DCEP voidaan käyttää verkossa Suzhoussa, Bank of China tarkistaa verot blockchainin kautta

Viikoittainen katsaus blockchain- ja cryptocurrency -uutisista Kiinasta ja Hongkongista

Digitaalinen valuutta Elektroninen maksu, Kiinan virallinen digitaalinen valuutta, on ottanut keskipisteen Kiinan ja Hongkongin salausyhteisön keskuudessa. Ensimmäisen DCEP-punaisten pakettien jakelun jälkeen Shenzhenissä Suzhoun hallitus julkaisee DCEP-punaiset paketit, joiden arvo on 20 miljoonaa RMB, ennen viikonlopun Double 12 -ostosfestivaalia. 

Samaan aikaan Hongkongin rahaviranomainen teki yhteistyötä Kiinan keskuspankin kanssa testatakseen DCEP: tä rajatylittävissä maksuissa. Samalla Bank of China – ei pidä sekoittaa PBoC: hen – saattoi päätökseen ensimmäisen blockchain-pohjaisen verotarkastuksen Tiibetissä.

Tässä on kaikki mitä olet unohtanut koskien näitä tarinoita ja paljon muuta tämän viikon OKEx Insightsin China Market Watch -lehdessä.

DCEP: n punaiset paketit voidaan käyttää verkossa Suzhoussa

Suzhoun hallitus juhlii Double 12 -ostosfestivaalia 12. joulukuuta ilmoitti että DCEP: n punaiset paketit, joiden arvo on 20 miljoonaa RMB, annetaan sen kansalaisille. Ilmoituksessa todettiin, että 100 000 DCEP-punaista pakettia, joiden arvo on 200 RMB, jaetaan arpajaisten kautta. Arpajaisten tulos ilmoitetaan 11. joulukuuta. 

Punaisten pakettien vastaanottajat voivat viettää DCEP-palvelunsa kauppakumppaneiden kanssa Suzhoussa ja verkkokaupoissa, kuten JD.com, 11.-27.12..

Tärkeimmät takeaways

  • Suzhoun DCEP-punaiset paketit voidaan käyttää verkkokaupoissa, kuten JD.com – mikä ei ollut mahdollista edellisessä DCEP-punapakettien luovutuksessa Shenzhenissä.
  • JD.com on aktiivisesti tutkinut DCEP: n integrointia liiketoimintaansa. Verkkokaupan jättiläinen on partnepunainen PBoC: n kanssa kehittämään mobiilisovellus ja blockchain-alusta DCEP: lle.

Hongkongin rahaviranomainen tekee yhteistyötä PBoC: n kanssa DCEP: n oikeudenkäynnissä

Hongkongin rahaviranomaisen toimitusjohtaja Eddie Yue sanoi a lausunto että se tekee yhteistyötä PBoC: n kanssa DCEP: n testaamiseksi rajatylittävissä maksuissa.

Yuen mukaan DCEP tarjoaa ylimääräisen vaihtoehdon Hongkongin ja Kiinan asukkaille tekemään rajat ylittäviä liiketoimia. Molemmat instituutiot valmistautuvat DCEP: n tekniseen kokeilutestiin, vaikka keskuspankin digitaalisen valuutan käyttöönotolle ei ole vielä aikataulua.

Tärkeimmät takeaways

  • Hong Kongin valtiovarainministeri Christopher Hui vihjasi HKMA: n ja PBoC: n DCEP-yhteistyöhön lokakuussa. Hän sanoi Lainsäädäntöneuvosto Q&Istunto 21. lokakuuta uskoo DCEP: n edistävän Kiinan ja Hongkongin keskinäisiä yhteyksiä rajat ylittävissä maksuissa.
  • Rajat ylittäviä maksuja koskeva DCEP-tutkimus toisti Hongkongin rahaviranomaisen strategisen painopisteen keskuspankin digitaalisissa valuutoissa. Vuoden 2020 alussa HKMA teki yhteistyötä Thaimaan keskuspankin kanssa "Inthanon-Lionrock-projekti," tutkimushanke rajatylittävän maksujen tehokkuuden parantamiseksi käyttämällä hajautettua kirjanpitotekniikkaa.

Bank of China suorittaa ensimmäisen blockchain-verotarkistuksen

Kiinan tiedotusvälineiden Xinhua mukaan Kiinan keskuspankin Tiibetin sivukonttori äskettäin valmistunut ensimmäinen blockchain-pohjainen verotarkastus rajat ylittävissä liiketoimissa. 

Tänä vuonna valtion valuutanhallinto on luotsi blockchain-pohjainen rahoitusalusta, joka sisälsi Tiibetin haaransa. Blockchain-kokeilu on tähän mennessä ottanut mukaan seitsemän pankkia Tiibetistä.

Kiinan keskuspankki on onnistuneesti vahvistanut verokulut tiibetiläisen catering-yrityksen tavaramerkkien rekisteröinnissä.


Avain takeaway

  • SAFE: n blockchain-pohjaisen talousalustan avulla verotarkistusprosessi lyhenee tavaramerkkien rekisteröinnissä kolmesta päivästä kolmeen minuuttiin. Todentamisprosessi on paperiton ja vähentää huomattavasti toimituskuluja.

Kiinan kuluttajahinnat laskevat ensimmäistä kertaa 11 vuoden aikana

Tällä viikolla osakemarkkinat sekä Kiinassa että Hongkongissa laskivat hieman. Lehdistöajasta lähtien Shanghai SE Composite ja CSI 300 ovat tällä hetkellä kauppaa 3373 ja 4965 – viikoittainen tappio 1,82% ja 2,02%. Hongkongissa Hang Seng -indeksi laski tällä viikolla 0,2% ja on tällä hetkellä 26515.

Kiinan ja Hongkongin osakemarkkinoiden lasku oli tällä viikolla vähäistä. Lähde: Trading Economics, Investing.com

Tällä viikolla laskeva kuluttajahintaindeksi Kiinassa kiinnitti osakemarkkinoiden toimijoiden huomion. Marraskuussa se pudonnut 0,5% edellisvuodesta – ensimmäinen lasku lokakuusta 2019 lähtien.

Tärkeimmät takeaways

  • Kiinassa laskeva kuluttajahintaindeksi johtuu elintarvikkeiden, kuljetusten, yleishyödyllisten palveluiden, terveydenhuollon ja koulutuksen hintojen laskusta. Erityisesti kuljetuskustannukset laskivat 3,9%, ja sianlihan hinta laski afrikkalaisen sian taudinpurkauksen vuoksi.
  • Kuluttajahintaindeksi on keskeinen indikaattori arvioitaessa kuluttajainflaatiota Kiinassa. Ruoka ja asunnot ovat tärkeimpiä osia Kiinan kuluttajahintaindeksissä – niiden osuus on vastaavasti 31,8% ja 17,2%.

Kuukausittaisen kuluttajahintaindeksin YoY% muutos Kiinassa. Lähde: Trading Economics, OKEx Insights

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map