BTC-valaat ja kaivostyöntekijät myytiin institutionaalisille ostajille vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä ketjun tiedoista

Katsaus viime vuoden ketjutietoihin tutkiakseen institutionaalista osallistumista BTC-markkinoihin

Kirjoittanut OKEx Insights | Voimanlähteenä Catallact 

Toukokuussa 2020 kuuluisa makrosijoittaja Paul Tudor Jones paljasti ostavansa BTC: tä suojauksena keskuspankin aiheuttamalta fiat-inflaatiolta. Hän sanoi myös, että tärkein kryptovaluutta muistutti häntä kulta 1970-luvulla.

Jonesin kommentit herättivät tuolloin teollisuusanalyytikoiden spekulointiaallon siitä, että institutionaaliset sijoittajat alkavat parveilla BTC-markkinoilla. OKEx Insights havaitsi tämän tapahtuvan syyskuussa 2020, jolloin käytimme Catallactin ketjutietoja havaitaksemme, että laitokset todella noudattivat Jonesin esimerkkiä. Siitä lähtien teollisuus on oppinut, että liiketiedeyritys MicroStrategy osti suuria summia BTC: tä yhdessä institutionaalisten ostojen kanssa Massachusetts Mutual Life Insurance Company -yhtiöltä..

Vuodesta 2021 alkanut institutionaalisen mielenkiinnon ilmeinen nousu OKEx Insights on jälleen käyttänyt Catallactin ketjutietoja syventääkseen kertomusta, jonka mukaan laitokset ostavat BTC: tä. Halusimme kuitenkin selvittää, kuka oli myynyt viimeisimpään härkäajoon vuonna 2020.

Tässä on, mitä saimme selville.

Huomautus ketjun tietojen tulkinnasta

Ennen kuin aloitamme, selvennetään ensin, miten tulkitsemme ketjutietoa.

Tämä raportti on tutkimukseen perustuva, mutta ketjutiedot eivät voi kertoa meille kaikkea. Sellaisena analyytikoiden on aina oltava varovaisia ​​tehdessään johtopäätöksiä – ja tiettyjen spekulaatioiden on oltava olemassa, jotta nämä johtopäätökset voidaan tehdä.

Vaikka tavoitteemme on esimerkiksi tutkia institutionaalisia investointeja BTC: hen, emme voi käyttää suuria ketjun BTC-tapahtumia erottaaksemme puhtaasti ostot ja myynnit. Emme myöskään voi poistaa koottuja tapahtumia suurilta kryptovaluutan pörsseiltä, ​​aivan kuten emme voi aina huomata, mitkä liikkeet ovat laitoksilta tai hedge-rahastoilta. Tästä huolimatta voimme edelleen tehdä huolellisia havaintoja ja esittää hypoteettisia johtopäätöksiä.

Lisäksi tutkimamme tiedot päättyvät joulukuussa 2020. Sellaisena se ei ota huomioon mitään toimintaa vuonna 2021 – vaikka voimme syventyä uuteen vuoteen, kun enemmän aikaa etenee.

Voit lukea OKEx Insightsin aikaisemman ketjututkimuksen Catallactilla – joka kattaa vuoden 2020 alkupuoliskon, COVID-kaatumisen ja johdon BTC: n uusimpaan paraboliseen ralliin – seuraamalla tätä linkkiä.

BTC meni paraboliseksi instituutioiden kokoisten liiketoimien kasvaessa


Aluksi tarkastellaan ensin prosenttiosuutta transaktioiden kokonaisarvosta, joka on yli 1000 BTC-ketjua – mikä voidaan luokitella lujasti yksityissijoittajien ja kauppiaiden ulkopuolelle. Tällöin käy heti ilmi kaksi asiaa:

  1. Yli 1000 BTC: n ketjutapahtumien prosenttiosuus nousi nousuun vajaasta 5 prosentista kesäkuun 2020 lopussa korkeimpaan yli 45 prosenttiin syyskuussa 2020.
  2. Yli 1000 BTC: n ketjutapahtumien prosenttiosuus ei ole koskaan katsonut taaksepäin kesäkuun 2020 lopusta lähtien – pysynyt yleisenä 30–40 prosentin välillä sen jälkeen, kun se ylitti 45 prosentin syyskuussa 2020.

Johtopäätös, jonka voimme tehdä näistä ketjutiedoista, on se, että institutionaaliset sijoittajat todella kasaantuvat BTC-tilaan sen jälkeen, kun Paul Tudor Jones ilmoitti sisäänkäynnistään – ja he eivät pysähtyneet, kun 2020 oli lähellä.

Lisäksi voidaan olettaa, että laitokset olivat tarjouskilpailussa ja ostivat suuria määriä BTC: tä – toisin kuin myynti -, koska johtavan kryptovaluutan hinta nousi parabolisella tavalla vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

Suurten ketjujen BTC-transaktioiden osuus nousi huomattavasti vuoden 2020 jälkipuoliskolla ja pysyi korkealla vuoden loppuun asti. Lähde: Catallact

BTC: n transaktiomäärätaajuuslämpökartta vahvistaa myös johtopäätöksen, että suuret institutionaaliset sijoittajat nostivat BTC: n hintaa korkeammalla lisäämällä eturivin digitaalisen omaisuuden kysyntää.

BTC-tapahtumamäärätaajuuslämpökartta kuvaa myös, että suurten liikkeiden määrä kasvoi vuoden 2020 loppupuolella. Lähde: Catallact

Vahvistetut institutionaaliset ostot vastaavat ketjutietoja

Vaikka on oltava varovainen, kun tehdään tämäntyyppisiä johtopäätöksiä ketjutiedoista, olemme onnekkaita siitä, että meillä on julkisesti saatavilla olevat, todennetut institutionaaliset ostot tietojen vertaamiseksi.

Ensinnäkin tiedämme varmasti, että liiketoimintatiedon, mobiiliohjelmistojen ja pilvipalveluyrityksen MicroStrategy sijoittivat viime vuonna suuria summia BTC: hen. Elokuussa 2020 yritys osti 21000 kolikkoa 250 miljoonalla dollarilla. Tämä on sama kuin suurten tapahtumien kasvu edellä mainituissa kaavioissa.

Vuonna 2020 tehtiin useita ostoja MicroStrategy-yhtiöltä. 5. joulukuuta yritys osti 2574 BTC: tä 50 miljoonalla dollarilla keskihintaan 19 427 dollaria kolikkoa kohden. Myöhemmin kuussa 22. joulukuuta se osti vielä 29 646 kolikkoa 650 miljoonalla dollarilla keskihintaan noin 21 925 dollaria.

Lisäksi Massachusettsin keskinäinen henkivakuutusyhtiö investoi 100 miljoonaa dollaria BTC: hen joulukuussa – merkki siitä, että yhä useammat institutionaaliset sijoittajat tulivat markkinoille tuohon aikaan.

Tämän uutisten taustalla voimme turvallisesti päätellä, että edellä tekemämme johtopäätökset – nimittäin että suuret toimijat ovat tulleet BTC-markkinoille toukokuun 2020 jälkeen ja että ketjussa näkyvät suuret liiketoimet olivat ostoja eikä myyntejä – ovat suurelta osin oikeat.

Ketjun BTC-volyymit nousivat vuoden 2020 jälkipuoliskolla

Tarkasteltaessa ketjussa eri aikavyöhykkeillä tapahtuneiden päivittäisten BTC-määrien määrää näemme myös suuren nousun syksyllä. Erityisesti kaksi havaintoa erottuu toisistaan:

  1. Ketjujen volyymit Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa kasvoivat kaikki elokuun 2020 lopussa, ennen kuin nousivat korkeimmille tasoille syyskuussa 2020 ja lokakuussa 2020..
  2. Ketjun volyymit pysyivät jatkuvasti korkeina sen jälkeen, kun ne alun perin nousivat elokuussa 2020.

Koska ketjun BTC-volyymit kasvoivat ja pysyivät jatkuvasti korkeina, voimme päätellä, että institutionaalinen kiinnostus todella sai jonkin verran vakavaa vauhtia viime vuoden syksyllä – ajaen johtavan kryptovaluutan hinnan uusille korkeuksille.

Ketjun BTC-volyymi kasvoi globaalisti Q3: lla ja Q4: llä 2020. Lähde: Catallact

BTC: nä myytävät pitkäaikaiset haltijat asettavat uudet kaikkien aikojen korkeimmat

Kun tarkastelemme Bitcoin-lohkoketjussa kaupankäynnin kohteena olevien kolikoiden ikää syyskuun 2020 alusta joulukuun 2020 loppuun, näemme, että lohkoihin sisältyvien kolikoiden keski-ikä nousi lokakuussa 2020 ja pysyi korkeammana koko vuoden loppuun.

Mielenkiintoisinta on, että BTC: n hinta nousi korkeammalle joulukuun puolivälissä, mutta transaktiokolikoiden keski-ikä Bitcoin-lohkoketjussa pysyi suhteellisen vakiona. Tämän avulla voimme tehdä kolme päätelmää:

  1. Pitkäaikaiset BTC-haltijat – joille jotkut saattavat soittaa "OG-valaat" – myydään BTC: n juoksemaan uusiin kaikkien aikojen korkeimpiin.
  2. Voimme päätellä, että pitkäaikaisten haltijoiden varasto alkoi heikentyä – ainakin jonkin verran – kun BTC: n hinta nousi korkeammalle.
  3. Koska uskomme institutionaalisten sijoittajien olevan tarjouskannan puolella, voimme päätellä, että pitkäaikaiset BTC-haltijat myivät institutionaalisia ostoja.

Näitä päätelmiä tukee myös aiempi tutkimus, jonka OKEx Insights on tehnyt yhteistyössä blockchain-datayrityksen Kaikon kanssa. Aikaisemmassa raportissamme todettiin, että suurkaupat ja valaat alkoivat saada voittoa BTC: n kaikkien aikojen korkeimman tason lähellä lähes 20 000 dollaria tänä syksynä ja että institutionaaliset ostajat sieppasivat kolikoita marraskuun lopulla.

Bitcoin-lohkoketjussa siirrettyjen kolikoiden keski-ikä nousi BTC: n hinnan noustessa. Lähde: Catallact

Tämä vahvistaa yhtä kryptovaluutta-alan nykyisistä kertomuksista samalla kun vastaa kysymykseen "kuka myi" vuoden 2020 lopussa – nimittäin se, että se oli "OG-valaat" ja BTC-kaivostyöläiset, jotka myivät institutionaalisille ostajille.

Johtopäätös: Ketjussa olevat tiedot kuvaavat kuvan BTC: n vuodesta 2020

2020 oli ennennäkemätön ja villi vuosi johtavalle kryptovaluutalle.

Näimme BTC: n laskevan niinkin alhaiseksi kuin 3792 USDT OKExissä maaliskuussa – mikä, kuten tiedämme aikaisemmasta Catallact-tutkimuksestamme, ravisti yksityissijoittajia COVIDiin liittyvässä paniikissa. Nämä sijoittajat ottivat sitten odotustavan lähestymistavan toukokuussa, kun BTC taisteli 10000 dollaria vastaan ​​maailmanlaajuisessa pörssissä.

Samaan aikaan BTC-markkinoiden suurimmat toimijat tekivät muuta kuin odottivat ja näkivät. Sen sijaan ketjun tiedot päättelivät, että ne kerääntyivät voimakkaasti kesän aikana odottaen, että BTC: n arvo kasvaa pitkällä aikavälillä – mikä tosiaan päätyi voittavaksi vedoksi.

Kun BTC: n hinta aloitti parabolisen ajon lokakuussa, MicroStrategystä ja Harmaaskaalasta tehtyjen institutionaalisten ostojen ohella ketjutiedot osoittavat institutionaalisten kokoisten tapahtumien huomattavaa kasvua – mikä tarkoittaa, että enemmän isoja toimijoita alkoi kasaantua.

Kun BTC: n tarjontapuoli ei kyennyt vastaamaan institutionaaliseen kysyntään, koska johtava kryptovaluutta tuli hintatutkimukseen, myytävät kolikot tulivat näennäisesti sekä pitkäaikaisilta haltijoilta että Bitcoin-kaivostyöläisiltä. Toisin sanoen, vanhan koulun Bitcoiners myivät joitain vanhoja laukkujaan uusille institutionaalisille ostajille, joilla oli erittäin suuret uudet pussit – hyvässä tai huonossa..

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map