DeFi-yhteisö odottaa innokkaasti Ethereum 2.0: n käynnistämistä massiivisen muutoksen jälkeen

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusteollisuudesta.

DeFi-markkinoiden tilannekuva

Hajautetut rahoitusmarkkinat laskivat tällä viikolla, kun DeFi-tuotteiden lukittu kokonaisarvo laski 13,80 miljardista 12,51 miljardiin dollariin. 

Maker jatkoi johtoasemaansa DeFi-alalla 19 prosentin markkinaosuudella. Compound puolestaan ​​säilytti markkina-asemansa luotonannossa 52 prosentin osuudella.

Hajautettujen pörssien viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntivolyymi kasvoi 36%, ja Uniswap säilytti 39%: n kaupankäyntimääränsä. Käyrä korvasi SushiSwapin tämän viikon suurimpana likviditeettipoolina.

DeFi-alueelle lukittu kokonaisarvo laski tällä viikolla, kun taas DEX: ien viikoittainen kaupankäyntimäärä kasvoi 36%. Lähde: DeFi Pulse ja DeBank

Ethereum 2.0: n vaiheen 0 julkaisu on erittäin odotettua

DeFi-yhteisö odottaa innokkaasti Ethereum 2.0 Phase 0 -käynnistystä, joka todennäköisesti tapahtuu suunnitellusti 1. joulukuuta. Ethereum-protokollan päivitys, joka tunnetaan myös nimellä Tyyneys, siirtyy verkostoon panoskokeen konsensusmekanismiin, joka korvaa nykyisen työtodistusmallin. 

Siellä on neljä vaihetta Ethereum 2.0 -päivityksen. Aktivoi majakkaketju, sen talletussopimus, vapautettu 5. marraskuuta vaatii talletuskynnyksen 524,288 eetteriä (ETH). Kirjoitusajankohtana 741 728 ETH on ollut sidottu talletussopimuksessa. Ethereumin yhteisluoja Vitalik Buterinin mukaan majakkaketju tulee olemaan käynnistettiin 1. joulukuuta. 

Majakkaketju on PoS-lohkoketju, joka kulkee rinnakkain olemassa olevan Ethereum-verkon rinnalla. Se ei vaikuta Ethereum-verkon nykyisiin käyttäjiin ja DeFi-sovelluksiin. Vahvistimet ovat Ethereum-verkon ensisijaisia ​​sidosryhmiä, jotka vastaavat tapahtumien validoinnista. Ethereum 2.0 -vahvistimeksi tulemisen on oltava vähintään 32 ETH talletussopimuksessa.

Hidas alku ETH-talletuksille

Ethereum 2.0 -talletussopimuksen alkamisen jälkeen 5. marraskuuta talletuskynnyksen saavuttaminen oli hidasta kahden ensimmäisen viikon aikana. 17. marraskuuta mennessä talletussopimukseen oli sidottu hieman yli 100 000 ETH – vain 19% vaaditusta talletuskynnyksestä.

Syy alun perin vähäiseen osallistumiseen prosessiin voidaan selittää sidosryhmään kuuluvan ETH: n varoaikojen epävarmuuteen. Kuten huomioitu Codefi, jos erilaiset DeFi-protokollat ​​tarjoavat korkeamman panoksen kuin Ethereum 2.0, ETH-haltijat voivat sijoittaa kolikkonsa sen sijaan DeFi-protokolliin. MyCrypton toimitusjohtaja Taylor Monahan suoritti epävirallinen kysely Twitterissä ja ehdotti, että suurin osa käyttäjistä ei pidä Ethereum 2.0: ta kannattavana investointina johtuen epävarmuudesta peruuttamisajoista sidotulle ETH: lle.

Dramaattinen muutos vauhdissa


Huolimatta alhaisen panostuksen osallistumisesta alkuvaiheessa Ethereum 2.0 sai vauhtia sen jälkeen, kun yli 600000 ETH oli nopeasti sidottu viimeisen viikon aikana.

Yli 700 000 ETH on nyt sidottu Ethereum 2.0: n talletussopimukseen. Lähde: Eetteriskannaus, OKEx Insights

Yksi syy talletusten dramaattiseen nousuun on, että Ethereum 2.0: n panostuksen odotettu vuotuinen tuotto on paljon suurempi kuin DeFi-protokolliin panostamisen. Kirjoitushetkestä lähtien, liittyminen pöytäkirjaan tarjoaa 19,98% vuotuinen tuotto – parempi kuin DeFi-protokollat, kuten Aave, DAI ja yearn.finance.

Ethereum 2.0: n panostuksen vuotuinen tuotto on korkeampi kuin DeFi-protokollissa. Lähde: Panospalkinnot

Ethereum 2.0: n osakkeiden odotetun korkeamman odotetun tuoton lisäksi kolmansien osapuolten omistusosuuksien tarjoaminen lisäsi myös talletuksia. Kuten totesi Staking Rewards -sovelluksella on kolme vaihtoehtoa, joilla käyttäjät voivat tulla validoijiksi sen sijaan, että itse suorittavat validointisolmut:

  • Validator-as-a-service (käyttöliittymäratkaisu)
  • Validator-as-a-service (API-ratkaisu)
  • Valmiiksi määritetyt validointisolmut

Validator-as-a-service -ratkaisut ovat puolirangaistuksia. Tämä tarkoittaa, että VaaS-ratkaisujen tarjoajat pitävät käyttäjien validointiavaimia ja käyttäjät omistavat nostonsa avaimet säilyttäen samalla varojensa täyden hallinnan. Vaikka UI VaaS -ratkaisut kohdistavat suurille nettovarallisille sijoittajille, useimmat API-ratkaisut kohdistuvat instituutioihin. Toisaalta käyttäjien ei tarvitse suorittaa validointisolmujen alustavaa teknistä määritystä, jos he käyttävät ennalta määritettyjä validointisolmuja, kuten Launchnodes ja Avado.

Kun käyttäjät tallettavat 32 ETH: ta ja heistä tulee Ethereum-verkon validoija, he saavat palkkioita verkon tukemisesta (tai rangaistuksia, jos he ovat offline-tilassa tai toimivat haitallisesti). Vaiheessa 0 validoijat voivat tehdä erota vastuunsa, mutta he eivät voi palauttaa validointiasemaansa lopetettuaan – eivätkä ne voi nostaa alkuperäistä osuuttaan ennen vaiheen 1.5 päivityksen käynnistämistä – mikä on odotettavissa vuoden 2011 lopulla tai vuoden 2022 alussa. Jos käyttäjät jatkavat Ethereum 2.0 -verkon validoijina, he voivat kuitenkin peruuttaa heidän panospalkkionsa vaiheen 0 aikana. 

Hajautetut ennustemarkkinat loistavat jälleen

Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen hajautetut ennustusmarkkinat loistavat edelleen DeFi-yhteisön keskuudessa odotetun Ethereum 2.0: n julkaisun myötä. Polymarketin mukaan 96% osallistujista odotti onnistuneen Ethereum 2.0 -geneesin käynnistämisen 1. joulukuuta, ja tämän ennustetapahtuman kaupankäyntimäärät ylittivät 540 000 dollaria.

96% Polymarketin osallistujista on optimistisia Ethereum 2.0: n genesis-tapahtuman onnistuneesta käynnistämisestä 1. joulukuuta. Lähde: Polymarket

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map