Kiinan valmistus jatkuu ennätyksellisen vähäisen jälkeen, Bitcoin reagoi Fed Cuts: Market Watch Weekly -ohjelmaan

Sijoittajat ovat maailmanlaajuisesti yhä huolestuneempia koronaviruksen (tai COVID-19) vaikutuksista maailmantalouteen. Viime viikolla näki yli 100 000 vahvistetut virustapaukset maailmanlaajuisesti. Valtaosa vahvistetuista tapauksista – 80 699 – on Manner-Kiinassa, josta virus on peräisin.

Perinteiset markkinat näkevät volatiliteetin

Rahoitusvarojen hinnat ovat olleet epävakaat viime viikolla vastauksena hallitusten lisääntyvään kaaokseen viruksen yhteydessä. Energiamarkkinoilla WTI-raakaöljyn hinta sekaisin yli 10 prosenttia perjantaina 6. maaliskuuta 41,28 dollariin. Hinta on alin sulkeminen 28. marraskuuta 2014 jälkeen.

Kullan hinta ruusu- perjantaina 6. maaliskuuta lähestymässä suurinta viikkotuottoa tammikuusta 2009 lähtien. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuotot jatkuivat pudota, 10 vuoden tuotto ennätyksellisen matalalla.

Shanghai Composite -indeksillä on kuvassa vahva sietokyky, eroaa Yhdysvaltain osakemarkkinoista ja nousi 5,35 prosenttia viikolla. S&P 500 -indeksi ruusu- 0,61 prosenttia viimeisten viiden pörssipäivän aikana, ja on edelleen korjausvyöhykkeellä, yli 10 prosenttia edellisestä korkeimmasta 19. helmikuuta..

Ennen Yhdysvaltain osakkeiden laskua helmikuun lopussa jotkut herkemmistä, riskialttiimmista omaisuusluokista olivat jo reagoineet ja hinnoittaneet talouden laskusuhdanteessa. Esimerkiksi raakaöljy, putosi tammikuun alun 63 dollaria tynnyriltä ja on nyt laskenut lähes 35 prosenttia siitä lähtien.

Fed leikkaa hätätilanteita

Yhdysvaltain keskuspankki pyrkii vähentämään koronaviruksen vaikutusta Yhdysvaltain talouteen ilmoitti vertailukorko laski 0,5 prosenttia 1–1,25 prosenttiin.

Siirtymä, joka tapahtui yllättäen tiistaina 3. maaliskuuta ennen Fedin seuraavaa aikataulun mukaista kokousta, on ensimmäinen keskuspankin tekemä hätäkoronlasku siitä asti kun vuoden 2008 finanssikriisi.

Yhdysvaltain osakemarkkinat sulkeutuivat tiistaina ilmoituksen jälkeen. Varastot nousivat sitten viikon puolivälissä, ennen kuin ne laskivat viikon loppua kohti, kun markkinoiden ilmapiiri heikkeni.

Bitcoinin hinta menettää viimeiset voitot

Bitcoin (BTC) on kulkenut samanlaista polkua kuin Yhdysvaltain osakkeet viimeisen viikon aikana – ensin noussut hieman, sitten laskenut. Aiemmin tällä viikolla BTC saavutti huippunsa hieman yli 9000 dollaria kolikkoa kohden ja palautti osan maaliskuussa menettämästään arvosta, kun se oli helmikuun puolivälissä saavuttanut useiden kuukausien korkeimman yli 10000 dollarin arvon. Mutta johtavan kryptovaluutan hinta laski 9 prosenttia viikonloppuna, pyyhkien maaliskuun voitot ja laski edelleen maanantaiaamuna 9. maaliskuuta. Lehdistöaikana Bitcoin käy kauppaa hieman alle 8000 dollaria.

OKEX Bitcoin Index Price 2. maaliskuuta 2020 – 9. maaliskuuta 2020. Lähde: Okex.com

Kiinan valmistus laski jyrkästi, varastot kestivät

Kiinan markkinoille keskittyen Shanghai Composite -indeksi päättyi vakaalla istunnolla tällä viikolla, nousi ensimmäisten neljän kaupankäyntipäivän aikana ja laski perjantaina. Mutta useat tällä viikolla julkaistut valmistusindikaattorit osoittavat liiketoiminnan keskeytymisen vaikutuksen Kiinaan.


Kiina Caixin Manufacturing PMI indeksi – jonka tarkoituksena on tarjota kattava kuva tehtaan toiminnasta ja osoittaa paikallisen talouden kokonaistulos – laski viime kuussa (2. maaliskuuta alkaen) 40,3: een, mikä on ennätyksellisen alhaisin arvo. Alle 50 PMI osoittaa valmistustalouden supistumista, kun taas yli 50 osoittaa laajentumista.

Lisäksi JP Morganin globaali valmistusindeksi PMI laski helmikuussa 47,2: een, mikä on pienin toukokuusta 2009.

China Caixin Manufacturing PMI -indeksi. Lähde: Investing.com

Bitcoinin louhinta siirtyy koronaviruksen viivästysten ohitse

Koska epidemia saatetaan vähitellen hallintaan Kiinassa, odotamme kaikkien alojen palaavan normaalille tasolle ja valmistuksen palaavan normaalille tasolle, Kiinan hallituksen mielestä rohkaisevaa viime viikolla.

Jo Bitcoin-kaivoskoneiden valmistajat ovat tiettävästi jatkettu tuotanto. Tämä siirto antaa oletettavasti uuden sukupolven kaivoskoneiden nopeamman toimituksen, mikä tarkoittaa, että verkon laskentateho ja kaivosvaikeustasot nostetaan jälleen.

Kuten Bitcoin Haling lähestymistapoja toukokuussa kaivostyöläiset ovat liikkuva vanhemmat, vähemmän tehokkaat 16 nm koneet Kiinasta maihin, joissa sähkö on halvempaa, kuten Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Keski-Aasiaan.

Verrattuna Kiinan keskimääräiseen sähköön hinta yli 0,4 juaniin (0,06 dollaria), Kazakstanin alle 0,2 juanin (0,03 dollaria) sähkön hinta voi osoittautua erittäin houkuttelevaksi kaivostyöläisille.

Kaivosaltaan omistaja paljastettu että 16 nm: n kone, jossa sähkön hinta on 0,4 yuania (0,06 dollaria) kilowattituntia kohden, voi tuottaa 3,17 yuanin (0,46 dollaria) bruttovoiton päivittäin. Jos sähkön hinta lasketaan 0,2 juaniin kilowattituntia kohti, kaivoskoneen päivittäinen bruttotulos olisi 12 yuania (1,73 dollaria), mikä lisäisi bruttovoittoja 288 prosenttia.

Silti näyttää siltä, ​​että monet vanhat kaivoskoneet joutuvat menemään suoraan romupihalle Halkaisun jälkeen.

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoittaa liiketoimia. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa.

Seuraa OKExia:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map