Bitcoinin 2. kesäkuuta tapahtunut Flash Crash teki joitain pörssejä – tässä tapahtui

Viime viikolla Bitcoin (BTC) -hinta meni vuoristoradalla maanantaista 1. kesäkuuta yönä tiistain 2. kesäkuuta iltapäivään (UTC-aikaan). Se nousi kolmen kuukauden korkeimmalle tasolle, 10 396 dollaria OKExin BTC-indeksihintaa kohti, ennen kuin se syöksyi 800 dollarilla alle 24 tunnissa – aiheuttaen selvitystilan Coinbase-seisokki.

Kesäkuun 1. päivänä Bitcoinin hinta nousi 9450 dollarista yli 10000 dollariin ja nousi kahdeksan prosenttia. Pumpun jälkeen hinta teki korjauksen ja vaihdti kättä 10 050 ja 10 200 dollarin välillä – hyvin kapea alue – seuraavien 10 tunnin aikana. Noin 2. kesäkuuta kello 14.45 UTC hinta laski yhtäkkiä lähes 800 dollaria kymmenessä minuutissa pudoten 10 150 dollarista alle 9 400 dollariin, samalla kun 347 miljoonaa dollaria likvidoitiin johdannaispörsseissä vain tunnissa.

Äkillinen syöksyminen jätti Bitcoinin hinnat hyvin erilaisiksi eri johdannaispörsseissä. BitMEX oli merkittävin poikkeama, jolla oli pysyvä vaihtosopimus, jonka alin hinta oli 8600 dollaria epävakaan toiminnan aikana. Jatkuvat swap-sopimukset muissa suurissa pörsseissä vaihtelivat kerran niinkin alhaisiksi kuin 9,232 – 9350 dollaria per ICO Analytics tiedot.

bitcoin-hintojen vaihtoAlin taso johdannaispörsseissä 2. kesäkuuta. Lähde: ICO Analytics

Miksi Bitcoinin hinta laski?

Vähittäiskauppiaat FOMO’n sisään

OKExin kaupankäyntitiedoista havaitsimme myös riskin kertyvän edellä mainitun pumpun jälkeen. BTC: n pitkä / lyhyt suhde nousi 1,76: een 1,19: stä alle kuudessa tunnissa – mikä osoittaa, että vähittäiskauppiaat jahtivat sitä FOMO-pelin rallia varten.

okex btc pitkä / lyhyt suhdeOKEx BTC Long / Short Ratio – 5/29 6:00 am to 6/5 6:00 am (UTC). Lähde: OKEx

Stablecoin Tether (USDT) -siirtojen määrä pörsseihin nousi yön yli ja nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, noin 20 000, Glassnode-tietojen mukaan. Glassnode huomautti Twitterissä myös, että “koska sisäänvirtauksen vaihtovolyymi ei kasvanut merkittävästi, tämä tarkoittaa suurta määrää pienikokoisia Tether-talletuksia”.

Palkkio- ja rahoitusosuudet houkuttelivat arbitraasia

Kesäkuun päättynyt futuuripreemia suurissa pörsseissä saavutti tiistai aamuna vuotuisen vaihteluvälin 26,78 – 41,92 prosenttia salauslaitosyhtiön tietojen mukaan Babel. OKExin BTC Quarterly Futures -sovelluksesta olemme nähneet palkkion nousevan 160 dollariin 70 dollarista.

Koska vähittäiskauppiaat ja sijoittajat aloittivat FOMO: n korkealla vipuvaikutuksella, johdannaispörssien rahoitusosuudet menivät hulluiksi. Kaikki ennustetut rahoituskorot nousivat tiistai aamuna yli 0,15 prosentin yhteenlaskettujen johdannaisvaihtotietojen toimittajan Bybtin mukaan.

Korkea futuuripreemio ja korkeat rahoitusosuudet ikuisissa swapeissa houkuttelivat paljon arbitraasikauppiaita, jotka astuivat lyhyisiin positioihin hyödyntääkseen hintaeroa.

Tekniset indikaattorit varoittivat kääntymisestä

1. kesäkuuta tapahtuneen suuren pumpun jälkeen useat tekniset indikaattorit näyttivät riskivaroituksia.

QCP Capital huomautti heti Telegram-lähetyksensä pumpun jälkeen, että “Näemme tämän mahdollisena lähiajan huippuna, jossa on useita TD-peruutussignaaleja – viikoittainen TD 9 (vahvistettu), päivittäinen TD 13 (vahvistettu).”

TD 9/13 -indikaattorilla on taipumus olla tarkkoja korkeammilla aikaväleillä, koska se vaatii 13 kynttilän sulkeutumista tietyssä rakenteessa.

Mahdollinen kaatopaikka tuntemattomasta BTC-kaivosaltaasta

CryptoRank havaitsi, että tuntematon kaivosallas oli siirtänyt valtavan määrän BTC: tä 2. kesäkuuta – yhteensä 4513 bitcoinia (noin 45 miljoonaa dollaria). Sama ulosvirtaus tästä kaivosaltaasta 20. toukokuuta oli linjassa 20. toukokuuta tapahtuneen hinnanlaskun kanssa.

Lisäksi CryptoQuant totesi Twitterissään, että valaat olivat siirtäneet kolikoita joihinkin johdannaispörsseihin vain muutama tunti ennen kaatopaikkaa.

OKExin avoin kiinnostus (OI) paljasti myös mahdolliset salausvalaiden liikkeet. OI nousi 640 miljoonasta sopimuksesta (1 sopimus = 100 dollaria) 810 miljoonaan sopimukseen, kun Bitcoinin hinta nousi yli 10 300 dollariin. Hintapiikki laukaisi valtavan määrän lyhyiden positioiden selvityksiä maanantai-iltana, mutta OI ei laskenut. Tämä osoittaa, että jotkut valaat avasivat lyhyitä positioita alueen yläosassa, kun selvitystilaukset nostivat hintaa.

Miksi ikuisten vaihtosopimusten hinta oli niin suuri??

Sitten tiistai-iltapäivällä (UTC) 2. kesäkuuta Bitcoinin hinta kaatui yhtäkkiä. Vaikka muut BTC: n ikuiset swapit laskivat hintatasolle, joka oli lähellä $ 9300, BitMEX: n ikuinen hinta laski 8600 dollariin.

Tietojen tarjoaja kirjasi -5,98 prosentin eron BitMEXin ikuisten vaihtosopimusten ja Coinbasen BTC-hinnan välillä Vinossa. BitMEX: ssä likvidoitiin yhteensä 96 miljoonan dollarin positio tunnissa.

vinossa bitmex xbtusd kolikkopohja btc-usd perustaBitMEX – kolikkopohja. 6/1 – 6/4. Lähde: Vinossa

Sen 5. kesäkuuta raportti, Arcane Research kertoi tilanteen johtuvan ylimääräisestä vipuvaikutuksesta, joka johti suurten positioiden myyntiin automaattisesti hinnan laskiessa:

“Nämä myyntitilaukset laskivat aina 8600 dollariin, ennen kuin kaikki täyttyivät. Tämä selvitystilojen kaskadi johti BitMEX: n 1000 dollarin poikkeamaan muista pörsseistä. “

Salausjohdannaisten tuotepäällikkö, joka haluaa pysyä nimettömänä, kertoi OKEx Insightsille:

“Liian monet lopetetut tappiotilaukset ja selvitystilat pyyhkivät tilauskannan likviditeetin, mikä johti selvitystilaan. Vasta 8600 dollaria tilaukset täytettiin lopulta BitMEXissä. 12. maaliskuuta jälkeen huomasimme, että BitMEX: n tilauskanta ei ole yhtä syvä kuin ennen – mutta se ei ole ilmeistä normaalina kaupankäyntipäivänä. ”

Yu Qing SkyLine Capitalista kertoi OKEx Insightsille kommenteissa:

”Yksi erittäin suuri selvitystila voi saada monet pienet kannat häviämään. Tämä johtaa likviditeetin tyhjenemiseen ja jättää kaavioon pitkän sydänlangan – mutta mikä hintataso voisi laukaista erittäin suuren selvitystilan, on satunnaisempaa. “

Tarkasteltaessa BitMEX XBTUSD Likvidations -taulukkoa, löydämme 10 miljoonan dollarin aseman selvitystilaan klo 14:46:46 UTC, jota seuraa sarja selvitystiloja. Tämä 10 miljoonan dollarin selvitystila oli tiistaina kaikkien pörssien suurin.

bitmex xbtusd-selvitystilatBitMEX XBTUSD -lakkaukset. 6/1 – 6/4. Lähde: Vinossa

Käynnissä olevat likviditeettikysymykset BitMEXissä

Kaikki edellä mainitut kommentit viittaavat yhteen asiaan: BitMEX oli edessään likviditeettiongelma.

Mukaan Salauserot, kolmella muulla suurella johdannaispörssillä – OKExillä, Huobilla ja Binancella – oli likimäärin sama määrä likvidaatioita kuin BitMEX: llä 2. kesäkuuta. Näiden kolmen pörssin ikuinen vaihtohinta sijoitettiin samalla tavalla noin 9 300 dollariin.

okex bitmex huobi binance ftxSelvitysten määrä vaihdolla 2. kesäkuuta. Lähde: Salauserot

Lisäksi tarkasteltaessa 10 miljoonan dollarin keskimääräisen osto- / myyntitarjouksen kaupankäyntiä BitMEX-ikuisilla vaihtosopimuksilla 2. kesäkuuta, BitMEXin likviditeetti kuivui, kertomalla tarjous-kysyntä -ero 40 kertaa – suuri spread keskimäärin 0,16 prosentista 6,36 prosenttiin 10 miljoonan dollarin ostotilaukselle.

xbtusdBitMEX Perpetual Swap – porrastettu hinta: 10 miljoonaa dollaria ($). Lähde: Vinossa

Tietojen toimittajan Skew mukaan päivittäinen kaupankäyntivolyymi BitMEX: ssä laski merkittävästi 14. maaliskuuta, kaksi päivää sen jälkeen, kun Bitcoinin hinta laski 50 prosenttia. Samaan aikaan OKEx, Huobi ja Binance alkoivat ylittää BitMEX: n päivittäisessä kaupankäynnissä seuraavina päivinä.

btc-futuurit yhteenlasketut päivittäiset volyymitBTC-futuurit – Aggregated Daily Volumes. Lähde: Vinossa

Esimerkiksi 8. kesäkuuta OKEx, Huobi ja Binance vaihtoivat futuurit 24 tunnissa 3,66 miljardia dollaria, 3,27 miljardia dollaria ja Binance 2,49 miljardia dollaria. BitMEX vaihtoi 1,92 miljardia dollaria kohti Vinossa tiedot. Vaikka OI pysyi korkealla tasolla 0,83 miljardia dollaria BitMEX: llä, sen 24 tunnin kaupankäyntivolyymi on tuskin sijoittunut kolmen parhaan joukkoon.

btc-futuuritVaihda 24 tunnin BTC-futuurimääriä vs. avoin korko (miljardia dollaria). Lähde: Vinossa

BitMEXin laskeva kaupankäyntimäärät korreloivat sen heikkoon tulokseen markkinoiden äärimmäisen epävakaana aikana.

12. – 13. Maaliskuuta tapahtumien aikana Bitcoinin flash-kaatuminen laukaisi eniten selvityksiä salausjohdannaisten vaihdosta. Markkina-arvon mukaan suurin salausvaluutta laski 7200 dollarista 4000 dollariin. BitMEX keskeytti kaupankäynnin 25 minuutin ajan. Tuolloin BitMEXin, Binancen ja OKExin ikuisten vaihtosopimusten alin kaupankäyntihinta oli vastaavasti 3 591 dollaria, 3 621 dollaria ja 3 811 dollaria. BitMEX kävi kauppaa myös alimmalla hinnalla pörsseissä.

Vuonna haastatella Celsius Networkin perustajan ja toimitusjohtajan Cointelegraphin kanssa (CEL), Alex Mashinsky, sanoi:

“Luulen, että he menettivät asiakkaita, jotka heidän oli purettava maaliskuussa flash-kaatumisen aikana. Lisäksi monet muut pörssit tarjoavat nyt täsmälleen saman tuotteen ja niillä on monia muita ominaisuuksia, joita BitMEXillä ei ole, joten BitMexin on vaikeampi rakentaa asiakaskuntaa. “

Aiemmin tänä vuonna BitMEX koki toisen likviditeetti sen Ripple (XRP) -kauppaparilla. BitMEX: n XRP / USD-hinta romahti nopeasti 0,33 dollarista 0,13 dollariin – melkein 60 prosentin pudotus – noin klo 14:00 UTC 13. helmikuuta. Se palautui 0,3277 dollariin minuutin kuluessa.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map