Ensimmäinen DCEP-pankkiautomaatti kokeiltiin Shanghaissa, Shanghaissa, rahoituksen estoketjun käynnistys

Viikoittainen katsaus blockchain- ja cryptocurrency -uutisista Kiinasta ja Hongkongista

China Market Watch -kuva

Se on ollut tapahtumarikas viikko kiinalaiselle blockchain- ja kryptovaluutta-teollisuudelle. 

Kiinan maatalouspankki – yksi maan "Iso neljä" pankit – suorittivat talletus- ja nostokokeita Kiinan digitaalisen valuutan sähköisille maksuille tai DCEP: lle. Koe on tällä hetkellä saatavilla useissa AgBankin pankkiautomaateissa Shenzhenissä.

Kiinan itärannikolla Shanghain hallitus myönsi 5 miljoonan dollarin tutkimusapurahan blockchain startup Confluxille.

Samaan aikaan 500.com – kiinalainen urheilulottoyritys, joka on listattu New Yorkin pörssissä – teki noin 14,4 miljoonan dollarin arvoisen Bitcoin-kaivoskoneiden ostosopimuksen..

Tässä on kaikki mitä olet unohtanut koskien näitä tarinoita ja paljon muuta tämän viikon painoksessa OKEx Insightsin China Market Watch -lehdessä.

Agricultural Bank of China mahdollistaa DCEP: n ATM-kokeilut

Kiinan maatalouspankki on kuulemma DCEP: n tallettamisen ja nostamisen kokeilu käyttäjien sekki- ja säästötileiltä. Palvelu on tällä hetkellä saatavana useissa AgBankin automaateissa Shenzhenissä.

AgBank aikoo laajentaa DCEP-kokeilun koskemaan yleishyödyllisiä maksuja ja sähköisen hallinnon palveluja.

Tärkeimmät takeaways

  • Tämä on ensimmäinen DCEP-tutkimus, johon osallistuvat pankkiautomaatit.
  • AgBank ilmoitti äskettäin DCEP-tutkimuslaboratorion perustamisesta Shenzheniin – mikä kiristää kilpailua tällä alueella Kiinan rakennuspankin kanssa.

Conflux saa 5 miljoonan dollarin tutkimusapurahan Shanghaista

Shanghain tiede- ja teknologiakomitea on yhdessä Changningin piirihallituksen kanssa myöntänyt 5 miljoonaa dollaria blockchain-käynnistyksen Confluxille. Rahoitus tulee kuulemma käytetään projektin verkostoon rakennetun ilmailualan toimitusketjun tutkimuksen tukemiseen.

Tärkeimmät takeaways

  • Confluxista, jolla on jo meneillään oleva tutkimuskumppanuus Shanghain hallituksen kanssa, on tulossa suosittu hanke hallitukseen liittyville aloitteille. 
  • Molemmat osapuolet kumppanina perustaa Tree Graph Research Institute syyskuussa 2020. Tutkimuslaitos oli yksi 57 yksiköstä lueteltu Shanghain "Teknologian innovaatioiden suunnitelma" joulukuussa.
  • Pekingissä toimiva startup on ystävällinen myös muiden kuntien hallitusten kanssa. Esimerkiksi Conflux sai virkamiehen hyväksyntä Hunanin hallitukselta blockchain-laboratorioiden perustamisesta.

NYSE: n listalla oleva arpajayritys ostaa Bitcoin-kaivoskoneita

Kiinalainen urheilulottoyritys 500.com on astui sisään lopulliseen ostosopimukseen Bitcoin-kaivoskoneiden hankkimisesta. NYSE: n pörssiyhtiö odottaa laskevan liikkeeseen noin 14,4 miljoonaa dollaria A-sarjan kantaosakkeistaan ​​ostoksen suorittamiseksi. 

Myyjän tietoja ei paljastettu, ja oston odotetaan valmistuvan vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Tärkeimmät takeaways

  • Kun kaivoslaitteiden ostot on saatu päätökseen, 500.com omistaa Bitmainilta S17-, T17- ja S9-kaivosmallit. Se omistaa myös M20: t MicroBT: ltä. 
  • osakekurssi 500.com-sivusto nousi 11% ilmoituksen jälkeen.

500.comin osakekanta kasvoi merkittävästi 5. tammikuuta 2021 lähtien. Lähde: Google

Autojen myynti Kiinassa kasvoi yhdeksättä peräkkäistä kuukautta

Hongkongin ja Kiinan osakemarkkinat kasvoivat maltillisesti tällä viikolla. Kirjoitushetkestä lähtien Shanghai SE Composite ja CSI 300 käyvät kauppaa tällä hetkellä 3 599: lla ja 5 578: lla – viikoittaiset voitot ovat vastaavasti 1,35% ja 2,96%. Hongkongissa Hang Seng -indeksi nousi tällä viikolla 1,98% ja on tällä hetkellä 28241.

Hongkongin ja Kiinan osakemarkkinat nousivat hieman tällä viikolla. Lähde: Trading Economics, Investing.com

Tärkeimmät takeaways

  • Vaikka kuukausittainen automyynnin kasvu on tukenut maan markkinoita, vuotuinen automyynti Kiinassa kutistui 6,8% viime vuodesta. Lasku johtui COVIDiin liittyvästä tehtaiden ja yritysten sulkemisesta vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.
  • Sähköajoneuvojen myynti Kiinassa nousi 1,17 miljoonaan yksikköön. Tämä luku todennäköisesti kasvaa edelleen Teslan jälkeen odottamaton laukaisu Y-mallinsa sähkömoottoreista Y 1. tammikuuta 2021.

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner