Kiina jatkaa Aasian salausmaiseman hallintaa

Viikoittainen katsaus blockchain- ja kryptovaluutauutisiin Kiinasta ja Hongkongista – China Market Watch

China Market Watch -kuva

Se on ollut tapahtumarikas viikko kiinalaiselle blockchain- ja kryptovaluutta-teollisuudelle.

Tutkimuspalvelujen tarjoajan Messarin tuore raportti ilmaisee että Kiina hallitsee edelleen Aasian kryptovaluuttamaisemaa. Maa on säilyttänyt Bitcoin-hajautusasteensa hallinnan, kun Kiinan kansallinen lohkoketju, BSN, paljasti suunnitelmansa integroida keskuspankin digitaaliset valuutat ehdotettuun digitaalisen valuutan maksuverkostoon. Samaan aikaan Kiinan hallitus on edelleen omaksunut blockchain-tekniikan. Kiinan arvopaperiliitto käynnisti oman lohkoketjun nopeuttaakseen arvopaperialan digitalisointia.

Tässä on kaikki mitä olet unohtanut koskien näitä tarinoita ja paljon muuta tämän viikon painoksessa OKEx Insightsin China Market Watch.

Kiina hallitsee edelleen Aasian salausta

Kiina on edelleen johtava Aasian kryptovaluuttamaissa Messarin tuoreen raportin mukaan.

Kiinan salauksen määräävä asema heijastuu Bitcoin-kaivostoiminnan hajautusasteiden jakautumiseen. Kansakunta hallitsi 65% kaikista Bitcoin-hajautusasteista – ylitti Yhdysvaltojen ja Venäjän.

Tärkeimmät takeaways

  • Kiinan Bitcoin-kaivostoiminnan määräävä asema on johtanut kaivosyritysten kukoistamiseen. Bitmain, Canaan ja Ebang ovat Aasian parhaita salaukseen liittyviä yksisarvisia, joiden yhteenlaskettu arvo on 17 miljardia dollaria.
  • Markkinoiden määräävästä asemasta huolimatta Kiinan hallitus kieltää edelleen kryptovaluuttakaupan, on torjunut vertaislaina-alustoja ja tiukentanut pääoman valvontaa.

Kiina hallitsi Bitcoinin keskimääräistä kuukausittaista osuutta huhtikuussa 2020 (viimeisimmät tiedot tarjoaa Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index). Lähde: Cambridgen vaihtoehtoisen rahoituksen keskus

BSN suunnittelee digitaalisen valuutan maksuverkon

Kiinan blockchain-pohjainen palveluverkosto paljastettu suunnitelmansa rakentaa digitaalinen valuuttamaksuverkosto. Verkon beta-version odotetaan käynnistyvän vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

BSN: n mukaan maksuverkko käynnistetään kokonaan viiden vuoden kuluttua. Yritys tukee useita kansainvälisiä pankkeja tukeakseen keskuspankin digitaalisia valuuttoja ja valuutanvaihtoja.

Tärkeimmät takeaways

  • Tukeakseen CBDC: itä eri maissa BSN laajentaa julkisia kaupunkisolmujaan Kiinassa ja ulkomailla. BSN: n kansainväliset tuotenumerot ovat noin 50 ja ne tukevat useimpia kehittyneitä maita.
  • Huolimatta BSN: n visiosta tukea eri CBDC-keskuksia, useimmat keskuspankit voivat laskea liikkeeseen vain fyysistä käteistä. Kansainvälisen valuuttarahaston tutkimus paljastettu että lähes 80 prosentilla maailman keskuspankeista ei ole laillista oikeutta luoda digitaalista valuuttaa tai heidän kotimaansa oikeudelliset puitteet ovat edelleen epäselviä.

Securities Association of China lanseeraa blockchainin

Kiinan arvopaperiliitto ilmoitti oman lohkoketjun käynnistäminen Kiinan arvopaperialan digitalisoinnin nopeuttamiseksi.

Yhdistys on ottanut käyttöön kuusi kiinalaista arvopaperiyritystä solmuina, mukaan lukien Haitong Securities (600837.SH), Guotai Junan Securities (601211.SH) ja China Merchants Securities (600999.SH)..


Tärkeimmät takeaways

  • Lohkoketjun käynnistämisen jälkeen SAC teki yhteistyötä Kiinan arvopaperimarkkinoiden sääntelykomission kanssa perustaa estoketjun standardointi arvopaperiteollisuudelle. Molemmat osapuolet kehittävät standardeja ketjun hallinnalle ja hajautettujen sovellusten käyttöönotolle.
  • Sijoituspankkien sähköisten asiakirjojen ilmoittaminen on SAC-lohkoketjun ensimmäinen käyttötapaus. Yhdistys uskoo, että sen blockchain auttaa virtaviivaistamaan investointipankkien vaatimustenmukaisuusprosessia.

Perinteiset markkinat: Hang Seng -indeksi nousi tällä viikolla 6%

Kiinan osakemarkkinat laskivat vaatimattomasti tällä viikolla. Kirjoitushetkestä lähtien Shanghai SE Composite ja CSI 300 ovat tällä hetkellä 3583 ja 5476 – viikoittaiset tappiot ovat 0,43% ja 1,82%. Hongkongissa Hang Seng -indeksi nousi 6,12% ja on tällä hetkellä 29 963.

Hang Seng -indeksi nousi tällä viikolla 6,12%. Lähde: Trading Economics, Investing.com

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map