Passiivinen ansio salauksessa: DeFi-lainaus ja panostus nollakorkoiseen talouteen

Salauslaji ja DeFi-lainaus

COVID-19-taudinpurkauksella on ollut syvällinen vaikutus maailmantalouteen. Kansainvälisten maksujen pankki (BIS), joka seuraa keskuspankkipolitiikkakorkoja 39 taloudessa, ilmoitti, että 29 niistä oli leikata niiden hintoja viruksen leviämisen jälkeen tammikuussa 2020.

Yhdysvaltain keskuspankki laski korkoja nollaan Maaliskuussa valtioiden joukkovelkakirjojen maturiteettituotto laski nopeasti ympäri maailmaa negatiivinen korko alue.

Maailmanlaajuinen kiinnostusKeskuspankkien nykyiset korot. Lähde: maailmanlaajuiset hinnat, OKEx

Laskevat tuotot vaikuttavat suuresti etsiviin passiivinen tulo säästöjen kautta, koska pysäköintipääoma pankeissa ei tuota paljon paluumatkalla. Tyypillisesti säästäjät ostivat joukkovelkakirjat, tallettanut rahaa säästötileille tai lainannut rahaa korkoja varten. Perinteisten mahdollisuuksien vähenemisen myötä salaustilalla on potentiaalia syntyä toteuttamiskelpoisten vaihtoehtojen kanssa, saada vetovoimaa ja kannustaa digitaalisen omaisuuden laajempaan käyttöönottoon yleensä.

Tässä kappaleessa OKEx Insights esittelee salauksen lainaamisen ja panostuksen tarjouksina, jotka voivat houkutella passiivista tuottoa hakevia uusia käyttäjiä ja lisätä maailmanlaajuista hyväksyntää blockchain-pohjaisiin digitaalisiin omaisuuseriin ja rahoitusjärjestelmiin.

Passiiviset tulomahdollisuudet salaustilassa

Bitcoin (BTC) popularisoi konseptia olla oma pankkisi. Vaikka BTC avasi tietä digitaalisen omaisuuden tunnistamiselle sellaisenaan, muut uudemmat protokollat ​​ovat onnistuneet monipuolistamaan salauksen käytön tapauksia ja helpottamaan kokonaisia ​​ekosysteemejä. Yksi näistä on hajautettu rahoitus (DeFi) tilaa, rakennettu Ethereum (ETH) verkkoon.

DeFi edustaa lähinnä laajaa ryhmää julkisiin lohkoketjuihin rakennettuja taloudellisia sovelluksia. Se yhdistää protokollat, rahakkeet ja älykkäät sopimukset tarjotakseen taloudellisen saatavuuden yksityishenkilöille (useimmiten) ilman perinteisiä pankkikanavia.

Jotkut DeFi-tilassa tällä hetkellä tarjolla olevista palveluista sisältävät maksujen käsittelyn, säilytyspalvelut, vakuudelliset lainat ja lainat / lainat. Kun otetaan huomioon näiden rahoituspalvelujen ja tuotteiden hajautettu luonne, niiden tavoitteena on olla luvaton (kuka tahansa voi käyttää niitä), avoin ja sensuuriresistentti. Lohkoketjuteknologian ja älykkäiden sopimusten käyttö vähentää merkittävästi myös vastapuoliriskiä.

Vaikka salausvälineidesi lainaaminen DeFi-ekosysteemissä on yksi yksinkertaisimmista tavoista hyödyntää kolikoitasi ja rahakkeitasi passiivisiin tuloihin, panostus on toinen tapa, etenkin niille, jotka ovat teknisesti tajuisia ja haluavat osallistua käyttämiensä blockchain-verkkojen ylläpitoon.

Panostaminen on prosessi, jossa osallistutaan aktiivisesti tapahtumien validointiin a Panoksen todistus (PoS) estoketju. Toisin kuin tyypillinen Työn todistamisen (PoW) protokolla (kuten Bitcoinin), PoS-konsensusmekanismissa tietyn kryptovaluutan vaaditun vähimmäissaldon haltijat voivat vahvistaa tapahtumia ja ansaita palkkioita siitä.

Tällä hetkellä kuten Panospalkinnot Tietoja on 14 niputtamista tukevaa PoS-protokollaa, joiden verkkoarvo on yli 100 miljoonaa dollaria.

DeFi-lainat selitettiin

Kuten perinteisessä rahoituksessa, luotonanto on edelleen suoraviivaisin tapa ansaita passiivisesti salaustilassa. Lainanantoa ja lainanottoa tukevat DeFi-palvelut antavat sijoittajien ansaita tasaista tuottoa hyödyntämällä digitaalista omaisuuttaan sen sijaan, että jäisivät lepotilaan lompakkoihin.


DeFi miten se toimiiKuinka DeFi toimii. Lähde: FT

Tilastojen mukaan DeFi Pulse, DeFi-sovelluksiin lukittu tai pidetty kokonaisarvo on tällä hetkellä 1,01 miljardia dollaria, josta 769,9 miljoonaa dollaria eli yli 75 prosenttia on lukittu luotonantopalveluihin.

Arvo lukittu DeFiinLainasovelluksiin lukittu kokonaisarvo (USD). Lähde: DeFi Pulse

Luoja, johtava luottoalusta Ethereum-verkossa, edustaa lähes 70 prosenttia DeFi-lainojen kokonaisarvosta. MakerDAO-älykkään sopimuksen avulla käyttäjät voivat lainata vakuudeksi DAI: n, joka on sidottu 1 dollariin, 1,50 dollarin arvosta ETH: ta. Makerin järjestelmä kutsuu tätä vakuudelliseksi velkasijainniksi (CDP). Käyttäjät voivat myös tallettaa DAI: nsa ja ansaita DAI-säästösuhteen (DSR) käyttämällä erillistä palvelua nimeltä Oasis Tallenna.

Vaikka Maker on ainutlaatuinen mekaanisuudessaan, varsinkin kun se toimii pitääkseen 1 DAI = 1 dollarin tappi, muut hajautetut laina-alustat, kuten Yhdiste mahdollistavat perinteisemmät kokemukset, joissa luotonantajat alkavat ansaita korkoa heti, kun pääoma pääsee altaaseen.

Useimmissa käyttöympäristöissä laina- ja lainakorot määritetään algoritmisesti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun suuri määrä varoja lainataan pooliin, korot nousevat vastaavasti, mikä heikentää lainojen kysyntää ja houkuttelee käyttäjien talletuksia täydentämään poolia. Päinvastoin, kun varojen käyttöä vähennetään, korkoa alennetaan kysynnän lisäämiseksi.

lainojen korot DeFiLainan korot tietyille DeFi-alustoille 8. kesäkuuta alkaen. Lähde: Vahvista

Kuten yllä olevasta kaaviosta käy ilmi, suurten DeFi-lainajärjestelmien kysyntä on korkea, toisin kuin Bitcoin ja Ethereum (ETH) johtuen niiden volatiliteetista. Vaikka kirjoitushetkellä korkein korko on noin 8,58 prosenttia, DeFi-korot ovat viime aikoina yleisesti laskeneet.

Juuri viimeinen neljännes, Tukipiste, esimerkiksi tarjosi korkoa 14,33 prosenttia DAI-lainoista, kun taas Compound tarjosi noin 8,5 prosenttia samasta. Koron nousu johtui laajamittaisesta lainanotosta ja siitä johtuvasta varojen puutteesta.

Tällä hetkellä tuottoisin DeFi-lainaprotokolla on Nuo, joka tarjoaa 8,58 prosenttia vuodessa USD Coinille (USDC). Samaan aikaan DAI-lainat saavat korkeimmat tuotot Fulcrumilta, jota seuraa dYdX.

Perinteisiin pankkikorkoihin verrattuna DeFi-lainahankkeet tarjoavat paljon korkeammat passiiviset tuotot erityisesti kehittyneille maille. Mutta he eivät ole ilman ainutlaatuisia haasteitaan ja mahdollisuuksiaan, jotka on voitettava ja toteutettava ennen kuin voidaan odottaa adoptiota.

DeFi-luotonannon haasteet ja mahdollisuudet

Vaikka DeFi-projektit tarjoavat houkuttelevia passiivisia tulovirtoja, ne silti puuttuu nestetotuus eivätkä ole vielä taisteluille valmiita turvallisuuden kannalta. Protokollat, kuten lendf.me ja bZx ovat viime aikoina kärsineet vakavista turvallisuusriskeistä, markkinoiden luottamus.

DeFi-hankkeet eivät myöskään ole esteettömiä markkinoille pääsyn kannalta – käyttäjien on ensin ostaa tuettu kryptovaluutta, yleensä käyttämällä perinteistä pankkitiliä ja valuutanvaihtoa, ennen kuin he voivat käyttää hajautettuja, vain salausalustoja.

Kuitenkin viime aalto Taloudellisissa ja geopoliittisissa kriiseissä ympäri maailmaa vallitsevat indikaattorit osoittavat siirtymistä kohti digitaalista omaisuutta potentiaali toteutuu. Tämän aseman sivutuote on kiinnostus passiivisiin kolikoihin liittyviin passiivisiin tulomahdollisuuksiin, jotka voivat tuoda käyttäjiä DeFi-palveluihin ja tuotteisiin.

Viime kädessä kohti digitaalitaloutta siirtymällä DeFi-tuotteet todennäköisesti houkuttelevat käyttäjiä ja parantavat mahdollisesti salauksen hyväksymis- ja käyttöönottoprosentteja ympäri maailmaa.

Palkintojen saaminen passiivisina tuloina

Panostus on toinen suosittu tapa passiivisille tuloille salaustilassa. Tämä menetelmä on asetettu saamaan enemmän huomiota, kun Ethereum, toiseksi suurin kryptovaluutta markkina-arvon mukaan, siirtyy osuustodistusprotokollaan myöhemmin tänä vuonna.

Ansaitaksesi panoksia / tuloja PoS-lohkoketjussa, sinun on "panos" kolikot (yleensä mikä tahansa määrä) joko lukitsemalla ne lompakkoon tai tilaamalla kolikot panosta tukeva vaihto. Panostamalla kolikot osallistut lohkon validointiin (samanlainen kuin mitä kaivostyöläiset tekevät Bitcoinista) ja ansaitse tietty prosenttiosuus panoksestasi palkkiona.

Vaikka ETH: n siirtyminen PoS: ään on odotettavissa, 30 parhaan kryptovaluutan joukossa on muutama lohkoketju, jotka jo tukevat panostuspalkkioita, kuten EOS, Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM) ja Viiva (DASH).

Panostavat markkinakorkitPanostus markkinakorkoon & Lukittu panosarvoon. Lähde: Panospalkinnot

Ottaen huomioon, kuinka panostus on vanhempaa kuin DeFi-tuotteita, panosmarkkinoiden yhteenlaskettu markkina-arvo on yli 18,5 miljardia dollaria, kun yli 9,9 miljardia dollaria on lukittu panokseen 4. kesäkuuta alkaen. Panospalkinnot tiedot. Tämä on lähes 10 kertaa enemmän kuin DeFi: n lukittu arvo, joka on 1,01 miljardia dollaria kirjoitushetkellä.

Palkintojen panostamisen osalta eri kolikot tarjoavat kuitenkin eri tuoton, kuten alla olevassa taulukossa näkyy.

panostusprosentitValitut PoS-panokset. Lähde: Panospalkinnot

Ensi silmäyksellä panostuspalkkiot näyttävät erittäin houkuttelevilta verrattuna DeFi-lainakoroihin. Mutta siihen liittyy luontaisia ​​riskejä, varsinkin kun panostat kolikoita, jotka ovat hintansa suhteen hyvin epävakaita, ja jopa palkkiosi maksetaan näissä kolikoissa, mikä lisää riskiä markkinoiden liukastumisen yhteydessä.

Lisäksi kun uusia kolikoita lyödään, niiden tarjonta laimennetaan, mikä johtaa inflaatioon, mikä vaikuttaa myös saamaasi todelliseen tuottoon (näkyy yllä olevan kaavion mukautetuilla tuotoilla)..

Vaikka on turvallisempaa sijoittaa kolikoita, joiden markkina-arvo on korkeampi ja volatiliteetti heikko, niiden tuotto on tyypillisesti paljon pienempi kuin pienikokoisten, mutta riskialttiimpien kolikoiden – kuten alla käsitellyt skenaariot osoittavat.

Esityskuva suosituimmista panostuskolikoista

Tarkastelimme tarkemmin joitain suosituimpia panostettavia kolikoita tutkiakseen niiden suorituskykyä kuluneen vuoden aikana. Tuotto lasketaan päivittäisen yhdistämisen perusteella, 365 jaksoa vuodessa.

Tezosin panostusprosentti on 5,7 prosenttiyksikköä vuodessa (APY). Vuosi sitten XTZ: n hinta oli 1,58 dollaria. Jos sijoittaja laittaa 1000 dollaria XTZ: ään, he olisivat ostaneet 630,99 XTZ-rahaketta. Yhden vuoden kuluttua APY: n perusteella kolikoiden määrä sijoittajan lompakossa olisi 667,89 – arvoltaan 1799,54 dollaria, koska XTZ: n hinta nousi 2,69 dollariin.

Näiden lukujen perusteella sijoittaja haluaisi saavuttaa 79,9 prosentin vuotuisen voiton. Oli kuitenkin aika, jolloin markkinat laskivat, noin lokakuussa 2019, ja tämän sijoittajan XTZ-omistusten koko arvo oli vain 488,38 dollaria – he menettivät 511,62 dollaria.

Kuten alla olevasta kaaviosta näet, merkkihinnan muutokset määräävät tämän sijoituksen koko tuoton. Panostusosuus näyttäisi vasta investoinnin viimeisissä vaiheissa yhdistetyn koron vuoksi.

XTZ-suorituskykyYhden vuoden nettotulos XTZ-panoksesta. Lähde: OKEx

Toisaalta joillakin rahakkeilla, kuten IOST, on erittäin korkeat panokset. IOST tarjoaa 10,35 prosenttia APY: sta, mutta on erittäin epävakaa ja on heikentynyt jyrkästi viime vuoden aikana.

Jos sijoittaja laittoi 1000 dollaria vuosi sitten, kun IOST: n hinta oli 0,0113688 dollaria, he olisivat saaneet 73 057 IOST-rahaketta. Yhden vuoden kuluttua kolikoiden määrä olisi kertynyt 80999: ään, mutta niiden arvo olisi vain 361,09 dollaria, koska IOST: n hinta laski 0,004458 dollariin.

Tämä skenaario merkitsee sijoittajalle 64 prosentin vuotuista nettotappiota, vaikka panospalkkio oli erittäin korkea ja houkutteleva.

IOST suorituskyvyn panostusYhden vuoden nettovoitto IOST-panoksesta. Lähde: OKEx

Vaikka yllä olevat esimerkit osoittavat sen luontaiset riskit, panostus on edelleen houkutteleva passiivista tuloa etsiville helpompaa selittää muille kuin salauksen käyttäjille, jotka voivat verrata sitä osakkeisiin.

Kääntöpuolella, kriitikot uskon panostus vähentää markkinoiden likviditeettiä, koska se kannustaa "lukitus" kolikot, jotka sitten poistetaan markkinoilta, ja ne voivat myös estää hajautettujen sovellusten käyttöä, jotka ovat osa DeFi: tä.

Tie eteenpäin, Ethereum ja lisääntynyt valvonta

Seuraava iso virstanpylväs panostuksessa ja DeFi on Ethereumin tuleva päivitys. Heidän PoS-protokollansa on jo käytössä testiverkossa ja Ethereum 2.0 validoijat voivat odottaa ansaita välillä 4,6 – 10,3 APY palkinnoksi panoksesta.

ETH-saldohistoriaEthereum 2.0 -palkinnot testnetissä. Lähde: Beaconcha. Sisään

Ethereum 2.0: ssa sinun on kuitenkin pidettävä vähintään 32 ETH: tä voidaksesi suorittaa validointisolmun tai panoksen. Sellaisena havaitsemme kasvavan kiinnostuksen ETH: n kertymiseen ennakoiden verkon siirtymistä PoS: ään.

Digital Renaissance Foundation -säätiön perustajakumppani Cao Yin ilmaisi optimismia verkon siirtymisestä PoS: ään ja sen vaikutuksesta ETH: n hintaan. Hän kertoi OKEx Insightsille:

”Panoksella voi olla suuri vaikutus Ethereumin hintaan. Olemme nähneet, että suuret panostusprojektit, kuten Tezos, menestyivät hyvin hinnassa. Panostusmekanismi vähentää suurta määrää liikkeessä olevia merkkejä.

Arvioimme, että useat miljoonat ETH lukitaan useisiin panostussolmuihin, millä on merkittävä vaikutus markkinoiden tarjontaan. Tarjonnan ja kysynnän taloustieteen yksinkertaisimmalla tavalla, kun tarjonta vähenee ja kysyntä kasvaa, ETH: n hinnan pitäisi nousta. “

ETH: n vakuustuen käyttöönoton myötä näemme myös lisääntyvän kilpailun DeFin luotonannon ja panostuotojen välillä, koska sijoittajilla on mahdollisuus valita kannattavin menetelmä.

Tämä lisätty näkyvyys ja huomio voi kuitenkin myös nopeuttaa sääntelyrajoituksia. Yhdysvaltojen sääntelyviranomainen Commodity Futures Trading Commission (CFTC) on varoittanut aiemmin PoS-rahakkeita voitiin kohdella arvopapereina Yhdysvalloissa.

Jason Williams, kumppani Morgan Creek Digitalissa, kosketti tällaista mahdollisuutta kommenteissaan OKEx Insightsille. Hän vertasi panostamisen riskiä ensimmäinen kolikoiden (ICO) kupla joka puhkesi sääntelypaineen edessä:

“Jos PoS-rahakkeita kohdellaan arvopapereina, CFTC loisi ICO 2.0 -tapahtuman, kuten edessämme oli historiallisesti dramaattinen muutos hyväksymisprosessissa. Jos POS-rahakkeita kohdellaan rekisteröidyinä arvopapereina ja ne selviävät testistä, voimme kohdella niitä kuten DRIP-sopimuksia (osinkojen uudelleensijoittamissuunnitelmat) kirjanpidon ja verotuksen näkökulmasta. “

Ottaen huomioon panoksen potentiaalin houkutella tavallisia käyttäjiä, Todistus vaarnaliitosta (POSA) vie ennakoivat toimenpiteet varmistaa, että sääntelyviranomaisille tiedotetaan ja koulutetaan ilmiöstä asianmukaisesti. POSA pyrkii käymään avointa vuoropuhelua Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomission (SEC) kanssa päästäkseen yhteisymmärrykseen avaruuteen vaikuttavista standardeista ja säännöistä. Jos onnistutaan, kahden yksikön välinen vuoropuhelu voi johtaa konkreettisiin sääntöihin, tasoittaa tietä sala-valuuttojen ja niihin liittyvien ekosysteemien kasvulle ja laajemmalle käyttöönotolle.

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoittaa liiketoimia. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map