OKEx Market Microstructure -raportin yhteenveto kesäkuulta 2020

Kesäkuussa koko salausmarkkinoiden markkina-arvo laski 267 miljardista 262 miljardiin dollariin. Saatuaan kuukausittaisen korkeimman tason kuukauden alussa, Bitcoin on siitä lähtien käynyt kauppaa laskevalla alueella, ja vaikka volatiliteetti on vähentynyt merkittävästi, BTC: n korrelaatio osakkeisiin on pysynyt vahvana.

Tarkasteltaessa OKExin eri tuotteiden kauppamääriä voidaan nähdä, että vaihtokaupan volyymi kasvoi kesäkuussa 5%, mikä osoittaa sen kasvavaa suosiota, kun taas futuurit pysyivät hallitsevina huolimatta -6%: n laskusta toukokuusta.

OKExin kokonaiskauppavolyymi, kesäkuu 2020

Kaiken kaikkiaan OKEx: n osto- ja kyselylevi -arvot ovat parantuneet viime kuussa, ja sekä keskiarvot että poikkeamat ovat laskeneet – mikä johtaa tiukempiin spreadeihin, parempaan likviditeettiin ja vähemmän liukastumiseen käyttäjille.

Tässä yhteenvedossa tarkastelemme OKExin spot-, futuuri- ja swap-kauppojen volyymia ja trendejä kesäkuussa 2020. Tässä raportissa käytetty koko aineisto voidaan ladattu täältä.

Spot-kaupankäynnin määrä

Kesäkuussa spot-kaupankäynnin aikana markkinoilla oli 377 paria, kasvua 10 paria toukokuusta. Spot-kaupankäynnin kokonaismäärä päättyi 33312 034 876 dollariin, pudoten 18% toukokuusta kesäkuun suhteellisen rauhallisemman markkinatilanteen vuoksi.

Kymmenen suurinta salausvaluuttaa spot-kaupankäynnin mukaan olivat Bitcoin (BTC), Eter (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Kyber Network (KNC), OKB, EOS, DEAPcoin (DEP), Bitcoin SV (BSV), Bitcoin (LTC) ja Ethereum Classic (ETC).

BTC-spot-kaupankäynnin volyymi laski -28,6% ja -15,7%, kun taas niiden keskimääräinen päivävolyymi eli ADV laski 636 273 010 dollariin ja 90 073 350 dollariin..

Toisaalta näimme DeFiin liittyvien kryptovaluuttojen saavan vetoa kesäkuussa. Ensinnäkin, Kyber Network näki suuren nousun kaupankäynnissä ja sijoittui neljänneksi BTC: n, ETH: n ja BCH: n jälkeen. Tuottojen ollessa yli 75%, KNC näki kauppiaiden jahtaavan hintarallia, mikä johti volyymien kasvuun.

DEAPcoin oli yksi odottamattomista tulokkaista kymmenen parhaan joukossa sen jälkeen, kun sen hintataso nousi kesäkuussa 42% ja ADV: n nousu 14,221,380 dollariin.

Samaan aikaan BSV putosi viidenneltä sijalle kahdeksanneksi, ETC laski kuudennesta sijalle kymmenes ja Tezos (XTZ) jätti 10 parhaan joukkoon tässä kuussa.

10 parasta USDT-kolikkoparia keskimääräisen päivittäisen määrän mukaan

Likviditeetin tutkimiseksi tarkastelemme osto- / myyntirajoituksia 100 000 dollarin OKEx BTC -spotin kaupankäyntiin. Kesäkuun keskimääräinen kysyntäero on 0,0279%, laskua -21,6% toukokuun keskiarvosta, ja poikkeama pieneni -39,6% – mikä tarkoittaa tiukempia spreadeja ja parantunutta markkinoiden likviditeettiä.  


Vastaavasti tarjouserot olivat keskimäärin -0,0301%, parantaen 16% toukokuusta ja poikkeamien laskiessa -37,7%. Kaikissa luvuissa nähtiin parannuksia kesäkuussa, mikä yleensä tarkoittaa parempaa markkinakokemusta markkinaosapuolille.

Piste BTC_USDT | Porrastettu hintaero 100 000 dollarin syvyys

Tiedot osoittavat myös, että kolikoilla, joiden kaupankäyntimäärät ovat suuremmat, leviäminen on yleensä tiukempaa. Esimerkiksi verrataan kolmannella sijalla olevaa BCH: ta kuudennella sijalla olevaan EOS: iin alla olevassa kuvassa. Voidaan nähdä, että edellisen keskimääräinen kysyntäero on 12% pienempi kuin jälkimmäinen, kun taas poikkeama on 21% parempi – mikä heijastaa parempaa likviditeettiä ja vähentynyttä liukastumista.

Porrastettu hintaero 50 000 dollarin syvyys

Futuurikaupan volyymi

Vaikka futuurien kokonaisvolyymi laski kesäkuussa, se on edelleen eniten kauppaa käyvä tuote OKEx-pörssissä – ja futuurien sisällä kolikoiden marginaalisopimusten volyymit olivat suuremmat kuin USDT-marginaaleilla, erityisesti altcoineilla.

Voimme tarkastella EOS-futuureja esimerkkinä. Kaikkien EOS-marginaalisten futuurien (EOS_USD) kokonaisvolyymi oli kesäkuussa 92 897 190 dollaria, kun taas USDT-marginaaliset sopimukset (EOS_USDT) kirjasivat vain 22 330 160 dollaria.

Tämä ero on suhteellisesti pienempi BTC: lle. BTC_USD-futuurien kokonaisvolyymi oli 1 597 541 400 dollaria, kun taas BTC_USDT-futuurien summa oli 896 899 481 dollaria. Näiden välinen ero on alle kaksi kertaa.

Top 10 kolikoiden marginaali futuurit keskimääräisen päivittäisen määrän mukaan

Kaikkein eniten vaihdetuista futuurituotteista on BTC-marginaaliset neljännesvuosittaiset futuurit. Viimeisimmät neljännesvuosittaiset futuurit julkaistiin 12. kesäkuuta siirtymällä BTC_USD_0626: sta BTC_USD_0925: een.

BTC_USD_0925 päättyi kesäkuussa, ja sen kuukausivolyymi oli 492732457 dollaria eli 19% BTC-futuurien kokonaismäärästä. BTC_USD_0626, jonka voimassaolo päättyi 26. kesäkuuta, kokonaistilavuus oli 413 293 680 dollaria eli 16% koko BTC-futuurikaupasta. Lisäksi eniten vaihdettu USDT-marginaalinen tulevaisuus oli BTC_USDT_0925 – kuukausittainen kokonaisvolyymi oli 222290817 dollaria eli 8,6% koko BTC-futuurikaupasta. 

Futuurimarkkinoilla mitä lähempänä päättymistä futuureilla käydään kauppaa, sitä suurempi on niiden volyymi – ja myöhemmin sitä parempi likviditeetti. Koska OKEx siirtyy neljännesvuosittain futuureiksi kahden viikon välein tuleviksi futuureiksi kaksi viikkoa ennen voimassaolon päättymispäivää, voimme tehdä mielenkiintoisen havainnon, jossa 26. kesäkuuta päättyneiden sopimusten määrä oli suuri 11. kesäkuuta eli päivää ennen siirtymistä.

Täydellinen esimerkki yllä olevasta kaaviosta on ETH_USD_0626. 11. kesäkuuta tämä tuote päättyi valtavaan määrään 288.460.330 dollaria, joka on korkein kaikista ETH-futuurituotteista kesäkuun jokaisena päivänä, vaikka 11. kesäkuuta ei ollut kaikkein epävakain kaupankäyntipäivä kuukaudessa. Samanlaisia ​​volyymipiikkejä voidaan nähdä myös muissa kaupankäyntiparissa.

Kaiken kaikkiaan futuurimarkkinat ovat pirstoutuneempia erilaisten vanhentumispäivien vuoksi. Esimerkiksi OKEx tarjoaa kahdeksan BTC-futuuria, joilla on erilainen voimassaolopäivä, ja vaikka näillä vaihtelevilla sopimuksilla on kauppiaille eri käyttötarkoituksia, kuten suojaus, ne tekevät myös tietyistä futuureista vähemmän likvidejä ja / tai johtavat laajempiin spreadiin.

Spredien suhteen BTC_USD_200626 on yksi likvidimmistä futuureista. Tämä on yksi syy siihen, miksi kauppiaat haluavat käydä kauppaa tällä tuotteella. Sitä vastoin BTC_USDT_200703 on volyymiltään yksi alhaisimmista, mikä antaa sille paljon laajemman levinneisyyden.

Porrastettu hintaero 100 000 dollarin syvyys BTC_USD_200626 | Porrastettu hintaero 100 000 dollarin syvyys

Vaihda kaupankäyntimäärät

Vaihtokaupan osuus koko kaupankäynnin määrästä kasvoi huomattavasti – hyppäämällä toukokuun 24 prosentista kesäkuun 29 prosenttiin – ja swapien sisällä USDT-marginaaliset sopimukset ovat suositumpia kuin kolikkomarginaalit.

Kymmenen parasta USDT-marginaalin vaihtosopimusta oli kuukaudessa yhteensä 27880731 563 dollaria, mikä on 70% korkeampi kuin kymmenen tärkeimmän kolikoilla tehdyn swapin kokonaismäärä.

OKEx Insights keskusteli äskettäin siitä, miksi USDT-marginaaliset johdannaissopimukset ovat niin suosittuja nykyään. Ja vaikka BTC-marginaalisen swapin (BTC_USD_SWAP) ADV oli hiukan korkeampi kuin USDT-marginaalisen swapin (BTC_USDT_SWAP) kesäkuussa (381 858 513 dollaria ja 362 282 122 $), kaikki muut 10 USDT: n marginaalin vaihtosopimukset tallensivat korkeammat ADV: t kuin vastaavat kolikot marginaaliset swapit.

Kymmenen parhaan vaihdon joukossa BSV: llä on kolmanneksi suurin kaupankäyntivolyymi, mutta sen USDT-marginaalisen variantin ADV oli 17 kertaa suurempi kuin kolikkomarginaalin vaihtosopimus, mikä osoittaa elinkeinonharjoittajien haluttomuutta pitää BSV: tä huolimatta halusta hyötyä hinnastaan volatiliteetti. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että TRX: n USDT-marginaalisen swapin ADV oli vain 65% korkeampi kuin sen kolikkomarginaalilla tehdyn swapin.

Kymmenen parasta USDT-marginaalinvaihtoa keskimääräisen päivittäisen volyymin mukaan Kymmenen parasta kolikkomarginaalia keskimääräisen päivittäisen määrän mukaan

Spredien suhteen USDT-marginaalinen BTC-swap on edelleen parantunut merkittävästi toukokuusta, vaikka se onkin jäljessä kolikkomarginaalien vaihtosopimuksesta. BTC_USDT_SWAP: n kysyntäero on parantunut 0,0505%: iin toukokuun 0,0793%: sta, poikkeama 0,0346. BTC_USDT_SWAP: n hintatarjoushajotussyvyys nousi -0,0515%: iin toukokuun -0,0777%: sta, poikkeama 0,0346. Vertailun vuoksi BTC_USD_SWAP: lla on edelleen tiukempi keskimääräinen hajautus 0,0409% kyselyissä, pienempi poikkeama 0,0246%. 

Kaiken kaikkiaan BTC-vaihtosopimusten ja eniten kaupankäynnin kohteena olevien futuurien välinen eroero on ollut samanlainen, ja voimme nähdä USDT-marginaalisten swapien kasvavan markkinaosuuttaan tulevina kuukausina.

Porrastettu hintaero 300 000 dollarin syvyys BTC_USDT_SWAP | Porrastettu hintaero 300 000 dollarin syvyys

Tässä raportissa käytetty täydellinen tietojoukko voi olla ladattu täältä lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita tarkemmista tiedoista ja OKEx-markkinatiedoista kesäkuusta 2020 lähtien.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta. Seuraa OKEx Insights -ohjelmaa ja .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map