Bitcoin Bandwagoning: Institutionaalisten investointien tutkiminen salaukseen

Uutiset kuuluisan makrosijoittajan Paul Tudor Jonesin rahaston sijoittamisesta Bitcoiniin (BTC) inflaation vastaisena suojana tulivat ensin valtavirtaan 7. toukokuuta. Uutisia seurattiin 11. toukokuuta – ensimmäisen ja tärkeimmän kryptovaluutan kolmannen lohkopalkinnon päivänä. puolittaminen – kun Jones meni CNBC: n kohdalle yksityiskohta että hän oli sijoittanut yhdestä kahteen prosenttiin omaisuudestaan ​​Bitcoiniin, myöntäen, että luku oli “konservatiivinen”.

Jonkin sisällä kirje Sijoittajille Jones vertasi nykyistä Bitcoinia kultaan 1970-luvulla ja totesi, että hänen BVI Global Fund -rahastonsa voisi sijoittaa varojensa “matalan yksinumeroisen prosenttiosuuden” BTC-futuureihin. Hän keskusteli myös yksityiskohtaisesti Bitcoinista syntyvänä arvovarastona. Lisäksi Jones väitti, että yksinkertainen ja objektiivinen tarkastelu nykypäivän digitaalisessa maailmassa ja inflaatiorahapolitiikka tekee investoinnista kaikkein testatumpaan kryptovaluuttaan selvän panoksen arvoisen panoksen.

Vaikka Jones tarkensi, että sijoitus tapahtuu Bitcoin-futuurien kaupankäynnin muodossa (eikä esimerkiksi ostamalla varsinaisia ​​bitcoineja), uutiset vahvistivat suurempaa kryptovaluutta-teollisuutta. Monet näkivät sen jatkuneena validointi että toivotut institutionaaliset toimijat ovat virallisesti tulossa avaruuteen.

Mutta ovatko Jones ja ne, jotka seuraavat myöhään juhliin? Ymmärtääksemme paremmin, mitä odotetaan institutionaalisilta salaussijoituksilta tulevaisuudessa, tutkimme, kuinka paljon institutionaalisten sijoittajien kiinnostus on tällä hetkellä Bitcoinin ja digitaalisen omaisuuden tilassa ja kuinka pääsimme nykyiseen sijaintiin.

Lyhyesti ylhäältä vuonna 2017: Bitcoin-futuurit käynnistyvät

Tarina institutionaalisista investoinneista Bitcoiniin alkaa suurelta osin New Yorkissa sijaitsevan Digital Currency Groupin Grayscale Investments, LLC: stä. – joka lanseerattiin vuonna 2013 ja toimi todellisena edelläkävijänä kilpailussa tarjotakseen ratkaisuja institutionaalisille sijoittajille, jotka haluavat altistua tuolloin aivan uudelle digitaalisen omaisuuden luokalle. Se ei kuitenkaan ole erityisen huomionarvoista, ennen kuin Bitcoin-futuurisopimukset tulevat paikalle.

Joulukuussa 2017, kun Bitcoinia ympäröivä hype saavutti kuumeen ja johtava kryptovaluutta oli lähes kaikkien aikojen korkeimmillaan noin 20 000 dollaria, Cboe Global Markets Inc (CBOE.O) ja CME Group Inc (CME.O) pudotti uutiset että molemmat olisivat käynnistämässä Bitcoin-futuurisopimuksia.

Tarjonta tuli saataville joulukuussa 10 ja joulukuussa 17, vastaavasti. CME: n sopimukset avattiin 20 650 dollarilla – olennaisesti vuoden 2017 Bitcoin-kuplan tarkka kärki. Maanantaihin 18. joulukuuta mennessä, se oli laskenut 2,05 prosenttia. Seuraavien kuukausien aikana BTC: n hinta laski dramaattisesti ja alkoi ajanjakso, jota monet salausalalla kutsuivat “Crypto Winter”.

bitcoin-hintakaavio 2018-2020 BTC-hinta Bitcoin-futuurien arvioidusta lanseerauksesta tähän päivään saakka. Lähde: KolikkoMarketCap

2018: Institutionaalisten Bitcoin-ramppien rakentaminen

Vaikka vuosi 2018 oli monille kriittisten valuuttojen vähittäismarkkinoilla rankka, instituutiot alkoivat tehdä tosissaan ja epäluottavasti merkintöjä digitaaliseen valuuttatilaan.

Edellä mainittu Grayscale Investments, LLC potkittiin pois ensimmäinen institutionaalisen kiinnostuksen aalto vuonna 2018 Grayscale Digital Large Cap Fund LLC: n kanssa helmikuussa – vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Bitcoinin hinta oli korkeimmillaan 20000 dollaria.

Kuten Grayscale Digital Large Cap Fund LLC: n nimestä käy ilmi, se sisälsi alun perin Bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) ja Litecoin (LTC) – kolikot, jotka kaikki täyttivät “Harmaasävyn rahaston rakentamisedellytykset markkina-arvolla painotettu salkku. ” Kaikki altcoinit tekisivät kuitenkin heikomman suorituskyvyn BTC: tä vastaan.

Tuolloin Harmaasävyllä oli hallinnassa 1,31 miljardia dollaria – luku, kuten tulemme selville, kasvaa merkittävästi seuraavien kahden vuoden aikana.

bitcoinin hallitsevuuskaavio 2018-2020Bitcoinin hallitsevuuskaavio verrattuna Ethereumiin, XPR: ään, Bitcoin Cashiin ja Litecoiniin. Lähde: KolikkoMarketCap


Harmaasävy ei ollut ainoa nimi institutionaalisessa salaustilassa vuonna 2018.

Tuon vuoden elokuussa yhdysvaltalainen hedge-rahasto Morgan Creek Digital teki yhteistyötä vuonna 2017 syntyneen yhdysvaltalaisen kryptosijoitusyhtiön Bitwise Asset Managementin kanssa perustamaan Digital Asset Index Fund -rahaston. Tuote oli suunnattu institutionaalisille sijoittajille, jotka halusivat altistua monenlaisille kryptovaluutoille ja digitaalisille varoille. Rahaston vähimmäissijoitus oli 50 000 dollaria, ja se seurasi äskettäin perustettua Morgan Creek Bitwise Digital Asset Index (MCBDAI) -indeksiä.

Samassa kuussa Morgan Creek Digital sijoituspäällikkö Mark Yusko kertoi CNBC että lahjoitukset, eläkerahastot ja perhetoimistot kysyivät yhä enemmän investointeja kryptovaluuttatilaan – mitä näemme vahvistettu pian sen jälkeen.

2019: Laitokset tulevat voimassa olevaan salaustilaan

Syyskuussa 2019 Yusko jatkoi jälleen CNBC: tä ilmaisemaan erittäin nousevan mielipiteensä Bitcoinista. Uutiskeskuksen “Fast Money” -ohjelmassa ollessaan hedge-rahastojen veteraani kehotti kiinnostuneita osapuolia yksinkertaisesti “ostamaan” ja olemaan huolehtimatta hintavaihteluista. Kuten käy ilmi, institutionaaliset sijoittajat tekivät jo juuri niin.

Kaiken kaikkiaan vuonna 2019 institutionaalisen rahan sisäänvirta oli suurin Bitcoin- ja kryptovaluutta-alueisiin.

Harmaasävy – joka palvelee pääasiassa perinteisiä hedge-rahastoja, eläkkeitä ja lahjoituksia – ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se oli kerännyt 607 miljoonaa dollaria vuonna 2019. Kun tarkastellaan kaikkien tarjousten kumulatiivista sijoitusta, luku hyppää 1,17 miljardiin dollariin. Sillä välin julkisesti noteerattu harmaasävyinen Bitcoin Trust näki siihen sijoittavansa 190 miljoonaa dollaria pelkästään vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä. Lähes neljännes näistä sijoituksista tuli uusilta asiakkailta.

Harmaasävyinen toimitusjohtaja Michael Sonnenshein tulkitsi nämä luvut viitteeksi siitä, että institutionaaliset sijoittajat ovat jo täällä voimassa ja kertoivat Forbesille, että “he ovat täällä ja näyttävät mielekkäässä koossa”.

Sonnensheinin mielipiteet ovat totta yhdessä Elwood Asset Managementin ja PricewaterhouseCoopersin (PwC) äskettäin julkaistun vuosikertomuksen kanssa. toteaa että salattujen hedge-rahastojen hallinnoimat varat kasvoivat kaksinkertaisiksi vuonna 2019 – nyt yhteensä 2 miljardia dollaria.

harmaasävyinen bitcoin-luottamus otc-kaavioHarmaasävyinen Bitcoin Trust -viikon OTC-kaavio. Lähde: TradingView

Bakkt Bitcoin -johdannaiset tuovat laajaa hypeä

Kun on kyse institutionaalisista investoinneista Bitcoiniin, Bakkt – New Yorkin pörssin (NYSE) operaattorin Intercontinental Exchange (ICE) perustama – oli ehkä eniten keskusteltu ja hypein tuote kryptovaluutta-maailmassa sen ensimmäisen kerran paljastettu elokuussa 2018. Bakktin käynnistäminen viivästyi kahdesti, ja yritys vietti noin 13 kuukautta keskusteluissa sääntelyviranomaisten kanssa. Viime kädessä Bakktin fyysisesti selvitetyt Bitcoin-futuurisopimukset käynnistettiin syyskuun lopulla 2019 – tarjoten erittäin luotettavan rampin Yhdysvaltain institutionaalisille sijoittajille, jotka haluavat ottaa liittovaltion säänneltyjä positioita BTC-markkinoilla.

Vaikka Bakktin BTC-futuurit – ja kolme kuukautta myöhemmin, BTC-vaihtoehdot – käynnisti paljon fanfareja suuremmassa Bitcoin- ja kryptovaluuttayhteisössä, varhaiset kaupankäyntimäärät pettynyt. Tammikuun 2020 jälkipuoliskolla – kun BTC: n hinta nousi kolmen kuukauden korkeimmalle – ei edes yksi bitcoin-optiosopimus vaihdetut kädet viikon aikana, kuten CoinDesk kertoi.

BTC Futuresin yhteenlaskettu päivittäinen volyymikaavioBakkt BTC-futuurien yhteenlaskettu päivittäinen määrä. Lähde: Vinossa

Huolimatta yleisestä volyymista, josta jotkut saattavat löytää pettymyksen, Bakkt on edelleen kiinteä osa institutionaalisessa Bitcoin-tilassa. Korkea profiili kumppanuuksia Starbucksin kanssa, esimerkiksi havainnollista ICE: n jatkuvaa pyrkimystä helpottaa vähittäiskaupan käyttöönottoa. sillä välin, sulkeminen 300 miljoonan dollarin B-varainhankintakierros maaliskuussa 2020 yhdessä tulevan mobiilisovelluksen kanssa osoittaa, että yritys pyrkii ottamaan käyttöön valtavirran käyttöönoton.

bakkt-bitcoin-futuurit avoimet korot ja volyymitBakkt Bitcoin-futuurien avoin avoin korko ja volyymit. Lähde: Vinossa

WisdomTree ETP lisää sijoittajien pääsyä todellisiin bitcoineihin

Vuoden 2019 pyöristäminen oli toisen Bitcoin-pörssituotteen (ETP) lanseeraaminen Sveitsin pääpörssissä, SIX, New Yorkissa sijaitsevalta rahastoyhtiöltä WisdomTree. Erityisesti fyysisesti tuettua WisdomTree ETP: tä (BTCW) ei makseta käteisellä. Pikemminkin, se laskeutuu bitcoineihin ja tarjoaa institutionaalisen tason varastoinnin.

wisdomtree bitcoin -kaavioWisdomTree Bitcoinin yhden tunnin kaavio. Lähde: TradingView

2020: COVID-19 ja siirtyminen salaukseen

Vaikka vuosi 2019 oli valtava institutionaalisten investointien vuosi Bitcoiniin ja salaustilaan, tänä vuonna – kaikilta osin – on asetettu massiivisin vielä.

Tiedämme jo, että Harmaasävyllä oli hyvä vuosi 2019, mutta vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä sen bitcoinien tarjonta vain kasvoi. Yritys paljastettu että sillä on nyt noin 1,7 prosenttia Bitcoinin koko tarjonnasta – kasvanut tänä vuonna 0,1 prosenttia. Vastaavasti tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kokonaisinvestoinnit Grayscalen tuotteisiin olivat kaksinkertaiset vuoden 2019 kolmannen ja viimeisen neljänneksen yhteenlaskettuina.

harmaasävyinen bitcoin-luottamus otc-kaavioHarmaasävyinen Bitcoin Trust neljän tunnin OTC-kaavio. Lähde: TradingView

Harmaasävy ei ole ainoa krypto-hedge-rahasto, joka käyttää sitä vuonna 2020. San Diegon Blockforce Capital hyödyntää myös maailmanlaajuista taloudellista epävakautta, kertova CoinDesk aiemmin toukokuussa, että tuotto on noussut 18 prosenttia.

Edellä mainittu äskettäin julkaistu PwC-raportti havainnollisti myös sitä, että yli 20 miljoonaa dollaria hallinnoivien krypto-hedge-rahastojen määrä kasvoi 35 prosenttiin edellisestä 19 prosentista..

Instituutioiden kiinnostuksen lisääntyminen on tietysti johtunut osittain taloudellisesta epävarmuudesta ja maailmanlaajuisesti ennennäkemättömästä rahapolitiikasta, jota COVID-19-pandemia on kannustanut..

Koronavirus ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi näemme niin suuren institutionaalisen käteisvirran salaustilaan. Kahden viime vuoden aikana rakennetut rampit ovat myös hyvässä käytössä. Henri Arslanian, PwC Global Crypto Leader, selitti keskustelussa OKEx Insightsin kanssa 16. toukokuuta:

Kaksi vuotta sitten institutionaalisen pelaajan, joka halusi salausvalotuksen, oli lähdettävä matkalle ja todennäköisesti käsiteltävä sääntelemättömiä pelaajia. Nykyään on olemassa lukuisia helppoja vaihtoehtoja salausrahastoista säänneltyihin välineisiin, jotka helpottavat sitä. “

Lisäksi Arslanian uskoo, että on vähän syytä odottaa institutionaalisten sijoittajien menettävän kiinnostuksensa salaukseen milloin tahansa pian. Hän kertoi OKEx Insightsille:

“Odotan institutionaalisen kiinnostuksen salaustuotteisiin kasvavan tulevina kuukausina. Tämä ei johdu vain makrokehityksestä CBDC: stä Libraan, vaan myös tärkeistä näkökohdista, kuten sääntelyn selkeydestä ja parhaiden käytäntöjen omaksumisesta. “

Fidelity tarjoaa Bitcoin-huoltajuuden

Samaan aikaan sijoitusjätti Fidelity toimitti institutionaalisten sijoittajien tarpeen turvata digitaaliset omaisuutensa luotettavilla yrityksillä. Fidelity Investmentsin kryptovaluuttaosa ilmoitti tämän vuoden tammikuussa, että se toimisi Bitcoin-huoltajana Lontoossa sijaitsevalle kryptovaluutta-sijoituspalveluyritykselle Nickel Digital.

Fidelity Digital Assetsin Euroopan johtaja Chris Tyrer, huomioitu Reutersille tuolloin, että hän odottaa institutionaalisen trendin jatkuvan, kun “näemme institutionaalisten sijoittajien kiinnostuksen piristyvän”.

Bostonissa sijaitsevalla monikansallisella finanssipalveluyrityksellä on tällä hetkellä lähes 8 biljoonaa dollaria hallinnoitavissa olevissa varoissa.

Stack Funds avaa huoltajuuden ja altistumisen muille kuin Yhdysvaltojen pelaajille

Fidelityn säilöönottotoiminnan seuraaja oli Singaporessa toimiva varainhoitaja Stack Funds, joka alkoi mainostaa täysin vakuutettu Bitcoin tracker -rahasto ja säilytysratkaisu akkreditoiduille sijoittajille Aasiassa ja yleisemmin Yhdysvaltojen ulkopuolella.

CoinMetrics tarjoaa seurantarahaston hinnoittelun ja säilytysratkaisun tarjoavat BitGo ja Silvergate.

Ehkä merkittävin Stack Funds -tarjonnassa on, että se tarjoaa vain pitkiä positioita – eli kauppiaat eivät voi spekuloida haittapuoliksi – fyysisillä bitcoineilla ja ylläpitää suhteellisen alhaisen hallinnointipalkkion.

Amun AG keskittyy BTC: n oikosulkuun

Amun AG aloitti myös vuoden 2020 nopeasti Bitcoiniin liittyvillä tarjouksilla institutionaalisille kauppiaille.

Tammikuussa Amun käynnistettiin 21Shares Short Bitcoin ETP (SBTC) SIX: ssä. Kuten nimestä käy ilmi, pörssituote seuraa Bitcoinin päinvastaista kehitystä – toisin kuin Stack Fundsin edellä mainittu tuote – ja tarjoaa altistumisen sijoittajille, jotka haluavat pelata digitaalisen valuutan korkeinta hintaa molempiin suuntiin.

Erityisesti ETP-rakenteinen SBTC-seuranta on ensimmäinen laatuaan lyhyt / käänteinen tuote, joka perustuu digitaaliseen omaisuuteen ja on ensimmäinen käänteinen Bitcoin ETP säännellyssä sveitsiläisessä kauppapaikassa.

21Shares Short Bitcoin ETP -minuuttikaavio. Lähde: TradingView

Renaissance Technologies osoittaa kiinnostusta BTC: tä kohtaan

Huhtikuussa 2020 tuli tiedoksi, että hedge-rahastojätti Renaissance Technologies oli kiinnostunut Bitcoin-futuurimarkkinoista. A lakisääteinen arkistointi viime kuussa ilmoitti, että yritys oli antanut korkean profiilin Medallion-rahastoilleen luvan “tehdä bitcoin-futuuritapahtumia” CME: ssä. Uutiset osuivat samaan aikaan raportoitu noususuunta CME: n Bitcoin-futuurien uusilla kaupankäyntitileillä.

Renaissance Technologies on yksi suurimmista hedge-rahastoista maailmassa, tällä hetkellä vain alle 166 miljardia dollaria hallinnoitavissa olevissa varoissa.

Institutionaalinen CME Bitcoin Futures -verkkokaavio osoittaa kasvua huhti- ja toukokuussa. Lähde: Vinossa

Kun Bitcoin ETF?

Vaikka on selvää, että yhä enemmän tuotteita tarjotaan institutionaalisten sijoittajien saataville, jotka haluavat altistua salaukselle (ja erityisesti Bitcoin-markkinoille), on edelleen yksi tietty tuote, joka on toistaiseksi kamppaillut nähdä päivänvalon – paljon keskusteltu Bitcoin-pörssikaupan rahasto (ETF).

Bitcoin ETF -sovelluksilla on nyt pitkä historia Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinakomissiolta (SEC), joista viimeisin on Wilshire Phoenixin tarjouksen hylkääminen helmikuussa 2020. Kuten aikaisempien hylkäysten tapauksessa, viimeisin hakija ei pystynyt riittävällä tavalla osoittamaan, että BTC-markkinat vastustavat manipulointia.

Viraston nyt kuuluisa salauksen puolestapuhuja, SEC-komission jäsen Hester Peirce, jälleen kerran ilmaisi erimielisyytensä kohti päätöstä, jossa todetaan:

"Tämä hylkäysrivi saa minut tekemään johtopäätöksen, että tämä komissio ei halua hyväksyä luetteloa tuotteista, jotka antaisivat pääsyn bitcoin-markkinoille, ja että mikään arkistointi ei täytä jatkuvasti muuttuvia standardeja, joita komissio vaatii soveltamaan bitcoiniin liittyviin tuotteisiin tuotteisiin – ja vain bitcoiniin liittyviin tuotteisiin. “

Erityisesti Bitwise Asset Management ei myöskään saanut SEC: n hyväksyntää Bitcoin ETF: lle viime vuonna. Hylkääminen seurasi yrityksen mainetta yrittää tukahduttaa komission “huolet markkinoiden manipuloinnista, säilyttämisestä, likviditeetistä, hinnoittelusta ja arbitraasista” Bitcoin-markkinoilla yksityiskohtaisessa esityksessä.

Vaikka SEC: n hyväksymä Bitcoin ETF näyttää tällä hetkellä olevan epätodennäköinen mahdollisuus, se ei ole täysin poissa mahdollisuudesta tulevina vuosina. SEC voi saada enemmän luottamusta tuotteeseen, kun teollisuus on yhä institutionaalisempi. PwC: n Arslanian selitti OKEx Insightsille:

“Jatkamme kokeneiden rahoitusalan ammattilaisten pääsyä salaustilaan alan kehittyessä ja kypsyessä. Tämä antaa enemmän mukavuutta paitsi institutionaalisille sijoittajille myös sääntelyviranomaisille. “

Joten vaikka kenenkään ei pitäisi pidättää hengitystään odottaessaan, että Bitcoin ETF osuu Yhdysvaltain kaupankäynnin lattioihin, näyttää siltä, ​​että – ottaen huomioon ramppien, BTC-futuuritarjousten ja avaruuteen virtaavan institutionaalisen rahan tasaisen kasvun – sillä ei ehkä ole väliä.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map