Επένδυση σε ασήμι – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γιατί να επενδύσετε στο ασήμι?

Με την παγκόσμια οικονομία σε απρόβλεπτο σημείο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων έχει αυξηθεί. Ο χρυσός βρίσκεται στην κορυφή όλων των εποχών, καθώς οι έμποροι συρρέουν σε ένα πιο παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο όπως είναι συνηθισμένο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

Όχι μόνο ο χρυσός βλέπει μια ανοδική ζήτηση. Η διαπραγμάτευση αργύρου, που συχνά θεωρείται ως το δεύτερο πιο δημοφιλές πολύτιμο μέταλλο στο εμπόριο, έχει ανέβει στα δικά της πολυετή υψηλά επίπεδα. Συναλλαγές στα 28 $, το ασήμι σημείωσε άνοδο σχεδόν 30% φέτος μόνο. Έχοντας αυτό κατά νου, ίσως αναρωτιέστε πώς να μπείτε στη δράση; Σας έχουμε καλύψει με ένα πλήρες downdown για το πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές αργύρου, παράλληλα με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το παγκοσμίως διάσημο πολύτιμο μέταλλο.

Τι επηρεάζει τις τιμές του αργύρου?

Σε αντίθεση με το χρυσό που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστο από τις συνήθεις κινήσεις προσφοράς και ζήτησης, οι τιμές του αργύρου μπορούν να κυμαίνονται με βάση διάφορους παράγοντες. Υπό αυτήν την έννοια, το ασήμι παίζει κάτι διπλό. Ναι, έχει παρόμοια χαρακτηριστικά από την άποψη ότι θεωρείται ως αποθήκη αξίας και ως επένδυση ασφαλούς καταφυγίου σε κάποιο βαθμό, αν και η αξία της μπορεί επίσης να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση στους τομείς που χρησιμοποίησε.

Δύναμη νομίσματος: Παρόμοια με τη σχέση που θα δείτε μεταξύ του κύριου νομίσματος (USD) και του χρυσού, το ασήμι έχει επίσης αντίστροφη σχέση με το Δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι όταν το δολάριο είναι αδύναμο, οι τιμές του αργύρου τείνουν να είναι υψηλότερες. Το αντίθετο ισχύει επίσης ότι σε περιόδους ισχυρού δολαρίου ΗΠΑ, η τιμή του αργύρου τείνει να πέσει.

Δημοσιονομική πολιτική: Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δημοσιονομική πολιτική ως αλίευση όλων, όχι μόνο για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, αλλά και για την κυβερνητική πολιτική για την αγορά αργύρου. Και τα τρία πράγματα μπορούν να κάνουν πολλά για να αυξήσουν την τιμή του αργύρου. Είναι μια μεγάλη αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν επίσης να ωθούν τους ανθρώπους να επενδύσουν σε ασήμι και άλλα εμπορεύματα.

Πρακτική ζήτηση: Η άλλη πλευρά του ασημιού είναι ότι χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ηλεκτρικές συσκευές, ιατρικές συσκευές και κυκλώματα. Η ζήτηση σε αυτούς τους τομείς είναι επίσης βασικός παράγοντας στις τιμές της αγοράς εάν το πολύτιμο μέταλλο.

Πώς να επενδύσετε σε ασήμι

Τώρα που γνωρίζετε τι οδηγεί την αγορά, ας δούμε μερικούς από τους ευκολότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εμπλακείτε και να κάνετε μια επένδυση σε ασήμι. Μόλις δημιουργήσετε έναν online λογαριασμό συναλλαγών μεσιτών, η διαδικασία επένδυσης θα πρέπει να είναι πολύ εύκολη.

Silver Silver: Αυτός είναι σίγουρα ο πιο άμεσος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εμπλακείτε στην αγορά αργύρου. Η αγορά ασημένιου ράβδου, ή πραγματικών ράβδων και νομισμάτων αργύρου, είναι σχετικά εύκολη και υπάρχουν πολλά αξιόπιστα καταστήματα από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι αυτός είναι ο πιο ρευστός τρόπος για να επενδύσετε σε ασήμι και κάθε αγορά φυσικού αργύρου θα έχει ελαφρώς πρόσθετο ασφάλιστρο καθώς και το κόστος αποθήκευσης που ενδέχεται να επιβαρυνθείτε.

Συνιστούμε αυτές τις δύο εταιρείες:

  1. Χρυσός μεσίτης
  2. Bullion Vault

Ασημένια αποθέματα: Η επένδυση σε μετοχές που σχετίζονται με ασήμι είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να συμμετάσχετε στην αγορά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει επένδυση σε εταιρείες που εξορύσσουν ασήμι ή σε οποιονδήποτε εμπλέκεται κατά τη διαδικασία παραγωγής. Αυτές οι τιμές μετοχών σε αυτές τις εταιρείες συνήθως συνδέονται στενά με την τιμή του αργύρου. Αυτή η επένδυση θα μπορούσε να επεκταθεί όσο οι εταιρείες στους προαναφερθέντες τομείς που χρησιμοποιούν πολύ άργυρο στα προϊόντα τους. Αυτές οι εταιρείες θα επηρεαστούν επίσης από τις τιμές του αργύρου, και φυσικά η επένδυση στο χρηματιστήριο έχει μεγάλη ρευστότητα εάν επιθυμείτε να πουλήσετε ή να πραγματοποιήσετε συναλλαγές.

ETF & Αμοιβαία κεφάλαια: Η τιμή του αργύρου μπορεί να κυμαίνεται όπως και η τιμή των μεμονωμένων αποθεμάτων. Για το σκοπό αυτό, η διαφοροποίηση είναι πάντα καλή ιδέα. Τα ETF και τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να προσφέρουν την ιδανική εναλλακτική λύση για επενδύσεις σε ασήμι μέσω διαφόρων μετοχών. Αυτό ακριβώς κάνετε κάνοντας επενδύσεις σε ETF ή αμοιβαίο κεφάλαιο. Αυτά είναι ουσιαστικά καλάθια αποθεμάτων που προσφέρονται και μπορούν να σταθμιστούν για κάθε συγκεκριμένο τομέα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επενδύατε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο σταθμισμένο υπέρ του αργύρου.


Ενώ υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε ασήμι, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους και, ως επί το πλείστον, προσβάσιμες μέθοδοι μέσω του μεσίτη σας.

Οφέλη των επενδύσεων σε ασήμι

Υπάρχουν πολλά οφέλη από μια επένδυση σε ασήμι, ιδιαίτερα τη σωστή στιγμή. Με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση να ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στο ασήμι, φαίνεται ότι τώρα θα μπορούσε να είναι η ώρα να κάνει αυτή την κίνηση.

Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου σας είναι πάντα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει μια επένδυση σε χρυσό, ασήμι ή άλλα πολύτιμα μέταλλα. Αυτά μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως μεγάλη αντιστάθμιση έναντι των μεταβαλλόμενων συνθηκών τώρα ή στο μέλλον.

Ένα άλλο θετικό σημείο για το ασήμι είναι ότι, εάν ενδιαφέρεστε για μια επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι προσφέρει μια από τις πιο προσιτές πύλες όσον αφορά την τιμή. Κάτω από $ 30 ανά ουγγιά στην τρέχουσα αγορά, παραμένει πολύ προσιτό ακόμα κι αν έχετε λίγο λιγότερο κεφάλαιο για να επενδύσετε.

Με το sliver, έχετε επίσης τις δύο χρήσεις που αναφέρονται παραπάνω. Μπορεί να είναι ένα απόθεμα αξίας και επίσης ένας βιομηχανικός πόρος σε ζήτηση. Αυτό από μόνο του προσθέτει και την ελκυστικότητα εάν σκέφτεστε μια κίνηση για το ασήμι.

Τελικές σκέψεις

Συνολικά, ενώ είναι αλήθεια ότι το ασήμι θεωρείται ως ένα πιο πτητικό πολύτιμο μέταλλο για επενδύσεις από το χρυσό, είναι μια πολύ καλά ισορροπημένη επιλογή. Έχετε πολλά οφέλη από την πλευρά σας, ειδικά αν επιλέξετε να επενδύσετε σε ασήμι αυτήν τη στιγμή, και έχετε επίσης ένα εμπόρευμα που γνωρίζετε ότι μπορεί να διατηρήσει αξία με την πάροδο του χρόνου.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι είναι πιο εύκολο από ποτέ να κάνετε μια επένδυση σε ασήμι και άλλα προϊόντα και είστε στο σωστό δρόμο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map