Suojaus, välimiesmenettely, sijoitus: Stablecoin-kysyntä nollakorkoisessa taloudessa

Helmikuun puolivälistä lähtien Bitcoinin (BTC) markkina-arvo on laskenut yli 30 prosenttia. Samaan aikaan liikkeessä olevien stablekoiinien kokonaisarvo on nyt yli 8,2 miljardia dollaria. Se on yli 2,2 miljardin dollarin lisäys 33 prosenttia) 11. maaliskuuta – päivä ennen Bitcoinin jyrkintä laskua viimeisten 11 vuoden aikana per Dapptotal-tiedot.

Markkinoiden arvo Tether (USDT), kaikkein läsnä – ja surullisen – stablecoin, on kasvanut 5 miljardista dollariin 6,68 miljardiin dollariin 11. maaliskuuta lähtien. USDT: n osuus on tällä hetkellä myös yli 80 prosenttia stablecoin-markkinoista. Dapptotal-tiedot.

Samaan aikaan myös muiden suosittujen USD-sidottujen vakiomallien, kuten USD Coin (USDC) ja Paxos Standard (PAX), kiertävät toimitukset ovat nousseet nopeasti. Maaliskuun puolivälistä lähtien USDC: n kiertävä tarjonta nousi 209,21 miljoonasta 255,94 miljoonaan ja PAX: n nousi 467,47 miljoonasta 712,77 miljoonaan.

Stablekiinien kiertävä kokonaismäärä. Lähde: dapptotal.com

Pysyvävalmisteet hyötyvät markkinoiden volatiliteetista

Ensinnäkin varojen sisäänvirtaus vakioihin on paljon järkevää suojauksena krypto-markkinoiden volatiliteetilta. Tämä on paljon tapaa, jolla osakesijoittajat etsivät rahamarkkinarahastoja sijoittamaan rahansa markkinoiden epävakauden aikana.

Salaushinnan romahdus helmikuusta lähtien – kun Bitcoin osui yli 10000 dollariin kolikkoa kohden – on saanut monet ihmiset myymään salauksen vakiomallien suojaamiseksi ja toiset hankkimaan vakiomallia voidakseen ostaa salauksen alareunasta. Kummassakin tarkoituksessa vakiomallien kysyntä on erityisen voimakasta.

Yleensä joka kerta, kun salamarkkinat vaihtelevat dramaattisesti, se stimuloi vakiomallien liikkeeseenlaskua. Vuonna 2019 Tether lisäsi 400 miljoonaa uuden USDT: n verkkoonsa 10 päivän kuluessa – 2., 4., 8. ja 10. heinäkuuta. Ennen liikkeeseenlaskua Bitcoinin hinta oli noussut 8 000 dollarista 14 000 dollariin kahden viikon kuluessa.

USDT-vakuutusmaksut ja arbitraasi

Stabiilirahojen lisäemissioiden kysyntää käytetään myös arbitraasissa. Maaliskuun puolivälin jälkeen tapahtuneen markkina-kaatumisen jälkeen USDT – kryptovaluutta suurin kuukausittainen kaupankäyntimäärä per CoinMarketCap data – kävi kauppaa korkealla palkkiona (USDT: n hinta oli hieman yli 1 dollari).

Monet kauppiaat ja välitysyritykset yrittävät siten hyötyä USD: n ja USDT: n välisestä arbitraasista. Esimerkiksi, ostaminen suuria määriä USDT: tä lyhyellä aikavälillä ja pyrimme myymään sen, kun USDT: n hinta nousee kysynnän vuoksi.

Olemme viime aikoina nähneet myös valtavan USDT-palkkion OTC-kaupankäynnissä Kiinan markkinoilla Chainext USDT OTC Trading Premium -indeksin mukaan. Indeksi lasketaan USDT / CNY OTC -hinnalla jaettuna offshore-Kiinan juanin kurssilla ja kerrottuna 100: lla. Kuten alla olevasta kaaviosta voidaan nähdä, USDT-preemia on laskenut viime aikoina, mutta se nousi jopa 6 prosenttiin maaliskuussa 2020.

USDT OTC Premium% vs BTC-hinta. Lähde: Chainext & OKEx

Mukaan a Coindeskin raportti, Kiinan jälkeen kielletty fiat-ramppeja paikallisille salauspörsseille vuonna 2017, kiinalaiset kauppiaat ovat edelleen olleet vahvasti mukana salausmarkkinoilla käyttämällä USDT: tä. Vuodesta 2017 Coindesk raportoi, että salauksen kokonaiskauppaprosentti juania vastaan ​​laski voimakkaasti, ilmoitettiin 90 prosentista 1 prosenttiin kaupoista.

Morgan Stanley raportti julkaistiin marraskuussa 2019, että USDT: n osuus Bitcoin-transaktioista alkoi nousta vuoden 2017 jälkipuoliskolla, samaan aikaan kun Kiina kieltää paikalliset fiat-to-crypto-yhdyskäytävät.


Bitcoin-kaupankäynnin osuus valuutan / omaisuuden mukaan (%). Lähde: Morgan Stanley

Lähes kaikilla USDT: n lisäemissioilla on ollut vahva markkinakysyntä. Tether tarjoaa tehokkaan likviditeetin salaussijoittajille, joilla ei ole suoraa fiat-yhdyskäytävää.

USDT ei ole niin hyvä maine

Huolimatta sen ylivoimaisesta määräävästä asemasta stablecoiinien keskuudessa – ja paikastaan neljänneksi suurin kryptovaluutta markkina-arvon mukaan – Tether on yleensä kritisoitu sen kyvyttömyydestä suorittaa säännöllisiä julkisia tarkastuksia rahoille, joiden väitetään tukevan kolikkoa.

Kysymys siitä, tukeeko USDT: n kiertävä tarjonta tosiasiallisesti 1: 1 – kuten yritys aiemmin väitti – on ollut a jatkuva kiistakohta salausyhteisössä.

Huhtikuusta 2019 lähtien Tetherin lakimiehet paljastivat, että USD-stablekoiini oli tosiasiallisesti tuettu “käteisellä ja käteisvastineilla […], jotka edustavat noin 74 prosenttia nykyisistä maksamattomista maksuista.

Stablecoin-sijoitus laskevassa korkoympäristössä

Vakiomainosten liikkeeseenlaskun kasvu – näennäisesti vastauksena kysyntään – voidaan selittää useilla tekijöillä. Ensinnäkin, stablecoineja voidaan ostaa suhteellisen helposti, toisin kuin monet perinteiset rahoitusvälineet. Ne voivat olla erityisen hyödyllisiä suojauksena maissa, joiden valuutat ovat tällä hetkellä dramaattisesti heikkenemässä dollaria vastaan. Lisäksi nykyisessä laskevassa korkotasossa taloudelliset olosuhteet vakiotermit voivat tuottaa enemmän tuloja haltijoille kuin fiat-säästöt.

Tässä kuussa USA. Yhdysvaltain keskuspankin leikkaus korot lähes nollaan pyrittäessä lieventämään koronaviruspandemian (COVID-19) vaikutuksia talouteen. Tämä siirto koskee useita syitä, mukaan lukien se, että Yhdysvaltain reaalituotto on laskettu “valtiovarainministeriön indeksoidun pitkän aikavälin keskimääräisen tuoton” mukaan laskettuna takaisin negatiiviselle alueelle maaliskuun lopun lyhyen elpymisen jälkeen.

Treasury-inflaatio indeksoi pitkän aikavälin keskimääräisen tuoton. Lähde: FRED

Sijoittajien tilanteen havainnollistamiseksi paras säästöaste, joka on tällä hetkellä saatavilla esimerkiksi PNC-pankkitilillä käyttäen Sijoitustodistukset on 0,15 prosenttia 12 kuukauden aikana ja saldo vähintään 25 000 dollaria.

Tilanne on vielä pahempi, jos olet maissa, joissa tällä hetkellä on negatiiviset korot, kuten Sveitsi ja Japani.

Pääsääntönä on, että keskuspankit ympäri maailmaa pitävät korkoja alhaisina investointien edistämiseksi, mutta kustannukset ovat, että ihmiset joutuvat uhraamaan säästöistään saadut voitot..

PNC Bankin kiinteäkorkoinen talletustodistus. Lähde: PNC

Todellisten tuottojen osalta vakiotuotteet näyttävät pystyvän tällä hetkellä tarjoamaan paremman tarjouksen. 13. huhtikuuta lähtien OKExin ansaintaohjelma tarjoaa yli 0,8 prosenttia APY-käyttäjille, jotka siirtävät USDT: n OKEx-säästötilille.

OKEx USDT -säästöaste. Lähde: OKEx Ansaitse

Mukaan a raportti korttelista maaliskuun lopusta lähtien, jopa nykyisessä ympäristössä, kaikki suurimmat USD-rahapelien liikkeeseenlaskijat sanoivat pitävänsä kolikkonsa sidottuina 1: 1 USD.

DeFi-lainojen korot

Hajautetun rahoituksen (DeFi) maailmassa potentiaalinen ansaitseminen on vielä selvempää. Vuoden 2017 lopussa perustettu DAI on suurin krypto-vakuudellinen vakiomerkki ja ne voidaan lainata sijoittajille DeFi Protocol MakerDAO: n kautta.

DAI-lainojen korko kahdella olemassa olevalla hajautetulla rahamarkkinoilla, Compound ja dYdX, on 13. huhtikuuta alkaen 2,66 prosenttia ja 0,466 prosenttia Defipulse-tietoja kohden.

Salausvakuudellisen vakiomerkin hinta osoittautui kuitenkin epävakaampi markkinoiden epävakauden aikana maaliskuun puolivälissä.

DAI-lainakurssit kestävät 7 päivää. Lähde: Defipulse

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoituspalveluihin. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map