Baidun XuperOS-valkoinen kirja, Blockchain-yksisarviset Kiinassa ja digitaaliset valuutat rahajärjestelmässä – China Market Watch

Viikoittainen katsaus blockchain- ja cryptocurrency -uutisista Kiinasta ja Hongkongista.

Kiinan ja Hongkongin osakemarkkinoilla tapahtui lievä elpyminen tällä viikolla. Shanghai SE Composite ja CSI 300 ovat tällä hetkellä juosta 3 386: lla ja 4 763: lla, jossa viikoittainen nousu oli 3,03% ja 2,29%. Hang Seng -indeksi nousi myös tällä viikolla 0,89% ja on tällä hetkellä 24 930.

Yhdysvalloissa toimivien kiinalaisten teknologiajättien kiista kiihdytti jännitteitä kahden maan välillä tällä viikolla. Valtiosihteeri Mike Pompeo kehotti sovelluskaupat Yhdysvalloissa poistettaviksi "epäluotettava" Kiinalaiset sovellukset, kuten TikTok ja WeChat, väittävät, että nämä sovellukset aiheuttavat huomattavia yksityisyyden huolenaiheita Yhdysvaltojen kansalaisille.

Mahdollisen kiellon välttämiseksi Yhdysvalloissa TikTokin emoyhtiö ByteDance on tällä hetkellä neuvotteluissa eri yritysten kanssa TikTokin toiminnan hankkimiseksi maassa. Presidentti Donald Trumpilla on kuitenkin vaati että Yhdysvaltain valtiovarainministeriö saa leikkauksen myynnistä ja varoitti, että TikTok kielletään 15. syyskuuta, jos sopimusta ei ole. Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä jännitteestä huolimatta vaikutus Kiinan osakemarkkinoihin oli rajallinen ja markkinat ovat elpyneet viime viikkoon verrattuna.

Hang Seng -indeksin päivittäinen lasku johtuu Trumpin negatiivisesta lausunnosta Hongkongin pörssiin SEHK. Valtti sanoi että koska Hongkong on menettänyt erityisen taloudellisen asemansa alueen kansallisen turvallisuuden lain seurauksena, Hongkong ei enää ole menestyvä vaihto. Hän ennusti, että pörssiyhtiöt siirtyvät SEHK: sta New Yorkin pörssiin tai Nasdaqiin.

räjähdys Libanonin pääkaupungissa Beirutissa on toistaiseksi ollut rajoitettu vaikutus Hongkongin ja Kiinan osakemarkkinoihin. Libanonin hallitus on julistanut kahden viikon hätätilan, koska räjähdyksessä kuoli vähintään 135 ihmistä ja loukkaantui yli 5000.

Samaan aikaan SZSE Blockchain 50 -indeksi on tällä hetkellä 4161, viikoittainen nousu 4,51%. Indeksiin sisältyvien 50 osakkeen joukossa Pekingin varmentaja (300579.SZ) on päivittäinen eniten voittoja 10%: n lisäyksellä, kun taas BGI Group (300676.SZ) on suurin häviäjä viikoittain -7.01%..

Kiinan markkinaindeksien kehitys. Lähde: Trading Economics, Investing.comKiinan markkinaindeksien kehitys. Lähde: Trading Economics, Investing.com

OKEx Insights tarkastelee myös tämän viikon kolmea salatuinta uutista Kiinasta ja Hongkongista – Baidun blockchain-valkoisesta paperista blockchain-yksisarvisiin Kiinassa ja digitaalisten valuuttojen pyrkimyksestä muuttaa rahajärjestelmää.

Baidu julkaisi valkoisen kirjan blockchain-infrastruktuuriverkostaan

Baidu julkaisi sen valkoinen paperi XuperOS: lle, avoimen lähdekoodin blockchain-infrastruktuuriverkolle. XuperOS: n odotetaan helpottavan blockchain-verkkoa, joka yhdistää Baidun natiivin blockchainin, XuperChainin, muihin julkisiin ja yksityisiin lohkoketjuihin, kuten Ethereum, EOS ja Hyperledger Fabric.

Baidun valkoisessa kirjassa todettiin, että XuperOS antaa Baidulle mahdollisuuden laajentaa blockchain-aloitteitaan yhteistyössä kolmansien osapuolten kanssa. Yksi esimerkki blockchain-aloitteista on kuvan tekijänoikeussuoja, jonka Baidun liikekumppani Pekingin Internet-tuomioistuin, käynnistettiin muodossa "Tianping-ketju" XuperChainissa vuonna 2018. Oikeudellinen estoketjujärjestelmä virtaviivaistaa digitaalisen todistusaineiston tallentamista tekijänoikeusloukkaustapauksissa. XaidOS: n avulla Baidu voi edelleen laajentaa kuvien tekijänoikeusaloitettaan kumppaneiden, kuten Guangzhoun Internet-tuomioistuimen, kanssa.

Baidun blockchain-aloitteiden lisäksi valkoisessa kirjassa jaettiin joitain XuperOS: n eläviä käyttötapauksia esimerkiksi koulutuksen ja lain alalla. Esimerkiksi Educhainx käytti XuperOSia käynnistääkseen blockchain-kursseja satoissa Kiinan kouluissa. Opiskelijat voivat ottaa käyttöön älykkäitä sopimuksia XuperOS: lla, ja heidän valmistumistodistuksensa tallennetaan lohkoketjuun.

Valkoisessa kirjassa todettiin, että rahoitus ja sähköinen kaupankäynti ovat lähitulevaisuudessa tulevat XperOSin blockchain-käyttötapaukset.


Tärkeimmät takeaways

  • Baidun XuperOS on avoimen lähdekoodin blockchain-infrastruktuuriverkko, joka yhdistää Baidun natiiviketjun XuperChain muihin julkisiin ja yksityisiin lohkoketjuihin.
  • XuperOS antaa Baidulle mahdollisuuden laajentaa blockchain-aloitteitaan kolmansien osapuolten kanssa, kuten kuvan tekijänoikeussuoja.
  • Alat, kuten koulutus ja laki, edustavat joitain XuperOS: n live-käytön tapauksia. Verkosto tutkii rahoitus- ja sähköisen kaupankäynnin tapausten lanseerauksia lähitulevaisuudessa.

Vain kaksi 11 blockchain-yksisarvisesta perustuu Kiinaan

A yksisarvinen on yksityisomistuksessa oleva yritys, jonka arvo on yli miljardi dollaria, ja äskettäin vapautettu "Hurun Global Unicorn Index 2020" raportin mukaan maailmassa on 586 yksisarvista vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä – joista 11 on blockchain-yrityksiä.

Ripple sijoittui ensimmäiseksi lohkoketjuyritysten joukossa, arvoltaan 70 miljardia RMB (10,1 miljardia dollaria), ja sijoittui 23. sijalle maailman yksisarvisen rankingissa. Sitä seurasi Coinbase 55 miljardilla RMB (7,9 miljardia dollaria).

Bitmain ja Block.one ovat kuitenkin ainoat kaksi blockchain-yksisarvista Kiinassa. Erityisesti verrattuna 80 miljardin RMB: n (11,5 miljardin dollarin) arvostukseen vuonna 2019, Bitmainin arvo on tällä hetkellä 30 miljardia RMB (4,3 miljardia dollaria). Kuten Hurunin raportissa todettiin, Bitmainin arvostuksen jyrkkä lasku johtuu vastapuolen, Canaan Inc: n, huonosta osakekurssikehityksestä. Suorituskyky heijastaa myös Bitcoinin kaivosteollisuuden pessimistisiä ja epävarmoja näkymiä.

Blockchainin yksisarvinen ranking Q1 2020 alkaen. Lähde: Hurun Report, OKEx InsightsBlockchainin yksisarvinen ranking Q1 2020 alkaen. Lähde: Hurun Report, OKEx Insights

Tärkeimmät takeaways

  • Yksisarvinen on yksityisomistuksessa oleva yritys, jonka arvo on yli miljardi dollaria. Maailmanlaajuisesti on 586 yksisarvista vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä.
  • Ripple sijoittui ensimmäiseksi blockchain-yksisarvisten joukossa, arvoltaan 70 miljardia RMB, jonka jälkeen Coinbase oli 55 miljardia RMB.
  • Bitmain ja Block.one ovat ainoat kaksi blockchain-yksisarvista Kiinassa. Bitmainin arvostusta on laskettu 50 miljardilla RMB Canaan Inc: n osakekurssikehityksen vuoksi.

Digitaalisten valuuttojen tulisi korvata kaikki valuutat, sanoi entinen BoC: n varapuheenjohtaja

Wang Yongli, entinen Bank of China -johtaja ja Haixia blockchain -tutkimuslaitoksen johtaja, uskoo, että digitaalisten valuuttojen tulisi korvata kaikki valuutat rahajärjestelmän uudistamiseksi.

Kuten totesi blogikirjoituksessaan 1. elokuuta Wang myönsi, että digitaaliset valuutat, kuten Kiinan digitaalinen valuutan elektroninen maksu, sijoitetaan korvaamaan liikkeessä olevaa käteistä (ts. M0). M0 Kiinassa viittaa rahanjakojärjestelmän rahapohjaan, joka käsittää liikkeessä olevat käteisvarat ja helposti rahaksi vaihdettavat varat.

Wang ehdotti, että digitaalisia valuuttoja ei pitäisi rajoittaa vain M0: n korvikkeeksi. Sen sijaan digitaalisia valuuttoja tulisi käyttää rahamekanismin uudistamiseen. Esimerkiksi digitaalisten valuuttojen kehystä voidaan käyttää perustamiseen "perustilit" kaikille sosiaalisille yhteisöille keskuspankin digitaalisen valuutan alustalla. Tämä antaisi keskuspankeille mahdollisuuden valvoa digitaalisia valuuttoja suoraan ilman suurta vaikutusta nykyiseen rahoitusjärjestelmään.

Wang lisäsi myös, että digitaaliset valuutat estävät paperirahan liialliset liikkeeseenlaskukustannukset, mikä auttaa ylläpitämään raha- ja rahoitusvakautta.

Tärkeimmät takeaways

  • Wang ehdotti, että digitaalisia valuuttoja ei pitäisi pitää pelkästään liikkeessä olevan käteisen korvikkeena, vaan että digitaalisia valuuttoja tulisi käyttää korvaamaan kaikki valuutat rahajärjestelmän uudistamiseksi.
  • Kiinan DCEP on sijoitettu korvaamaan liikkeessä olevaa käteistä.
  • Rahajärjestelmän uudistamiseksi voidaan käyttää digitaalisia valuuttoja "perustilit" kaikille sosiaalisille yhteisöille keskuspankin digitaalisen valuutan alustalla.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map