Miksi Bitcoin-pörssit rakentavat omaa lohkoketjuaan

Bitcoin-pörssit rakentavat omia lohkoketjujaan vallihaudan rakentamiseksi ja markkinaosuuden kasvattamiseksi. (Kuva: Chesnot / Getty Images) GETTY IMAGES

Kryptovaluutanvaihto-operaattori Binance julkaisi 17. huhtikuuta valkoisen kirjan, jossa kuvataan uuden älykkään sopimuslohkoketjun sisäiset toiminnot vuosi sen jälkeen kun natiivi lohkoketju Binance Chain (BC) aloitettiin. Uusi lohkoketju, nimeltään Binance Smart Chain (BSC), toimii älykkäänä sopimuskerroksena nykyisen ketjun rinnalla, yritys sanoi.

”Tämä innovatiivinen ratkaisu tuo Ethereumin virtuaalikoneen (EVM) yhteentoimivuuden ja ohjelmoitavuuden Binance-ketjuun. Sekä Binance Chain että Binance Smart Chain mahdollistavat siirrot ja muun viestinnän yhteentoimivuuden alkuperäisen tuen ansiosta “, vaihto kirjoitti blogikirjoituksessa.

Huolimatta vaihdosta, joka vaati, että BSC: tä ei ole suunniteltu kilpailemaan Ethereumin kanssa, joka on tällä hetkellä suurin älykäs sopimusalusta, Binancen uudella älykkäällä sopimusalustalla tulisi olla parempi suorituskyky kuin Ethereumilla tietyillä aloilla, mukaan lukien nopeammat ja halvemmat liiketoimet, valkoinen kirja osoittaa.

Viimeisin Binance-julkaisu blockchain-kehityksen alalla on vasta viimeisin vastaavista ilmoituksista bitcoin-pörsseistä.

Tänään: Salaus & Blockchain

Sen jälkeen kun Binance lanseerasi natiivin blockchaininsa huhtikuussa 2019, ainakin kolme muuta johtavaa keskitettyä digitaalisen omaisuuden vaihtoa ovat ilmoittaneet kehittävänsä blockchain-verkkoa.

Helmikuussa OKEx ilmoitti, että oma lohkoketju OKChain etenee testitilaan. Maltalla toimiva salauspörssi paljasti ensimmäisen kerran, että se kehittää lohkoketjua yhdessä päälle rakennetun hajautetun vaihdon (DEX) kanssa maaliskuussa 2020.

“OKChain on kaupallinen julkinen ketju, jonka OKEx on kehittänyt itsenäisesti, ja se on jo 100-prosenttisesti avoimen lähdekoodin kautta tarjoamaan tehokas, ilmainen ja rajaton lisäarvoa tuottava ekosysteemi kaikille ekologisille kumppaneillemme”, kertoi OKExin toimitusjohtaja Jay Hao. “Ristiketjun ja” OpenDEX “-teknologian avulla voimme viedä eteenpäin visiomme” Commercial Chain Alliancesta “helpottaaksemme blockchain-teollisuuden merkittävää kehitystä. “

Maaliskuussa Huobi ilmoitti myös, että sen lohkoketju oli siirtymässä testitilaan, melkein kaksi vuotta Singaporessa toimivan bitcoin-vaihdon jälkeen paljastettu aikoo kehittää natiivin blockchainin. Etelä-Koreassa sijaitseva Bithumb kehittää myös omaa lohkoketjuaan ilmoituksen mukaan julkaistu marraskuussa 2019.

Jotkut salausteollisuuden osallistujat näkevät nousevan trendin uhkana hajauttamiselle, joka on julkisten lohkoketjuverkkojen pääpiirre..

Siirtyminen vallihaudan ja markkinaosuuden rakentamiseen

Pörssit ovat suurimpia kryptovaluuttojen kasvavan suosion voittajia. Heillä on tärkeä rooli salamaailman porttina, ja monet heistä ovat rakentaneet siitä miljoonan dollarin yrityksiä.

Yhdysvalloissa toimiva pörssi Coinbase kuulemma sen liikevaihtoennuste oli lähes 1,3 miljardia dollaria vuonna 2018. Muualla, salausuutissivusto The Block, arvioitu että Binance oli saavuttanut miljardin dollarin kumulatiivisen voiton 30. syyskuuta 2019 lähtien. Uutissivusto pääsi kyseiseen lukuun perustuen yhtiön rahakkeiden takaisinostorakenteeseen.

Pohjimmiltaan pörssissä rakennettujen blockchain-alustojen kehittyvä trendi on pörssien liike, jolla vahvistetaan asemiaan alan johtajina ja jollain tavalla rakennetaan vallihauta omien liiketoimintojensa ympärille. Tämä on kriittisen valuutan ja blockchain-kommentaattoreiden konsensuskanta.


Kehittämällä oman lohkoketjunsa salauksenvaihto pystyy kasvattamaan markkinaosuuttaan ja toimimaan tehokkaammin, kertoo Qurasin CMO Ken Misuma, älykäs sopimusalusta, joka väittää antavansa kuluttajille ja yrityksille vapauden asettaa yksityisyytensä liiketoimia.

“Digitaalinen omaisuudenvaihto yrittää houkutella niin monta kauppiaita kuin mahdollista parantaakseen käyttäjäkuntaansa, mikä on heidän voittojensa keskeinen ajuri”, Misuma sanoi. “Lohkoketjun kehittäminen antaa pörssille enemmän joustavuutta käytettävyyden ja kaupankäynnin tarjoamisen näkökulmasta ilman keskitetyn operaattorin tarvetta.”

Hugo Renaudin, toimitusjohtaja LGO, Euroopassa toimiva institutionaalinen salausvaihto, kosketti kuinka lohkoketjun käyttö voisi auttaa vaihtoa tehostamaan.

“Operatiivisesti se on merkittävä kustannussäästö, koska monet toiminnot ja rahaston liikkeet – talletukset, nostot tai selvitykset – voidaan automatisoida älykkäillä sopimuksilla”, hän sanoi. “Ja koska vaihdon estoketju alentaa ketjun liikkeeseen laskeman kryptovaluutan kokonaislistauskustannuksia, voidaan väittää, että se sallii pörssien listata yhä useampia varoja halvemmalla.”

Kun lohkoketju ja kryptovaluuttatila kehittyvät edelleen, liikkeeseen lasketaan yhä enemmän digitaalisia omaisuuseriä. Useamman salausresurssin seurauksena on, että pörssin ylläpitämälle yritykselle asetetaan korkeammat vaatimukset.

Ennen kuin vaihdot alkoivat rakentaa omaa lohkoketjuaan, uudet projektit julkaisevat digitaalista omaisuutta julkisen lohkoketjun, kuten Ethereumin, kautta. Nämä projektit pyrkivät sitten luetteloimaan omat digitaalisen omaisuutensa tai rahakkeensa eri pörsseihin. Tunnusten haltijoilla ja kauppiailla on joustavuus käydä kauppaa näillä rahakkeilla eri pörsseissä, joissa ne on listattu. Tämä joustavuus tarkoittaa kuitenkin, että pörsseillä on jatkuva riski menettää käyttäjäkunta kilpailijoille, mikä voi johtaa tulojen vähenemiseen.

Muiden keskitettyjen pörssien kilpailun lisäksi hajautettu kaupankäynti on kasvava uhka.

Kehittämällä natiivin lohkoketjun, johon se kutsuu hankkeita digitaalisen omaisuuden liikkeeseen laskemiseksi, pörssi todennäköisesti säilyttää kaupankäyntimäärät – kriittinen tekijä heidän ylimmälle rivilleen.

Silti periaatteet, joihin salauksenvaihto rakentaa vaihtoaan, eroavat toisistaan ​​ja mahdollisesti osoittavat ne teollisuudenalat, joilla kukin haluaa olla tärkein.

Bitcoin-pörssit haluavat suojata kannattavaa liiketoimintaansa rakentamalla natiivia lohkoketjua. [+] 2018 CHESNOT

Binance-ketju on veto salauksenvaihdon tulevaisuudesta

Vaikka erillisen älykkään sopimuksen lohkoketjun kehittäminen tarjoaa sille mahdollisuuden kilpailla Ethereumin kanssa, Binance näyttää keskittyvän kasvattamaan markkinaosuuttaan salauspörssimarkkinoilla.

BSC-asiakirja toistaa, että yrityksen DEX on natiivin blockchaininsa “ensisijainen painopiste”, mikä osoittaa, että älykkään sopimusalustan kehittäminen on pikemminkin DEX: n lisääminen kuin mikään muu.

“Keskittyminen kätevän digitaalisen omaisuuden liikkeeseenlasku- ja kauppapaikan tarjoamiseen tuo myös rajoituksia. Binance Chainin kysytyin ominaisuus on ohjelmoitava laajennettavuus tai yksinkertaisesti älykkäät sopimukset ja virtuaalikoneen toiminnot. Digitaalisen omaisuuden liikkeeseenlaskijat ja omistajat pyrkivät lisäämään omaisuuteensa uusia hajautettuja ominaisuuksia tai ottamaan käyttöön minkäänlaista yhteisön hallintoa ja toimintaa “, BSC: n valkoisessa kirjassa lukee.

Toinen osoitus siitä, että Binance lyö vetoa pörssien tulevaisuudesta, on helmikuussa julkaistu Binance Cloud – pörssispesifinen pilviratkaisu. Sen kautta yritys tarjoaa kenellekään mahdollisuuden käynnistää salausvaihto, joka hyödyntää yrityksen jo perustettua vaihto-infrastruktuuria. Toimitusjohtaja Changpeng Zhao, joka tunnetaan salaustilassa nimellä CZ, arviot että pilvipalveluista tulee yrityksen tulolähde viiden vuoden kuluttua. Likviditeetti on yksi pilviratkaisun lupauksista, lupaus, joka on mahdollisesti vakuutettu lohkoketjun omistamisen volyymin säilyttämisedulla.

OKChain on lyönyt vetoa hajautetusta rahoituksesta

Binancen jalanjälkien seurauksena siirtääkseen operaatiot salausystävälliselle Maltan saarelle OKEx on näennäisesti pelannut doppelgängeriä Binancelle. OKEx vaatii kuitenkin, että sen omat blockchain-pyrkimykset eivät ole jäljitelmiä.

“OKChain ei toista Binancea”, OKExin edustaja sanoi. “Lohkoketjullamme on täysin erilaiset näkymät ja paikannus kuin Binance Chainilla, ja työskentelemme itse asiassa eri tuotteiden parissa.”

Visio OKChainin kanssa on ajaa hajautettujen kaupallisten sovellusten kasvua erityisesti kohti taloudellista osallisuutta.

“Uskomme, että hajautettu rahoitus on avain taloudelliseen osallisuuteen ja taloudelliseen vapauteen kaikille. Siksi olemme kaipaaneet DeFIn voiman vapauttamista. ” Hao sanoi blogiviestissä, jossa ilmoitettiin testnetin käynnistämisestä. “OKChain on valtava virstanpylväs meille, mikä tarkoittaa, että pystymme nyt tarjoamaan avoimen, edullisen ja autonomisen ekosysteemin kaikille nauttimaan blockchainin ja hajauttamisen tuomista eduista.”

Aivan kuinka vaihto aikoo käyttää blockchain-verkkoaan pelaamaan DeFi-tilassa, on edelleen epäselvää.

Toistaiseksi OKEx suhtautuu edelleen vaihto-liiketoimintaansa vakavasti sanottuaan, että DEX on ensimmäinen sovellus lounaaksi OKChainissa. Verrattuna Binanceen, joka “rakentaa [omaa] ketjuaan ja luo DEX-sovellusta, rakennamme rahoitusinfrastruktuuria ja OKEx DEX on vain yksi OKChainin sovelluksista”, OKExin tiedottaja lisäsi.

OKEx sanoo, että sen avulla käyttäjät voivat luoda ja muokata omia DEX-tiedostojaan OKChainissa.

Lisäksi OKChain tukee älykkäiden sopimusten käyttöönottoa alusta alkaen verrattuna Binanceen, joka on vasta ilmoittanut erillisen ketjun kehittämisestä älykkäille sopimuksille.

Huobi haluaa kaapata perinteiset rahoituslaitokset

Samalla kun muut kryptovaluutanvaihdot välttivät sääntelyviranomaisia, Huobi päätti rakentaa suhteita Kiinan hallitukseen. Viime joulukuussa Huobi ilmoitti että se oli liittymässä hallituksen johtamaan blockchain-allianssiin. Pörssi pyrkii syventämään suhteitaan sääntelyviranomaisiin ja myöhemmin rahoitusyrityksiin tekemällä vaatimustenmukaisuuden keskeiseksi alkuperäisessä blockchain-kehityksessään.

"DeFi on tullut yksi lupaavimmista blockchain-tekniikan sovelluksista, mutta sen tulevaisuus vaatii molempia osapuolia – sääntelyviranomaisia ​​ja yrityksiä – työskentelemään yhdessä uuden hajautetun talouden standardien ja suuntaviivojen vahvistamiseksi.," sanoi Huia Groupin globaalin liiketoiminnan johtaja Ciara Sun. "Huobi Chainin avulla haluamme tarjota hajautetun kehyksen, joka helpottaa koko alan yhteistyötä, mikä on kriittistä DeFi: n laajalle levittämiselle.."

Huobi-ketju antaa sääntelyviranomaisten osallistua verkkoon validoijina sääntelysolmun ominaisuuden kautta. Tämä saattaa tuntua tutulta blockchainiin liittyvien sääntelypäivitysten seuraajille Yhdysvalloissa. Viime vuonna Bostonin keskuspankki julkaisi valkoisen kirjan, jossa se esitti yksityiskohtaiset käsitteet ketjun sääntelyvalvonnan “valvontasolmulle”..

Yhteinen nimittäjä: Native Token Value

Vaikka vaihdon estoketjuja perustetaan vastaamaan lohkoketjun eri osiin, ne kaikki hyötyvät natiivin tunnuksen arvon noususta, jos vedonsa maksavat.

Ensinnäkin vaihto-rahakkeet, joita käytettiin alun perin maksamaan kaupankäynti- ja listausmaksuja, siirtyvät nyt kolikoiksi, jotka käyttävät koko lohkoketjua. Se laajentaa näiden tunnusten käytettävyyttä ja mahdollisesti arvoa.

Itse asiassa se voisi antaa jokaisen blockchain-verkon takana oleville yrityksille arvostuksen lisäyksen, SKALE Labsin toimitusjohtaja Jack O’Holleran uskoo.

“Palkkio-optioiden arvostuskertoimet ovat huomattavasti alhaisemmat kuin krypto-omaisuuden kertoimet, jotka eivät ole laimentavia omaan pääomaan verrattuna”, kertoo O’Holleran, jonka perustaja rakentaa skaalautuvuusratkaisua Ethereumille. “Yksinkertaisena esimerkkinä, jos pörssi tuottaa 100 miljoonaa dollaria vuodessa, he voivat saada arvoltaan 5-7-kertaisen kertojan, mikä tarkoittaa, että niiden arvo on 500 – 700 miljoonaa dollaria oman pääoman näkökulmasta.

“Jos he julkaisevat tunnuksen, jota käytetään palkkioiden maksamiseen, kyseisen tunnuksen arvo voi olla useita miljardeja täysin laimennetusta näkökulmasta ja sama määrä tuloja.”

Hajauttamisen hälytyskello

On epäselvää, kuinka paljon voimanvaihtoa tapahtuu heidän alkuperäisissä blockchain-verkoissaan, mikä herättää kysymyksiä siitä, kuinka hajautetut nämä verkot ovat. “Yksi merkittävä haittapuoli on, että pörssissä rakennettuja lohkoketjuja ei tyypillisesti ole todella hajautettu, ja hajauttaminen on yksi arvokkaimmista lohkoketjuteknologian näkökohdista, sanoi Misuma.

Binance Smart Chain -artikkelin julkaisun jälkeen salausteknologiayritys Delphi Digital, Tom Shaughnessy, toisti samanlaiset huolenaiheet haastattelussa Cointelegraph. ”Keskitetyt ketjut kaipaavat asiaa joka kerta. Tarkoituksena ei ole tarjota halvempia tapahtumia, kuka tahansa voi tehdä tämän Amazon Web Services -palvelun avulla, vaan edistää yhteisöllistä rakentajien eetosta, jotka nauttivat yhteistyöstä ilman keskitetysti saatuja toimeksiantoja. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map