Onko DCEP-salaus? Teollisuuden asiantuntijat keskustelevat Kiinan syntyvästä digitaalisesta valuutasta

Viime viikkojen aikana Kiinan kauan odotettu digitaalinen juan – Digital Currency Electronic Payment (DCEP) – on saavuttanut suosiota salaus- ja valtavirta-aineissa, kun sen kehityksestä on tullut lisää uutisia. Tammikuusta lähtien aihetta on käsitelty valtavirran medioissa, mukaan lukien CNBC, Forbes ja Langallinen.

Kiinan keskuspankin, PBoC: n johtama projekti nousi uudelleen alan tutkaan 14. huhtikuuta, jolloin kuvakaappaus julkaistiin osoittamalla, että DCEP: tä testattiin Suzhoussa, Chengdussa, Xionganissa ja muilla alueilla. Vielä uudempi uutiset, 23. huhtikuuta paljasti, että Starbucks ja Mcdonalds kuuluvat vähittäiskaupan jättiläisten joukkoon, jotka on kutsuttu osallistumaan digitaalisen valuutan testaamiseen yhdellä alueella.

Kun media kattaa DCEP: n – tai minkä tahansa keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) -, oletetaan yleensä, että a) valuutta on blockchain-pohjainen ja b) sen olemassaolo on siten merkityksellistä salaus- ja blockchain-teollisuudelle.

Pyysimme blockchain-, teknologia- ja taloustieteen asiantuntijoita tarkastelemaan tarkemmin DCEP: tä, sen taustalla olevaa tekniikkaa ja mitä sen olemassaolo merkitsee teollisuudelle.

DCEP: n historia

DCEP oli ensimmäinen otettu käyttöön PBoC: n entinen kuvernööri Zhou Xiaochuan julkisesti 13. kansankongressin 9. maaliskuuta 2018 pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Tämän vuoden tammikuussa Kiinan keskuspankki ilmoitti että sen digitaalisen valuutan “huipputason” suunnittelu oli saatu päätökseen "Edistämme edelleen laillisten digitaalisten valuuttojen kehitystä. ” Tässä kuussa se oli paljastettu jälleen kerran, että Kiinan digitaalinen valuutta eteni suunnitellusti.

Chongqingin teknologia- ja kauppakorkeakoulun professori Changyong Liu, jolla on tohtorintutkinto Pekingin yliopiston talousteorian historiassa, kertoi OKExille, että Kiinan keskuspankki on työskennellyt digitaalisen valuutan parissa monta vuotta. Hän selitti DCEP: n kehityksen alkuperän:

”Vuoden 2013 lopulla bitcoin teki ensimmäisen hyökkäyksensä Kiinaan. Vuonna 2014 Kiinan keskuspankki perusti digitaalisille valuutoille omistetun tutkimuslaitoksen ja alkoi tutkia, miten käsitellä kryptovaluuttojen vaikutuksia ja parantaa Kiinan juanijärjestelmää lohkoketjutekniikalla.

Mutta vuodesta 2014 vuoteen 2018 DCEP: n edistyminen on ollut hidasta, ehkä siksi, että bitcoinin tai blockchainin hajautettu arkkitehtuuri ei ole yhteensopiva laillisen kansallisen valuutan renminbi (RMB) -luonteen kanssa..

DCEP: n äkillinen kiihtyminen vuoden 2019 lopussa johtuu suoraan Facebookin […] käynnistysvalmisteluista Vaaka. Huolimatta väitteestään erittäin itsenäisestä ja palvelusta globaalille rahoitukselle, Libran perustajat, kumppanuusjäsenet ja ankkurivaluutat ovat tietoisesti hylänneet Kiinan.

Tämä on saanut Kiinan keskuspankin tuntemaan kiireellisen kansainvälisen kilpailun painetta digitaalisen valuutan alalla. “

Kuinka Kiinan DCEP: llä on merkitystä lohkoketju- / salausalalla?

“DCEP ei välttämättä käytä estoketjua”

Professori Liu huomautti myös, että DCEP: n “kokeilu” on toistaiseksi ollut varovainen ja lisäsi:

“Siksi on vaikea arvioida, onko sen tavoitteena aktiivinen Internet-talouteen sopeutuneen rahauudistuksen edistäminen vai perinteisen pankkijärjestelmän passiivinen suojaaminen. Koska DCEP on edelleen pääosin keskuspankkien hallitsema fiat-valuutta, sitä ei voida hajauttaa.

DCEP-projektin johtaja Mu Changchun on jo tehnyt niin mainitsi että DCEP ei välttämättä käytä blockchain-tekniikkaa.


Tällä hetkellä DCEP on pääosin tekninen muutos RMB: n liikkeeseenlaskua ja liikkuvuutta koskevassa mekanismissa. DCEP ei sovi maailmanlaajuiseen blockchain-villitykseen. ”

Puhuessaan siitä, onko DCEP hyvä blockchain-teollisuudelle, professori Liu totesi:

“Se on lähinnä tekninen muutos, se ei muuta RMB: n ja siihen liittyvien sääntelyjärjestelmien luonnetta, joten DCEP ei tuo paljon mukavuutta nykyiselle blockchain-teollisuudelle tai kryptovaluutta-teollisuudelle.

Lyhyesti sanottuna meillä ei ole RMB: tä bitcoin-yhdyskäytävälle juuri nyt, eikä meillä ole DCEP: tä bitcoin-yhdyskäytävään lähitulevaisuudessa. Vaikka DCEP ei välttämättä käytä blockchain-tekniikkaa, se käyttää epäsymmetristä salausta, mikä on DCEP: n tarjoaman sähköisten maksujen tehokkuuden ja turvallisuuden perussyy ja joka on todennäköisesti tärkein yhteys DCEP: n ja blockchain / crypto-teollisuuden välillä. ”

DCEP on keskitetty salaus

Professori Liu vaati, että DCEP: llä ei ole merkittävää vaikutusta hajautettuun kryptovaluuttaan, väittäen:

”DCEP itsessään on kryptovaluutta, mutta se ei ole hajautettu kryptovaluutta – se on keskitetty kryptovaluutta.

DCEP: llä on kuitenkin valtava vaikutus keskitettyihin kryptovaluuttoihin, koska keskitetyn kryptovaluutan kohdalla mitä vahvempi keskusta, sitä suurempi kilpailuetu.

Liikkeessä on nyt useita yksityisesti liikkeeseen laskettuja rahakkeita. Nämä tunnukset ovat keskitettyjä ja niiden uskottavuus on paljon heikompi kuin DCEP. Aiemmin näillä on ollut joitain etuja RMB: hen verrattuna, pääasiassa salauksen avulla. Tämä etu menetettiin, kun RMB muunnettiin myös salauksen avulla. “

DCEP: n ohjelmoitava luonne tekee siitä tärkeän pitkällä aikavälillä

Kiinan ohjelmistokehittäjäverkoston (CSDN) varapuheenjohtaja Yan Meng, joka keskittyy maan suurimman kehittäjäyhteisön symboliseen taloudelliseen tutkimukseen, uskoo myös, että DCEP: llä ei ole suurta vaikutusta salaukseen lyhyellä aikavälillä. Hän totesi:

“DCEP: llä on lyhyellä aikavälillä vain kuvitteellinen vaikutus salausmaailmaan, koska keskuspankki todennäköisesti hyvin tiukasti säätelee DCEP: n virtoja alkuaikoina. Jotkut salausmaailman ihmiset voivat hyödyntää tätä mahdollisuutta luoda hype, mutta koska keskuspankki suhtautuu epäystävällisesti salaukseen, en näe mahdollisuutta, että DCEP auttaisi salausta millään tavalla. ”

Meng uskoo kuitenkin myös, että DCEP muuttaa salausmaailmaa pitkällä aikavälillä:

“DCEP: n suunnittelu säilyttää ohjelmointitoiminnon, jota kutsutaan” skripiksi “, ja suunnittelijat aikovat tehdä digitaalisen valuutan ohjelmoitavaksi tulevaisuudessa. Jos jonain päivänä säätimet avaavat ohjelmointitoiminnon yleisölle, salausyhteisö voisi helposti hyödyntää sitä ja integroida DCEP: n useisiin DApps-palveluihin, erityisesti DeFi-sovelluksiin. Sitten salaustalouteen osallistuu paljon laajempi joukko ihmisiä. “

Mengin tapaan Ken Huang – Metaverse DNA: n perustaja – ajattelee myös, että DCEP: n vaikutus on merkittävä, koska se voidaan ohjelmoida:

“DCEP: n ohjelmoitavan luonteen, älykkäiden sopimusten hyödyntämisen ansiosta DCEP: n päälle voidaan rakentaa sovelluksia erilaisiin reaalimaailman käyttötapauksiin, kuten valtion tuki, hyväntekeväisyyden lahjoitusten seuranta, kaupan rahoitus, verotus ja rajatylittävät maksut tulevaisuudessa. Katson, että adoptio tapahtuu asteittain muutaman vuoden ajan, ja äkillisesti lisääntyvät käyttötapaukset ja laajemmat adoptiot noin 5-10 vuoden kuluessa."

Huang uskoo, että DCEP: llä on merkitystä blockchainille tekniikan näkökulmasta, ja toteaa: “DCEP: n kokeiluversio hyödyntää tällä hetkellä keskeisiä lohkoketjutekniikoita, kuten julkisen avaimen salaus, UTXO, älykäs sopimus ja digitaalinen lompakko”.

“Välitön vaikutus on mindshare”

Puhuessaan DCEP: n merkityksestä salausmaailmassa Shuyao Kong, a kolumnisti keskittyen Kiinan markkinoihin salaustekniikassa Decrypt, kertoi OKExille, että “DCEP: n käynnistäminen, riippumatta sen arkkitehdista, käytöstä tai jopa tarkoituksesta, lähettää signaalin maailmalle, että lohkoketjua voi käyttää suuri yksikkö, vaikkakin keskitetysti." Hän jatkoi:

"Mielestäni se herättää kysymyksen siitä, mitä blockchain-verkko voi tehdä venyttämällä mielikuvitustamme siitä, miltä kansallisesti sujuva valuutta näyttäisi; Katsokaa vain, kuinka DCEP vie otsikoita. Välitön vaikutus on mindshare. ”

DCEP: n yleinen merkitys

Merkitys näkyy iteroinnin kautta

Hallituksen liikkeeseen laskeman digitaalisen valuutan mahdollisista vaikutuksista Decrypt’s Kong totesi:

“Pidän DCEP: tä vain yhtenä ohjelmistoratkaisuna, mikä tarkoittaa, että merkitys näkyy vain iterointikierrosten kautta. Lyhyellä aikavälillä merkitys voi olla retorinen, mutta se saattaa marginaalisesti parantaa tapaa, jolla kiinalainen yhteiskunta toimii ja miten ihmisiä hallitaan. “

Vaakojen tavoin myös lyhytaikaiset vaikutukset on yliarvioitu

Projektin merkityksestä professori Liu totesi, että “DCEP: n merkitys on tällä hetkellä liioiteltu, koska DCEP on vain tekninen muutos rahan liikkeeseenlaskuun ja liikkeeseen perinteisessä pankkijärjestelmässä." Hän jatkoi:

"Sen nykyinen testi ja sovellus eivät ole suoraan suunnattu tärkeimmille Internet-maksuyrityksille (WeChat Pay / Alipay).

Nykyiset DCEP: n merkityksen yliarvioinnit ovat hyvin samanlaisia ​​kuin viime vuoden Libra-tapaus: sekä aliarvioidaan muutoksen vaikeus perinteisessä taloudessa että yliarvioidaan blockchain-tekniikan ja keskitettyjen instituutioiden voima.

Pitkällä tähtäimellä uskon, että samalla tavalla kuin Vaakojen suurin vaikutus on lisätä tietoisuutta kryptovaluutoista keskuspankkien ja yleisön keskuudessa, DCEP: n suurin vaikutus on aiheuttaa kilpailua keskuspankkien välillä ympäri maailmaa, joten perinteistä rahajärjestelmää on muutettava passiivisesti kilpailu. “

Vaikutukset kansainväliseen selvitykseen

Digital Renaissance Foundation -säätiön toimitusjohtaja Yin Cao – joka osallistui äskettäin OKExin finanssimarkkinoiden johtajan Lennix Laiin valvomaan DCEP-keskusteluun – kertoi OKExille, että DCEP on itse asiassa merkittävä, väittäen:

”DCEP: stä on tullut Kiinan kansallinen finanssipolitiikka. DCEP: n valmistelut ovat käynnissä kommunistisen puolueen ja Kiinan keskuspankin keskuksesta paikallishallintoihin ja valtion omistamiin liikepankkeihin..

Oletan, että ulkoisesti DCEP: tä voidaan käyttää selvitysinfrastruktuurina korvaamaan Yhdysvaltain dollarin selvitys One Belt One Road -maiden alueella, mikä muodostaa RMB: n talouspiirin.

Sisäisesti se voi paremmin panna täytäntöön erilaisia ​​rahapolitiikkoja tai jopa toteuttaa epätavanomaisia ​​negatiivisia korkopolitiikkoja, ja tämä antaisi arvokasta rahapolitiikkatilaa tulevaisuuden kansainvälisen rahoitus- ja taloushäiriön käsittelemiseksi. ”

Cao lisäsi:

“Toisin kuin aiemmat kansalliset rahoitusstrategiat, Kiinan DCEP kutsuu ensimmäistä kertaa yksityisiä yrityksiä, kuten Alibaba ja Tencent, liittymään ja osallistumaan syvästi, mikä osoittaa, että Kiinan hallitus haluaa pystyä integroimaan Kiinan erittäin suurten Internet-yritysten valtavan käyttäjäkunnan. Näiden Internet-yhtiöiden teknologia ja tehokas strategisen toteuttamisen kapasiteetti voivat palvella kansallista kokonaiskuvaa. “

Aiheesta Metaverse DNA: n Huang uskoo, että DCEP ei ole oikea lähestymistapa RMB: n kansainvälistymiseen ja USD-pohjaisten hallitsevuuden vähentämiseen. SWIFT järjestelmään. Hän totesi, että “RMB: n rajat ylittävä pankkien välinen maksujärjestelmä (CIPS), joka käynnistettiin 8. lokakuuta 2015, mutta RMB: n osuus maailman varantovaluutasta on vain 3% (Yhdysvaltain dollari ylittää 67%). DCEP varantovaluuttana on samojen haasteiden edessä kuin CIPS. “

Tässä artikkelissa esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat vain mainittujen puhujien näkemyksiä ja mielipiteitä, eivätkä ne välttämättä edusta OKExin näkemyksiä.

Artikkelin kirjoittaja, OKEx-analyytikko, Yansong Liu, käänsi kiinasta Changyong Liun ja Yin Caon kommentit..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map