Επένδυση στο Platinum – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γιατί να επενδύσετε στο Platinum?

Εάν σκέφτεστε να επενδύσετε σε πολύτιμα μέταλλα, είναι πολύ πιθανό ότι έχετε ήδη εξετάσει επενδύσεις σε χρυσό και επενδύσεις σε ασήμι. Αυτά είναι τα δύο πιο γνωστά και πιο δημοφιλή όσον αφορά τον όγκο των επενδυτών που ανταλλάσσουν τα δύο. Υπάρχουν όμως άλλοι.

Ένα από αυτά τα «άλλα» πολύτιμα μέταλλα που συχνά παραβλέπεται, είναι η πλατίνα. Αυτό το πολύτιμο μέταλλο έρχεται συχνά με την υψηλότερη τιμή και των τριών που αναφέρονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο σπάνιο από το χρυσό και είναι πιο δύσκολο να εξαχθεί.

Ως βιομηχανικό μέταλλο σε ζήτηση, είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στο χαρτοφυλάκιό σας επενδύσεις πολύτιμων μετάλλων. Εδώ θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μετακινεί την τιμή της πλατίνας και πώς μπορείτε να μπείτε στη δράση.

Τι επηρεάζει τις τιμές της πλατίνας?

Παρόμοια με το ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα που συχνά θεωρούνται «βιομηχανικά μέταλλα», η πλατίνα είναι ανοιχτή σε πολλούς από τους ίδιους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε διακυμάνσεις στην τιμή. Αν και είναι πολύτιμο μέταλλο πολύ υψηλής αξίας και μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα αξίας με παρόμοιο τρόπο με το χρυσό, είναι πολύ πιο εκτεθειμένο στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, όπως συνήθως.

Αυτόματη ζήτηση: Η Platinum αντιμετωπίζει τεράστια ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλατίνα αποτελεί βασικό συστατικό των καταλυτικών μετατροπέων που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των εκπομπών οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή της πλατίνας μπορεί σε μεγάλο βαθμό να κινηθεί παράλληλα με τη ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία για νέα οχήματα.

Δύναμη νομίσματος: Αυτό το σημείο ισχύει ιδιαίτερα για το δολάριο ΗΠΑ έναντι του Νοτιοαφρικανικού Ράντ και του ρωσικού Ρούβλι. Αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτική πλειονότητα του πλατίνα του κόσμου προέρχεται από αυτά τα δύο έθνη και πληρώνεται σε δολάρια ΗΠΑ. Επομένως, ένα ασθενέστερο δολάριο αφαιρεί συνήθως κάποιο κίνητρο από την εξόρυξη πλατίνας. Αυτό μπορεί να μειώσει την προσφορά και, στη διαδικασία, να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές.

Πολιτική σταθερότητα: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συντριπτική πλειονότητα, που υπερβαίνει το 75% της προσφοράς πλατίνας στον κόσμο εξορύσσεται στη Νότια Αφρική και στη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική κατάσταση και στα δύο έθνη, και οι σχέσεις τους γύρω από τη λέξη, αλλά ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ και την Κίνα ως δύο από τους σημαντικότερους αγοραστές του κόσμου έχει ζωτική σημασία. Οποιοδήποτε είδος γεωπολιτικών ζητημάτων, δασμών ή εμπορικών περιορισμών, θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση στην τιμή της πλατίνας.

Επένδυση στο Platinum

Έχοντας ρίξει μια ματιά στους βασικούς παράγοντες που μετακινούν τον επιλογέα τιμών στις αγορές πλατίνας, εάν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε μια επένδυση, υπάρχουν διάφοροι σχετικά εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε:

Φυσικό λευκόχρυσο: Το λευκόχρυσο με τη μορφή νομισμάτων και ράβδων είναι σίγουρα ο πιο άμεσος τρόπος για να συμμετάσχετε στην αγορά. Παρόμοια με τις άλλες επιλογές, είναι σαφώς πιο δύσκολο να αγοράσετε πλατίνα, με μειωμένο αριθμό φημισμένων προμηθευτών σύμφωνα με τη σπανιότητα του ίδιου του μετάλλου.

Η εταιρεία που προτείνουμε να αγοράσετε το Platinum Directly είναι Bullion Vault.

Αποθέματα λευκόχρυσου: Πρόκειται για μια δημοφιλή επενδυτική οδό όπου και πάλι υπάρχουν πολλές, αλλά σίγουρα όχι αφθονία, μετοχών πλατίνας στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε στην αγορά μετοχών μέσω του μεσίτη σας. Αυτές είναι συνήθως στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξόρυξης και παραγωγής πλατίνας τόσο στη Νότια Αφρική όσο και στη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις εταιρείες εξόρυξης ενδέχεται να ασχολούνται με άλλα μέταλλα που θα μπορούσαν να σας αφήσουν ευάλωτα ακόμη και αν οι τιμές της πλατίνας αυξάνονται.


Platinum ETF: Platinum ETFs, όπως συμβαίνει και σε άλλους τομείς της αγοράς, παρέχουν ευρύτερη έκθεση στον κλάδο. Αυτό σημαίνει ότι ένα ETF πλατίνας μπορεί να είναι μια επένδυση σε εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής πλατίνας, καθώς και σε άλλες περιοχές. Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επενδύσετε στο Platinum και παρόλο που κάθε ETF είναι διαφορετικός, οι κίνδυνοι σας αντισταθμίζονται με την έννοια του ETF. Είναι επίσης ρευστά όταν πρόκειται να μπείτε ή να αφήσετε τη θέση σας εάν η τιμή είναι αντίθετη προς εσάς. Πολλοί μεγάλοι μεσίτες θα καλύψουν μια επιλογή ETF πλατίνας.

Θα μπορούσατε επίσης να εμπλακείτε στο εμπόριο μελλοντικών προθεσμιακών πλατφορμών και επιλογών που είναι πολύ δημοφιλείς όσον αφορά τη διαπραγμάτευση εμπορευμάτων, αλλά ως νεότερος επενδυτής, συνιστώνται οι πιο ασταθείς μέθοδοι παραπάνω για τις πρώτες σας επιχειρήσεις στο εμπόριο πολύτιμων μετάλλων.

Κίνδυνοι από λευκόχρυσο

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη μορφή επένδυσης, υπάρχει ο εγγενής κίνδυνος ύφεσης στην αγορά. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προστατευτείτε από μια σταθερή στρατηγική διαχείρισης κινδύνων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τιμές της πλατίνας είναι πολύ πιο ευμετάβλητες από τον χρυσό ή ακόμα και το ασήμι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν σε κάθε επενδυτή. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν έντονες αποδόσεις.

Μέσα σε μικρότερα χρονικά διαστήματα 3-5 ετών, οι τιμές της πλατίνας μπορούν να αλλάξουν πολύ και επί του παρόντος βρίσκονται σε τιμή που δεν απέχει πολύ από το χαμηλό των 10 ετών. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ιδίως στη μείωση της ζήτησης οχημάτων λόγω της πανδημίας COVID-19 2020. Πολλοί μπορεί να το δουν αυτό ως μια κατάλληλη στιγμή για να πάρουν αξία από την αγορά πλατίνας, δεδομένου ότι προς το παρόν έχει εκτοπιστεί προσωρινά από χρυσό από άποψη αξίας καθώς η τελευταία φτάνει για υψηλά επίπεδα όλων των εποχών.

Τελικές σκέψεις

Ενώ οι αγορές χρυσού και αργύρου σίγουρα κερδίζουν τα πρωτοσέλιδα όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση πολύτιμων μετάλλων, αξίζει να θυμηθούμε ότι, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν λίγα λιγότερα μονοπάτια για να το κάνουν, μια επένδυση σε πλατίνα εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά εύκολο κατόρθωμα να επιτευχθεί.

Συνδυάστε το με την τρέχουσα πτώση στην αγορά πλατίνας, όπου βρίσκεται ασυνήθιστα κάτω από την τιμή του χρυσού και μπορεί να έχετε την ιδανική ευκαιρία να προσθέσετε νέα ποικιλία στο χαρτοφυλάκιό σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map