DeFi-kaupankäynnin volyymit nousivat syyskuussa, mutta kokonaisvolyymi laski

Yhteenveto OKEx Market Microstructure -raportista syyskuulta 2020

Syyskuussa Bitcoinin (BTC) hintaan vaikutti voimakkaasti makrotaloudellinen ilmasto – lasku Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden ja kullan hinnan rinnalla. Se ilmoitti suurimman kuukausittaisen pudotuksensa (7,57%) maaliskuun jälkeen OKEx BTC Index -hinnan mukaan. 

BTC: n hinnan lasku syyskuun aikana vastaa OKExin kaupankäyntimäärän laskua. Spot-volyymi laski 15% edelliseen kuukauteen verrattuna. Lisäksi futuurimäärä laski 27% elokuusta. USDT-marginaalisilla swap-markkinoilla käytiin kuitenkin suuria nousuja erilaisten hajautettujen rahoituslippujen listalle ottamisen seurauksena – mikä johti 3%: n kasvuun koko swap-määrässä.

Eniten kauppaa oli futuurimarkkinoilla syyskuussa 2020Futuurimarkkinoilla oli eniten kauppaa syyskuussa 2020. Lähde: OKEx

Kaiken kaikkiaan osto- / myyntiriskit olivat hieman korkeammat (keskiarvon ja varianssin suhteen) syyskuun alun äärimmäisen volatiliteetin vuoksi. Suorituskyky puolestaan ​​parani.

Muodostui kymmenen parhaan kolikkomarginaalin keskimääräinen toteutusnopeusMuodostui kymmenen parhaan kolikkomarginaalin keskimääräinen toteutusnopeus "ammutut ryhmät" syyskuussa 2020. Lähde: OKEx

Tämän kuukauden yhteenvedossa kuukausittaisesta OKEx Market Microstructure -raportista OKEx Insights tarkastelee OKExin spot-, futuuri- ja swap-markkinoiden volyymeja ja trendejä koko syyskuun 2020.

DeFi-kaupankäynnin volyymi kasvoi merkittävästi syyskuussa

Syyskuussa spot-markkinoiden osuus oli 480 paria – 51 enemmän kuin elokuussa. Spot-kauppojen kokonaismäärä päättyi 45 miljardiin dollariin, mikä on 15%: n lasku elokuusta. Erityisesti BTC-spot-kaupankäynnin volyymi liukui 19% ja sen keskimääräinen päivävolyymi laski 432 miljoonaan dollariin.

Syyskuun keskimääräinen kysyntäero oli hieman korkeampi kuin elokuun keskiarvo. Esimerkiksi kysyntäero, kun kaupankäynnin kohteena oli 100 000 dollaria BTC: tä spot-hinnalla, oli 0,0254% verrattuna elokuun 0,0216%: iin. Tämä johtui suurelta osin valtavasta volatiliteetista 3. syyskuuta, jolloin Bitcoinin hinta laski 10,73%.

TRON (TRX) ja Polkadot (DOT) korvasivat Litecoinin (LTC) ja Chainlinkin (LINK) kuukauden alkuun altcoinien luettelossa. TRX nousi spot-volyymin kolmannelle sijalle sen jälkeen kun se ponnisteli hajautetuilla rahoitusmarkkinoilla ja käynnisti useita satoviljelyhankkeita. 

Lisäksi OKB: llä on suuri kysyntä uusien OKEx Jumpstart -projektien ja käyttäjäystävällisen Earn-sivun ansiosta.. 

"Majuri 6" ja kuukauden alkuun kolikot spot-kaupankäynnin mukaan olivat:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Eetteri (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Polkadot (DOT)
  5. OKB
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Bitcoin SV (BSV)
  9. NEO

Keskimääräiset päivittäiset volyymit olivat korkeammat syyskuun alussaKeskimääräiset päivittäiset volyymit olivat korkeammat syyskuun alussa. Lähde: OKEx


Syyskuun loppuun mennessä OKEx oli lisännyt yhteensä 50 DeFi-tunnusta verkkosivuston hajautettuun rahoitukseen.. 

Kiinnostus hajautettuun rahoitukseen räjähti syyskuussa, mikä heijastui myös OKExin DeFi-rahakkeiden kaupankäyntimäärään. Vaikka spot-markkinoiden kokonaismäärä laski, DeFi-spot-volyymi nousi syyskuussa 9%. Sen osuus kaikista spot-kauppamarkkinoista nousi 19 prosentista 25 prosenttiin.

OKEx julkaistiin syyskuun lopussa, ja siinä oli yhteensä kahdeksan kolikkomarginaalinvaihtoa ja 27 USDT-marginaalinvaihtoa DeFi-rahakkeille. Nämä listat johtivat myös merkittävään volyymin kasvuun, kun DeFi-rahakkeiden vaihtokauppamäärä kaksinkertaistui syyskuussa. Sen osuus swap-kaupan kokonaismäärästä kasvoi elokuun 7 prosentista 13 prosenttiin.

DeFi-kaupan osuus oli 25% kaikista spot-markkinoista syyskuussa 2020DeFi-kaupan osuus oli 25% kaikista spot-markkinoista syyskuussa 2020. Lähde: OKEx

OKExin DeFi Market Microstructure -raportin syyskuun täydellinen aineisto voi olla ladattu täältä.

BTC-hintojen pysähtyminen aiheutti futuurimäärien laskun

OKExin eniten kauppaa käyvän futuurin volyymit laskivat syyskuussa 27% – laskien 89 miljardiin dollariin. Lasku johtuu pääasiassa BTC: n hinnan pysähtymisestä ja suurten altcoiinien houkuttelevuuden heikkenemisestä mielenkiintoisempia DeFi-rahakkeita vastaan.

OKEx tarjosi yhteensä 174 futuurivälinettä – 20 instrumenttia enemmän kuin elokuussa – mikä antoi kauppiaille mahdollisuuden tehdä monimutkaisempia yhdistelmiä ja kauppoja eri voimassaoloaikoilla.

Futuurien joukosta kolikoilla tehdyt sopimukset olivat suositumpia kuin USDT-marginaaliset sopimukset. Esimerkiksi eniten vaihdettu BTC: n neljännesvuosittainen tulevaisuus (BTC_USD_200925) tuotti kokonaisvolyymin 11,76 miljardia dollaria – 2,25x enemmän kuin eniten vaihdettu USDT-marginaalinen neljännesvuosittainen tulevaisuus (BTC_USDT_201225). 

Futuurituotteiden keskimääräiset päivittäiset volyymit olivat suurimmat kuukauden alussaFutuurituotteiden keskimääräiset päivittäiset volyymit olivat suurimmat kuukauden alussa. Lähde: OKEx

Vaihda kaupankäyntimäärät ja likviditeetti

Syyskuussa OKEx tarjosi yhteensä 94 swap-instrumenttia – 31 instrumenttia enemmän kuin elokuussa, ja näistä 62 oli USDT-marginaaleja. Swap-kaupan kokonaisvolyymi kasvoi 3% 68 miljardiin dollariin.

Vaikka BTC: n kolikkomarginaalinvaihto on edelleen volyymiltään USDT-marginaalinvaihtoa edeltävä, se on täysin erilainen tarina altcoineille. Esimerkiksi Uniswapin (UNI) USDT-marginaalilla vaihtokaupan volyymi nousi 133 miljoonaan dollariin 13 pörssipäivän jälkeen sen jälkeen, kun se oli noteerattu OKEx: ssä – 5,68 kertaa enemmän kuin kolikoilla marginaalisella swapilla. Lisäksi UNI: n USDT-marginaalinen swap-volyymi sijoittui viidenneksi huolimatta siitä, että swap otettiin käyttöön vasta 18. syyskuuta. 

DeFi-kauppiaat käyttivät mieluummin USDT: tä. Näimme, että vuosirahoitus (YFI) ja DFI.money (YFII) ovat yhdeksännen ja kymmenennen sijan USDD-marginaalisilla swap-määrillä mitattuna. EOS: ssa havaittiin päinvastainen asia, johon kauppiaat pitivät parempana kolikoiden marginaaleja. 

USDT-marginaaliset swapit olivat korkeimpia kuukauden alussaUSDT-marginaaliset swapit olivat korkeimpia kuukauden alussa. Lähde: OKEx

Spredien suhteen USDT-marginaalinen BTC-vaihtosopimus jäi edelleen kolikoiden marginaalista. BTC_USDT_SWAP: n kysyntäero, kun käytiin kauppaa 300 000 dollarin arvoisella BTC: llä, oli 0,0284% – verrattuna matalampaan 0,0219%: iin BTC_USD_SWAP: lla. 

USDT-marginaalisilla swapilla on edelleen tiukemmat leviämiset BTC: lleUSDT-marginaalisilla swapilla on edelleen tiukemmat leviämiset BTC: lle. Lähde: OKEx

Lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita tarkemmista tiedoista ja OKEx-markkinatiedoista syyskuusta 2020, tässä raportissa käytetty täydellinen tietojoukko voi olla ladattu täältä.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map