ETH: n ydin- ja infrastruktuurikehittäjät ETH 2.0: n etenemissuunnitelmassa, haasteet ja odotukset: Yhteenveto

ETH 2.0 -kuva

Ethereum (ETH) 2.0: n lanseeraamisen myötä OKEx isännöi kysyä minulta (AMA) -istuntoa 17. kesäkuuta ja kutsui viisi ETH-yhteisön johtajaa ja rakentajaa sekä toimittajien paneelin keskustelemaan muutoksista ja odotuksista tulevan päivityksen.

Vieraiden joukossa oli ETH 2.0 -kehittäjä ja Prysmatic Labs -yrityksen perustaja Raul Jordan, ETH2 Multi-Client Testnets -pioneerin edelläkävijä, Afri Schoedon, Loopring CTO Steve Guo, EthFans.org-toimittaja A Jian ja Unitimes-yhteisökumppani Jason.

Muita osallistujia olivat Jinsein, Cointelegraphin, Chainnewsin ja O’Dailyn toimittajat Gattinan OKEx Poolista ja Esther Ethereum.cn: n (ECN) rinnalla..

Vieraiden esittelyt

Raul Jordan: Nimeni on Raul Jordan, kiinalainen nimi 麥 文 龍, ja olen perustaja yhdessä eth2: ta toteuttavista tiimeistä, nimeltään Prysmatic Labs. Olen kotoisin Hondurasista, köyhästä maasta, jossa on valtavaa eriarvoisuutta ja systeemisiä ongelmia. Minulla oli onni lähteä pikkukaupungistani Harvardin yliopistoon, jossa opiskelin tietojenkäsittelytietettä tavoitteen saavuttamiseksi, mutta en ollut tyytyväinen siihen, mihin työskennellä, kunnes löysin Ethereumin saatuaan muutaman vuoden Thiel-apurahan sitten.

Autoin aloittamaan ohjelmistoinsinöörien ryhmän, joka haluaa vaikuttaa Ethereumin skaalautuvuuteen, ja nyt käytämme suurta julkista eth2-testiverkkoa radalla mainnetin julkaisuun. Vapaa-ajallaan omistan paljon tutkimuksia muinaiselle kiinalaiselle kalligrafialle 書法 ja kielten oppimiselle 粵語.

Afri Schoedon: Olen ohjelmistoinsinööri, jolla on seitsemän vuoden kokemus blockchain-tekniikasta. Alun perin Berliinistä, olen erikoistunut ohjelmistoprojektien hallintaan, julkaisujen hallintaan, arkistojärjestelyihin, liikkeeseenlaskuun, tiekartoitukseen, tekniseen dokumentaatioon, käyttäjätukeen ja kehittäjäsuhteisiin.

Aiemmin perustin Görli Testnet -aloitteen, joka tunnetaan Görli Ethereum Testnet -sivustostaan, joka käynnistettiin suorana Berliinissä GörliCon-0: ssa. Tällä hetkellä hän koordinoi Ethereum 2.0: n usean asiakkaan testnet-toimia, mukaan lukien Schlesi- ja Witti-usean asiakkaan testnetien lanseeraukset..

Steve Guo: Hei kaikki! Olen Steve, Loopringin teknologiajohtaja. Blockchain-projektina elokuussa 2017 käynnistetty Loopring-protokolla ottaa käyttöön zkRollup-pohjaisen tekniikan, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa Ethereumiin suuria tapahtumien läpäisykykyjä, edullisia, vapaana pidettäviä ja tilauskantapohjaisia ​​hajautettuja vaihtoa. Loopring Exchange (Loopring.io) on ensimmäinen Loopring-protokollaan 3.0 perustuva DEX.

Enemmän kuin, olemme myös käynnistäneet Loopring Pay, jota tukee myös zkRollup, saavuttaen välittömän siirron ilmaiseksi, joten ruuhkat ja korkea transaktiomaksu ovat poissa pöydästä. Silmukka on nyt paitsi korkean suorituskyvyn hajautettu vaihtoprotokolla myös erittäin tehokas hajautettu maksuprotokolla.

Jian: Olen Jian. Työskentelen toimittajana ja kääntäjänä sivustolla EthFan.org. Vuodesta 2015 lähtien EthFan.org oli yksi varhaisimmista vakiintuneista kiinalaisista Ethereum-yhteisöistä, joka on julkaissut artikkeleita edistääkseen Ethereum-tekniikkaa ja esittelemällä Ethereumin tekniikkaa ja ekosysteemiä koskevia huipputekijöitä.

ETH 2.0 vs. ETH 1.0

Kysymys: Voisitteko selittää, miltä Ethereum 2.0 näyttää selkein sanoin? Kuinka se eroaa nykyisestä eth1-pääketjusta?

Raul: Minulle eth2 on Ethereumin lohkoketjun täydellinen uudelleensuunnittelu maksimoidaksesi samalla hajauttamisen, sensuuriresistenssin ja skaalautuvuuden. Se vie kaikki viime vuosien tulot ja muuttaa ne paljon kestävämmäksi lähestymistavaksi saavuttaakseen alkuperäisen tavoitteensa tulla “maailman tietokoneeksi”.


Danny Ryan sanoi, että eth2.0 on rakennettu Ethereumille, ja lopulta siitä tulee itse Ethereum. Ethereum 2.0: n on tarkoitus rakentaa seuraavan sukupolven Ethereum-lohkoketjuekosysteemin peruskerros. Eth2 eroaa nykyisestä Ethereumista kahdessa suhteessa: 1) käyttää PoS (Proof-of-Stake) -algoritmia ohjaamaan lohkoketjuoperaatioita; 2) parantaa skaalautuvuutta "majakkaketju + monisiruinen ketju" arkkitehtuuri.

Selkein sanoin, lohkoja eth2: ssä eivät tuota PoW-kaivostyöläiset, mutta ETH: n tallettaneet sidosryhmät vahvistavat ja viimeistelevät ne. sitä paitsi, "majakkaketju + monisiruinen ketju" arkkitehtuuri erottaa PoS: n sisäisen tilan ja tapahtumien tilan. Tapahtumien suorittamisen sijaan majakkaketju hoitaa viimeistelyn ja kommunikoi sirpaleiden kanssa. Sirpaleita voidaan pitää monimutkaisina lohkoketjuina, jotka muistuttavat nykyistä eth1-ketjua, joka suorittaa tapahtumia.

ETH 2.0 -suunnitelma

Kysymys: Ethereum 2.0 -suunnitelman aloittamisesta on kulunut vuosia. Yhteisössä on paljon mielipiteitä ja villejä arvauksia sen virallisesta käynnistysajasta. Voisitko jakaa kanssamme Ethereum 2.0: n tämänhetkisen kehityksen? Mitkä ovat suurimmat ratkaistavat haasteet? Ja milloin odotat Ethereum 2.0: n käynnistyvän?

Afri: Voisi sanoa, että on 3. tammikuuta tai 30. heinäkuuta. Mutta totuus on, että se ei ole kumpikaan päivämäärä. Emme voi sanoa, milloin mainnetin synty tapahtuu. Tämä johtuu siitä, että liikkuvia osia on niin paljon.

Mutta voin antaa realistisen kuvan avoimista asioista ja virstanpylväistä. Ensinnäkin kaikkien asiakkaiden on toteutettava spesifin lopullinen versio, v0.12.1. Tällä hetkellä vain yhdellä asiakkaalla on julkaisu ulos, ja muut neljä asiakasta työskentelevät edelleen vakaan julkaisun parissa. Näemme, että ensimmäinen usean asiakkaan testnet, jossa on viimeinen v0.12.1-spesifikaatio, käynnistetään mahdollisesti tämän kuukauden lopussa.

Jos tämä menee hyvin, pystymme valmistelemaan julkisen usean asiakkaan testnet-käynnistyksen mainnet-olosuhteissa heinäkuun alussa. Tämä on kauan odotettu virstanpylväs, jota joskus virheellisesti kutsutaan "virallinen" usean asiakkaan testnet. Mutta jos se menee hyvin, voimme tehdä viimeisen julkisen testauksen heinäkuussa.

Sivulla saattaa olla pari pienempää kehittäjän testiverkkoa, mutta pääpainon tulisi olla julkinen. Jos julkinen usean asiakkaan testnet osoittautuu vakaana kahden tai kolmen kuukauden aikana, voimme alkaa työskennellä todellisen mainnet-julkaisun puolesta.

Ensinnäkin tämä edellyttää talletussopimusta. On pidettävä seremonia sopimuksen määrittämiseksi, jota käytetään yhtenä ainoana siltana ETH2-talletuksiin. Miltä tämä näyttää, ei ole vielä täysin määritelty. Tiedän, että Carl valmistelee sitä. Meidän pitäisi kysyä häneltä pian. Oletan, että varhaisin mahdollinen päivämäärä tällaiselle seremonialle olisi elokuun loppu tai pikemminkin syyskuun puolivälissä.

Kun seremonia on valmis ja sopimus on pantu täytäntöön, teknisesti kiire ETH2: een on virallisesti alkanut. Jopa ilman virallista julkaisupäivää ihmiset voisivat alkaa tehdä ensimmäisiä validointitalletuksia ETH1-ketjuun, koska tämä on täysin luvaton prosessi.

Ehdotan, että beacon-ketjun mainnetin geneettisen vähimmäisajan aikataulutus on täsmälleen 90 päivää virallisen usean asiakkaan testnetin syntymisajan jälkeen. Tämä antaisi meille 8 viikkoa testausta ja 4 viikkoa puskuriaikaa, jos meidän pitäisi korjata jotain.

Käytetystä talletussopimuksesta riippumatta voimme aina siirtää mainnetin syntymisaikaa tarvittaessa. Mutta ottaen huomioon edellä kuvatut vaiheet, varhaisin mahdollinen mainnetin syntymisaika olisi jonnekin lokakuussa. Tässä ei oteta huomioon, että tarvitsemme vähintään 16 000 talletusta, ennen kuin näemme mainnet-genesis-tapahtuman. Tämä voi lisäksi kestää muutaman viikon päästä ylös.

Joten yhteenvetona … marraskuu, jos kaikki menee hyvin. Lokakuuta, jos olemme hyvin optimistisia ja painokkaita päivämäärän suhteen. Pessimistisesti ottaen se olisi vuosi 2021, jos jotain on korjattava spesifikaatioihin ja kaikkien asiakkaiden on mukautettava … En usko, että aloitamme joulukuussa.

ETH 2.0 -yhteentoimivuus

Kysymys: Yhteentoimivuus on ollut yksi Ethereumin reunoista. Muistan vielä "Interop-lukitus" viime syyskuussa, ja olen innoissani nähdessäni eth2-asiakkaiden kommunikoinnin ja synkronoinnin keskenään. Kysymys Raulille on, onko asiakkaiden yhteentoimivuuden ympärillä jotain muuta tapahtumassa? Ja miksi asiakkaiden yhteentoimivuudella on merkitystä eth2: lle??

Raul: Asiakkaiden yhteentoimivuudella on niin paljon merkitystä, koska tällä tavoin voimme saada kriittiset virheet kiinni yhdestä toteutuksesta. Esimerkiksi, jos koko eth2 suoritetaan Prysm-toteutuksemme avulla, emme koskaan löydä kriittistä ongelmaa validointipalkkioista ja rangaistuksista, jotka olemme löytäneet asiakkaiden yhteentoimivuuden ansiosta.

Usean asiakkaan testnet-kohteet

Kysymys: Usean asiakkaan testnet-verkkoa pidetään viimeisenä esteenä ennen kuin näemme todellisen eth2: n. Eth2-usean asiakkaan testiverkon Schlesi ja Witti aloittajana Afri voisi jakaa kanssamme moniasiakkaiden ensisijaiset tavoitteet ja Witin nykyisen toimintatilan?

Afri: Ethereum 2.0: n ensimmäinen vaihe, vaihe 0, on majakkaketju. Vanhat ETH1-asiakkaat eivät voi käyttää majakkaketjua. Ensimmäistä kertaa useat äskettäin käyttöönotetut asiakkaat työskentelevät yhdessä upouuden lohkoketjun kanssa, jolla on uusi, ainutlaatuinen lähestymistapa verkostoitumiseen ja yksimielisyyteen.

Ennen kuin tällainen mainnet voidaan käynnistää, tarvitsemme testiverkkoja, jotka jäljittelevät mainnetin olosuhteita mahdollisimman hyvin. Tämä edellyttää, että meillä on vakaa, pitkäaikainen ja jatkuva testiverkko, joka toimii ja jota tukevat paitsi yksi asiakas, myös useat asiakkaat, mieluiten kaikki asiakkaat. Schlesi-testiverkko oli yksi monista askelista tähän suuntaan, Witti-testiverkko on toinen, ja pian käynnistämme Altonan.

Witti toimii melko vakaana. Tällä hetkellä se on nähnyt noin 150 000 paikkaa ja hyvää vilkkautta. Validisaattoreiden osallistumisaste on 71%.

Kaikki asiakkaat kokevat edelleen virheitä ja esittävät uusia optimointeja. Epäilen, että tarvitsemme vielä paljon usean asiakkaan testausta.

Kysymys: Sanotaan, että lopullisen usean asiakkaan testnetin on pysyttävä vakaana vähintään 2 kuukautta ennen majakkaketjun vapauttamista, joten mitkä ovat vakauden mittaamisen indikaattorit? Milloin julkisen usean asiakkaan testnetin odotetaan käynnistyvän?

Afri: Vakauden indikaattorit ovat "ei yksimielisyyttä" ja "ei pysyviä haarukoita" Kaikkien asiakkaiden tulisi tietysti sopia oikeasta ketjusta. Meidän on myös viimeisteltävä asianmukainen verkostoituminen, eri asiakkaiden välillä on paljon karkeita reunoja ja hikkauksia. Toivon, että voimme kieltää ENR: n asiakkaiden taustajärjestelmään ennen käynnistämistä ja että meillä on oikea moniosoitteinen muoto solmukohtien johdotukselle.

Muita indikaattoreita ovat todistukset ja validointiaktiviteetit. Jos ylläpidämme yli 80-90%: n aktiivisuutta ja ketju pysyy täydellisessä vilkkaudessa korkealla lopullisuudella, meidän pitäisi olla hyvä mennä.

Kuten aiemmin hahmottelin, julkisen usean asiakkaan testnetin pikin mahdollinen käynnistyspäivä olisi heinäkuun puolivälissä.

Kerroksen 1 ja kerroksen 2 skaalautuvuusratkaisut

Kysymys: Kun eth2-kehitys on täydessä vauhdissa, näemme Layer2-ratkaisujen saavuttavan "perus" menestys samoin. Eth2: n virallisen julkaisun jälkeen Layer1-ratkaisujen, kuten PoS ja sharding, tuella Ethereum on siirtymässä uuteen skaalautuvuusjaksoon. Rollup-tekniikoiden käyttöönotto kasvattaa tapahtumien nopeutta ja vähentää samalla tapahtumamaksuja merkittävästi, mikä tuo käyttäjille paljon paremman kokemuksen.

Loopringin, joka on ensimmäinen ja aina hajautettu protokolla toimivalla ZK-Rollupilla, CTO: na, voisitteko kuvata, kuinka ZK-Rollup on suunniteltu käyttökokemuksemme optimoimiseksi?

Steve: ZK tarkoittaa ZK-Rollupissa nollatietoa; Nimeämistä voidaan pitää yhdistettyjen tapahtumien käsittelynä. Loopring valitsi zkSnarkin zk-todistetuksi kehykseksi (ZCash on testannut sen vuosien ajan), ja sen tietojen tarkistus on toistaiseksi pienin, mikä tarkoittaa alhaisinta ketjun kustannusta. Ja zkSnark ei vaadi monia ketjun ulkopuolisia laskentaresursseja todisteiden luomiseen.

ZK-Rollupissa on relay-järjestelmä. Ensinnäkin välittäjä järjestää kaikki tilitiedot ketjun ulkopuolella Merkle-puuksi, jossa hajautuslaskut lasketaan pareittain, kunnes saamme Merkle-juurihajautuksen. Ottaen huomioon, että mikä tahansa mielivaltaisen lehden arvon muutos johtaa eri juurihajautukseen, juurihajautus on ainoa koko puun nykyisen tilan näyttö.

Sitten välittäjä kerää tapahtumasarjan (siirtää tai ostaa & myy) ketjun ulkopuolelta ja luo zk-todisteita kyseisille liiketoimille.

Todisteenmuodostusprosessi: viimeinen tallennettu juurihajaus R1; käyttäjät allekirjoittavat jokaisen tapahtuman; päivitä Merkle-puu näiden tapahtumien mukaan ja tarkista muutokset; hanki päivitetty juurihajaus R2;

Lopuksi, välittäjä lähettää kriittisen datan (esim. Saldo), zk-todistetun ja päivitetyn juurihakkeen R2 lohkoketjuun. Valmiiksi asennettu älykäs sopimus tarkistaa, onko todiste kelvollinen tallennetun juurihajakaistan R1 ja tapahtumadatan syötteen perusteella. Jos se on kelvollinen, juurihajaus R2 voidaan päivittää, koska välittäjä on tehnyt rehellisiä muutoksia ketjun ulkopuoliseen Merkle-puuhun.

Tässä on tämän järjestelmän keskeinen kohta, se vähentää resurssien kulutusta ja parantaa lohkoketjun yleistä suorituskykyä pitämällä tietojen tallennuksen ja zk-todentamisen ketjussa ja siirtämällä laskelmat ketjun ulkopuolelle. Ja mikä tärkeintä, ketjun ulkopuolisen omaisuuden käsittelyn turvallisuus ja pätevyys voidaan taata ketjun sisäisellä todentamisella, jotta meidän ei tarvitse tinkiä turvallisuudesta paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Teoriassa Loopring voisi kantaa 2025 tx / s hintaan 150 dollaria / miljoona tapahtumaa samalla turvatasolla kuin Ethereum mainnet.

Kysymys: Voisiko Steve ja Jason jakaa näkemyksesi siitä, kuinka Ethereum-ekosysteemi hyötyy Layer1 + Layer2-skaalautuvuuden yhdistelmästä? Ja mitkä ovat DeFin mahdolliset liikkeellepanevat voimat?

Steve: Layer2-skaalautuvuuden todellinen käyttö on välttämätöntä Ethereumin ekosysteemille. Viime aikoina jotkut petosjärjestelmät johtavat kaasun hinnan nousuun, ja verkko on hidastunut, mikä olisi vahingollista Ethereumin massalliselle käyttöönotolle. Esimerkiksi Reddit on jo päättänyt käyttää Ethereumia merkkijakelualustana. Kun Redditin valtava käyttäjäkunta tulvii Ethereumiin, liikenne olisi liikaa verkon käsittelemiseksi.

Onneksi Loopring on ottanut käyttöön ZkRollupiin perustuvan maksujärjestelmän Loopring Pay, joka käynnistettiin virallisesti 7. kesäkuuta. Nyt se on jo tukenut yli 10 token-siirtoa kerroksella 2 nollatasolla, mikä auttaa lieventämään ongelmia, kuten verkon ruuhkautumista ja kalliita maksuja. Vaikka DeFi-sovelluksille, jos pystymme käsittelemään kerroksen2 siirtoja, kerroksen1 kaistanleveyttä voitaisiin helpottaa.

Aluksi se on valinnan asia. Nousevat layer2-skaalautuvuusratkaisut antavat kehittäjille ja käyttäjille enemmän valintoja välttäen mahdollisen single layer2 -vian. Otetaan esimerkiksi ZK-Rollup ja Optimistic Rollup. Tunnustapahtumista katsottuna ZK-Rollup on parempi valinta DEX-sovelluksille ja käyttäjille, joilla on nopeampi tapahtumanopeus ja selvitys. Ehkä siksi Loopring hyväksyi ZK-Rollupin. Vaikka Optimistic Rollup on ystävällisempi älykkäiden sopimusten loogisen toteutuksen kanssa, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa herkempiä DeFi-sovelluksia. Joten näimme Synthetixin Optimistic Rollupin kanssa. Mitä enemmän valintoja tulee esiin, sitä vauraampi ekosysteemi on.

Toiseksi, korkeammalla tasolla Ethereumin turvallisuus ja skaalautuvuus paranevat. Ethereumin pääketju Layer1 toimii tietojen perusturvana. Toisaalta skaalautuva kerros1 parantaa ketjun tietojenkäsittelyä ja vähentää samalla roskapostitapahtumien mahdollisuutta. Toisaalta, kun kerrokselle 2 on otettu käyttöön enemmän ratkaisuja, kerros1 voi lieventää skaalautuvuuksiaan ja keskittyä enemmän turvallisuuspuolelle. Eli Ethereumista tulee entistä luotettavampi ja samalla varmistetaan käyttökokemus, joka kannustaa useampia käyttäjiä rakentamaan Ethereumia, mukaan lukien DeFi-sovellukset, joissa turvallisuus on etusijalla.

Kolmanneksi haluaisin puhua arvojen sieppauksesta ja verkkoefekteistä. Kerros1 + kerros2 -yhdistelmän avulla Ethereum pystyy kattamaan useimpien sovellusten vaatimukset rahoituksessa tai muissa tiloissa. PoS: n ja kukoistavan DeFi: n myötä Ethereumilla on enemmän omistusosuuksia, mikä saattaa lopulta tehdä Ethereumista "siirtokerros". Samaan aikaan lisääntyvät verkkovaikutukset ja kukoistava rahoitus, mikä olisi vahvaa positiivista palautetta ajamalla edelleen Ethereumin ekosysteemin, mukaan lukien DeFi, kehittämistä.

Panostaminen talouteen näkökulmasta

Kysymys: On tiedetty, että kun eth2-vaihe 0 tapahtuu, Proof-of-Work Ethereum muuttuu panokseksi todistettavaksi lohkoketjuksi, jossa panostalous on merkittävä pelaaja. Mitkä ovat näkemyksesi panostaloudesta? Kuinka eri sidosryhmät, kuten keskimääräiset sijoittajat, kaivostyöläiset, kaivosaltaat, DeFi – palvelut, jne.?

Jian: Eth2-panostus eroaa nykyisistä panostusmalleista ainutlaatuisten protokolliensa ansiosta. Hajauttamiseksi protokolla-kerros asettaa panostusmekanismeille monia rajoituksia, ja juuri tässä palveluntarjoajat voivat tulla sisään.

Kun puhutaan Eth2: sta, kyse on enemmän tulevasta vaiheesta 0, joka ei tuo häiritseviä muutoksia koko ekosysteemiin kerralla. Joten on täysin hienoa jatkaa katsomista. Ehdotan, että jos haluat osallistua Eth2-panostamiseen, sen protokollien suunnittelun ymmärtäminen olisi hyödyllistä arviointisi kannalta, riippumatta siitä, päätätkö tehdä itse tai käyttää kolmannen osapuolen palveluita.

Jason: Markkinapuolella panostuskäyttäytyminen vähentää ETH-markkinoiden liikkuvuutta, mikä varmasti lisää ETH-hinnan nousua. Tämän kaikki ETH-haltijat haluaisivat nähdä. Ethereumin ekosysteemin olennainen osa, useimmat keskimääräiset sijoittajat, kaivostyöläiset ja poolit ohjaavat tuloja. Loppujen lopuksi sidosryhmien on ensin päästävä toimeen, ja sitten heillä on varaa ylläpitää Ethereumin kasvua.

Siksi Ethereumin ekosysteemin pelaajat muodostavat yhteisön, jolla on yhteiset edut. Kaikki odottavat Ethereumin pelaavan turvallisesti, mikä mahdollisesti vahvistaa ja työntää Ethereumia eteenpäin.

Yksinkertaisempi tapa keskimääräisille sijoittajille on ETH: n ostaminen tai ETH: n sijoittaminen pörssin tai lompakon tarjoamilla panostuspalveluilla. Jos haluat käyttää omaa PoS-solmua, se ei ole niin vaikeaa.

Tämä on mitä DeFi-palvelimet haluavat nähdä, koska murto-osien varaus on hieman hankalaa. Yksi asia on, että omaisuuden hallinta DeFillä on edelleen riskialtista. Lisäksi muut julkiset ketjut ovat volyymiltaan suhteellisen pieniä, ja joskus panostetut tulot eivät pysty kattamaan tappiota, kun hinta laskee. Ehkä ehkä DeFi-palvelimet voisivat nähdä nettotulokset sijoittamalla ylimääräisiin varoihin pooliinsa.

Raul: Panostava talous määrittelee minulle Ethereumin turvallisuuden. Haluamme tehdä panostamisen helpoksi useimmille ihmisille, myös harrastajille, jotka haluavat käyttää validointia kotona. Jos suurin osa panoksesta tapahtuu vain muutamassa keskitetyssä pörssissä, uskomme, että ketju ei ole niin turvallinen tai luotettava kuin sen pitäisi olla. Suurin osa sidosryhmistä voi aloittaa tänään kokeilemalla eth2: tä liittymällä johonkin julkisista testnetistä. Meillä on Prysmatic Labsissa julkinen testiverkko Onyx, johon voit liittyä täällä: https://prylabs.net ja seurata täällä: https://beaconcha.in

Steve: Henkilökohtaisesti olen optimistinen siitä, että Eth2 panostaa ETH: n hintaan. Ja todennäköisesti yli 10 miljoonaa ETH: ta lukitaan panokseen. Keskimääräisille sijoittajille on kolme vaihtoehtoa: ETH: n pitäminen; juoksevat panostussolmut; valitsemalla panosallas.

Mielestäni harvat käyttäjät haluavat käyttää omia solmujaan, koska se vaatii jonkin verran teknistä taustaa ja käyttökustannuksia. Ensimmäinen tai kolmas vaihtoehto voi riippua siitä, kuinka monta ETH: ta siihen mennessä käytetään.

Loopring harkitsee myös panosjoukon tarjoamista, koska käyttäjät eivät saa ylimääräisiä tuloja jättämällä omaisuutensa älykkäisiin sopimuksiin. Mutta panemalla he tekevät. Lupaamme kuitenkin, että käyttäjien varat pysyvät edelleen vapaana ilman älykkäitä sopimuksia, mikä tarkoittaa, että käyttäjillä on oikeus tuntea ja hallita omaisuuttaan.

Haasteet Ethereum-yhteisön laajentamisessa

Kysymys: Vieraamme A Jian ja Jason ovat edustajia kiinalaisista Ethereum-yhteisöistä EthFans ja Unitimes, jotka ovat vaikuttaneet paljon kotimaiseen Ethereum-koulutukseen ja myynninedistämiseen.

Mietimme, mitkä ovat haasteet yhteisön rakentajille Ethereum 2.0: n partaalla? Mitkä voivat olla parhaita käytäntöjä yhteisön jäsenten tai jopa useamman väestön saamiseksi mukaan seuraavaan Ethereumin sukupolveen?

Jian: Suuri haaste on Eth2-järjestelmän monimutkaisuus ja kestävä etenemissuunnitelma, joka vaatii enemmän kärsivällisyyttä kertoa, mikä on todella tärkeää nykyisessä vaiheessa ja mikä on arvokasta pitkällä aikavälillä. Muussa tapauksessa meille on varattu aikaa suositella monimutkaista Eth2-järjestelmää hienovaraisemmilla ponnisteluilla.

Mielestäni yhteisön rakentajien tulisi pitää mielessä koko muuttuva ekosysteemi voidakseen tuottaa mielenkiintoisia ja jännittäviä juttuja. Teknologiat saattavat olla kuivia, mutta Ethereumin ekosysteemin ympärillä tapahtuu aina ihmeitä ja uutuuksia. Ekosysteemi kokonaisuutena on monipuolinen ja kiehtova.

Jason: Ethereum-yhteisön suurin haaste on, että tällä hetkellä ei ole vielä paljon faneja ja avustajia avoimen lähdekoodin blockchain-tekniikassa.

Toisaalta tekninen kynnysarvo on vähän korkea, mikä tarkoittaa, että ihmisillä tulisi olla hyvä masterointi eri tieteenaloilla ymmärtääkseen paremmin blockchainia. Toisaalta tällainen tekniikka on liian kehittynyttä popularisoitavaksi ja jopa jotkut ovat edelleen puolueellisia siihen. Oletetaan, että Ethereumilla, jolla on suurin ja vahvin kehittäjäyhteisö, on vielä pitkä tie kuljettavana kiinalaisen Ethereum-yhteisön rakentamisessa.

Yksi asia on, että viime vuosina suurin osa käyttäjistä on vaeltanut tulojen jälkimarkkinoilla pysyessään Ethereumin ekosysteemirakenteen ulkopuolella. Lisäksi joillekin potentiaalisille Ethereumin oppijoille on hieman vaikea päästä yli kielimuurin, josta puuttuu yhteisön kypsyys ja nopea iterointi Ethereum-tekniikoista. Eth2 tai Eth1.x saattaa olla noin ennen kuin joku ymmärtää Eth1: n. Ja tässä tapauksessa meidän on edelleen jatkettava koulutusta Ethereumista ja kehittäjäyhteisön rakentamisesta.

Nyt meillä on EthFaneja, Unitimesia, ECN: ää ja EthPlanetia työskentelemään kiinalaisyhteisön avustajina. Eth2 on upouusi alku, joka on myös mahdollisuus Kiinan Ethereum -yhteisölle menestyä. Meillä on vielä paljon tekemistä, kuten online- tai offline-seminaarien, työpajojen järjestäminen ja koulutusresurssien kehittäminen.

Seuraa OKExia:

Viserrys: https://twitter.com/OKEx

Facebook: https://www.facebook.com/okexofficial/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/okex/

Keskitaso: https://medium.com/@OKEx

Sähke ryhmä (englanti): https://t.me/OKExOfficial_English

Sähke ryhmä (venäjä): https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map