Ένα πρώτο: Cryptoassets and Gold in EU Benchmark Compliant Index

Ο Όμιλος CoinShares, η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για να διαπιστώσει την παρουσία ψηφιακών στοιχείων στο θεσμικό επενδυτικό χώρο. 

Το CoinShares κυκλοφορεί νέο ψηφιακό δείκτη περιουσιακών στοιχείων

Η CoinShares Group ανακοίνωσε την έναρξη του Δείκτης Coinshares Gold και Cryptoassets (CGCI). Αυτός είναι ο πρώτος δείκτης που έχει έκθεση σε ένα ψηφιακό στοιχείο και συμμορφώνεται επίσης με τους κανονισμούς αναφοράς της ΕΕ (EU BMR).

Ένα τεράστιο ορόσημο για τα cryptoassets, καθώς το Bitcoin που συχνά αναφέρεται ως η ψηφιακή έκδοση του χρυσού ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, γίνεται αναπόσπαστο μέρος ενός χρηματοοικονομικού προϊόντος για θεσμικούς επενδυτές που επιδιώκουν να έχουν έκθεση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον, η αντιστοίχιση με χρυσό σε αυτόν τον δείκτη γίνεται για να συνδυάσει την υψηλή πτητικότητα των κρυπτοκασετών με τη χαμηλή πτητικότητα του πολύτιμου μετάλλου. Το προφίλ κινδύνου του δείκτη εξομαλύνεται λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει υψηλή συσχέτιση μεταξύ χρυσού και Bitcoin, σύμφωνα με την CoinShares Group.

Η μεθοδολογία ευρετηρίου διατηρεί ένα καλάθι με 5 εξίσου σταθμισμένα κρυπτονομίσματα σταθμισμένα έναντι του χρυσού. Δεν υπάρχει σταθερή λίστα κρυπτονομισμάτων που να είναι επιλέξιμα για συμπερίληψη, αλλά τα κριτήρια βασίζονται σε 6μηνη κυλιόμενη κεφαλαιοποίηση της αγοράς και αποκλείουν τυχόν διακριτικά ERC-20 και κρυπτογραφημένα σετ απορρήτου. 

Το χρηματοοικονομικό προϊόν περνά από μια διαδικασία επανεξισορρόπησης, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε μήνα, με τις εξισορροπήσεις καλαθιού κρυπτογράφησης να περιλαμβάνουν τα κορυφαία 5 επιλέξιμα σταθμισμένα ανώτατα όρια κρυπτογράφησης της αγοράς από τη στιγμή της εξισορρόπησης. Ο υπολογισμός του δείκτη βασίζεται σε δεδομένα αγοράς κρυπτονομισμάτων της Kaiko μαζί με τα δεδομένα προμήθειας της Messari – δύο κορυφαίοι πάροχοι δεδομένων στον χώρο των ψηφιακών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, τα βάρη μεταξύ του καλαθιού cryptoasset και του χρυσού καθορίζονται με βάση ένα σχέδιο κατανομής σταθμισμένου κινδύνου.

Η ανάπτυξη του CGCI προέκυψε από έρευνα που διεξήχθη μεταξύ του CoinShares και του Imperial College London, που δημοσιεύθηκε το 2019, αναγνωρίζοντας ότι η σύζευξη χρυσού και κρυπτονομισμάτων προσφέρει ένα προφίλ κινδύνου και απόδοσης που είναι ανώτερο από το να κρατήσει μόνο του.

Cryptoassets σε συνδυασμό με χρυσό για καλύτερο προφίλ κινδύνου-ανταμοιβής

Η μεθοδολογία ευρετηρίου δημιουργήθηκε από την έρευνα και τον πειραματισμό που διεξήχθη με τον εγγεγραμμένο διαχειριστή συγκριτικής αξιολόγησης της ΕΕ, την Compass Financial Technologies για να εξασφαλίσει έναν ισχυρό και συμβατό δείκτη αναφοράς. Ως ο πρώτος δείκτης EU BMR, ο δείκτης CoinShares Gold και Cryptoassets είναι επίσης διαθέσιμος σε δημοφιλείς παρόχους χρηματοοικονομικών δεδομένων όπως το Bloomberg Terminal και το Refinitiv.

Υπάρχουν ήδη πολλές επιλογές για τους θεσμικούς επενδυτές να έχουν έκθεση σε κρυπτονομίσματα, αλλά με την υψηλή αστάθεια της αγοράς, οι επενδυτές ενδέχεται να αποφεύγουν να δεσμευτούν. Αυτό το νέο σταθμισμένο ζεύγος με χρυσό – ένα από τα περιουσιακά στοιχεία που είναι γνωστό ότι έχει χαμηλή μεταβλητότητα – επιτρέπει στους επενδυτές να εισέλθουν στον χώρο του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και να επωφεληθούν από υψηλότερες αποδόσεις, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την έκθεσή τους σε κίνδυνο μεταβλητότητας. 

Ο Όμιλος CoinShares έχει ήδη ένα μεγάλο ιστορικό στον χώρο κρυπτογράφησης με πολλά χρηματοοικονομικά προϊόντα που περιλαμβάνουν το πρώτο ρυθμιζόμενο hedge fund Bitcoin και το πρώτο προϊόν Bitcoin.

Ο Daniel Masters, Εκτελεστικός Πρόεδρος της CoinShares πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την παράλληλη διαμόρφωση του χώρου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τη θεσμική υιοθέτηση εμπορευμάτων, δηλώνοντας:


“Τα προϊόντα ευρετηρίου που έχουν ερευνηθεί και τεκμηριωθεί ήταν ο καταλύτης για τη θεσμική υιοθέτηση των εμπορευμάτων στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με την έλευση του Goldman Sachs Commodity Index. Αυτός ο δείκτης κρυπτογράφησης και χρυσού στοχεύει να κάνει το ίδιο, χρησιμοποιώντας ακαδημαϊκή έρευνα και τη ρυθμιζόμενη κατάστασή του για να περάσει ακόμη και με τις πιο αυστηρές επενδυτικές επιτροπές. “

Ο εξελισσόμενος χώρος ψηφιακών στοιχείων

Ο χώρος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων λαχταρούσε την προσοχή των θεσμικών επενδυτών εδώ και αρκετό καιρό. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές εισβολές από μεγάλα ιδρύματα σε κρυπτονομίσματα. Καθιερωμένα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Fidelity ή το ICE έχουν ξεκινήσει ξεχωριστές οντότητες για τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τότε.

Ωστόσο, το κοσμηματοπωλείο για τον χώρο κρυπτογράφησης παραμένει να είναι εγκεκριμένο Bitcoin ETF από την SEC, το οποίο θα παγιώσει τη θέση του περιουσιακού στοιχείου στην ξεχωριστή κατηγορία του. Ωστόσο, αυτός ο στόχος φαίνεται να είναι τόσο αόριστος όσο πριν από δύο χρόνια.

Αρκετές αιτήσεις από διαφορετικές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν απορριφθεί από τη ρυθμιστική αρχή και καθεμία από αυτές αναφέρει λόγους που σχετίζονται με την πλευρά της προσφοράς της αγοράς κρυπτογράφησης – τις ατελείωτες επιλογές φύλαξης, τα ανακριβή δεδομένα τιμών και την αβεβαιότητα σχετικά με τον όγκο συναλλαγών.

Παρόλο που ο χώρος κρυπτογράφησης αναπτύχθηκε έκτοτε και εμφανίστηκαν περισσότερες λύσεις φύλαξης για θεσμικούς επενδυτές και οι πάροχοι δεδομένων φαίνεται να έχουν δημιουργήσει πιο ισχυρούς δείκτες τιμών, δεν υπάρχει λόγος προόδου για την έγκριση ενός Bitcoin ETF.

Ίσως το κλειδί έγκειται στη ζήτηση – όταν υπάρχει μια αρκετά υψηλή θεσμική ζήτηση για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να αλλάξουν γρήγορα τη μελωδία τους.

Το CoinShares είναι μέρος αυτής της ομάδας εταιρειών που εργάζονται για τη βελτίωση της υποδομής για χρηματοοικονομικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Με αυτό το νέο προϊόν, η εταιρεία όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει θεσμική ζήτηση για cryptoassets, αλλά επίσης ανοίγει ένα ίχνος για περαιτέρω καινοτομία προϊόντων για άλλους στο χώρο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map