-tunnusten ostamista jälkimarkkinoilta. Hintojen jyrkän laskun ja aggressiivisen inflaation myötä Curven markkina-arvo ei ole muuttunut paljoakaan syyskuun puolivälistä lähtien – ja se on jopa laskenut.

CRV: n markkina-arvo on ollut laskussa koko syyskuun. Lähde: KolikkoGecko

Täysin laimennettu arvonarvo voi olla hyvä mittari pitkäaikaisille sijoittajille, koska se antaa heille mahdollisuuden arvioida paremmin, onko projektin arvo äärimmäisen linjassa. Esimerkiksi CRV: n FDV nousi 160 miljardiin dollariin 15. lokakuuta – noin 65% BTC: n – aloituspäivänä. Tämän ansiosta sijoittajien on helppo havaita, että kiinteän pääoman ehtoisten autojen hinta on yliarvostettu. Lisäksi se antaa sijoittajille mahdollisuuden välttää alkuisten rahakkeiden pienen määrän aiheuttama arvostusloukku.

Yksi täysin laimennetun arvomittarin haittapuoli on, että se voi kasvattaa projektin kokonaisarvoa. Oletetaan esimerkiksi, että projektissa on tällä hetkellä miljoona merkkiä jäljellä. Myöhemmin tänään se ilmoittaa uudet 10 miljoonaa rahaketta, jotka on annettu seuraavien kolmen vuoden aikana. Tarkoittaako tämä sitä, että "markkina-arvo" projektin osuus on 11x korkeampi kuin eilen? Koska projektipäälliköt voivat milloin tahansa tehdä ehdotuksia toimituskäyrän muuttamiseksi, nykyisestä FDV: stä voi tulla merkityksetön.

Arviointimenetelmistä keskustellaan viime kädessä siitä, onko kolikon tai rahakkeen arvoinen vai ei. Johtaako FDV: n vähentäminen inflaatiota alentamalla merkkihinnan nousua? Tässä SushiSwap antaa meille hyvän esimerkin.

Alla olevan kaavion vasen ympyrä on sama kuin Uniswap käynnisti UNI-tunnuksensa, joka sai kilpailijan SushiSwapin TVL: n laskemaan nopeasti. Oikealla oleva ympyrä on sama kuin SushiSwapin päätös rajoittaa tarjonta 250 miljoonalla rahakkeella, mikä sai maanviljelijät kieltäytymään, koska he eivät nähneet tarpeeksi kannustimia jatkaa SUSHI: n viljelyä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun palkkioita vähennetään mielekkäästi, viljelijät yksinkertaisesti parveilevat seuraavaan projektiin.

SushiSwap-sovellukseen lukittu kokonaisarvo romahti kahden ilmoituksen jälkeen. Lähde: DeFi Pulse

Satoviljelyssä kestävyys on avainasemassa, koska viljelyn ajanjaksot eivät ole lyhyitä. Esimerkiksi Uniswapin palkkiot jaetaan neljään vuoteen. Tunnusten kokonaismäärän vähentäminen voi nostaa hintaa, mutta se ei muuta projektin arvoa. Samalla se ei tee omaisuudesta yhtäkkiä niukempaa.

Kun verrataan näitä kolmea hajautettua pörssiä, SushiSwapilla on yleisesti ottaen paras talous – alin FDV: n ja vuotuisen palkkatason metrinen arvo klo 18.30 ja korkein markkina-korkojen prosenttiosuus FDV: stä kerran, 76.93% kerran se laski yhtäkkiä merkintätarvetta. Markkinaosapuolet kuitenkin pahoittelivat tätä lähestymistapaa, ja tämä heijastui sen hintaan. Pahinta on, että sen hinta nousi vain 10,26% kaikkien aikojen alimmasta.

Toisessa esimerkissä Cream Finance (CREAM) palanut 67,5% symbolisen toimituksensa 20. syyskuuta. Tunnuksen hinnan piti kolminkertaistua – jos FDV pidettiin voimassa – mutta se nousi alle 50%. Jälleen kerran satoviljelyhankkeessa, joka kestää vuosien lopulta, alun puute ei ole tärkeä tekijä. Siksi likviditeetin louhinnan tuotannon väheneminen ei vaikuta dramaattisesti hintoihin. 

CREAM-merkin tarjonnan polttaminen lopulta ei juurikaan pysäyttänyt yleistä hinnanlaskua. Lähde: KolikkoGecko

Halvat FDV: t eivät luonnostaan ​​tarjoa symbolista hintatukea

Yhteenvetona CRV: n tapaus osoittaa meille, kuinka aggressiivinen inflaatio voi estää sijoittajia ostamasta ja pitämästä uusia lyötyjä rahakkeita. Toisaalta SUSHI: n tapaus osoittaa meille, että valtava tarjonnan väheneminen, vaikka FDV näyttää halvemmalta, ei ole juurikaan vaikuttanut sen hintaan.

Tuottoisilla palkkioilla ja inflaatiotarpeilla on valtava rooli käyttäjien hankkimisessa. Vielä kriittisempi on kuitenkin kyky houkutella käyttäjiä projektiin ja antaa perusarvon kasvaa nopeammin kuin tunnussyöttö laimennetaan. 

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map