Mitä tapahtuu Bitcoinin hinnan puolittamiselle? Nouseva ja karhuinen näkymä

Bitcoinin (BTC) kolmannen lohkopalkkion puolittamisen on määrä tapahtua tänään, 11. toukokuuta, vain muutamassa tunnissa.

Aiemmin Bitcoinin puolittavat tapahtumat ovat samaan aikaan yleisen tietoisuuden, kaupankäynnin ja huomion kohoamiseen salaustuotemarkkinoihin kokonaisuutena.

Puolittamismekanismi – osa Bitcoinin suunnittelu – tapahtuu noin neljän vuoden välein. Bitcoinin perustamisen jälkeen vuonna 2009 on toistaiseksi ollut kaksi lohkopalkkioiden vähennystä.

Kahden edellisen halvennuksen jälkeisten hintamallien seurauksena teollisuus on yleensä samaa mieltä siitä, että Bitcoinin kolmas puolikas voi tuoda BTC-hinnan uusille korkeuksille pitkällä aikavälillä. 

Vain vuoden kuluttua edellisistä halvennuksista, marraskuussa 2012 ja heinäkuussa 2016, Bitcoinin hinta kasvoi x80 ja x4, vastaavasti. 

Bitcoinin hinta lyhyellä aikavälillä

Mikä ei ole niin selvää, monet analyytikot väittävät, mitä tapahtuu Bitcoinille – ja vastaavasti muille salausmarkkinoille – lyhyellä aikavälillä päivinä, viikkoina tai jopa kuukausina heti sen jälkeen, kun lohkopalkkio on puolittunut.

Kun kolmas puoli on kulunut vain muutaman tunnin, spekulaatiot markkinoiden lyhytaikaisista vaikutuksista ovat saavuttaneet kuumeen. Salausanalyytikot ovat karkeasti eri mieltä siitä, miltä välittömät puolittamisen jälkeiset markkinaolosuhteet näyttävät – nouseva tai laskeva?

Nouseva argumentti ennakoi hintojen nousun, kun puolittuva hype tuo lisää ostajia markkinoille, kun taas laskeva kauppias ennakoi lyhytaikaisen myynnin, joka painaa hintaa alas.

Bitcoinin nouseva tapaus

Lyhytaikainen: kaivostyöläiset sopivat härkämarkkinoille

Jotkut heistä nousevampia näkymiä puolittuvan lyhyen aikavälin vaikutuksista ovat peräisin laajamittaisilta Bitcoin-kaivostyöläisiltä. OKEx Insightin syvällisen analyysin mukaan kaivostyöntekijöistä ja puolittamisesta:

“Kaivostyöntekijät ovat itse asiassa vastuussa suuresta pääomavirrasta Bitcoin-verkosta, kun he myyvät BTC: nsä kattamaan toimintakustannukset joka kuukausi. Tämä tarkoittaa, että Bitcoinin hintaa painetaan jatkuvasti alaspäin, koska kaivostyöläiset purkavat tulojaan markkinoilta. ” 

Alan kannattavampien ja vakiintuneimpien kaivostyöläisten näkökulmasta pienten kollegoidensa asteittainen lopettaminen voisi vapauttaa markkinat tehottomasta myyntipaineesta ja antaa hinnan nousta.

Aiemmin tässä kuussa, Cointelegraph raportoitu salauspalveluyrityksen RockX: n Kiinassa järjestämän kyselyn tuloksista. Kysely sisälsi vastauksia 42 suurelta Aasiassa toimivalta Bitcoinilta. Suurin osa (57 prosenttia) osallistujista odottaa uusien Bitcoin-ostajien nousua “lähitulevaisuudessa”.

Pitkäaikainen: Stock-to-Flow sanoo, että BTC nousee puolittumisen jälkeen


Ennustettaessa pitkää härkämarkkinoiden puolittumista, monet analyytikot tukeutuvat osakekohtaiseen (S2F) kvantitatiiviseen malliin, kuten äskettäisessä raportti salausanalyysiyritykseltä Messari. Käsitettä – jota tyypillisesti sovelletaan jalometalleihin, kuten kulta ja hopea – käytetään puhumaan niukkuudesta ja siitä, miten hinta liittyy kysyntään ja kysyntään.

Mallissa varastossa on liikkeeseen jo olemassa olevan omaisuuden kokonaismäärä. Virta on omaisuuden määrä, joka lyödään vasta vuosittain. S2F-suhde on kulloinkin käytettävissä olevien vuosien määrä nykyisen tarjonnan saavuttamiseksi. Mitä suurempi luku – ts. Mitä kauemmin kestää kyseisen tarjonnan saavuttaminen – sitä niukempi on omaisuus.

Bitcoinilla on niukkuus sisäänrakennettuna design – Luodaan vain 21 miljoonaa bitcoinia. Lisäksi Bitcoinin palkkioarvot varmistavat, että uusien bitcoinien tuottamisnopeus laskee tasaisesti ja säännöllisesti ajan myötä.

Analyytikot väittävät, että kun otetaan huomioon Bitcoinin hyvin ennustettava liikkeeseenlasku, sen S2F voidaan piirtää tarkasti ja osoittaa korrelaatiota BTC-hinnan kanssa. Messarin raportissa todetaan:

”Itse asiassa kahden muuttujan [S2F ja hinta] näyttävät olevan korreloivia, mutta ne ovat myös integroituneet, mikä on tiukempi tilastollinen suhde kahden aikasarjan välillä. […] Siksi hintojen ja S2F: n yhteisintegraatio tarkoittaa, että pitkällä aikavälillä ne eivät poikkea merkittävästi. Jos tämä suuntaus toistuu, malli ehdottaa, että bitcoin nousee vähintään suuruusluokkaan, kuten se on ollut kahdessa edellisessä halvennuksessa. “

Sijoittajien pitkän aikavälin näkymät

Vaikka hintakorjaus alentaa hintaa jonkin aikaa, suosittu kryptovaluuttakauppias ja -analyytikko Michaël van de Poppe kertoi OKEx Insightsille, että hän on selvästi nouseva Bitcoin-hinnasta pitkällä aikavälillä. Kommentoidessaan markkinoita vain muutama päivä ennen BTC: n viimeisintä rallia hän totesi:

“Puolittumisen kaltainen tapahtuma saa vähittäiskauppiaat ja ihmiset ostamaan tapahtumaan, kuten juuri keskusteltiin. Todennäköisin skenaarioni olisi FOMO-painostus kohti $ 9500 tai $ 10,500, minkä jälkeen hinta korjautuu kohti $ 6,000 – $ 7,000. Sen korkeamman matalan ja tukialueen pitäisi olla vahvistus sonnimarkkinoiden tuleville vuosille. ”

Salausmarkkinoiden analyytikko, joka tunnetaan Twitterissä nimellä Bysantin kenraali ilmaisi samanlaisen pitkän aikavälin näkymät kommenteissa OKEx Insightsille. Elinkeinonharjoittaja vetosi osakkeista virtaukseen perustuvaan argumenttiin ennustamaan, että Bitcoinin hinta todennäköisesti nousee ylöspäin:

“Olen sitä mieltä, että pitkällä aikavälillä Bitcoinin puolittaminen on pohjimmiltaan nouseva. Tämä on vain järkeä. Kysymys on kysynnästä ja tarjonnasta. Tarjonta vähenee, joten olettaen, että kysyntä pysyy ainakin jonkin verran ennallaan, hinta nousee lopulta. “

Laskeva Bitcoin-tapaus

Lyhytaikainen: “Osta huhu, myy uutiset”

Jotkut analyytikot ennustavat, että puolittamisen jälkeisillä markkinoilla korjaus tapahtuu lyhyellä aikavälillä, kun kysyntä kuivuu ja tarjonnan virta etsii ostajia.

Van de Poppe kysyi mieltään lyhytaikaisista vaikutuksista, joita puolittamisella on Bitcoiniin, OKEx Insightsille: “[puolittaminen] on käytännössä lyhytaikainen ei-tapahtuma, koska puolittamisen todellinen vaikutus tulevina vuosina. ”

Van de Poppe ennusti, että lyhyen rallin jälkeen ennen puolittamista Bitcoinin hinta laskee lyhyellä aikavälillä tapahtuman jälkeen. Hänen arvioinnissaan markkinoista otetaan huomioon historia ja hype: 

“Puolittaminen on tyypillinen” osta huhu, myy uutiset “-tapahtuma, jossa ralli tapahtuu ennen tapahtumaa. Kuitenkin, kun ihmiset alkavat ymmärtää, että puolittamisella ei ole paljon vaikutuksia ja hype häviää, korjauksen pitäisi olla todennäköisin. Tällaisen korjauksen avulla Bitcoinin hinnan pitäisi palata kohti tasapainoa. ” 

Tämä hypeohjattu kuvio oli todellakin näkyvissä viime viikolla, kun Bitcoin nousi yli 10000 dollaria ensimmäistä kertaa helmikuun jälkeen. Mallin logiikkaa noudattaen kauppiaat, jotka ostivat Bitcoinin ennen tapahtumaan johtavaa rallia, myyvät sitten asemansa hintojen huippuna.

Kun hinta alkaa laskea, se ravistaa muiden sijoittajien luottamusta, jotka voivat myös myydä Bitcoininsa paniikkina. Kuten näimme viikonloppuna, Bitcoin on kuitenkin jo alkanut korjata, syöksyi 15 prosenttia vain tunnissa sunnuntaina, ennen kuin palautti menetetyn arvonsa tänä aamuna.

Bysantin kenraali jakoi van de Poppen näkemyksen BTC: n käyttäytymisestä puolittamisen aikana vedoten samaan hype-indusoituun analogiaan. Analyytikko ennakoi ennakointiin perustuvan pumpun, jota seuraa lyhytaikainen korjauksen jälkeinen puolittuminen, toteamalla:

“Kun puolittaminen todella tapahtuu, odotan myyntiä lyhyellä aikavälillä. Tavallaan kuin ostaa huhu, myydä uutiset. Tarina yhtä vanha kuin aika. Koska tämä tapahtui myös viimeisen puoliajan aikana (ennen ralli, lyhytaikainen myynti, pitkällä nousulla), luulen, että tämä puolittaminen toimii samalla tavalla kuin edellinen. “

Pitkällä aikavälillä: salauskriitikot ovat aina laskussa

Vaikka harvat alan analyytikot ovat pitkällä aikavälillä laskeneet Bitcoinista, on kriitikkoja, jotka uskovat suurimman osan hintatoiminnasta ja kaupankäynnistä Bitcoinin ympärillä spekulaatioon.

Äskettäisessä tweetissä osakevälittäjä ja Bitcoin-kriitikko Peter Schiff väitti että Bitcoinin hinta nousi nopeasti kattoon puolikkaan ympärillä: 

”Yksimielinen kauppa on täynnä, eikä se yleensä levitä, kuten väkijoukko odottaa. En voi ajatella yksimielisempää kauppaa #Bitcoinissa kuin pitkään menemistä puolittamiseen, tapahtumaan, jonka uskotaan yleisesti olevan erittäin nouseva. Joten kun puolittuminen tapahtuu, kuka jää ostamaan? “

Viitaten hinnanlaskuun tänä viikonloppuna, Schiff lisäsi toisen twiitti että “Bitcoin-keinottelijat” olivat “hypänneet [ed] aseen”.

Toinen tunnettu ja suorapuheinen salauskriitikko, ekonomisti Nouriel Roubini, myös twiittasi viikonlopun kaatumisesta, kutsumalla viimeaikaisia ​​hintaliikkeitä “pumpuksi” & kaatopaikka ”, jota tukevat väärennetyt määrät valaiden hallitsemilla ja manipuloiduilla markkinoilla.

Palaa takaisin hintaan

Jotkut alan kommentaattorit ovat kannustaneet siirtymään pois keskittymisestä Bitcoin-hintaan puolittamisen jälkeen ja korostaneet tapahtuman edustaman kryptovaluutan suunnittelun perustekijöitä.

Äskettäisessä tweetissä Jake Chervinsky, blockchain-yhtiö Compoundin pääneuvoja, osoitti suurempaa kuvaa, toteamalla:

”En sano, että puolittaminen ei vaikuta lainkaan hintaan. En vain usko, että 900 vähemmän bitcoinia päivässä on niin iso juttu. Minulle puolittamisen pitäisi olla juhla Bitcoinin rahapolitiikassa, sen vakaudessa, vapaudessa keskuspankkiirien mielikuvista. Ei “wen moon” -juhla. “

Messarin äskettäisessä puolittamisessa raportti, Edellä mainitun yrityksen tutkija Ryan Watkins ilmaisi samanlaisen mielipiteen ilmiöstä:

“Parhaimmillaan puolittaminen on kerran neljässä vuodessa markkinointitapahtuma, jossa Bitcoin muistuttaa maailmaa sen ylivoimaisista ominaisuuksista rahana hyödykkeenä … Siltä osin kuin kaikki tämä pakottaa uudet ihmiset sijoittamaan Bitcoiniin, puolittaminen on nouseva katalysaattori. ”

Bitcoin ja kryptovaluutat ovat tunnetusti epävakaita. Kuinka puolittamisen jälkeinen markkinatapa käyttäytyy seuraavina päivinä ja viikkoina, on tietysti epävarmaa.

Saatuuko kolmas Bitcoinin puolittaminen hintatason nousun vai pudotuksen lyhyellä aikavälillä, alan asiantuntijoiden jakama viisaus on, että markkinatilanne tapahtuman jälkeisinä hetkinä on ohikiitävä ja liioiteltu.

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoituspalveluihin. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa.

Seuraa OKEx Insights:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map