Investering i platin – alt hvad du behøver at vide

Hvorfor investere i platin?

Hvis du overvejer at investere i ædle metaller, er det meget sandsynligt, at du allerede har set på at investere i guld og investere i sølv. Disse er de to mest kendte og mest populære med hensyn til volumen af ​​investorer, der handler med de to. Der er dog andre.

Et af disse “andre” ædle metaller, som ofte overses, er platin. Dette ædle metal leveres faktisk ofte med den højeste pris for alle de tre nævnte. Dette skyldes, at det er sjældnere end guld og sværere at udvinde.

Som et efterspurgt industrielt metal er det et andet fremragende valg at overveje at tilføje til din portefølje af ædle metaller. Her vil vi se nærmere på, hvad der flytter prisen på platin, og hvordan du kan komme ind på handlingen.

Hvad påvirker platinpriser?

I lighed med sølv og andre ædle metaller, der ofte betragtes som ”industrielle metaller”, er platin åben for mange af de samme faktorer, som kan føre til udsving i prisen. Selvom det er et ædle metaller af meget høj værdi og kan fungere som en værdilager på samme måde som guld, er det meget mere udsat for lovene om udbud og efterspørgsel, som de typisk gælder.

Automatisk efterspørgsel: Platin oplever stor efterspørgsel fra bilindustrien. Dette skyldes, at platin er en nøglekomponent i katalysatorer, der bruges til at reducere emissionerne fra køretøjer rundt om i verden. Dette betyder, at prisen på platin stort set kan bevæge sig i takt med efterspørgslen fra bilindustrien efter nye køretøjer.

Valutastyrke: Dette punkt gælder især USD-kursen mod den sydafrikanske rand og den russiske rubel. Dette skyldes, at langt størstedelen af ​​verdens platin kommer fra disse to nationer og betales for i amerikanske dollars. Derfor fjerner en svagere dollar normalt noget incitament fra platinminedrift. Dette kan mindske udbuddet og i processen føre til højere priser.

Politisk stabilitet: Som nævnt ovenfor udvindes langt størstedelen, over 75% af platinforsyningen i verden, i Sydafrika og Rusland. Dette betyder, at den politiske situation i begge nationer og deres forhold omkring ordet, men især med USA og Kina som to af verdens største købere har afgørende betydning. Enhver form for geopolitiske spørgsmål, takster eller handelsrestriktioner kan have stor indflydelse på prisen på platin.

Investering i platin

Når du har kigget på de nøglefaktorer, der bevæger værdihjulet på platinmarkederne, hvis du er interesseret i at foretage en investering, er der en række relativt nemme måder, du kan gøre det på:

Fysisk platin: Platin i form af mønter og søjler er bestemt den mest direkte måde at blive involveret i markedet. I lighed med de andre valg er det dog sværere at købe platin med et reduceret antal ansete leverandører på linje med selve metallet sjældent.

Det firma, vi anbefaler at købe Platinum direkte, er Bullion Vault.

Platin Aktier: Dette er en populær investeringsrute, hvor der igen er flere, men bestemt ikke en overflod af platinaktier, som du kan investere i på aktiemarkedet gennem din mægler. Disse er typisk i de største platinminedrift og produktionsoperationer både i Sydafrika og Nordamerika. Nogle af disse mineselskaber kan dog også være involveret i andre metaller, som kan efterlade dig sårbar, selvom platinpriserne stiger.


Platin-ETF’er: Platin-ETF’er, ligesom de gør i andre områder af markedet, giver en bredere eksponering for branchen. Det betyder, at en platin-ETF kan være en investering i minedrift og produktion af platin såvel som i andre områder. Dette er den enkleste måde, du kan blive investeret i Platinum, og selvom hver ETF er forskellig, afdækkes dine risici på en måde med en ETF. De er også flydende, når det kommer til at komme ind eller forlade din position, hvis prisen går imod dig. Mange større mæglere vil tage højde for et udvalg af platin-ETF’er.

Du kan også blive involveret i handel med platin futures og optioner, som er meget populære, når det kommer til handel med råvarer, men som en nyere investor anbefales de mindre volatile metoder ovenfor til dine første ventures til handel med ædle metaller..

Platinrisici

Ligesom med enhver anden form for investering er der den iboende risiko for en tilbagegang på markedet. Til dette formål skal du have dig selv beskyttet af en solid risikostyringsstrategi.

Der er ingen tvivl om, at platinpriserne er betydeligt mere ustabile end guld eller endda sølv. Dette kan betyde, at de ikke passer til enhver investor. På længere sigt har de dog stadig vist et stærkt afkast.

Inden for kortere tidsperioder på 3-5 år kan platinpriserne svinge meget og er i øjeblikket til en pris, der ikke er meget langt fra en 10-årig lav. Dette skyldes en række faktorer, ikke mindst faldet i køretøjsefterspørgsel på grund af COVID-19-pandemien i 2020. Mange kan se dette som en passende tid til at få værdi fra platinmarkedet i betragtning af, at det for nu midlertidigt er blevet fortrængt af guld med hensyn til værdi, da sidstnævnte når til højdepunkter i hele tiden.

Afsluttende tanker

Mens guld- og sølvmarkederne helt sikkert fanger overskrifterne, når det kommer til handel med ædle metaller, er det værd at huske, at selvom der muligvis er nogle få færre veje, der er åbne for at gøre det, er en investering i platin stadig en relativt let bedrift at udføre.

Kombiner dette med den nuværende dip på platinmarkedet, hvor det usædvanligt ligger under guldprisen, og du har muligvis en ideel mulighed for at tilføje ny mangfoldighed til din portefølje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map