Filecoin saa DeFi-integraation, mutta se ei ole vielä kaukana joukkomuodosta

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta finanssialasta.

DeFi Market -katsaus

Hajautettujen rahoitusmarkkinoiden kasvu oli viime viikolla vaatimaton, kun DeFi-tuotteiden lukittu kokonaisarvo nousi 11,2 miljardista 12,38 miljardiin dollariin.

Uniswap säilytti markkinajohtajan asemansa 22 prosentin markkinaosuudella USD: n kokonaisarvosta. Hajautetulla pörssillä oli myös suurin likviditeettipooli, ja sen kaupankäyntivolyymi säilyi 54%.

Hajautetun luotonannon alalla Compound jatkoi johtoaan 52 prosentin markkinaosuudellaan.

Sekä lukittu kokonaismäärä että lainanotto kasvoivat, kun taas DEX: ien viikkomäärä laski. Lähteet: DeFi Pulse ja DeBank

Filecoin mainnet käynnistyy vihdoin

Filecoin, hajautettu tallennuspalvelujen tarjoaja, joka tunnetaan maineikkaasta 200 miljoonan dollarin ICO: sta vuonna 2017, käynnisti mainnetinsa 15. lokakuuta useiden viivästysten jälkeen. Mainnet aktivoitiin, kun Filecoin saavutti lohkon korkeuden 148888.

Planeettojen välisen tiedostojärjestelmän päälle rakennettu Filecoin pyrkii tulemaan hajautetuksi markkinapaikaksi, jossa käyttäjät voivat ostaa ja myydä käyttämätöntä tallennustilaa. Käyttäjät maksavat kaivostyöntekijöille tiedostojensa tallentamisesta Filecoin-verkkoon. Varastointikaivostyöläiset käyttävät ohjelmistoja ja laitteistoja tiedostojen tallentamiseen asiakkailleen, ja heille maksetaan korvaus Filecoinin alkuperäisellä kolikolla, FIL.

Filecoin ja DeFi

Hajautetun rahoituksen lisääntyessä vuonna 2020 Filecoin-tiimi aikoi integroida DeFi: n ekosysteemiinsä ennen mainnetin käynnistämistä..

Lokakuun alussa Codefi, ConsenSysin lippulaiva DeFi, ilmoitti sen tuki Filecoinin mainnet-lanseeraukselle tarjoamalla Codefi Activate -alustallaan kaksi DeFi-palvelua: Filecoin Storage ja Filecoin DeFi Bridge. 

Filecoin Storage pyrkii parantamaan Filecoin-verkon tallennustilojen hintojen löytämistä. Kuten Filecoinin julkaisussa todetaan valkoinen paperi, markkinapaikka koostuu sekä varasto- että hakumarkkinoista. Näiden markkinoiden hintahakuprosessissa on rajoituksia. Esimerkiksi käyttäjät voivat tehdä hakutallennuspyyntöjä kaivostyöläisille hakumarkkinoilla. Nopean hakupyynnön saavuttamiseksi Filecoin-tiimi ei pidä tilauskirjaa lohkoketjussa. Tämä tekee hinnan löytämisestä vähemmän läpinäkyvän, koska käyttäjät eivät voi tarkastella koko tilauskirjaa blockchainissa. Lisäksi hintojen läpinäkyvyyden puute hidastaa käyttäjien ja hakukaivostyöntekijöiden välistä sovitusprosessia.

Codefi Filecoin Storage yrittää parantaa Filecoinin markkinapaikkojen hintatietoa. Filecoin Storage on saatavana sekä verkkosovelluksessa että sovellusliittymässä, ja se koostuu haettavasta markkinapaikasta, jonka avulla käyttäjät voivat asettaa suodattimia ja löytää tarpeisiinsa sopivia kaivostyöläisiä. Kaivostyöntekijät Filecoinissa voivat ilmoittaa hinnoittelunsa ja saatavuutensa alustalla.

Parantaakseen läpinäkyvyyttä käyttäjille Filecoin Storage tallentaa myös aktiivisten kaivostyöläisten tärkeimmät tiedot, kuten kaivostyöntekijän käyttäjätunnuksen, heidän varastointikapasiteettinsa, sijaintinsa, maineensa ja kuukausihinnan gibitavua kohti.


Tilannekuva Filecoin Storage -markkinoista. Lähde: ConsenSys Codefi

Yhdistetään DeFi-ekosysteemi

Codefin tarjoama Filecoin DeFi -silta on selvästi merkittävin yhteys Filecoinin ja hajautetun rahoituksen välillä.

DeFi-silta hyödyntää Ren-protokollaa muunnoksen mahdollistamiseksi FIL: n ja ERC-20-tokenoidun FIL: n välillä. Sen odotetaan käsittelevän Filecoinin aloitusvaiheessa esiintyvää matalaa likviditeettiä. Kaivostyöläisten täyden sitoutumisen varmistamiseksi Filecoin vaatii kaivostyöläisiä panostamaan suuren määrän FIL-tunnuksia alustavaksi lupaukseksi kaivostoiminnan aloittamiseksi. Filecoin asetti myös 20 päivän lukitusjakson vasta kaivetulle FIL: lle, joka vapautetaan sitten lineaarisesti joka päivä 180 päivässä. Tämä sai jotkut kaivostyöläiset kykenemättömiksi vaarnaamaan ja aloittamaan toimintansa. Esimerkiksi vain yksi kaivostyöntekijöistä, vain Zhihu Cloud käytetään 256 8000 kaivoslaitteesta 17. lokakuuta. Vaikka kaivostyöläiset käyttävät suurta osaa FIL: stä ensimmäisen laukaisun aikana, FIL: n kiertävä tarjonta ja likviditeetti ovat vähäisiä.

Filecoin DeFi -silta yhdistää Filecoinin valtavaan likviditeettivarastoon DeFi-protokollista. Kun Ethereum-verkossa on enemmän FIL-tarjontaa, FIL-haltijat voivat tallettaa merkityn FIL: nsä vakuudeksi DeFi-lainamarkkinoille, kuten Maker ja Compound, ansaitsemaan korkoa. Kaivostyöntekijät voivat toisaalta lainata lisää FIL: ää lainausprotokollissa.

Tämä DeFi-silta houkuttelee myös käyttäjiä osallistumaan Filecoin-ekosysteemiin. DeFi-käyttäjät voivat ensin tallettaa Ethereum-pohjaiset varat vakuudeksi ja lainata käärittyjä FIL-tiedostoja. Sitten he voivat muuntaa sen alkuperäiseksi FIL: ksi tietojen tallentamiseksi Filecoin-verkkoon.

Pitkä tie kohti joukkotuhoamista

Filecoin on osoittanut kykynsä mullistaa tietovarastoalaa alhaisilla tallennuskustannuksillaan. Filecoin-tiimin mukaan FIL: n keskimääräinen hinta gibitavua kohden on 0,000043 FIL (0,001328 dollaria), mikä on paljon pienempi kuin Amazon Web Service S3: n perustason 0,023 dollaria / GB kuukaudessa..

Filecoin on kuitenkin vielä varhaisessa kehitysvaiheessa eikä pysty vielä kilpailemaan pilvijättien kanssa. Filecoinin verkkotallennusteho on yhteensä 619 pebatavua (0,61 eksatavua), verrattuna yli 1 eksatavuun tietoihin, jotka on tallennettu pilveen. Filecoinin markkinoiden koko, 495 miljoonaa dollaria, on paljon pienempi kuin julkiset pilvimarkkinat 233,4 miljardia dollaria vuonna 2019 – joten Filecoinilla on vielä pitkä tie edessä.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map