Esittelyssä DeFin viisi parasta projektia lukittujen kokonaisarvojen suhteen

Viisi parasta DeFi-projektin kuvaa

Vaikka Bitcoin (BTC) on markkina-arvoltaan suurin kryptovaluutta – ja suosituin – se on epäilemättä Ethereum-verkko, joka on ruokkinut eniten salausalueen innovaatioita viime vuosina. Kehittäjäystävällisellä ympäristöllä ja ohjelmoitavilla älykkäillä sopimuksilla Ethereum-verkko edistää hajautettujen sovellusten tai DApps-sovellusten luomista, jotka hyödyntävät hajautettua verkkoa ja voivat kommunikoida keskenään kannustamalla kokonaisten markkinarakojen luomista.

Yksi tällainen markkinarako on hajautettu rahoitus, joka koostuu pääasiassa Ethereum-pohjaisista DApps: stä, jotka tarjoavat rahoitustuotteita ja -ratkaisuja. Nämä sovellukset ja niiden tunnukset voidaan ajatella lohkoina, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa (niin kauan kuin ne toimivat Ethereum-verkossa) ja helpottaa rahoitustoimintaa, kuten hajautettua omaisuudenvaihtoa, lainanantoa ja lainanottoa sekä luomista uusia, tokenoituja johdannaisia ​​- kaikki ilman mitään keskusviranomaista.

Olemme nähneet useita DeFi-keskeisiä projekteja tulossa avaruuteen viimeisten kahden vuoden aikana, mutta vasta viime aikoina kapealla alkoi kerätä laajaa huomiota ja hypeä teollisuudessa. DeFi-hankkeiden lukittu kokonaisarvo eli TVL kasvoi vajaasta 600 miljoonasta dollarista nykyiseen 2,16 miljardin dollarin kapealle – 12 kuukauden kuluessa.

Lukittu kokonaisarvo (USD) DeFi: ssä ajan myötä. Lähde: DeFi Pulse

Ottaen huomioon, kuinka DeFi-markkinarako keskittyy rahoitustuotteisiin ja -palveluihin ilman keskitettyä elintä, kuten keskuspankkia, yhtälön toinen puoli riippuu siitä, että käyttäjät tallettavat / lukitsevat salausvaransa älykkäisiin sopimuksiin likviditeetin luomiseksi..

Jotkut projektit vaativat esimerkiksi natiivien rahakkeiden liikkeeseenlaskun vastineeksi vakuuden salausvaroista (maksuvalmiuden tarjoajien tallettamat tai lukitsemat). Nämä merkit jaetaan sitten kaikkien käyttäjien kesken, kun taas likviditeetin tarjoajat saavat kannustimia, kuten erilaisia ​​maksuja tai korko tulot pitämällä omaisuutensa lukittuna alustalle.

TVL-luku edustaa siis eetterin (ETH) ja erilaisten Ethereum-pohjaisten tunnusten kokonaisarvoa, jotka ovat kunkin protokollan älykkäissä sopimuksissa, toimien sen kasvun, kysynnän ja käytön mittarina..

Tässä artikkelissa esitellään viisi suosituinta DeFi-projektia TVL: n suhteen ja selitetään niiden toiminnot ja ominaisuudet lukijoille, jotka haluavat nopean käsityksen tästä trendimaisemasta.

1. Yhdiste – Luotonanto poolin kautta

Kokonaisarvo lukittu USD: 683,4 miljoonaa dollaria

Lukittu kokonaisarvo (USD) yhdisteessä 90 päivän aikana. Lähde: DeFi Pulse

Yhdiste on hajautettu rahamarkkinaprotokolla, joka on rakennettu Ethereum-verkkoon. Sen avulla lainanantajat ja lainanottajat voivat olla vuorovaikutuksessa varallisuusjoukon kanssa ilman, että tarvitsee mitään keskusviranomaista. Vertaislainoinnista poiketen Compoundilla on likviditeettipooli, jota rahoittavat luotonantajat, jotka tallettavat omaisuutensa ja vastaanottavat ns. CTokeeneja vastineeksi. Näille rahakkeille kertyy korkoa ja ne voidaan lunastaa myöhemmin vakuuden ja voiton vuoksi.

Lainanottajat puolestaan ​​voivat ottaa minkä tahansa tuetun omaisuuserän likviditeettipoolista tallettamalla vakuusomaisuuden. Lainoille ei ole erityisiä ehtoja, kuten takaisinmaksupäivää tai eräpäivää, mutta lainanottajia rajoittaa tallettamalleen omaisuudelle asetettu vakuustekijä. Esimerkiksi, jos luotonsaaja tallettaa 100 ETH ja ETH: n vakuustekijä on 70%, lainanottaja voi ottaa minkä tahansa muun omaisuuden vastineeksi kyseisestä vakuudesta, jopa 70% sen kokonaisarvosta.

Lainanottaja maksaa myös koron, jolla lainanantajat kertyvät tuloja, ja nämä korot päätetään erikseen kullekin omaisuuserälle sen kysynnän ja tarjonnan perusteella.


Yhdistetyt markkinat heijastavat tarjonta- ja lainakorkoja. Lähde: Yhdiste

Yhdisteestä tuli äskettäin DeFin elpymisen julistekolikko, kun se julkaisi hallintotunnuksensa COMP: n, jonka meteorinen nousu alensi 100 dollarista peräti 372 dollariin alle 10 päivässä. Samoin pöytäkirjaan lukittu kokonaisarvo nousi myös alle 100 miljoonasta dollarista 15. kesäkuuta nykyiseen kaikkien aikojen korkeimpaan tasoonsa lähellä 700 miljoonaa dollaria. COMP-hinta on kuitenkin sittemmin korjattu merkittävästi, ja se on tällä hetkellä noin 185 dollaria.

2. Maker – Luotonanto stablecoinin kautta

Kokonaisarvo lukittu USD: 629,3 miljoonaa dollaria

Makerissa lukittu kokonaisarvo (USD) yli 90 päivää. Lähde: DeFi Pulse

MakerDAO on hajautettu autonominen organisaatio, joka on rakennettu Ethereum-verkostoon. Maker-protokollan toiminta keskittyy ensisijaisesti DAI: han, sen alkuperäiseen stablecoiniin, jonka arvo on algoritmisesti sidottu Yhdysvaltain dollariin. DAI on verrattavissa muihin USD: n kanssa sidottuihin vakiomarkkinoihin, kuten Tether (USDT), paitsi että se ei väitä saavansa todellisia dollareita.

Alustan toinen merkki on MKR, joka antaa haltijoille äänestysoikeuden hallintotapa-asioissa, kuten vakuussuhteessa, vakausmaksuissa ja säästöasteissa. MKR toimii toisinaan myös vastapainona varmistaakseen, että DAI: n arvo pysyy vakaana.

Kuka tahansa voi ottaa DAI: n lainana tallettamalla vakuudeksi ETH: n tai muun omaisuuden, jota Makerin DAI-keskittynyt DApp Oasis tukee. Nykyinen vakuusaste DAI-lainojen ottamiseksi Oasisilta on 200%. Lainanottajan on myös maksettava toistuva vakausmaksu. Tätä DAI: ta voidaan sitten käydä kauppaa, vaihtaa ja lainata hajautetuilla laina-alustoilla, kuten Compound, tai tallettaa Oasis: n “Save” -tuotteeseen korkojen ansaitsemiseksi..

200 prosentin vakuuden lisäksi DAI: n vakautta tukevat myös MKR-rahakkeet. Jos vakuusvarojen arvo laskee merkittävästi, MKR-rahakkeita lasketaan liikkeeseen ja myydään markkinoilla vakuuksien lisäämiseksi ja DAI: n hinnan palauttamiseksi 1 dollarin tappiolle.

Yksi Makerin mielenkiintoisimmista näkökohdista on sen tokenomiikka ja MKR: n ja DAI: n suhde. Koska MKR on hallintotunnus, MKR-haltijat investoidaan oletuksena projektin menestykseen ja kasvuun. Alustan suunnittelun mukaan heidän päätöksensä laatu heijastuu MKR: n hintaliikkeisiin – kasvua edistävät päätökset johtavat DAI-tuotannon kasvuun, mikä puolestaan ​​kerää enemmän vakausmaksuja, joita käytetään sitten ostamaan MKR-rahakkeita markkinoilta takaisin lopulta poltetaan.

MKR-rahakkeiden säännöllinen polttaminen nostaa väistämättä niiden hintaa vähentämällä tarjontaa ja palkitsemalla siten haltijoita heidän hyvästä hallinnostaan. Vastaavasti huonot hallintopäätökset tai MKR-rahakkeiden liikkeeseenlasku DAI: n pudottavien vakuuksien tasapainottamiseksi hidastaa tätä palamisnopeutta ja vaikuttaa siten negatiivisesti MKR: n hintaan.

Tämä dynaaminen – ja sen automatisoitu, algoritmeihin perustuva luonne – tekee Makerista erottuvan salaus- ja DeFi-tilassa.

MKR käy tällä hetkellä kauppaa noin 467 dollaria, laskua -74% tammikuun 2018 kaikkien aikojen korkeimmasta 1798 dollarin tasosta, mutta 176% maaliskuun 2020 alimmasta 168,36 dollarista..

3. Synthetix – hajautetut johdannaiset

Kokonaisarvo lukittu USD: 392 miljoonaa dollaria

Lukittu kokonaisarvo (USD) Synthetixissä 90 päivän aikana. Lähde: DeFi Pulse

Havvenilta tuotemerkillä varustettu Synthetix on hajautettu johdannaisalusta ja -vaihto, joka on rakennettu Ethereum-verkostoon. Käyttäjät voivat lukita tai panostaa SNX-tunnuksia tuottaakseen ns. Syntejä, jotka ovat lohkoketjuihin perustuvia johdannaisia. Synths seuraa reaalimaailman omaisuuden arvoa, mukaan lukien fiat-valuutat, digitaaliset valuutat, osakkeet, indeksit ja hyödykkeet.

Esimerkiksi käyttäjä, joka haluaa laskea liikkeeseen 5 000 dollaria USD Synths (sUSD) -arvoa, voi panostaa SNX-rahakkeita 800 prosentin arvosta vakuudeksi – tämä on nykyinen vakuussuhde – eli 40 000 dollaria. Näitä synteettejä voidaan sitten käydä vapaasti kaupan käyttäjien välillä alustan hajautetussa pörssissä, ja niitä voidaan käyttää ostamaan muita synteettejä – kuten synteettistä kultaa (sXAU) – ja maksamaan valuuttakurssimaksuja, jotka jaetaan SNX: n haltijoille heidän sidottujen rahakkeidensa suhteessa.

sXAU / sUSD-kaavio Synthetix Exchangessa. Lähde: Synthetix Exchange

Yllä oleva kaavio näyttää sXAU / sUSD-markkinat Synthetix Exchangessa, ja minkä tahansa kaupan palkkiot, kuten korostettu, on jaoteltu pörssimaksuihin ja verkkomaksuihin, joista entiset menevät XAU Synthsin liikkeeseen laskeneille SNX-haltijoille.

Vaihtopalkkioiden ansaitsemisen lisäksi suurin kannustin käyttäjille pitää SNX: ää on mahdollisuus, että sen hinta nousee alustan kasvun seurauksena. Kun projektiin lukittujen SNX-rahakkeiden määrä kasvaa, rahakkeista tulee markkinoilla harvinaisempia – teoriassa nostamalla niiden hintaa.

On myös huomattava, että syntetisaatioiden luominen voi olla pitkä tai lyhyt, jolloin ”s” -variantit, kuten sUSD, merkitsevät pitkiä positioita (koska ne seuraavat suoraan kohde-etuuden hintaa) ja ”i” tai käänteiset syntetisaattorit, kuten iUSD, merkitsevät lyhyet positiot (koska ne seuraavat kohde-etuuden hintaa käänteisesti). Nämä pitkät ja lyhyet jakaumat sekä muut hyödylliset tilastot ovat julkisesti nähtävissä Synthetix-kojelauta. Kirjoitushetkellä yli 78% SNX-tarjonnasta on sidottu alustalle.

SNX-rahakkeiden arvo on tällä hetkellä 2,90 dollaria kohti KolikkoGecko, nousi yli 770% heinäkuun alusta 2019 noin 0,33 dollarin hintaan.

4. Tasapainotin – Hajautettu algoritminen vaihto

Yhdysvaltain dollareihin lukittu kokonaisarvo: 161,6 miljoonaa dollaria

Lukittu kokonaisarvo (USD) Balancerissa yli 90 päivän ajan. Lähde: DeFi Pulse

Maaliskuussa 2020 lanseerattu Balancer ottaa automaattisen markkinatuotannon käsitteen ja toteuttaa sen salaustilaan Ethereum-verkon avulla.

Balancer-alustalla likviditeettipalvelujen tarjoajat (ts. Pääoman omistajat) luovat yksityisiä pooleja (tai osallistuvat jaettuihin pooleihin), joissa lukitsevat omaisuutensa, määrittelevät kunkin poolin omaisuuden osuuden (tai painon) ja asettavat kaupankäyntimaksut . Käyttäjät voivat lukita vähintään kaksi ja enintään kahdeksan erilaista ERC-20-tunnusta altaaseen. Kun poolin kunkin tunnuksen arvo muuttuu hinnan nousun tai arvon alenemisen myötä, Balancer myy tai ostaa ne kolmannen osapuolen kauppiaille palauttaakseen poolin ennalta määritettyihin mittasuhteisiin. Prosessin aikana likviditeetin tarjoaja ansaitsee kauppiaiden maksamat palkkiot, jotka oletuksena myös tasapainottavat poolia uudelleen.

Esimerkkinä voidaan mainita pooli, jossa on kaksi tunnusta, MKR ja DAI, joiden painoarvo on 50%. Tämä tarkoittaa, että Balancer varmistaa, että altaan kokonaisarvo puolittuu aina kahden merkin välillä.

Tasapainottavat julkiset altaat jakoineen. Lähde: Tasapainonvaihto

Jos jommankumman varatun tunnuksen arvo kasvaa tai laskee, allokointiprosentti vaihtelee luonnollisesti. Tällöin Balancer tulee pelaamaan myymällä liikaa varattua tunnusta kauppiaille tai ostamalla vähemmän varattua tunnusta kauppiailta.

Tasapainottaja saavuttaa aktiivisesti tämän “tasapainon” määrittelemällä swap-hinnat poolin merkkiparien välillä kannustaa kauppiaita ostamaan ja myymään poolin likviditeettiä, kuten alla on esitetty..

Tasapainonvaihtomekanismi. Lähde: Tasapainonvaihto

Yllä oleva kuvakaappaus heijastaa Balancerin vaihtomekanismia, jossa kauppiaalle, joka myy 10000 SNX-tunnusta (kotoisin aiemmin käsitellystä Synthetix-alustasta) KNC: lle, annetaan automaattisesti laskettu vaihtohinta (1 SNX = 1,13682 KNC) ja hän voi suorittaa tämän kaupan käyttämällä vaihtelevia allokaatioita neljältä protokollan valitsemalta Balancer-poolilta.

Tuottojen osalta kaikki jatkuvassa tasehallintaprosessissa syntyvät palkkiot menevät suoraan likviditeetin tarjoajille. Siellä on myös poistumismaksu, jota sovelletaan, kun likviditeetin tarjoaja poistuu poolista. Tämä poistumismaksu jaetaan jäljellä olevien likviditeetin tarjoajien kesken, ja osa siitä menee myös Balancer Labsille.

Balancer Governance Token (BAL) antaa haltijoille mahdollisuuden osallistua protokollan hallinto- ja päätöksentekoprosesseihin. Koska likviditeetin tarjoajia pidetään Balancerin tärkeimpinä sidosryhminä, projekti esittelee sen, mitä se kutsuu “Likviditeetin kaivokseksi”, jossa likviditeetin tarjoajat ansaitsevat BAL-rahakkeita lukittujen varojen osuuden perusteella.

Yhden BAL: n arvo oli 0,60 dollaria Balancerin siemenrahoitussarjan aikana, ja tällä hetkellä se käy kauppaa 9,72 dollaria.

5. Aave – hajautetut rahamarkkinat

Yhdysvaltain dollareihin lukittu kokonaisarvo: 158,2 miljoonaa dollaria

Lukittu kokonaisarvo (USD) Aavessa. Lähde: DeFi Pulse

Kuten Compound and Maker, Aave – uusi tuotemerkki ETHLendistä, joka aloitettiin marraskuussa 2017 – on toinen hajautettu luotonanto (tai rahamarkkinat), joka käyttää älykkäitä sopimuksia Ethereum-verkossa. Luotonantajat voivat tallettaa varansa likviditeetin tarjoamiseksi ja puolestaan ​​saada tokenit, jotka korottavat korkoa ja alkavat kasvaa. Sen sijaan, että antaisi kiinnostuksen kerääntyä samaan lompakkoon kuin tunnukset, tämä “kiinnostuksen virta” voidaan myös ohjata eri osoitteeseen, joka tallennetaan erikseen.

Lainanottajat voivat toisaalta ottaa yli- ja alivakuudellisia lainoja, jolloin he voivat saada jopa 75% vakuuksiensa arvosta lainoina tai toteuttaa “pikalainoja”, jotka ovat yleensä varattu kehittäjille kehittyneisyytensä vuoksi.

Aave-markkinat heijastavat talletus- ja lainakorkoja. Lähde: Aave

Pikalainat ovat epäilemättä mielenkiintoisempia tarjouksia Aave. Yksinkertaisesti sanottuna pikalaina on vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että lainanottajan ei tarvitse asettaa pääomaa lainan ottamiseksi. Laina on kuitenkin palautettava kokonaisuudessaan lisämaksulla ennen koko tapahtuman päättymistä – koko prosessi tapahtuu samanaikaisesti useiden älykkäiden sopimusten kanssa, jotka kaikki toteutetaan yhdessä.

Pikalainoilla voidaan hyötyä arbitraasimahdollisuuksista ilman pääoman lisäämistä. Kehittäjä voi esimerkiksi huomata hintaeron kahden omaisuuden välillä kahdella eri alustalla, mutta hänellä ei ole pääomaa hyödyntää sitä. Kehittäjä voi sitten käyttää ohjelmoitua pikalainaa lainan ottamiseksi yhdessä tunnuksessa, vaihtaa sen toiseen, myydä uudet tunnukset kannattavammassa pörssissä, muuntaa takaisin alun perin lainatuksi tunnukseksi ja palauttaa sen pienellä maksu kerralla älykkäiden sopimusten avulla. Tässä prosessissa kehittäjä tasoittaa ylimääräiset rahakkeet, jotka ansaitsivat hyödyntämällä toisen pörssin hintaeroa.

LEND on Aaven alkuperäinen tunnus ja oikeuttaa haltijat alennettuihin maksuihin, kun taas ylimääräiset hallinto-oikeudet on tarkoitus lisätä pian. Kirjoitushetkellä LEND käy kauppaa 0,19 dollarilla, yli 5500% elokuun 2019 kaikkien aikojen alimmasta 0,0033 dollarista..

Onko DeFi hypeen arvoinen?

Tähän yli 2 miljardin dollarin kysymykseen on vaikea vastata, koska suuri osa viimeaikaisesta hyökkäyksestä DeFin ympärillä johtuu COMP: n otsikoista sen äkillisestä, keinottelun aiheuttamasta noususta. Vaikka taustalla oleva tekniikka ja sen käyttö näissä hankkeissa tarjoavat jännittävän esikatselun rahoituksen tulevaisuudesta, olisi liian optimistista pitää DeFi-markkinarako valmiina siirtymään valtavirtaan ja muuttamaan koko rahoitusympäristöä.

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin asetti tämän ytimekkäästi a viimeinen twiitti, korostamalla hypeiden ja pelin luontaisten riskien tilapäisyyttä. Tasapainottaja hakata vain viime kuussa pitäisi toimia muistutuksena näistä riskeistä ja siitä, että kapealla on paljon enemmän stressitestejä, ennen kuin se voi olla valmis valtavirtaiseen harkintaan.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta. Seuraa OKEx Insights -ohjelmaa Viserrys ja Sähke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map