SushiSwap julkaisi kunnianhimoisen etenemissuunnitelman Uniswapin DEX-määräävän aseman hillitsemiseksi

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusteollisuudesta.

DeFi-markkinoiden tilannekuva: DEX-volyymit nousevat

Huolimatta viimeaikaisesta BTC: n hintakorjauksesta, hajautetut rahoitusmarkkinat nousivat tällä viikolla 3%, ja niiden kokonaisarvo lukkiutui 22,54 miljardiin dollariin. Lisäksi hajautettujen pörssien viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntivolyymi kasvoi 8% ja oli 2,01 miljardia dollaria. Uniswap jatkoi johtoasemaansa tällä segmentillä 38 prosentin markkinaosuudella.

DeFi-lainojen kokonaislainanotto kasvoi 8%, kun Compound säilytti markkina-asemansa tällä sektorilla 49 prosentin osuudella. Curve säilytti johtoasemansa suurimpana likviditeettipoolina – johti 38% viikoittaiseen kasvuun, kun sen kokonaisarvo oli lukittu 1,13 miljardiin dollariin.

DeFi-lainojen kokonaismäärä ylitti 4 miljardia dollaria ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Lähde: DeFi Pulse ja DeBank

SushiSwapin likviditeetin laajennusohjelma

SushiSwap, hajautetun vaihto-ohjauksen ensisijainen kilpailija Uniswap, paljasti vahvat tavoitteensa tälle vuodelle julkaisemalla uusimman etenemissuunnitelmansa. Suunnitelma kattaa SushiSwapin eri visioita – nimittäin likviditeetin laajentamisen, yhteentoimivuuden ja skaalautuvuuden, yhteisön hallinnon ja muut.

Mirin

Mirinin ehdotus on keskeinen osa SushiSwapin ehdottamaa päivitystä, jonka tavoitteena on lisätä protokollan likviditeettiä 10x – 20x. Tämä voidaan saavuttaa SushiSwapin likviditeettipoolin laajennusohjelmalla, jota kutsutaan franchising-pooliksi.

Franchising-poolien käsite on yritys integroida keskitetty ja hajautettu vaihto. Franchising-altaat koostuvat MainPoolista ja SubPoolista. Franchising-ryhmissä keskitetyt pörssit voivat tarjota käyttäjilleen mahdollisuuden tulla SushiSwap-likviditeetin tarjoajiksi. Kun uusi likviditeettipari lisätään kolmannen osapuolen alustaan, luodaan aliallas ja lisätään SushiSwapin yleiseen likviditeettipooliin, MainPool.

Tuplasaanto

Tuplatuotto on toinen keskeinen piirre SushiSwapin likviditeettitoimittajien laajennusohjelmassa.

SushiSwapin franchise-altaan kumppaneina keskitettyihin pörsseihin listattu aliallas voi tarjota SUSHI: n tuottoja ja omia hallintotunnuksiaan. CEX: ien hallintatunnukset voidaan valita olemassa olevista salausresursseista tai uusista rahakkeista.

Kuvittele esimerkiksi, että OKEx käynnisti SUSHI / OKB-likviditeettipoolin ali-altaana SushiSwap-ohjelmassa. Altaan käyttäjät voivat tuplata tuotonsa ansaitsemalla tuottoja sekä SUSHI: lta että OKB: ltä. [Tämä on vain esimerkki, eikä sitä pidä tulkita määritellyksi suunnitelmaksi.]

Voitto SushiSwapille ja keskitetyille pörsseille?

SushiSwapin likviditeettitoimittajien laajennusohjelma voi olla houkutteleva tuote keskitetyille pörsseille, jotka haluavat pysyä kilpailun edellä.

Likviditeetin louhinnan ja automatisoitujen markkinatakaajien käyttöönotto on johtanut hajautettujen pörssien nopeaan kaupankäynnin kasvuun. Selviytyäkseen DEX: n kovasta kilpailusta, CEX: t ovat alkaneet tehdä yhteistyötä DeFi-protokollien kanssa monipuolistamaan salaustarjontaansa.

SushiSwapin franchising-altaat toimivat yhdyskäytävinä CEX: ille tarjoamaan korkean kiinnostuksen kohteena olevia merkkejä käyttäjilleen. Franchising-poolikumppanina CEX voi veloittaa käyttäjiltä 0,05–10%: n transaktiomaksuja ylimääräisenä tulonlähteenä. CEX: ien tapauksessa transaktiomaksutulo toimii suojauksena maksuvalmiuden menetykseltä, kun käyttäjät nostavat varansa alialtaalta. Lisäksi alisarjan kaksinkertaiset tuotot tarjoavat houkuttelevan panostusvaihtoehdon pitkäaikaisille HODLereille pörssissä.

Toisaalta SushiSwap voi hyödyntää keskitettyjen pörssien mainetta ja syvää likviditeettiä LP-laajennusohjelmansa avulla. Kun SubPools käynnistetään eri salauspörsseissä, SushiSwap-järjestelmän likviditeetin odotetaan kasvavan kerrannaisina.

Oletetaan esimerkiksi, että SushiSwapin MainPoolin likviditeetti on miljardi dollaria. Jos SushiSwap yhteistyössä CEX A: n ja CEX B: n kanssa käynnistää alialtaat, joiden likviditeetti on 10 miljardia dollaria, SushiSwapin koko likviditeetti kasvaa massiivisesti 21 miljardiin dollariin.

Vaikka CEX: t voivat tarjota käyttäjilleen enemmän korkoja tuottavia merkkejä, SushiSwapin kaupankäyntiparit ovat helpommin käytettävissä likvideemmillä markkinoilla. LP-laajennusohjelma näyttää olevan molemmille osapuolille hyödyllinen sekä SushiSwap- että CEX-ohjelmille.

Ketjujen välinen omaisuudensiirto Rune- ja Moonbeam-palvelujen kautta

SushiSwap aikoo myös parantaa edelleen yhteentoimivuuttaan ja skaalautuvuuttaan. Automaattinen ketjujen välinen markkinatakaaja parantaa SushiSwapin yhteentoimivuutta sallimalla saumattoman omaisuudensiirron useiden lohkoketjujen välillä. Hajautettu vaihto toimii kohti tätä tavoitetta yhdistämällä THORChain’s Rune ja Polkadot’s Moonbeam.

Runen tapauksessa a Rune Bridge käytetään käyttäjien siirtämiseen omaisuutensa suoraan THORChainiin ja Ethereumiin. Ketjunvälisen omaisuudensiirron helpottamiseksi luodaan Rune-tunnuksen ERC-20-versio edustamaan THORChain-resursseja.

SushiSwap harkitsee myös skaalautuvuutensa parantamista ottamalla käyttöön toisen kerroksen skaalausratkaisut. Protokolla suosii tällä hetkellä nollatietojen yhdistämistä parempaan kommunikointiin hajautettujen sovellusten kanssa yearn.finance-ekosysteemissä.

Kilpailu Uniswapin kanssa jatkuu vuonna 2021

Uniswapia ja SushiSwapia koskevat keskustelut jatkavat lämpenemistä – varsinkin sen jälkeen kun vuosi. Rahoituksen perustaja Andre Cronje julkaisi blogipostaus riskeistä, joita kilpailijat haittaavat koodejaan Ashleigh Schap, Uniswapin kasvujohtaja, löi takaisin toteamalla että yearn.financen SushiSwap-sulautuminen on ristiriidassa Cronjen valituksen kanssa. Sitten Uniswapin keksijä, Hayden Adams väitti että kommentit eivät edusta koko Uniswap-tiimin näkemystä.

Vaikka Uniswap ohittaa edelleen SushiSwapia lukittujen kokonaisarvojen suhteen, SushiSwapin uusimmalla tiekartalla on merkkejä vahvista perusteista DeFi-innovaatioissa, yhteisön hallinnossa ja protokollan skaalautuvuudessa. 

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner