Kuinka salattu OTC-kauppa toimii: oivalluksia parhaista likviditeettipalvelujen tarjoajista

Kuinka salattu OTC-kauppa toimii: oivalluksia parhaista likviditeettipalvelujen tarjoajista

Useimmille kryptovaluuttamarkkinaosapuolille – ja erityisesti vähittäiskauppiaille – käsikaupan ulkopuoliset markkinat ovat yleensä läpinäkymätön ja jopa salaperäinen ilmiö. Sekä perinteisillä rahoitus- että salausmarkkinoilla käytetyn OTC-kaupan tiedetään sisältävän suurten volyymikauppojen tekemistä kahden osapuolen välillä suoraan ilman vaihtoa.

Varsinkin salauksen OTC-kaupankäynnin kannalta näiden kauppojen sisäinen toiminta jättää monille kysymyksiä likviditeetistä, hinnan liukastumisesta, kaupankäynnin tosiasiallisesta toiminnasta, kuinka jälleenmyyjät suojaavat riskiä ja OTC-kauppojen mahdolliset vaikutukset Bitcoinin (BTC) hintaan.

Pyrkiessään valaisemaan salauksen tätä tutkan alle jäävää puolta OKEx Insights haastatteli joitain alan tunnetuimpia OTC-kauppapisteitä saadakseen selville, miten ne todella toimivat.

Mikä on salakirjoitettu kauppa?

OTC-kauppa on suoraan kahden osapuolen välistä kauppaa, joka tapahtuu ilman pörssin sovittelua. Se on järjestetty jälleenmyyjäryhmien kesken markkinapaikkaan, jolla ei ole keskeistä sijaintia. OTC-salaustoiminnassa molemmat osapuolet käyvät kauppaa sekä salauksesta salaukseen että salauksesta. Yleensä yksi osapuolista on yritys, joka tunnetaan OTC-pöydänä.

Suosituin OTC-markkina kaikkien omaisuusluokkien joukossa on valuutanvaihto tai valuuttakauppa, jossa valuutoilla käydään kauppaa pankkien verkon kautta pörssien sijaan.

Kuinka likviditeetti hankitaan

Puhuimiemme likviditeettipalvelujen tarjoajien mukaan salkun ulkopuolinen salausvaluuttakauppa on samanlainen kuin sen valuuttavastaava. Hinnoittelu on suhteellisen yksinkertaista ja avointa. Lisäksi likviditeetti on helposti saatavilla – mutta tämä likviditeetti on myös hajanaista useissa paikoissa.

Jokaisella OTC-salauspöydällä on oma yhdistetty tilauskanta, joka yhdistää jälleenmyyjien välisen likviditeetin, useiden pörssien tilauskannat ja muiden asiakkaiden tilaukset. Nämä työpöydät on perustettu yhdistämään useita likviditeetin tarjoajia kaupankäyntiin suuria määriä varoja siirtämättä myöhemmin markkinoita.

Sen lisäksi, että vältetään yleensä liukastuminen – kaupan odotetun ja toteutuneen toteutuneen hinnan välinen ero – OTC-työpisteet voivat tarjota myös “lukitushinnan” tietyksi ajaksi. Salausrahoitusyhtiön perustaja Amber Group Tony Hän kertoi OKEx Insightsille, että hintatarjousten lukitusaika on yleensä minuutti – vain tarpeeksi aikaa teollisesti “täyttää tai tappaa”.

Lisäbonuksena OTC-pöydät voivat mahdollisesti säästää asiakkaiden rahaa tarjoamalla paremman hinnan kuin pörssin tilauskannoissa käytettävissä oleva sekoitettu keskiarvo.

Millä kryptovaluutoilla käydään kauppaa OTC: llä?

OTC-kaupankäynnissä käytettävissä olevien salausvaluuttaparien osalta Cameron Dickie, – Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan myyntipäällikkö salauksen likviditeetin tarjoajalta B2C2 – kertoi OKEx Insightsille, että sen OTC-työpisteet keskittyvät likvideimpiin kaupankäyntipareihin. Nämä sisältävät:

  • BTC
  • Eetteri (ETH)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • EOS
  • Litecoin (LTC)
  • Tether (USDT)
  • Tähti (XLM)
  • XRP

Lisäksi B2C2 tukee monia fiat-valuuttoja, kuten USD, GBP, EUR, JPY, SGD, CAD, CHF ja AUD.


Luottamus on välttämätöntä tilauksia suoritettaessa

OTC-kaupankäynnin pimeä puoli on suurempi vastapuolen maksukyvyttömyysriski – eli luottamus on avaintekijä.

Amber Group -yhtiö selitti OKEx Insightsille, että käsikauppalaskut voidaan suorittaa monin tavoin. Yleensä vastapuolet kommunikoivat keskenään löytääkseen offset-tilauksia. Jotkut OTC-jälleenmyyjät tarjoavat likviditeettiä, joka on koottu useista pörsseistä. Pienemmät tilaukset käyvät yleensä vaihtoa. Itse asiassa noin 20% OTC-kaupankäynnin kokonaismäärästä käydään kauppaa pörssien kautta, Amber Groupin perustajan mukaan.

Valaistu altaat ja tummat altaat

Salamamarkkinoilla on kaksi erilaista allasta: valaistu uima-allas ja tumma uima-allas. Valaistut uima-altaat ovat yleisempiä, ja ne näyttävät erilaisia ​​tarjouksia ja tarjouksia eri omaisuuksista jälleenmyyjäverkostolle. Nämä poolit muodostavat suurimman osan OTC-pisteiden käytettävissä olevasta likviditeetistä.

Vaihtoehtoisesti on olemassa tummia altaita – ts. Yksityisiä pörssejä, joiden avulla institutionaaliset sijoittajat voivat ostaa tai myydä suuria määriä rahoitustuotteita ilman näkyvää tilauskantaa. Ed Hindi, kumppani hedge-rahastoissa ja salauksen likviditeetin tarjoaja TYR Capital, kertoi OKEx Insightsille, että salauksen tummat altaat ovat edelleen kehittymättömiä ja suhteellisen pieniä.

Samoin Richard Astle, salausyrityksen välittäjä Covario, kertoi OKEx Insightsille, että laitokset eivät ole erityisen kiinnostuneita pimeistä uima-altaista. Hän selitti:

“Olen kuullut pörsseistä, jotka tarjoavat pimeitä uima-altaita, mutta mielestäni on jo olemassa riittävä ristiriita joidenkin pörssien kanssa, jotka ylläpitävät omia pörssejään ennen pimeiden uima-altaiden puhumista. Pimeän altaan kaupankäynnin teknologian puolella atomiswapilla on potentiaaliset markkinat ja ne vähentävät toimitusriskiä. Toistaiseksi laitokset tuntevat mieluummin vastapuolensa. “

Kuinka OTC-jälleenmyyjät suojaavat

Lääkekauppiaat voivat erottaa kaupankäynnin asiakkaiden ja jälleenmyyjien välisten markkinoiden välillä. Tämä antaa heille mahdollisuuden ostaa ja myydä muiden jälleenmyyjien kanssa suojaamaan asiakkaan tilausten vastaanottamisesta mahdollisesti aiheutuvia riskejä.

Tony He Amber Groupista lisäsi keskustelunsa aikana OKEx Insightsin kanssa, ettei kaikkia tilauksia tarvitse suojata. Käytäntö korreloi pitkälti markkinaolosuhteiden, kuten volatiliteetin, kanssa. Samaan aikaan yritys ottaa aina huomioon yrityksen muut liiketoiminta-alueet ja suojautuu yrityksen kokonaisriskiltä. Suojaus voidaan tehdä sekä salauksen futuurien että optioiden kautta, ja se on suurelta osin riskienhallinnan ja varastonhallinnan käytäntö.

Jotkut OTC-työpöydät saattavat ottaa enemmän riskiä hinnoittamalla omaisuuseriä markkinoiden mielestä. Esimerkiksi, jos työpöytä on varma hinnankorotuksesta lyhyellä aikavälillä, se voi antaa asiakkaille tavallista alhaisemman hinnan samalla kun jatkaa ostamista, vedonlyöntiä siitä, että markkinat nousevat korkeammalle.

Mikä on OTC-kaupankäyntiprosessi?

Salakirjoituksen käyminen kaupassa on suoraviivaisempaa kuin jotkut luulevat.

OKEx Insightsin lähteiden mukaan asiakkaat saapuvat yleensä OTC-pöydille chat-sovellusten kautta ja pyytävät tarjousta..

OTC-vastaanotto tarkistaa sitten saatavissa olevan likviditeetin yhdistetystä pörssitilauskannasta ja sen verkostosta ennen kuin se antaa osto- tai myyntihinnan pyydetylle omaisuuserälle. Jos asiakas vahvistaa kaupan, työpöytä toteuttaa tilauksen.

On kuitenkin mainittava, että ennen kaupankäyntiä asiakkaiden on suoritettava KYC-prosessi ja talletettava varat tai kolikot.

Kuinka suuri salauksen OTC-markkinat ovat?

Käsikaupan ulkopuolisia salausvirtoja on vaikea mitata.

Vuoden 2018 raportissa pääomamarkkinoiden tutkimusyritys TABB Group väitti että OTC-kryptovaluuttamarkkinat ovat vähintään kaksi tai kolme kertaa suuremmat kuin salauspörssimarkkinat. Tuolloin pelkästään Bitcoin-valuuttamarkkinat käsittelivät noin 4 miljardia dollaria kaupoissa päivässä. TABB: n arvion mukaan se merkitsisi, että päivittäin vaihdettiin pörssissä 8–12 miljardia dollaria. Tuoreempi arvio tämän vuoden maaliskuussa nosti OTC-kaupankäynnin kohteena olevan Bitcoinin määrän noin 20 miljardia dollaria päivässä. (CoinGeckon mukaan BTC: n nykyinen päivittäinen spot-määrä on yli 26 miljardia dollaria.)

Covario’s Astle punnitsi OTC-kaupankäynnin aiheita ja kertoi OKEx Insightsille:

“2-3x spot-markkinat ovat oikeudenmukainen arvio, koska riskiä voidaan suojata pörssissä ja heijastua siten valuuttamääriin.”

TYR Capitalin hindi uskoo kuitenkin, että käsikaupan salausmarkkinat ovat paljon pienempiä kuin mainostetaan – niiden arvioidaan olevan kuukausittain 50-70 miljardia dollaria. Hindi lisäsi myös, että USD-sidottu stablecoin USDT: llä on tärkeä rooli ja se muodostaa paljon suuremman osan OTC-kokonaismäärästä kuin useimmat ihmiset uskovat.

Amber Groupin jäsen lisäsi, että Bitcoin-ostojen osalta USDT voi muodostaa jopa puolet OTC-kaupankäynnin kokonaismäärästä. Johtavaa stablecoinia käytetään yleisesti arbitraasissa, koska monilla pörsseillä ei ole tehokasta fiat onrampia.

Onko OTC-kaupalla mitään vaikutusta spot-markkinahintaan?

Hindi uskoo, että salausjohdannaismarkkinoiden kasvu on ottanut tärkeän roolin, joka aiemmin oli käsikauppamarkkinoilla Bitcoinin spot-hintoihin vaikuttamisessa. OTC-kaupoilla – varsinkin jos markkinatakaaja on kaupan toisella puolella – on edelleen lyhytaikainen vaikutus markkinoihin, mutta päivittäisten volyymien kasvu sekä spot- että johdannaispörsseissä lieventää tätä vaikutusta.

BTC-futuurit – Aggregated Daily Volumes. Lähde: Vinossa

Astle selitti:

“Hintatoiminnalla kaupankäynnillä ei saisi olla huomattavaa suoraa vaikutusta. Jos näin käy, OTC-markkinaosapuolet alkavat itsesääntelyä katkaisemalla linjat sellaisille kauppiaille, joilla on huono riskinhallinta. OTC: n tulisi mahdollistaa hintavakaus ja vähentää liukastumista toteuttaessaan institutionaalisia kokotilauksia. “

Miltä OTC-salauksen tulevaisuus näyttää?

OTC-kauppa on ehdoton välttämättömyys suurille salakirjoittajille, kuten rahastoille ja suurille kaivostyöläisille, koska OTC-työpöydät voivat auttaa heitä ostamaan ja myymään irtotavarana houkuttelematta huomiota.

Lisäksi olemme nähneet, että OTC-työpöydillä on ollut tärkeä rooli salauksen perustamisessa nousevaksi omaisuusluokaksi, mikä voisi viime kädessä lisätä institutionaalista hyväksyntää. Covarion edustaja Astle kertoi OKEx Insightsille, että hänen mielestään OTC-kauppa kasvaa vain, kun yhä useammat institutionaaliset toimijat tulevat salausmarkkinoille:

“Minun mielestäni OTC-volyymit kasvavat nopeasti, koska institutionaalisten lippujen koot ovat liian suuria vähittäiskaupan ponnistelujen kattamiseksi, samoin kuin kehittyneiden johtajien valkoisten hansikkaiden palvelutarpeet, jotka käyvät kauppaa useiden vastapuolten kanssa päävälittäjän kautta.”

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoittaa liiketoimia. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map