5 pysyvää merkkiprojektia, jotka johtavat suosituimpia NFT-käyttötapauksia

Johdanto NFT-keräilyesineiden, pelien, markkinapaikkojen, taiteen ja jopa verkkotunnusten huipputekijöihin

Palamattomat rahakkeet ovat digitaalisia esityksiä varoista, joita ei voi vaihtaa reaalimaailmassa. Kun he ovat olleet läsnä vuoden 2017 puolivälistä lähtien, NFT: t saivat uudet vetovoimat salausyhteisön keskuudessa tänä vuonna DeFi-puomin jälkeen. Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla USD: n määrä siirrettiin NFT-ekosysteemiin saavuttanut 232 miljoonaa dollaria – kasvua 52% kokonaisuus vuodelta 2019.

Verkkosovelluksia mainostetaan usein niiden mahdollisuudesta mullistaa pelaamista, keräilyesineitä, digitaalista taidetta ja muita aloja, ja vaikka niiden hyödyllisyyttä tutkitaan edelleen, OKEx Insights tutkii viisi suurinta NFT-protokollaa määrältään eri luokissa, mukaan lukien pelit, virtuaalimaailmat, keräilyesineet, taide ja verkkotunnukset.

1. CryptoKitties: Kaikkien aikojen johtava NFT

CryptoKitties on Ethereum-pohjainen peli, jonka avulla käyttäjät voivat kerätä ja kasvattaa virtuaalisia kissoja. Pelin tunnukset eivät ole muuttumattomia, koska kukin niistä edustaa ainutlaatuista digitaalista kissaa blockchainissa. Nämä digitaaliset kissat eroavat ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan "lahjakortit." Näiden rahakkeiden luonteen vuoksi kutakin NFT: n edustamaa digitaalista kissaa ei voida kopioida, tuhota tai viedä pois.

Digitaalisten kissojen kasvatuksen aloittamiseksi käyttäjien on talletettava Ether (ETH) pelin viralliseen lompakkoon, Dapper. On kaksi tapaa rotu uudet kitit – kasvattaa kahta omaa kittiäsi tai kasvatetaan julkisella isällä (isä). Käyttäjät voivat saada ensimmäisen kisunsa tekemällä ostoksen torilta tai tekemällä tarjouksen pelistä Tarjousjärjestelmä.

Kokeneiden CryptoKitties-pelaajien tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon arvokkaita digitaalisia kissoja. Jokaisen kisun arvo määräytyy sen sukupolven ja harvinaisuuden perusteella. Sukupolvien ajan yleinen nyrkkisääntö on, että kitit, joissa on vähemmän sukupolvia, ovat arvokkaampia kuin ne, joilla on suurempi määrä. Tämä johtuu siitä, että kitit, joissa on vähemmän sukupolvia, ovat nopeampi jäähdytysnopeudet, jotta he voivat lisääntyä useammin. 

"Gen 0" on harvinaisin kitisukupolvi, jonka tarjonta on kiinteä 50000. Tämä teki Gen 0 -pakkauksista niukat, ja niiden arvo kasvoi ajan myötä. Sukupolvien lisäksi otetaan huomioon myös kitit harvinainen mukaan lukien ne, joilla on alhainen henkilötunnus, sekä Exclusive-kissat tai Perustaja-kissat, joilla kaikilla voidaan käydä kauppaa korkeammilla hinnoilla CryptoKitties-markkinapaikalla.

CryptoKitties on ensimmäinen NFT-protokolla, joka kiinnitti valtavirran huomion loppuvuodesta 2017. Kun käyttäjät pystyivät kasvattamaan harvinaisia ​​kissoja ja myymään uusia kittejä voittoa varten, peli herätti huomattavaa huomiota. CryptoKittiesin voimakas kysyntä johti päivittäisten tapahtumien määrän kasvattamiseen Ethereum-verkossa tammikuussa 2018 kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle (1,349 miljoonaa) – ennätys, joka ylitettiin vasta äskettäin syyskuussa 2020 keskellä DeFi: n likviditeetin louhintahullua. Poista vaihto.

Päivittäiset maksut Ethereum-verkossa saavutti edellisen huippunsa CrypoKitties-villityksen aikanaPäivittäiset maksut Ethereum-verkossa saavutti edellisen huippunsa CrypoKitties-villityksen aikana. Lähde: Eetteriskannaus, OKEx Insights

Samalla kun "paras katseluaika" / CryptoKitties on ohittanut, peli säilyttää ikonisen asemansa johtavana protokollana NFT-tilassa. CryptoKittiesin kaikkien aikojen kaupankäynnin kokonaismäärä tällä hetkellä yli 64000 ETH – eli noin 29 miljoonaa dollaria kirjoituksen aikana – ja luotu yhteensä lähes 2 miljoonaa NFT-omaisuutta.

2. Decentraland: Hajautettu virtuaalimaailma

Voimanlähteenä Ethereum blockchain, Decentraland on hajautettu virtuaalimaailma, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää räätälöityjä hahmoja, vaihtaa keräilytuotteita ja osallistua virtuaalimaailman hallintaprosessiin. 

Aloittaakseen tutkia Decentralandia käyttäjien on ensin muodostettava yhteys selaimeen salauksen avulla. Käyttäjät voivat sitten valita ja mukauttaa omia hahmo, ja jokaiselle hahmolle annetaan virtuaalinen passi, joka edustaa sen identiteettiä Decentralandissa. Kun käyttäjät ovat suorittaneet avatarinsa alkuasetukset, he voivat alkaa rakentaa omia asuinalueitaan ja ostaa harvinaisia ​​digitaalisia resursseja. 


Osallistuminen Decentralandiin vaatii sekä vaihdettavia että pysyviä merkkejä. MANA on digitaalinen valuutta, jota käytetään Decentralandin markkinoilla. Jokainen MANA-tunnus on vaihdettavissa toiseen MANA-tunnukseen ja on siten vaihdettavissa.

MANA: ta voi ostaa mistä tahansa salauspörssistä, joka listaa kaupankäyntiparinsa, kuten MANA / BTC tai MANA / ETH OKEx: llä.

Käyttäjät voivat sitten käyttää MANA: ta LAND-paketteihin tai kiinteistöihin, puettaviin esineisiin ja jopa yksilöllisiin nimiin Decentraland-markkinapaikka. Decentralandin markkinapaikan lisäksi käyttäjät voivat ostaa tuettuja tuotteita NFT-kauppapaikoilta, kuten Avoin meri.

Decentraland käyttää myös LAND: ää, NFT: tä, edustamaan lohkojen ja kartanoiden omistusta. LAND on Ethereumin älykkään sopimuksen ylläpitämä digitaalinen omaisuus, joka edustaa virtuaalisen maan lohkoja Decentralandissa. Jokainen LAND-merkki tunnistaa ainutlaatuisen maapalstan, ja sillä voi käydä kauppaa Decentralandin torilla.

Decentraland DAO meni elämään syyskuussa ja kannustaa käyttäjien osallistumista hallintoprosessiin. Käyttäjät voivat äänestää hallintoehdotuksista ja niistä äänivalta tulevat kolmesta lähteestä:

  • Kääritty MANA: MANA muunnettu WMANA: ksi. Jokainen WMANA on yhtä äänivoimayksikköä.
  • LAND-paketit: Jokainen paketti on 2 000 äänivoimayksikköä.
  • Säätiöt: Jokainen kiinteistö vastaa 2 000 äänivoimayksikköä.

Käyttäjät voivat antaa äänensä erilaisia ​​hallintotapoja, mukaan lukien:

  • LANDin ja pakettien ominaisuudet ja päivitykset.
  • Marketplace-palkkiot.
  • MANA: n kohdentaminen kehitystyöhön.
  • Uusien puettavien tuotteiden lisääminen Decentralandin maailmaan, rakentajaan ja markkinapaikkaan.

Decentralandin hallintoehdotussivuDecentralandin hallintoehdotussivu. Lähde: Decentraland

Decentraland on toiseksi suurin NFT-protokolla kaikkien aikojen kaupankäyntimääränä (49780 ETH eli 22,6 miljoonaa dollaria) ja sillä on tällä hetkellä yli 96000 pelin sisäistä omaisuutta.

3. Rarible: digitaalisten keräilyesineiden markkinapaikka

Harvinainen on NFT-markkinapaikka, jonka perustivat Alexander Salnikov ja Aleksei Falin tammikuussa 2020. Moskovassa toimivan alustan avulla käyttäjät voivat lyödä, ostaa ja myydä harvinaisia ​​digitaalisia keräilyesineitään. Rarible tukee useita digitaalisia keräilyesineitä ja tuotteita, kuten digitaalista taidetta, verkkotunnuksia, DeFi-vakuutuksia, meemejä ja metaversioita.

Rarible listaa laajan valikoiman digitaalisen taiteen keräilyesineitäRarible listaa laajan valikoiman digitaalisen taiteen keräilyesineitä. Lähde: Rarible

Digitaalisten keräilytuotteiden lyöminen Rarible-ohjelmassa on suhteellisen suoraviivaista. Käyttäjät voivat aloittaa lataamalla keräilytuotteita mihin tahansa tuetuista digitaalisista lomakkeista (grafiikka, ääni jne.), Minkä jälkeen ne lisäävät kuvaukset ja hinnoittelutiedot. Tämän jälkeen käyttäjien on muodostettava yhteys Ethereum-lompakkoonsa hyväksymään lyöntitapahtumat.

NFT-rahapelitoiminto on ollut houkutteleva sisällöntuottajille ja taiteilijoille, jotka voivat julkaista sisällönsä houkuttimia ja antaa käyttäjille täysversioita vasta ostettuaan kyseisen NFT: n..

Rarible sai laajaa suosiota salausyhteisön keskuudessa johtamiskoodinsa RARI: n ansiosta. Vaikka viimeaikainen hype hallintotunnusten ympärillä johtuu DeFi-pallosta, Rarible oli ensimmäinen NFT-protokolla käynnistää oman hallintotunnuksensa.

RARI: n käynnistäminen on ensimmäinen askel kohti Rariblen lopullista tavoitetta: Rarible-hajautetun autonomisen organisaation luominen. RARI: n haltijoina käyttäjät voivat lähettää ja äänestää järjestelmän päivitysehdotuksia, mukaan lukien päätökset Rariblen kaupankäyntimaksuista ja uusien ominaisuuksien lisäämisestä.

Jatkossa Rarible jatkaa NFT: n ja DeFi: n integroinnin tutkimista ja viime aikoina kumppanina yearn.finance- ja blockchain-pohjaisen vakuutusalustan Nexus Mutual kanssa käynnistämään vakuutusturvan NFT: t.

Kirjoitushetkellä Rarible kirjasi kaikkien aikojen volyymit yli 31 500 ETH: ta eli 14,3 miljoonaa dollaria.

4. SuperRare: markkinapaikka yhden painoksen digitaalista taidetta varten

Perustettu vuonna 2017 John Crain, Erittäin harvinainen on digitaalisen taiteen markkinapaikka, jossa taiteilijat voivat merkitä ja ansaita rahaa aitoon, yhden painoksen taideteokseensa kerättävinä digitaalisina esineinä. Kutakin SuperRare-taideteosta edustaa ERC-721-tunnus, joka on suojattu salauksella ja jäljitettävissä lohkoketjussa.

Kun taiteilijat julkaisevat todennettuja digitaalisia kuvamateriaaleja SuperRarella, heidän taideteoksensa on sertifioitu Ethereum-lohkoketjussa väärentämisen estämiseksi ja historiallisen alkuperän tarjoamiseksi. Lisäksi taiteilijat voivat näyttää taideteoksensa SuperRaressa virtuaalitodellisuusgallerioiden ja digitaalisten näyttöjen avulla. Taidekokoajat puolestaan ​​voivat ostaa taideteoksia SuperRarelta ja myydä NFT: itä jälkimarkkinoilla, kuten OpenSea. Kaikki SuperRare-kaupat tehdään Etherin kanssa, ja ostajien on maksettava 3%: n transaktiomaksu kaikista ostoksista.

Samanlainen kuin perinteiset taidegalleriat, myös SuperRare veloittaa palkkion taiteilijoilta. Ensimyynnistä taiteilijat saavat 85% tuloista, kun taas SuperRare pitää 15%. Toissijaisesta myynnistä taiteilijat saavat 10% rojalteina.

SuperRare kuvaa itseään Instagramin ja Christien yhdistelmänä ja sen "Toiminta" välilehdellä on edellisen kaltainen käyttöliittymä, kun taas sen markkinapaikka on kuin jälkimmäinen – molemmat reitit tuovat taiteenkeräilijät sivulle, jolla he voivat tehdä online-tarjouksia digitaaliseen taideteokseen.

SuperRaren käyttäjät voivat seurata nousevia taideteoksiaSuperRaren käyttäjät voivat seurata nousevia taideteoksia. Lähde: Erittäin harvinainen

Tähän mennessä SuperRaren kaikkien aikojen kaupankäyntivolyymi ylitti 16500 ETH – mikä vastaa noin 7,5 miljoonaa dollaria nykyisellä ETH-hinnalla – korkein NFT-art -markkinoilla. Alusta on myynyt yli 12 000 digitaalitaidetta, ja sen jälkimarkkinoiden myynti on melkein saavuttanut miljoonan dollarin.

5. Ethereum-nimipalvelut: johtava verkkotunnusten NFT

Ethereum-säätiön perustama toukokuussa 2017, Ethereumin nimipalvelut on avoin, hajautettu ja laajennettava nimeämisjärjestelmä, joka perustuu Ethereum-lohkoketjuun. Protokollassa on enemmän kuin 190 000 rekisteröityä nimeä ja on tähän mennessä integroinut yli 100 lompakkoa ja hajautettuja sovelluksia.

Natiivi TLD – eli ylätason verkkotunnus – on ".ETH" ENS: ssä. Nämä ".ETH" verkkotunnukset ovat yksilöllisiä ja pysyviä, ja niitä edustavat ERC-721-yhteensopivat NFT: t, ja niitä voi ostaa ja myydä NFT-markkinoilla, kuten OpenSea ja Rarible.

.ETH-verkkotunnukset on lueteltu myytävänä OpenSeassa.ETH-verkkotunnukset, jotka on lueteltu myytävänä OpenSeassa. Lähde: Avoin meri

Koska nämä verkkotunnukset noudattavat ERC-721 NFT -standardia, ne voivat myös liittyä saumattomasti NFT-markkinoihin ja lompakkorajapintoihin, mikä parantaa NFT- ja DeFi-integraatioita.

Ethereum Name Services on alansa johtava NFT, jonka kaikkien aikojen kaupankäyntimäärät ovat yli 6600 ETH (eli 3 miljoonaa dollaria) ja yli 20000 omistajaa OpenSean mukaan.

Viisi parasta verkkotunnusten NFT: tä, joiden ENS sijoittuu ensimmäiseksiViisi parasta verkkotunnusten NFT: tä, joiden ENS sijoittuu ensimmäiseksi. Lähde: Avoin meri

Tie eteenpäin NFT: lle

Tässä mainittujen protokollien lisäksi vuosi 2020 on yleensä ollut hyvä vuosi NFT: lle ja DeFi: lle. Edetessä voimme odottaa syvempiä integraatioita kahden tilan välillä. Esimerkiksi Rarible on jo tehnyt yhteistyötä yearn.financen kanssa voidakseen käynnistää vakuutustoiminnan NFT: t DeFi-protokollille, ja tuleva Ethereum 2.0 -päivitys todennäköisesti edistää uusia käyttötapauksia ja vauhdittaa kasvua näissä ekosysteemeissä.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map