Πώς να αγοράσετε φυσικό χρυσό

Εάν αρχίζετε να επενδύετε σε πολύτιμα μέταλλα, και ιδιαίτερα σε χρυσό για πρώτη φορά, θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επενδύσετε σε χρυσό. Σε αυτά περιλαμβάνονται επενδύσεις που είναι και οι δύο άυλες, καθώς δεν μπορείτε να τις κρατήσετε φυσικά, όπως μετοχές και ETF. Εάν είστε επενδυτής που του αρέσει να έχει απτή εκμετάλλευση της επένδυσής σας, υπάρχει άλλος τρόπος. Ο φυσικός χρυσός, αναφέρεται επίσης ως χρυσός χρυσός. Εδώ θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία αγοράς φυσικού χρυσού και των διαφόρων τύπων που διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τύποι φυσικού χρυσού

Επενδύοντας σε φυσικό χρυσό, γενικά θα βρεθείτε αντιμέτωποι με δύο επιλογές. Αυτές είναι ράβδοι χρυσού ή χρυσά νομίσματα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, και οι δύο μπορεί να διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά τις επενδύσεις και την αξία τους.

Οι ράβδοι χρυσού είναι η πιο συχνά αγορασμένη μορφή φυσικού χρυσού. Όταν αγοράζονται για επενδυτικούς σκοπούς, αυτές πρέπει συνήθως να είναι τουλάχιστον 99,5% ράβδοι καθαρού χρυσού. Αυτό που συνήθως θα δείτε από τις ράβδους χρυσού επενδυτικού βαθμού, και αυτό που πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά, είναι ότι το όνομα του κατασκευαστή, το βάρος της ράβδου και η καθαρότητα που εκφράζεται συνήθως ως 99,99% στο πρόσωπο της ράβδου. Αυτά θα δείξουν την ποιότητα της ράβδου και θα επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα αυτής.

Τα χρυσά νομίσματα είναι ένας άλλος τρόπος για να κάνετε μια φυσική επένδυση σε χρυσό. Θα πρέπει να σημειώσετε ότι αν αγοράσετε χρυσά νομίσματα, μπορεί να μην είναι πάντα ίσες με τις τιμές spot του χρυσού με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν μια ράβδος χρυσού. Αυτό οφείλεται σε έναν αριθμό άλλων παραγόντων που παίζουν.

Με χρυσά νομίσματα, αυτά συνήθως δεν θα έχουν τα ίδια επίπεδα καθαρότητας με τις ράβδους χρυσού. Περιέχουν συνήθως 91% -92% χρυσό. Τούτου λεχθέντος, η τιμή των νομισμάτων σε βάρος, μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή της ράβδου χρυσού. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα συλλογής ορισμένων νομισμάτων. Ο καθορισμός αυτής της συλλογικότητας όμως είναι ένας άλλος τομέας εξειδίκευσης εντελώς, και αν ψάχνετε για την πιο ευθεία δυνατή φυσική επένδυση σε χρυσό, τότε τα μπαρ είναι πιθανώς το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε.

Πώς να αγοράσετε φυσικό χρυσό

Η επόμενη ερώτηση όταν συμμετέχετε και αγοράζετε φυσικό χρυσό για πρώτη φορά, είναι κατανοητό, πού μπορείτε να τον αγοράσετε?

Όσον αφορά αυτήν την ερώτηση, είναι αυτονόητο ότι θέλετε να αγοράσετε μόνο από τις πιο αξιόπιστες πηγές. Αυτά είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν και συνήθως έχουν ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και υποστηρίζουν πολλές θετικές κριτικές και αξιοπιστία. Από αυτήν την άποψη, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια πριν από την αγορά για να βεβαιωθείτε ότι ο έμπορος που χρησιμοποιείτε είναι απολύτως νόμιμος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να είστε εξαιρετικά ξεκάθαρο είναι η τρέχουσα τιμή spot του χρυσού και αποφύγετε τυχόν εμπόρους που φαίνονται είτε πολύ καλοί για να είναι αληθινοί, είτε έχουν προσθέσει τεράστια ασφάλιστρα στην τρέχουσα τιμή spot.

Στις ΗΠΑ, το Better Business Bureau είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε να ελέγξετε ή να επιβεβαιώσετε τη φήμη ενός αντιπροσώπου.

Εάν προτιμάτε να παραλείψετε την εργασία, προτείνουμε αυτές τις δύο εταιρείες:

  1. Χρυσός μεσίτης
  2. Bullion Vault

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά χρυσού

Αν και είστε τώρα καλά στο δρόμο σας για να αγοράσετε φυσικό χρυσό για πρώτη φορά, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά βασικά σημεία που είναι υπέροχα να μην διατηρείτε τον εαυτό σας στο σωστό δρόμο.

Μέγεθος: Η αγορά χρυσού δεν σημαίνει ότι πρέπει να βουτήξετε κατευθείαν μέσα και να αγοράσετε ένα κιλό 1 κιλά, ή ακόμα και ένα μπαρ 1 ουγκιών. Οι ράβδοι χρυσού διατίθενται σε όλα τα μεγέθη. Συνήθως μπορείτε να αγοράσετε οτιδήποτε από 1 γραμμάριο έως 1 κιλό σε βάρος. Το κλειδί είναι να αγοράσετε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς. Αυτό ισχύει τόσο για τον προϋπολογισμό σας όσο και για τη μεταπώληση. Είναι πιθανό ότι μικρότερες ποσότητες θα ήταν ευκολότερο να μεταπωληθούν στο μέλλον εάν χρειαστεί.


Τιμή Premium: Βεβαιωθείτε ότι ψωνίζετε γύρω από τους διάφορους φημισμένους προμηθευτές χρυσού. Όλες οι αγορές ράβδου θα έχουν ένα ελαφρύ ασφάλιστρο προστιθέμενο στην τιμή spot, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν κρυφές χρεώσεις για να αντιμετωπίσετε. Αυτό αξίζει πάντα τον διπλό έλεγχο πριν αγοράσετε.

Αποθήκευση & ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Τώρα που έχετε αγοράσει φυσικό χρυσό, θα θελήσετε να τον διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πληρώνετε για μια άλλη ασφαλή εγκατάσταση αποθήκευσης, η οποία συνιστάται ιδιαίτερα, ειδικά εάν αγοράζετε σε μεγάλες ποσότητες. Εάν θέλετε το bullion σας να είναι σωστά ασφαλισμένο, τότε ίσως χρειαστεί επίσης να επενδύσετε σε μια επαγγελματική λύση αποθήκευσης ή εξειδικευμένη ασφάλιση τρίτων.

Κατάσταση: Φυσικά όταν αγοράζετε το χρυσό, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Αυτό είναι συνήθως πολύ καλά αναλυτικό όταν αγοράζετε από έναν αξιόπιστο πωλητή. Μόλις έχετε στην κατοχή σας, θα θελήσετε να διατηρήσετε το χρυσό σας σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα πίσω από την ασφαλή αποθήκευση, καθώς θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο χρυσός σας παραμένει εντελώς εκτός δρόμου ή τυχόν γρατσουνιές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αξία.

Τελικές σκέψεις

Συνολικά, η αγορά κάποιου φυσικού χρυσού στη σημερινή αγορά είναι σίγουρα πιο προσιτή από ό, τι νομίζετε. Εάν είστε ο τύπος του επενδυτή που του αρέσει να παίρνει τα χέρια σας σε άυλα περιουσιακά στοιχεία, τότε ο χρυσός θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς καθώς παραμένει κοντά στα υψηλά ρεκόρ.

Μόλις ξεπεράσετε τα εμπόδια να βρείτε τον καλύτερο προμηθευτή χρυσού διαπιστευμένο από το BBB και να σκεφτείτε πού θα αποθηκεύσετε το περιουσιακό σας στοιχείο, δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να κάνετε αυτήν την πρώτη αγορά σε οποιοδήποτε μέγεθος ράβδου χρυσού ή νομίσματος που σας ταιριάζει.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map