DeFi-lainamarkkinat saavuttavat uusia korkeuksia uuden CeFi-kilpailun keskellä

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusteollisuudesta.

DeFi-markkinoiden tilannekuva

Hajautetut rahoitusmarkkinat pitivät noususuuntaansa tällä viikolla, kun DeFi-tuotteiden lukittu kokonaisarvo nousi 12,01 miljardista 13,65 miljardiin dollariin. 

Uniswap säilytti markkinajohtajan asemansa 22 prosentin markkinaosuudella USD: n kokonaisarvosta. Hajautetulla pörssillä oli myös suurin likviditeettipooli, ja sen kaupankäyntivolyymi pysyi 48 prosentissa. Erityisesti viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntimäärä DEX-markkinoilla nousi 5% tällä viikolla.

Hajautetussa luotonannossa yhdiste jatkoi johtoaan 56 prosentin markkinaosuudellaan.

Luotonannon kasvun vauhdittamana DeFi-markkinat kasvoivat kokonaisarvo lukittuina 13,6%Luotonannon kasvun vauhdittamana DeFi-markkinat kasvoivat kokonaisarvo lukittuina 13,6%. Lähteet: DeFi Pulse ja DeBank

DeFi-luottomarkkinat saivat jälleen jonkin verran hyppyjä tällä viikolla syyskuun puolivälissä tapahtuneen lyhytaikaisen jäähtymisen jälkeen. Kuten tiedon tarjoaja DeFi Pulse on ilmoittanut, kokonaisarvo lukkiutuu vain hajautettuihin lainausprotokolliin saavuttanut kaikkien aikojen korkein 5,1 miljardia dollaria. 

DeFi- ja luotonantomarkkinoilla lukittu kokonaisarvo nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 13,65 miljardia dollaria ja 5,1 miljardia dollariaDeFi- ja luotonantomarkkinoilla lukittu kokonaisarvo nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 13,65 miljardia dollaria ja 5,1 miljardia dollaria. Lähde: DeFi Pulse, OKEx Insights

Hajautettu luotonantoprotokolla Maker saavutti myös tärkeän virstanpylvään tällä viikolla. Sen stablecoin, Dai, ylitti $ 1 miljardin markkina-arvon keskiviikkona kohti CoinGeckon tiedot.

DeFi-lainaprotokollat ​​kohtaavat keskitetyn kilpailun

Vaikka hajautetut luotonantomarkkinat palauttivat positiivisen vauhdinsa, DeFi-lainausprotokollat ​​ovat kohdanneet kiristettyjen pörssien ja stablecoin-liikkeeseenlaskijoiden kiristynyttä kilpailua.

Stablecoin USDC: n liikkeeseenlaskija Circle aikoo esitellä korkean tuoton yritystilin rakentaminen. Ehdot vaihtelevat 8,5 prosentin vuotuisesta prosenttiosuudesta avoimille ehdoille 12 kuukauden 10,75 prosentin APY-tilille. Lisäksi USDC-korkomaksut maksetaan viikoittain ja kertyvät päivittäin. 

Vertaamalla DeFi- ja CeFi-tuottoja

Sekä keskitetyn että hajautetun lainausalustan salaustarjousten myötä käyttäjät voivat nykyään helposti lainata tai lainata kryptovaluuttoja. Stablecoinit, joiden tarkoituksena on säilyttää arvo ajan myötä, ovat suosittuja salauksen lainanottajien ja lainanantajien keskuudessa. Kun luotonantomarkkinoille tulee enemmän korkean profiilin salausyrityksiä, käyttäjät voivat nyt verrata keskitettyjen ja hajautettujen rahoitusalustojen tarjoamia tuottoja.


DAI, USDT ja USDC ovat kolme vakiomallia, joita keskitetyt ja hajautetut rahoitusalustat tarjoavat eniten. DeFi-alustat tarjoavat yleensä korkeammat lainatuotot kuin CeFi-alustat. BZx-protokollalle rakennettu DeFi-laina-alusta Fulcrum tarjosi korkeimman tuoton DAI: lle ja USDC: lle – vastaavasti 17,11% ja 12,05%. Yhdiste v2 tarjoaa tällä hetkellä korkeimman tuoton USDT: lle, 12,9%.

DAI-, USDC- ja USDT-lainojen nykyiset tuotot tärkeimpien CeFi- ja DeFi-laina-alustojen joukossa 12. marraskuuta alkaenDAI-, USDC- ja USDT-lainojen tämänhetkiset tuotot tärkeimpien CeFi- ja DeFi-laina-alustojen keskuudessa 12. marraskuuta alkaen. Lähde: DeFi-hinta

Vakaan kolikoiden lainojen osalta Fulcrumilla on korkein kuukausittainen keskimääräinen tuotto DAI: n, USDC: n ja USDT: n lainalla..

Stablecoinin lainanotto oli ennen kaikkea käyttämätön alue CeFi-alustoille. Nämä alustat alkoivat kuitenkin kilpailla DeFi-alustojen kanssa, kun BlockFi ja Bitfinex ilmoittivat äskettäin USDT: n tuesta..

Nykyiset DAI-, USDC- ja USDT-lainatuotot tärkeimpien CeFi- ja DeFi-lainajärjestelmien joukossaNykyiset DAI-, USDC- ja USDT-lainatuotot tärkeimpien CeFi- ja DeFi-lainajärjestelmien joukossa. Lähde: DeFi-hinta

CeFi-laina-alustat tarjoavat ylimääräisen sijoittajansuojan

CeFi-alustat ovat alkaneet monipuolistaa salaustarjouksiaan lainanantajille ja lainanottajille, ja niillä on kaksi keskeistä etua DeFi-laina-alustoihin nähden.

Ensinnäkin keskitetyt salauslaina-alustat ovat vapaudenrajoittajia. Käyttäjien vakuudet pitää luotonantaja tai kolmannen osapuolen säilyttäjä. BlockFi: n tapauksessa sen huoltaja Gemini, saanut luottamuslisenssin New Yorkin osavaltion rahoituspalveluista – New Yorkin pankkilain 100 §: n mukainen vaatimus noudattaa erityisiä pääomareservitarpeita ja pankkitoimintaa koskevia vaatimuksia.

Lisäksi keskitetyillä salauslaina-alustoilla on tiukemmat vaatimukset kuin hajautetuilla alustoilla. Vaikka DeFi-laina-alustat ovat suurelta osin sääntelemättömiä, jotkut keskitetyt laina-alustat vaativat käyttäjiä noudattamaan rahanpesun torjuntaa koskevia säännöksiä, kuten Tunne asiakkaasi -tarkistuksia, paljastamalla henkilökohtaisia ​​tietoja. Esimerkiksi BlockFi vaatii käyttäjien on annettava sosiaaliturvatunnuksensa ja pankkitietonsa lainahakemuksen aikana.

Ovatko CeFi-laina-alustat uskottavia?

Sijoittajien lisäsuojasta huolimatta joidenkin keskitettyjen laina-alustojen uskottavuuden puute johti käyttäjien siirtymiseen DeFi-laina-alustoihin.

Esimerkiksi Cred (US) LLC, joka on Kalifornian rahoitusluotonantolain nojalla toimilupa jätetty luvun 11 konkurssisuoja Delawaressa. Luotonantaja on väliaikaisesti keskeyttänyt varojen sisään- ja ulosvirtaukset varojen väärinkäytön vuoksi. Lisäksi lompakko ja kaupankäyntialusta Uphold on lopettanut kumppanuutensa ja suunnittelee oikeustoimia Crediä vastaan ​​sopimusten rikkomisesta ja petoksesta. 

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map