Συμπληρώστε τα κενά: Αποκέντρωση χρηματοοικονομικών αγορών πραγματικού κόσμου – #OKExDeFi Στρογγυλή τράπεζα

Στο OKEx, κοιτάζουμε συνεχώς το μέλλον – και πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει DeFi. 

Για να διαδώσει το μήνυμα, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Τζέι Χάο, πραγματοποιεί μια νέα εικονική σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης #OKExDeFi με ηγέτες διαφόρων βιομηχανιών για να συζητήσουν την πρόοδο, τις γνώσεις και τα μελλοντικά τους σχέδια στο DeFi.

Σε αυτήν τη στρογγυλή τράπεζα, ο Jay παίρνει συνέντευξη από τον Corey Caplan, τον επικεφαλής της τεχνολογίας της DeFi Money Market. Το πάθος του Corey για το χώρο DeFi εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το DMM, έχοντας επίσης συνιδρυθεί και κατασκευάσει την αποκεντρωμένη ανταλλαγή Dolomite στις αρχές του 2018. Όταν δεν εργάζεται στο DMM, συχνά μελετά τις τελευταίες τάσεις DeFi, δημιουργεί έξυπνα συμβόλαια και παίζει με το DApps.

Εδώ είναι τα βασικά σημεία της στρογγυλής τραπέζης.

Αποφασίσαμε να καταχωρίσουμε το DMM: Governance (DMG) στο OKEx την περασμένη εβδομάδα! Εκτός από την καταχώριση, τι περιμένετε να κάνουν οι κεντρικοί παίκτες στον χώρο κρυπτογράφησης για να διευκολύνουν τον χώρο DeFi?

Αυτή είναι μια μεγάλη ερώτηση. Ο λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την OKEx είναι επειδή πιστεύαμε ότι η συνεργασία μπορεί να προχωρήσει πολύ – πέρα ​​από την απλή καταχώριση του DMG. Έτσι, βλέπουμε τους συμμετέχοντες σαν εσάς να συμμετέχετε στο DMG και στην πραγματικότητα να συμμετέχετε στην ψηφοφορία, διότι σας βλέπουμε ως ένα πολύ ισχυρό μέλος για τους συμμετέχοντες στο οικοσύστημα.

Πιστεύουμε επίσης ότι υπάρχει δυνατότητα για άτομα να διατηρούν το DMG τους στο OKEx και να μπορούν να ψηφίζουν και για διαφορετικές προτάσεις που συμβαίνουν επίσης. Πιστεύουμε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας.

Και το τρίτο πράγμα – το οποίο είναι λίγο πιο προηγμένο και το οποίο πιστεύουμε ότι θα έρθει πιο κάτω – είναι ότι έχουμε αυτήν την έννοια ενός ανώτατου ορίου χρέους στο οικοσύστημα μας, γιατί όποτε προσφέρουμε τόκους, πρέπει να υποστηρίζεται από πραγματικούς- παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία. Το έξυπνο οικοσύστημα συμβολαίων μας, το οποίο διέπει το DMG, απαιτεί να διατηρούμε το οικοσύστημα μας υπερβολικά εξασφαλισμένο. Με αυτό, έχουμε ένα ανώτατο όριο χρέους, το οποίο διασφαλίζει ότι ποτέ δεν δανείζουμε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από ό, τι στην πραγματικότητα υποστηρίζουμε το οικοσύστημα.

Έτσι, εάν υπήρχε, για παράδειγμα, ζήτηση αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα mTokens μας, αλλά το ανώτατο όριο χρέους μας είναι μόνο στα 10 εκατομμύρια δολάρια, αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει πλεόνασμα 90 εκατομμυρίων δολαρίων ή υπερβολική ζήτηση – και αυτό χύνεται στη δευτερογενή αγορά συναλλαγές για mToken. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, επειδή τα έξυπνα συμβόλαιά μας είναι περισσότερο πρωταρχικής αγοράς – αλλά η μετάβαση σε επαγγελματικούς χώρους, όπως το OKEx, θα ήταν ένας δευτερεύων χώρος αγοράς για την ανταλλαγή mTokens με premium όταν έχουμε μια κρίση ρευστότητας για αυτά.

Ποιος είναι ο ρόλος του αποκεντρωμένου oracle πλαισίου της Chainlink για να βοηθήσει το DMM να διατηρήσει μια πλήρως εξασφαλισμένη, διαφανή και ελαχιστοποιημένη αγορά χρήματος?

Με το Chainlink, υπάρχουν τέσσερις βασικοί τομείς συμμετοχής από αυτούς. Θα ξεκινήσω με τα απλά και θα αρχίσω να τα βουτάω λίγο περισσότερο.

Έτσι, το πρώτο είναι ότι, όταν μετράμε την εξασφάλιση, χρειαζόμαστε ένα κοινό μέσο υπολογισμού για αυτό. Για εμάς, χρησιμοποιούμε το δολάριο ΗΠΑ για αυτό – αλλά σε άλλες χώρες, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο, όπως το κινεζικό γιουάν. Αυτήν τη στιγμή, με το κρυπτογράφηση που κρατάμε σε ετοιμότητα, χρησιμοποιούμε τις τιμές τους σε ροή για να υπολογίσουμε πόσο πραγματικά αξίζει το crypto. Μπορούμε να μετρήσουμε τι έχουμε στις καταθέσεις.

Πηγαίνοντας βαθύτερα σε ένα επίπεδο, σχετικά με όλες τις εξασφαλίσεις που έχουμε αυτήν τη στιγμή, προμηθεύουμε πραγματικά δεδομένα από το μαύρο βιβλίο. Το Chainlink συνεργάζεται μαζί μας για να φέρει πραγματικά αυτά τα δεδομένα στην αλυσίδα. Ουσιαστικά, αυτό που κάνουν είναι να λαμβάνουν τα δεδομένα από το μαύρο βιβλίο και να τα απολυμαίνουν με καθένα από τα οχήματα 912 περίπου που έχουμε καθίσει στην πισίνα και τους αποδίδουν μια αξία, ώστε να μπορούμε πραγματικά να μετρήσουμε πώς πολλά έχουμε στην πραγματικότητα σε πραγματικό κόσμο στοιχεία που βοηθούν στη στήριξη του οικοσυστήματος. Λοιπόν, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο εκεί.

Στο τέλος της ημέρας, έχουμε ένα πρωτόκολλο που υπάρχει στην αλυσίδα. Βλέπουμε πραγματικά τους εαυτούς μας ως βασικό πρωτόκολλο που προσπαθεί να γεφυρώσει τα πραγματικά στοιχεία σε ένα περιβάλλον blockchain – το οποίο είναι δυνητικά πολύ βρώμικο και δύσκολο να κάνουμε, ειδικά για εκείνους που έχουν πιο τεχνική σκέψη και κατανοούν τα προβλήματα της μαντείας που μπορούν να προέλθουν ότι. Για εμάς, το Chainlink είναι η καλύτερη λύση εκεί έξω.


Τα άλλα πράγματα που δουλεύουμε μαζί τους είναι διπλά. Το πρώτο είναι τα χρήματα που ρέουν στο οικοσύστημα DMM. Φυσικά έρχεται ως κρυπτογράφηση, και θα διατηρούμε πάντα καλή ποσότητα κρυπτογράφησης. Τα έξυπνα συμβόλαια μας υπαγορεύουν πραγματικά πόσο πρέπει να διατηρήσουμε εκεί – έτσι δεν μπορούμε να εξαπατήσουμε το σύστημα – και θα υπάρχει πάντα ένα τμήμα που ρέει σε πραγματικό κόσμο περιουσιακών στοιχείων. Μπορεί να υπάρχει περίοδος δύο ημερών όπου τα χρήματα μεταφέρονται από το crypto προς αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα μπορούσαν να είναι σε crypto ή θα μπορούσαν να είναι σε fiat. Το Chainlink μπορεί να μας βοηθήσει στην πραγματική παρακολούθηση αυτών των χρημάτων, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο οικοσύστημα να μπορούν πάντα να αισθάνονται άνετα όταν βλέπουν πραγματικά τα χρήματα όταν δεν διατίθενται ή δεν συμμετέχουν απευθείας στις έξυπνες συμβάσεις DMM – κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το τρίτο πράγμα.

Το τέταρτο πράγμα – το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο δροσερό, και αυτό είναι όπου κάνουμε πολλές έρευνες και ανάπτυξη μαζί τους – είναι το πραγματικό DAO ή όπου το DMG μπαίνει στο παιχνίδι. Αν φανταστείτε ένα οικοσύστημα όπου όλοι οι κάτοχοι DMG συγκεντρώνονται για να ψηφίσουν κάτι … ας πούμε, πρόκειται να ψηφίσουν για την επιβίβαση ενός νέου περιουσιακού στοιχείου, το οποίο, στην περίπτωση αυτή, είναι το αεροσκάφος PC-12. Έτσι, το άρθρο μας σχετικά με αυτό δεν φέρνει πραγματικά το αεροσκάφος. Κάνουμε ακριβώς αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η βασική μας ευθύνη αυτή τη στιγμή, η οποία παρουσιάζει μια νέα ροή συμφωνιών στο DAO ως ένα από τα πράγματα που μπορούν να το βοηθήσουν επί του παρόντος. Στο τέλος της ημέρας, εναπόκειται στον κάτοχο του DAO ή στους DMG να το ψηφίσουν.

Έτσι, όταν οι κάτοχοι DMG το ψηφίσουν για ύπαρξη και θέλουν να το ενεργοποιήσουν, θα υπάρξουν κάποια έξυπνα συμβόλαια και κάποια τεχνικά πράγματα που πρέπει να συμβούν. Πέρα από αυτό, πιστεύουμε ότι οι μαντείοι Chainlink μπορούν στην πραγματικότητα να διαβάσουν το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας επί της αλυσίδας και να το διαδώσουν πραγματικά για να κάνουν πράξεις πραγματικού κόσμου. Με τους απλούστερους όρους, θα μπορούσε να είναι κάτι σαν, βάσει του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, να στείλουμε μια κλήση API στον τραπεζικό μας λογαριασμό που μπορεί να μεταφέρει χρήματα από μέρα σε μέρα για να πληρώσει μια υπηρεσία δανείου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πραγματικά φέρνοντας το αεροσκάφος PC-12. Θα μπορούσε να είναι πολύ περιεκτικά πράγματα όπως αυτό.

Ωστόσο, χωρίς μια ισχυρή, ανεξάρτητη λύση oracle όπως η Chainlink να κάνει την ανεξάρτητη ενέργεια όπως μόλις περιέγραψα, είναι εγγενώς δεν εμπιστεύεται πλέον και στην πραγματικότητα παρακάμπτει ολόκληρο τον σκοπό να τρέξουμε αυτό ως DAO μετακινώντας ουσιαστικά πολλά από αυτά τα πραγματικά- Παγκόσμια δράση, στη συνέχεια, στο Chainlink – ή στην πραγματικότητα περαιτέρω αποκέντρωση της διαδικασίας και μετακίνησή της σε ένα ανεξάρτητο κόμμα που πραγματικά μας οδηγεί να είμαστε hands-off.

Στον παραδοσιακό κόσμο, λοιπόν, αυτό θα ήταν: Εάν δεν είχαμε κάτι σαν το Chainlink, θα ήταν οι κάτοχοι DMG να ψηφίσουν κάτι και στη συνέχεια το ίδρυμα DMM να κάνει τη δράση με βάση οποιαδήποτε ψηφοφορία ήταν – αλλά δεν υπάρχει κανένας που να μας αναγκάζει να αναλάβουμε δράση Εάν η πρόταση ψηφίστηκε στην ύπαρξη και το αποτέλεσμα λέγεται ότι δεν θα επιβιβαστεί στο αεροσκάφος PC-12, αλλά αν είμαστε υπεύθυνοι για αυτό στο Ίδρυμα DMM, θα μπορούσαμε απλώς να πούμε ότι δεν συμφωνούμε με την ψηφοφορία. Δεν μας αρέσει αυτό που ψήφισαν. Και θα μπορούσαμε απλώς να προχωρήσουμε και να το κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Αλλά αυτό δεν ψήφισε στην πραγματικότητα το DAO, κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει το τι κλίνει η ψηφοφορία και η συμμετοχή.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το Chainlink για αυτό, αντί για ένα άλλο μέρος να το κάνει χειροκίνητα, θα μπορούσε να είναι αυτό το ανεξάρτητο μέρος. Το Ίδρυμα DMM δεν θα μπορούσε να το παρακάμψει με κανέναν τρόπο. Θα ήταν απλώς ότι αυτό που κάνουν αντικατοπτρίζει τις ενέργειες της πρότασης και την ψηφοφορία του DAO. Δεν θα υπήρχε τρόπος να εξαπατήσουμε το σύστημα ή να το κάνουμε. Είναι αυτό που είναι. Και πρέπει να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – και αυτό είναι το πιο δίκαιο.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτό πραγματικά θα φέρει μια νέα εποχή των DAO. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στο παράδειγμα αυτής της νέας τεχνολογίας.

Μπορείτε να προτείνετε μια λέξη για να περιγράψετε το μέλλον του DeFi και γιατί?

Νομίζω ότι αυτή η λέξη θα ήταν "επιτάχυνση. ” Νομίζω ότι για πολλά άτομα που αρχικά μπήκαν σε αυτό το οικοσύστημα, μπήκαμε επειδή ακούσαμε αυτήν την ιστορία για το πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να εκτοπίσει τις τράπεζες – έτσι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε οικονομικούς πόρους σε όσους δεν το είχαν πριν ή να προσφέρουν καλύτερους οικονομικούς πόρους σε εκείνους που δεν είχαν προηγουμένως πρόσβαση σε αυτό. Ή, τους άρεσε η ιδέα να μπορούν να παρακολουθούν πού βρίσκονται τα χρήματα ανά πάσα στιγμή.

Ο λόγος για τον οποίο λέω “επιτάχυνση” είναι επειδή πιστεύω ότι θα δούμε πολλή ανάπτυξη για τη συνολική βιομηχανία. Νομίζω ότι το DeFi θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες για τη βιομηχανία, επειδή είναι μια πολύ, πολύ ισχυρή περίπτωση χρήσης για αυτό.

Νομίζω ότι τα παιχνίδια που δημιουργούνται πάνω από το blockchain και άλλα πράγματα αυτής της φύσης είναι πολύ σημαντικά – και νομίζω ότι είναι πολύ ωραία. Αλλά στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι η κίνηση των οικονομικών εδώ είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι προς το παρόν. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα – επειδή το νομισματικό σύστημα, όπως έχουμε δει, έχει γίνει πολύ, πολύ περίπλοκο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πολύ διεφθαρμένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο ορισμένα άτομα έχουν πρόσβαση σε πράγματα. Η DeFi υπήρξε μέχρι στιγμής αυτός ο τεράστιος ισοσταθμιστής, καθώς επέτρεψε σε οποιονδήποτε να εμπλακεί, να δει τι συμβαίνει και να μπορεί να έχει πρόσβαση σε πράγματα που δεν είχαν πρόσβαση στο παρελθόν.

Νομίζω ότι για όσους ήταν η βιομηχανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα είναι το κίνημα για νεότερα, προηγουμένως αόρατα υψηλά για τα οποία είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Για εκείνα τα άτομα που αναζητούν καλύτερη οικονομική ελευθερία και δυσκολεύονται να το βρουν, νομίζω ότι θα έχουν πολλά αφιερώματα και θα μετακινηθούν στον χώρο DeFi. Για εκείνους τους ανθρώπους – όπως ο Τζέι και εγώ, που βοηθούν στη δημιουργία πρωτοκόλλων τώρα που αρχίζουν να επιτυγχάνουν πολλή υιοθέτηση – νομίζω ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό για εμάς να μπορούμε να βοηθήσουμε στο επόμενο κύμα συμμετεχόντων στο οικοσύστημα.

Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το κείμενο έχει ελαφρώς συμπυκνωθεί και επεξεργαστεί για λόγους σαφήνειας.

Εγγραφείτε στα κανάλια μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain, το cryptocurrency και το DeFi:

Jay Hao, Διευθύνων Σύμβουλος της OKEx 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

Επίσημο OKEx

Πίστωση στον #OKExDeFi στρογγυλό τραπέζι επισκέπτη

Corey Caplan, CTO της DeFi Money Market (DMM)

https://twitter.com/coreycaplan3

https://www.linkedin.com/in/corey-caplan

Αγορά χρημάτων DeFi (DMM)

https://twitter.com/DMMDAO

https://www.linkedin.com/company/dmmfoundation/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map