Πρόσβαση στην καθολική αγορά: Η δύναμη των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών συμβάσεων

Μια ανακεφαλαίωση της 10ης στρογγυλής τραπέζης OKExDeFi, με τον συνιδρυτή UMA, Hart Lambur

Στο OKEx, κοιτάμε συνεχώς το μέλλον – και πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Για να διαδώσει το μήνυμα, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Τζέι Χάο, πραγματοποιεί μια νέα εικονική σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης #OKExDeFi με ηγέτες διαφόρων βιομηχανιών για να συζητήσουν την πρόοδο, τις γνώσεις και τα μελλοντικά τους σχέδια DeFi.

Σε αυτήν τη στρογγυλή τράπεζα, ο Jay παίρνει συνέντευξη από τον Hart Lambur, συνιδρυτή του UMA. Το 2013, η Lambur συνέστησε το Openfolio, μια πλατφόρμα παρακολούθησης προσωπικών χρηματοοικονομικών που αποκτήθηκε το 2017 από μια εταιρεία χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Ηγείται τώρα μιας ομάδας ερευνητών χρηματοοικονομικών συμβάσεων και σχεδιασμού oracle στο UMA.

Εδώ είναι τα βασικά στιγμιότυπα από το στρογγυλό τραπέζι.

Κίσσα: Για μένα, το UMA μοιάζει με υποδομή για τη δημιουργία χρηματοοικονομικών συμβάσεων στο Ethereum. Πώς λειτουργούν τα πρότυπα χρηματοοικονομικών συμβάσεων για την προσαρμογή διαφόρων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε μια αλυσίδα?

Hart: Άρα, αν σκεφτείτε γενικά τα χρηματοοικονομικά προϊόντα – εξετάζω σχεδόν κάθε χρηματοοικονομικό συμβόλαιο εκεί έξω – ως σήμερα, στον κόσμο του fiat, θα έλεγα ότι είναι σχεδόν όλα σαν νομικά συμβόλαια. Σχεδόν κάθε προϊόν φαίνεται έτσι. Επομένως, εάν πρόκειται για ασφάλιση, είναι προφανές ότι είναι αυτό το συμβόλαιο μεταξύ εσάς και του ασφαλιστικού σας φορέα, όπου λαμβάνετε πληρωμή σε περίπτωση κάποιου συμβάντος. Αν είστε hedge fund και κάνετε κάποιο είδος ανταλλαγής ανταλλαγών ή παραγώγων, είναι προφανώς μια σύμβαση μεταξύ εσάς και του αντισυμβαλλομένου σας για κάποια οικονομική πληρωμή. Ακόμη και για ένα άτομο με λογαριασμό μεσιτείας, θα έλεγα ότι ο λογαριασμός μεσιτείας είναι ο λογαριασμός που διατηρεί μετοχές για λογαριασμό του χρήστη του και υπάρχει νομική συμφωνία μεταξύ αυτού του ατόμου και αυτού του λογαριασμού μεσιτείας που λέει ότι έχει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας αυτών αποθέματα.

Έτσι, αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε στο DeFi είναι να ξαναγράψουμε αυτά τα συμβόλαια, έτσι ώστε να εφαρμοστούν σε ένα blockchain και να μην επιβληθούν σε νομικές υποδομές. Ένας άλλος τρόπος να το σκεφτώ είναι ότι επιβάλλονται ανώνυμα – και έτσι, δεν είμαι σε θέση να μηνύσω το άτομο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της σύμβασής μου για να το κάνω να κάνουν αυτό που θέλω να κάνουν. Επιβάλλεται από το πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων πίσω από αυτές τις συμβάσεις, έτσι ώστε οι άνθρωποι να κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν. Έτσι, πραγματικά, εξετάζουμε τι προσπάθησε να κάνει το UMA όπως ακριβώς το έκανε – δηλαδή, προσπαθώντας να το κάνει μια υποδομή για να διευκολύνει την κατασκευή αυτών των χρηματοοικονομικών συμβάσεων, με κατάλληλες δομές κινήτρων που θα αναγκάζουν τους συμμετέχοντες στις συμβάσεις να τους όρους των συμβάσεών τους, επειδή είναι προς το συμφέρον τους.

Κίσσα: Ο καθένας μιλάει για την εισαγωγή πραγματικών στοιχείων ενεργητικού σε αξιόπιστες συμβολές σε blockchain. Το UMA κάνει το ίδιο – και μπορείτε να εξηγήσετε, απλά, τον μηχανισμό πίσω από αυτό?

Hart: Οι άνθρωποι μιλάνε για πραγματική αναγνώριση στοιχείων ενεργητικού για λίγο. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας και με τους δύο τρόπους – πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το UMA για να δημιουργήσετε ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο και επίσης, ξεχωριστά, τι ενδιαφέρον πιστεύουμε ότι έχουν οι άνθρωποι σε αυτούς τους τύπους περιουσιακών στοιχείων.

Για να ξεκινήσετε με το πώς το κάνετε αυτό, ας πάρουμε το παράδειγμα του χρυσού. Ας πούμε ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα διακριτικό που παρακολουθεί το χρυσό. Ένα συνθετικό σύμβολο δεν είναι πραγματικά χρυσό. Είναι ένα χρηματοοικονομικό συμβόλαιο που προορίζεται να αντικατοπτρίζει την τιμή του χρυσού. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα UMA για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε μια σύμβαση που μοιάζει με πολλές δομές με τον τρόπο λειτουργίας των συμβάσεων MakerDAO. Αν θέλω να δημιουργήσω ένα συνθετικό χρυσό κουπόνι, μπορώ να συνεχίσω και να κλειδώσω μια δέσμη εξασφαλίσεων σε μια σύμβαση. Ας υποθέσουμε ότι ο χρυσός, αυτή τη στιγμή, αξίζει 1.000 $. Μπορώ να βάλω 120% – έτσι, 1.200 $ – ή περισσότερο. Βάζω το USDT, για παράδειγμα, σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και μπορώ να συνάψω ένα συνθετικό χρυσό συμβόλαιο και, ως χορηγός συμβόλων, οι απαιτήσεις μου είναι ότι διατηρώ το ποσοστό εξασφάλισης στο 120% ή περισσότερο. Αυτό το διακριτικό χρυσού μπορώ στη συνέχεια να πουλήσω και να ανταλλάξω ως διακριτικό ERC-20 που αντιπροσωπεύει μια ουγγιά χρυσού – και, επειδή είμαι ο χορηγός του διακριτικού, ο δημιουργός αυτού του διακριτικού θα διατηρεί πάντα αυτήν την υπερβολική εγγύηση. Εάν επρόκειτο να αγοράσετε αυτό το διακριτικό χρυσού, γνωρίζετε ότι θα υποστηρίζεται πάντα από τουλάχιστον το κατάλληλο ποσό δολαρίων που αξίζει ο χρυσός. Κεραία! Έχουμε το συνθετικό μας χρυσό κουπόνι – και μπορείτε να το κάνετε με οτιδήποτε και μπορείτε να το κάνετε πολύ αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας αυτό το ανεκτίμητο πλαίσιο που διαθέτουμε, το οποίο έχει ελάχιστες κλήσεις oracle και ελάχιστο κόστος για να δημιουργήσει πραγματικά αυτούς τους τύπους στοιχείων.

Η δεύτερη ερώτηση – από την άποψη “το θέλουν οι χρήστες; – Στην πραγματικότητα είμαι λιγότερο πεπεισμένος ότι οι χρήστες θέλουν πραγματικά στοιχεία σε ένα blockchain. Η υποδομή μας λειτουργεί υπέροχα για τη δημιουργία τους, αλλά πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι χρήστες crypto σήμερα θέλουν πράγματα που σχετίζονται με crypto ή crypto. Δεν είμαι βέβαιος ότι η αγορά έχει αναπτυχθεί αρκετά μέχρι εκεί που οι χρήστες ενδιαφέρονται για πραγματικά στοιχεία. Θα ήθελα να αποδειχθεί λάθος εδώ, αλλά νομίζω ότι, κοιτάζοντας τον τύπο των πραγμάτων που φαίνεται να ενδιαφέρονται οι άνθρωποι, ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τη δημιουργία προϊόντων που σχετίζονται με κρυπτογράφηση ή σταθερά νομίσματα από ό, τι είναι συνθετικός χρυσός.

Jay: CeFi και DeFi – ποια θα πρέπει να είναι η καλύτερη σχέση τους, στα μάτια σας; Τι θα προτείνατε στο OKEx να κάνει περισσότερα για να διευκολύνει το χώρο DeFi?

Hart: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το DeFi πρέπει να είναι υποδομή. Το DeFi πρέπει να είναι σαν τα υδραυλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χρηματοοικονομικών προϊόντων και χρηματοοικονομικών συμβάσεων για το νέο είδος καινοτομιών.

Ανταλλαγές όπως το OKEx καινοτομούν και αλληλεπιδρούν με αυτές τις πτυχές. Εμπιστεύεστε την επωνυμία της OKEx και την εμπειρία και τη βάση χρηστών της. Εσείς έχετε διανομή. Έχετε χρήστες. Οι καινοτομίες στην πλατφόρμα είναι στην πραγματικότητα οι πελάτες. Θέλουν να μπορούν να πάνε σε ένα μέρος που εμπιστεύονται και να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα φυσικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Jay: Ναι, ακριβώς. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με γέφυρα μεταξύ δύο διαστάσεων. Η μία διάσταση είναι το DeFi και η άλλη είναι ο πραγματικός κόσμος. Αυτό είναι ένα κενό και το OKEx έρχεται ως CeFi για να γεφυρώσει το κενό.

Χάρτ: Ναι. Η αναλογία έχει νόημα γιατί, στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, έχετε μια υποδομή. Σκεφτείτε τα ETFs ή τα αμοιβαία κεφάλαια και το είδος των υποδομών που υπάρχουν για την υποστήριξη αυτών των κεφαλαίων. Είστε διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που είναι στην πραγματικότητα οι κατασκευαστές αυτών των χρηματοοικονομικών προϊόντων. Το Blackrock δημιουργεί όλες αυτές τις εφαρμογές, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να αγοράσετε ETF απευθείας από το Blackrock. Αντ ‘αυτού αγοράζετε αυτά τα ETF από ανταλλαγές, Fidelity, χρηματιστές ή Robinhood. Αυτές οι μεσιτείες είναι το front-end. Νομίζω ότι αυτό το μοτίβο λειτουργεί πολύ καλά και βλέπω επίσης ότι αυτός ο τύπος μοτίβου κλιμακώνει πραγματικά το DeFi.

Ξέρετε, ορισμένοι άνθρωποι στο DeFi μπορεί πραγματικά να διαφωνούν μαζί μου σχετικά με αυτό, αλλά νομίζω ότι η χρήση ανταλλαγών ως πύλη για τη γεφύρωση αυτού του κενού για το οποίο μιλάτε και η χρήση του DeFi ως υποδομής για τη δημιουργία όλων αυτών των προϊόντων, για μένα, φαίνεται σαν μια λογική πορεία προς τα εμπρός στο διάστημα.

Αυτή η συνέντευξη έχει επεξεργαστεί και συμπυκνωθεί για λόγους σαφήνειας.

Εγγραφείτε στα κανάλια μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain, το cryptocurrency και το DeFi:

Jay Hao, Διευθύνων Σύμβουλος της OKEx

Επίσημο OKEx

Πίστωση στον επισκέπτη μας στρογγυλής τραπέζης #OKExDeFi:

Hart Lambur, συνιδρυτής @UMA

https://twitter.com/hal2001

https://www.linkedin.com/in/hartlambur/

UMA

https://twitter.com/umaprotocol

https://www.linkedin.com/company/umaproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner