Investering i ædle metaller – alt hvad du behøver at vide

Guldpriserne er steget støt i år, mens andre markeder rundt om i verden mildest talt har haft en turbulent tid. Denne bevægelse fremhæver en af ​​nøglefaktorerne bag, hvorfor mange mennesker vælger at investere i guld og andre ædle metaller. De er ofte en butik af værdi i tider med markedsvolatilitet, en form for investering i en sikker havn. Dette gør dem til en meget attraktiv type investering for alle.

Her kører vi nogle af de grundlæggende ting omkring hvert af de mest populære ædle metaller, hvad der bevæger deres værdi, og vigtigst af alt, hvordan du nemt kan komme i gang med at investere og disse andre ædle metaller.

Typer af ædle metaller

Når vi taler om at investere i ædle metaller, betragtes guld ofte som det eneste valg. Selvom det helt sikkert er det mest populære valg, er der et par andre vigtige ædelmetalmarkeder, der kan udgøre som ideelle investeringsmuligheder afhængigt af din stil.

Investering i guld

Guld er selvfølgelig kongen, når det kommer til disse markeder. Det anerkendes som en af ​​de sikreste værdibutikker i ethvert aktiv, du kan investere i. Årsagerne til, at det er et sikkert tilflugtssted i tider med økonomisk strid, skyldes hovedsageligt, at guldmarkedet ikke påvirkes på samme måde af udbud og efterspørgsel som mange andre aktiver. Sikker på, det har mange praktiske anvendelser inden for industrien, og selvfølgelig smykker, den eksisterende minedrift, men overstiger meget den nye forsyning, der udvindes.

Dette giver stor kontrol over prisen fra dem, der besidder aktivet, især når der er økonomisk usikkerhed, der kan sende prisen højere, som vi ser på markedet i dag. I perioder, hvor renten er lav, og det generelle markedsafkast ikke er højt på andre aktiver, vil du også se et stærkt skridt mod guld.

Investering i sølv

Sølv er et andet af de mest populære valg, når du investerer i ædle metaller. Det har et stort antal anvendelser i elektriske apparater og kredsløb, og det har derfor en tendens til at være mere volatilt baseret på efterspørgslen fra disse områder.

Til det formål kan sølv være meget mere afhængig af en stærk præstationsøkonomi, hvor industriens efterspørgsel efter varen er høj. På trods af dets meget større volatilitet ses det stadig som en afdækning i svage tider i den amerikanske dollar og mod stigende inflation. Begge disse faktorer spiller en rolle i øjeblikket, da dollaren svækkes, og retningslinjer for inflation løsnes.

Investering i platin

Dette er et tredje valg, som mange handlende ikke ofte overvejer, når de investerer i ædle metaller. Faktum er dog, at Platinum tidligere har været kendt for at handle til højere priser end end guld. Dette skyldes delvist sjældenheden af ​​platin.

Det er meget brugt i bilindustrien som en væsentlig komponent i katalysatorer. Dette medfører dog et eller andet element af eksponering for bilindustrien. Denne eksponering har set kontrasterende formuer for øjeblikket for platin, da priserne på det sikre havn guld og sølv er steget. Alligevel kunne et afkast i branchen helt sikkert se en hurtig vending af formuer.

Sådan starter du handel med ædle metaller


Hindringerne for indrejse her som ikke, hvad handlende undertiden forestiller sig. I virkeligheden kan handel med de fleste ædle metaller, det være sig guld, sølv, platin, palladium eller andre, være så simpelt som at handle med et hvilket som helst aktie eller andet aktiv. Her vil vi se på måder, hvorpå du kan investere i disse ædle metaller direkte gennem de fleste større mæglere og uden at skulle købe og opbevare store mængder af selve metallerne..

Handel med råvare-CFD’er er en meget populær metode på kort sigt, hvis du ønsker at blive involveret i handel med værdier af ædle metaller. Med CFD’er køber du ikke selve det underliggende aktiv, men du handler baseret på prisbevægelsen mellem åbning og lukning af kontrakten. Det ligner på mange måder handelsmuligheder eller futures på råvarer med den fordel, at du aldrig risikerer at tage levering af det faktiske aktiv i det samme som du ville, når du handlede med andre derivatkontrakter. Det er også en af ​​de mest tilgængelige måder at blive involveret på, da de fleste større mæglere, der tilbyder valutahandel, også vil have nogle store råvared CFD’er tilgængelige til handel.

Hvis du søger efter mere konservative metoder til at investere i nogen af ​​disse ædle metaller, så er handels ETF’er altid et godt valg. Disse kan effektivt investere dine midler i et bredere udvalg af ædelmetalrelaterede virksomheder. Ikke kun hjælper det dig med at diversificere din portefølje bredt, men ETF kan i sig selv afdække mod volatilitetsrisici endnu længere. Du kan også vælge dine egne investeringer i enkeltaktier i firmaer relateret til dit valgte ædle metal. Disse kan være mineselskaber eller enhver anden relateret eller afhængig af produktion eller forarbejdning af metaller. Dette er blot nogle få af de mest populære og tilgængelige metoder, du kan investere i, især hvis du vil undgå at købe fysisk guld eller andre ædle metaller direkte..

En anden mulighed er bare at købe ædle metaller direkte, i dette tilfælde anbefaler vi:

Hvis du foretrækker at springe hjemmearbejdet over, anbefaler vi disse to virksomheder:

  1. Guldmægler
  2. Bullion Vault

Investerer i ædle metaller risikabelt?

Ligesom at investere i andre aktiver eller markeder er der altid en vis risiko forbundet med investering i ædle metaller. Selv guld, der ofte beskrives som ”recession-proof”, kan være ustabilt. Dette gælder endnu mere for sølv og andre.

Med den tanke i tankerne er det derfor vigtigt at lave din forskning og kende risiciene, før du investerer. Du skal også tage i betragtning, at nogle af køretøjerne til investering i disse aktiver kan variere med hensyn til, hvor risikable de er. Dette betyder også at kontrollere eventuelle gebyrer eller spænd på hver af de aktiver, du handler. Hvis du følger disse trin, vil du indstille dig til potentiel succes, når det kommer til dine investeringer i ædle metaller.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map