Nakamoto vai ei? 2009-louhittu BTC, Craig Wright, Patoshi-malli ja Bitcoinin salaperäinen luoja

Kunnioitus nimettömälle luojalleen, Satoshi Nakamotolle, on sen ydin Bitcoinin (BTC) kulttimainen seuranta. Huolimatta perinteiset rahoitus- ja institutionaaliset toimijat salaustilassa ydinyhteisön jäsenet jatkavat Nakamoton näkemystä hajautetusta, luotettavasta sähköisestä tapahtumajärjestelmästä, jonka hän selitti alkuperäisessä Bitcoinin valkoinen paperi.

Nykyiseen hintaan alle 9000 dollaria Bitcoinia kohden, Nakamoton arvioimien BTC-omistusten arvo on 9 miljardin dollarin pohjoispuolella. Se, että hän ei ilmeisesti ole käyttänyt mitään siitä yli 11 vuoden aikana Bitcoinin luomisesta, vain sementoi hänen käsitystään yhteisössä todellisena vallankumouksellisena, ilman materialistisia tavoitteita.

Nakamoton ympärillä olevaa mysteeriä lisää entisestään hänen katoamisensa näyttämöltä viimeisestä lähtien vahvistettu kirjeenvaihto huhtikuussa 2011. Mutta entä jos tarunomainen luoja palaisi jonain päivänä ja ottaisi omistukseensa Bitcoin-omistuksensa?

BTC-tapahtuma 20. toukokuuta 2020, joka syntyi vuodesta 2009 lepotilassa olevasta lompakosta, herätti huolta tästä skenaariosta, kun se lähettänyt Twitter-käyttäjä Whale Alert.

Valasvaroitus 20. toukokuutaTweet käyttäjän Whale Alert -palvelusta, joka lähettää 20. toukokuuta tapahtuman. Lähde: Twitter

Bitcoinin hinta laski koska ilmoitus kiihdytti spekulaatioita Nakamoton paluun ympärillä. Ottaen huomioon hänen väitetyn massiivisen BTC-omistuksensa markkinaosapuolet pelkäsivät, että Nakamoto voisi teoriassa säiliö markkinoilla ja tuhota Bitcoinin koko arvo, joka on lehdistössä yhteensä 170 miljardia dollaria.

Vain muutama päivä myöhemmin, 25. toukokuuta, toinen jakso tapahtui, että mukana oli Bitcoin louhittu vuonna 2009. Anonyymi henkilö lähetti viestin – salattu allekirjoitettuna käyttäen osoitteita, jotka sisältävät 2009 louhittua BTC: tä – jonka selkeä tavoite oli heikentää todennäköisesti tunnetuimman henkilön aitoutta, joka väittää aktiivisesti olevan todellinen Nakamoto, Craig Wright.

Vaikka 20. toukokuuta tapahtuma jätti markkinat selvästi ravistelemaan, molemmat jaksot toivat Bitcoinin luojaa koskevan kestävän mysteerin keskustelun eturintamaan. Teollisuuden asiantuntijat väittivät pääosin, ettei kumpikaan tapaus koskenut Nakamoton itse louhimaa Bitcoinia.

OKEx Insights hajottaa taustan, joka tarvitaan ymmärtämään mitä todella tapahtui, tärkeimmät pelaajat ja dynamiikka sekä kiistat ensimmäisistä koskaan luotuista Bitcoinista.

Bitcoinin alkuvaiheet ja Satoshin kätkö

Alkuvaiheessa Bitcoin ei ollut läheskään yhtä suosittu kuin nykyään. Varhaisimpien ihmisten, jotka ovat tietoisia sen olemassaolosta, uskotaan olevan jäseniä Salauspostituslista – sähköpostilista “omistettu salaustekniikalle ja sen poliittiselle vaikutukselle”, jonka jäsenmääriä ei tunneta.

Luettelossa olevat vastaanottaneet sähköposteja Nakamotosta marraskuussa 2008, ennen kuin hän julkaisi Bitcoin v0.1: n tammikuussa 2009.

Bitcoin-verkko syntyi virallisesti 3. tammikuuta 2009, jolloin Satoshi Nakamoto louhasi ensimmäisen lohkon, joka tunnetaan nimellä geneesi estää, tällä viestillä: “The Times 03 / Jan / 2009 -kansleri pankkien toisen pelastamisyrityksen partaalla”.

geneesi estoajat kattavatThe Times -lehden kansi, johon viitataan Bitcoinin geneesiestossa. Lähde: thetimes03jan2009.com

Tarvitaan tilintarkastajia tai “kaivostyöläisiä” verkko, uskotaan, että Nakamoto jatkoi Bitcoin-lohkojen louhintaa alkuaikoina järjestelmän tukemiseksi. Bitcoinin estää tuki tai palkkio – kaivostyöntekijöiden kannustin ylläpitää verkkoa – alkoi 50 BTC: tä louhittua lohkoa kohden. Bitcoinin koodin mukaan tämä kannustin puolittuu jokaisen 210 000 lohkon (noin neljän vuoden välein) jälkeen – viimeisin “Puolittaminen” tapahtuu tässä kuussa.


Nakamoton louhittuaan uusia lohkoja hän jatkoi tämän lohkopalkinnon keräämistä jokaisen kanssa kolikkopohjainen kauppa – jokaiseen lohkoon kirjattu ensimmäinen tapahtuma ja se, joka lähettää kaivosmiehelle lohkopalkinnon – 50 BTC: n vastaanottaminen uudella lompakon osoitteella joka kerta.

Syy siihen, miksi 20. toukokuuta tapahtuma oli, että se on peräisin a lompakko joka oli saanut 50 BTC-lohkopalkkiota kaivostoiminnasta 9. helmikuuta 2009, vain kuukausi Bitcoin-verkon käynnistämisen jälkeen.

50 BTC: tä lähetettiin kaksi liiketointa 20. – 40 BTC ja hieman alle 10 BTC. Vaikka 20. toukokuuta lähetetyn BTC: n tarkka kohde ei ole tiedossa, Ketjuanalyysi ilmoittaa siitä “Näyttää siltä, ​​että osa rahoista päätyi Coinbaseen.”

toukokuu 20 tapahtuma50 BTC: n luomispäivä muutettiin 20. toukokuuta 2020. Lähde: Blockchain.com

Edellä esitettyä lompakkoa tarkasteltaessa kolikkopohjan tapahtuman läsnäolo tarkoittaa, että se kuuluu kaivosmiehelle, ja päivämäärä osoittaa, että he olivat aktiivisia Bitcoin-verkossa kuukauden kuluessa sen käynnistämisestä. Molemmat olosuhteet osoittavat, vaikkakaan ei lopullisesti, että tämän lompakon omistaja voisi teoriassa olla itse Nakamoto, jonka oletetaan olevan yksi harvoista verkon kaivostyöläisistä tuolloin.

Nakamoton louhimien lohkojen tarkka lukumäärä ja saamansa BTC: n määrä ovat kuitenkin tuntemattomia, mikä tekee mielenkiintoisesta tutkimuksesta, kun tutkijat kaivavat aikaisin tunnettuja tapahtumia ja osoitteita lohkoketjussa.

Satoshin tunnistaminen Patoshi-mallilla

Blockchain-tutkija Sergio Demian Lerner väitti huhtikuussa 2013 julkaistussa Bitcointalk-foorumilla, joka keskittyi Bitcoiniin, että hän pystyi arvioimaan Nakamoton hallussa olevan BTC: n määrän tuolloin. Hän totesi, että se oli yli miljoona BTC – noin 100 miljoonaa dollaria sitten.

Selittääkseen, kuinka hän päätyi tähän johtopäätökseen, Lerner seurasi havaintojaan useita päiviä myöhemmin tarkempi viesti hänen omassa blogissaan, paljastava “Uusi lohkoketjun analyysitekniikka” jonka hän taas uudelleen viimeksi vuonna 2019.

Varhaisimpien louhittujen Bitcoin-lohkojen analyysissä Lerner tunnisti mallin – jonka hän myöhemmin kutsui "Patoshi" – että hän väitti ilmoittaneensa, mitkä erityiset lohkot Nakamoto oli kaivanut. BTC muutti 20. toukokuuta 2020, koska monet salausanalyytikot huomautti, eivät kuuluneet tähän malliin.

Mutta miten Patoshi-malli todella toimii? Lerner väitti analyysinsä mukaan, että Nakamoto louhasi yksinomaan Bitcoin-lohkoja verkossa 3. tammikuuta 2009 ja 25. tammikuuta 2010 välisenä aikana ja keräsi prosessissa yli miljoona bitcoinia.

Tutkija perusti oletuksensa tutkimus verkoston hashratesta ajankohtana ja kaivostoiminnan vaikeus, joka kasvaa, kun useampia kaivostyöläisiä liittyy verkkoon.

Lernerin mukaan hänen tutkimuksensa alkuperäisestä Bitcoin-asiakasohjelmasta v0.1 paljasti kolme yksityisyyteen liittyvää puutetta, jotka auttoivat tunnistamaan kaikki yhden kaivostyöläisen louhimat lohkot..

Lerner keskittyi tunnistettaviin merkkijonoihin varhaisissa lohkoissa, etenkin ExtraNonce-kenttä, ja julkaisi kaavion, jossa korostettiin lohkoja, joilla hänellä oli yhteinen alkuperä tai yksi kaivosmies, jonka hän päätti kutsua Patoshiksi.

Vaikka Lernerin tutkimus on ollut kiivaasti keskusteltu Vuodesta 2013 hänen analyysinsa uskotaan olevan vakaa, vaikka se ei olekaan 100-prosenttisesti tarkka. Vaikka salausyhteisön jäsenet generally usko että Patoshi-lohkot viittaavat selvästi varhaisen aktiivisen kaivostyöläisen olemassaoloon, joka on vastuussa suuren BTC-palan louhinnasta, joillekin johtopäätös on, että tämä varhainen kaivosmies, Patoshi, “ei ehkä ole ollut Satoshi”.

Lerner on kuitenkin päättäväisempi. Vuodesta 2013 lähtien suoritetuissa analyyseissään hän osoittaa, että ainoa kaivosmies, joka on vastuussa kaikkien Patoshi-mallin lohkojen louhimisesta, on itse asiassa Bitcoinin luoja ja päätteli:

“On todisteita, jotka yhdistävät Patoshi-mallit Satoshiin, tietenkin julkisten tietolähteiden ja lohkoketjun perusteella. Mutta haluaisin pysähtyä täällä. Jätä Patoshi lopullisesti yksin. Minulla on liikaa asioita rakentaa Bitcoinille, kuten RSK.”

Kuten Lernerin havaintojen kriitikot totesivat, verkossa oli tuolloin muita kaivostyöläisiä, Nakamoton rinnalla. Ainakin yksi näistä alkuperäisistä kaivostyöläisistä on tunnistanut itsensä myöhään Harold (tunnetaan paremmin nimellä Hal) Thomas Finney. Maaliskuussa 2013, kuukautta ennen Lerner julkaisi ensimmäiset havainnot, Finney julkaisi varhaisen kaivostoiminnan Bitcointalk:

“Kun Satoshi ilmoitti ohjelmiston ensimmäisestä julkaisusta, otin sen heti. Luulen, että olin Satoshin lisäksi ensimmäinen henkilö, joka juoksi bitcoinia. Kaivoin lohkon 70-jotain, ja sain ensimmäisen bitcoin-tapahtuman, kun Satoshi lähetti minulle testiksi kymmenen kolikkoa. “

On huomionarvoista, että Nakamoton malli, joka sai 50 BTC: n lohkopalkkiona ja lähetti sitten 10 BTC: tä Finneylle – ensimmäinen tunnettu BTC-tapahtuma – heijastui 20. toukokuuta 2020 tapahtumiin, joissa alkuperäinen 50 BTC-palkkio jaettiin kahteen tapahtumaan 40 BTC ja 10 BTC.

20. toukokuuta BTC ei ollut Patoshista

20. toukokuuta siirretty BTC kaivettiin lohko 3654. Tarkasteltaessa tätä lohkoa Lernerin analyysissä huomaamme, että se ei kuulu Patoshin lohkoihin. Useimmille salausanalyytikoille ja kommentaattoreille tämä todistaa tehokkaasti, että bitcoinit eivät todellakaan kuulu Nakamotoon.

patoshi-kuvioLohko 3654 näkyy kaaviossa, joka tunnistaa Patoshi-lohkon (sininen). Lähde: Satoshiblocks

Kommenteissa OKEx Insightsille 22. toukokuuta, Nic Carter, Castle Island Venturesin pääyhteistyökumppani ja perustaja Kolikkomittarit, jakoi ajatuksiaan Patoshi-mallista ja Nakamoton todennäköisyydestä 20. toukokuuta tapahtumien takana.

“Useimmat bitcoin-asiantuntijat päättelevät, että Sergion [Lerner] -mallilla on jonkin verran ansioita, vaikka tarkan lohkojen lukumäärän, jonka se pystyy osoittamaan yhdelle suurelle varhaiselle kaivosmiehelle, on keskustelun alla”, Carter totesi Patoshi-mallista ja lisäsi:

“[Malli on erittäin vakuuttava, enkä näe mitään syytä epäillä analyysin ydintä – siellä oli suuri yksittäinen varhaiskaivosmies, joka käytti mukautettuja ohjelmistoja, jotka alkoivat kaivaa alusta alkaen ja louhittiin vuoteen 2009 mennessä.”

Carter jatkoi, että mitään Patoshi-mallissa louhituista tuotoksista ei ole käytetty (yhden tai kahden testitapahtuman lisäksi). Tämä erottaa Patoshin muista samana ajanjaksona toimivista kaivostyöläisistä, jotka ovat toisinaan käyttäneet palkintojaan, kuten jaetut tiedot Coinmetrics-insinööri Antoine Le Calvez.

Vaikka Carter nojautui Lernerin havaintoihin päätyäkseen siihen, että 20. toukokuuta tapahtuneet tapahtumat olivat peräisin muulta kuin Satoshin kaivokselta, Blockstream Toimitusjohtaja Adam Back twiittasi eri argumentti tulla samaan johtopäätökseen. Back kirjoitti, että Patoshin tutkimus oli “Melko arvailla” mutta väitti, että jos Satoshi itse myisi kolikkonsa, hän todennäköisesti aloittaisi viimeksi louhituista – erän nimettömimmistä.

Vastauksena alkuperäiseen Whale Alert -viestiin 20. toukokuuta sekä cypherpunkin että Bitcoinin kannattaja Jameson Lopp ja entinen Moneron (XMR) johtava ylläpitäjä Riccardo Spagni viittasivat myös Patoshin kuvioon ja arvostelivat twiittiä väittäen, että kolikot lähetettiin “Mahdollinen Satoshin omistama lompakko”.

Loppu eteenpäin huomautti että Whale Alertin twiitin kieli oli johtanut tarpeettomaan paniikkiin markkinoilla “[Kaikki] tiedämme, mikä” mahdollinen Satoshin omistama lompakko “on koodi – että 1 miljoonaa kolikkoa voisi tulla liikkeelle.”

Itse julistautunut Satoshi Craig Wright ja hänen osoiteluettelonsa

Vaikka monia merkittäviä lukuja on pidetty ehdokkaina todellisena Nakamotona, on ollut muutamia itse julistautuneita – merkittävin on australialainen tietotekniikka, Craig Steven Wright.

20. toukokuuta 2020 tapahtuneet kaupat olivat kuitenkin isku Wrightin aikaisemmalle Nakamoton vaatimukselle keskusteltu pitkään by Lopp op-ed viime vuonna.

Helmikuusta 2018 lähtien Wright on ollut mukana pitkä oikeudellinen taistelu hänen väitetyn entisen kumppaninsa, tietokoneoikeuden rikosteknisen asiantuntijan Dave Kleimanin, kanssa kuoli vuonna 2013.

Kleimanin veli Ira, joka hallitsee Dave-perintöä, väittää, että Dave ja Wright olivat mukana Bitcoinissa sen olemassaolon alusta lähtien ja louhivat 1,1 miljoonaa bitcoinia yhdessä – väittäen, että Dave ei koskaan päässyt puoleensa kolikoista.

Kleiman v.Rightin käsittelyn aikana Wrightin oli toimitettava luettelo omistamistaan ​​Bitcoin-osoitteista, joilla oli ennen vuotta 2013 louhittu BTC..

Osoite, josta 50 BTC lähetettiin 20. toukokuuta 2020, oli yksi yli 16 000: sta Wrightilla on osoitteita toimitetaan tuomioistuimelle.

Wright on kuitenkin pitkään väittänyt, ettei hänellä ole pääsyä lähettämiensä osoitteiden yksityisiin avaimiin, koska, kuten hän väittää, ne olivat viipaloitu ja jaettu ihmisten keskuudessa turvallisuuden lisäämiseksi.

Se, että 20. toukokuuta kolikot siirrettiin yhdestä näistä samoista osoitteista, tarkoittaa joko sitä, että Wrightilla on tosiasiallisesti pääsy avaimiin, tai – mitä useimmat tarkkailijat väittävät – hän ei itse omista kaikkia osoitteita, joita hän väitti oikeudessa. Kumpikin tapa tarkoittaisi, että hän oli valehdellut oikeudessa.

Oliko 20. toukokuuta tapahtuma yksinkertaisesti varhainen Bitcoin-kaivosmies – ei Nakamoto – vietti lopulta lohkopalkkionsa, vai liittyykö se Kleiman v.Wright-tapaukseen?

Kommentoidessaan kaupan yhteyttä meneillään olevaan tapaukseen, Carter kertoi OKEx Insightsille viikonloppuna, että hänen mielestään 20. toukokuuta tapahtunut kauppa saattoi olla nimenomaisesti heikentänyt Wrightin vaatimuksia:

“On mahdollista, että tämä tapahtuma tehtiin mitätöimään tiettyjä CSW: n [Wright] oikeudessa esittämiä vaatimuksia – nimittäin sitä, että hän hallitsi kyseistä osoitetta ja ettei hänellä ollut tällä hetkellä pääsyä siihen. Tämä tapahtuma mitätöi sen ja vaikeuttaa hänen tapaustaan. “

Kuten Carter selittää, henkilöllä, joka lähetti 50 BTC: tä 20. toukokuuta, on välttämättä hallinnan yksityisiin avaimiin kyseiseen osoitteeseen. Tämä tosiasia mitätöi Wrightin väitteen oikeudenkäynneissä, että osoite kuuluu hänelle, mutta hänellä ei tällä hetkellä ole pääsyä yksityisiin avaimiin.

Toinen varhainen kaivosmies kutsuu Wrightin

Juuri eilen, 25. toukokuuta, vuonna 2009 louhittu bitcoinien toiminta lisääntyi, mikä selvästi heikentää Wrightin väitteitä. Anonyymi kokonaisuus julkaisi tiedoston 145 Bitcoin-osoitteella, jotka kaikki – kuten 20. toukokuuta osoite – pitävät Bitcoinia louhittuina vuonna 2009 ja ovat lueteltu Wrightin yli 16 000 osoitteen joukossa väitti oikeudessa ovat hänen.

Ottaen huomioon, kuinka kullakin 145 osoitteesta on 50 BTC: tä, käyvin hinnoin, tämä yksikkö on osoittautunut hallitsevaksi yli 60 miljoonan dollarin arvosta pelkästään Bitcoineissa (ei sen jälkeen haarukoita).

On mahdotonta kertoa, onko kaivosmies, joka lähetti 50 BTC: tä 20. toukokuuta, sama, joka lähetti eilen 145 osoitetta. Toisin kuin 20. toukokuuta tehdyssä kaupassa, tällä kertaa varhainen kaivosmies oli selvästi ajettu halveksimaan Wrightin väitteitä.

Käyttämällä Bitcoinin sisäänrakennettua allekirjoitus- ja vahvistusominaisuus, jonka avulla osoitteen omistajat voivat todistaa omistajuutensa nimettömästi, kaivosmies jätti selkeän viestin, joka voidaan tarkistaa kaikista annetuista 145 osoitteesta:

"Craig Steven Wright on valehtelija ja petos. Hänellä ei ole avaimia, joita käytetään tämän viestin allekirjoittamiseen.

Salamaverkko on merkittävä saavutus. Meidän on kuitenkin jatkettava ketjun kapasiteetin parantamista.

Valitettavasti ratkaisu ei ole vain muuttaa vakiota koodissa tai antaa voimakkaiden osallistujien pakottaa muita.

Olemme kaikki Satoshi"

Kuka tahansa voi tarkista viestin aitous sovittamalla se Bitcoin-osoitteeseen ja allekirjoitukseen (jaettu nimettömän kokonaisuuden julkaisemassa tiedostossa), kuten alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy.

BTC-allekirjoituksen tarkistusBitcoin-osoite, viesti ja allekirjoituksen vahvistustyökalu. Lähde: Bitcoin.com

Puhuessaan nimettömän viestin todennettavuudesta ja alkuperästä Carter kertoi OKEx Insightsille erillisissä kommenteissa eilen:

“Osoite, viesti & allekirjoitustiedot ovat kaikki mitä tarvittiin tietääksemme viestin allekirjoittaneen autenttisesti privkey [yksityinen avain] (vahvistin pari electrumissa). Uskon, että se oli tekstitiedosto, joka pudotettiin alun perin 4chan / biz-foorumille.

Mutta sillä ei ole väliä, mistä se on peräisin, sillä tarvitsemme vain allekirjoituksia ja tekstisisällön. “

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin tämän äskettäin julkaistun luettelon 145 osoitetta eivät selvästikään kuulu Wrightille.

Carter jatkoi lausunnossaan OKEx Insightsille:

“Luulin, että alkuperäinen vanha osoite, joka muutti, saattoi olla syynä oikeustapaukseen, ja odotin heidän näkevän allekirjoittavansa OP_RETURN-ilmoituksen, joka osoitti, että ne eivät olleet CSW: n [Wright] omistuksessa. (vaikkakin eri tavalla). Se, että Craig on vihdoin sitoutunut joukkoihin osoitteisiin, joita hän väittää omistavansa, on luultavasti syy, miksi tämä henkilö päätti toimia nyt. “

Carter huomautti myös, että 145 osoitetta eivät, kuten 20. toukokuuta, ole osa Patoshi-mallia, “Joten [se] on vain yksi varhaislouhija, joka ei ole Satoshi.” Lopp ja muut Twitterissä huomauttivat myös nopeasti, että osoitteet eivät todennäköisesti kuulu Bitcoinin luojaan, Loppin kanssa lähettäminen maanantaina:

“Lisää 2009-aikakauden bitcoin-kaivosmiehen” toimintaa “, kun joku antaa vielä enemmän salaustodisteita siitä, että Craig Wright on petos. Jälleen kerran nämä lohkot eivät vastaa Patoshi-mallia. “

Lerner itse oli juuri päivää ennen 24. toukokuuta lähetetty Twitterissä, että hän lisäsi kätevästi toiminnot tarkistaakseen, onko Patoshi louhinut tiettyä lohkoa vai ei.

25. toukokuuta pidetyn viestin kieli ja olemus, ja erityisesti sen allekirjoittaminen “Olemme kaikki Satoshi”, toistaa vuoden 2015 sähköpostin osoitteesta satoshi [at] vistomail.com. Vuoden 2015 viesti lukea yksinkertaisesti ”en ole Craig Wright. Olemme kaikki Satoshi. ”

Vaikka sähköpostiosoite oli myöhemmin paljastettu väärennös näyttää Nakamoton omalta, tekstin mielipide, joka toistuu eilisessä viestissä, ilmaisee jotain, joka muistuttaa Nakamoton omaa mielipidettä – että Bitcoinin takana olevan yksittäisen henkilön identiteetti ei todellakaan ole tärkeä.

Satoshi pysyy varjossa

Vaikka 20. toukokuuta ja 25. toukokuuta jaksot herättivät mielenkiintoisia keskusteluja, molemmat korostivat erityisesti Bitcoinin luojaa ympäröivää kestävää kiehtovuutta ja mysteeriä.

Onko Nakamoto ”japanilainen syntyperäinen nuori mies, joka oli erittäin älykäs ja vilpitön”, kuten kerran kuvattu kirjoittanut Hal Finney? Joku Yhdistyneestä kuningaskunnasta johtuen The Times -viitteestä Bitcoinin geneesilohkossa? Vai onko hän yksi niistä lukuisia ehdokkaita median tavallisesti harkitsema? Emme ehkä koskaan tiedä.

Mitä tiedämme kuitenkin Nakamoton viimeinen vahvistettu kirjeenvaihto – entisen Bitcoin-kehittäjän Gavin Andresenin kanssa – Bitcoinin luoja halusi ihmisten keskittyvän itse projektiin identiteettinsä sijaan:

“Toivon, ettet jatkaisi minusta salaperäistä hämärää hahmoa, lehdistö vain muuttaa sen merirosvovaluuttakulmaksi. Ehkä sen sijaan tekisit sen avoimen lähdekoodin projektista ja antaisit enemmän tunnustusta dev-avustajillesi; se auttaa heitä motivoimaan. ”

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map